Машина за хляб-35 част

• 113 462
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Маймун, изключвай машината 10 минути преди края на програмата-така не се препича много отстрани хлябът.

# 496
  • Велико Търново
Здравейте, и аз тази сутрин съм с въпросче  Rolling Eyes Правих хляба с маслини и се получи прекрасен. Тъй като обаче моят модел има недостатък, че не изпича добре горната коричка, аз винаги слагам мляко (кисело или прясно) и така горната корична е винаги добре изпечена. Все още не мога да си обясня защо млякото има такъв ефект, но се придържам към това правило. Та си мислех дали в тази рецепта водата може да се замени с мляко и дали лимоненият сок (или оцета) няма да си взаимодейства с млякото и да се пресече например. Благодаря предварително за съветите   bouquet

# 497
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)

Здравейте!
И аз се нареждам за рецептата за меките мекици Praynig Grinning.........

Ето това е рецептата която ми даде max-mama.Станаха найстина невероятни.Аз направих половин доза ,защото с тестото за  една биха излезли мекици   за един полк. Crazy

# 498
Здравейте!
И аз се нареждам за рецептата за меките мекици Praynig Grinning.

отделяш парче тесто, от тестото за бял ляб и си правиш мекици (ако си му добавяла кисело млеко и подобни, още по добре)

Hug

един съвет: точиш отделеното парче с дебелина около 0,5см, режеш с формички или направо  с  чч  и хвърляш ги направо в тигана с горещото олио  #Crazy

# 499
  • USA
Много благодаря за съветите и рецептите  bouquet! Ще опитам всичко Grinning.

# 500
Искам да попитам нещо - дано някой да може да ми помогне. Повече от година имам машина за хляб и от тогава в къщи хляб не се купува. Преди няколко дни, обаче нямахме хляб, беше късно вечерта, а детето на другият ден беше на екскурзия. Купихме различни хлебчета от Карфур - та въпросът ми е имаше едни невероятни хлебчета (водеха се зеленчукови) със страхотен вкус и аромат на мента. Децата много ги харесаха та ако някой има подобна рецепта ще се радвам да сподели. Благодаря на всички, които ще се отзоват на молбата ми.

# 501
Питки от Кал;
Питки характерни за кухнята на Хаити, много лесно се приготвят.

Нужните продукти:
 - Сол
 - Олио
 - Вода
 - Пръст

Oлиотo и пръста (без камънчета и дървесни остатъци, мисля че е като тази за глина) се смесват добре в кофата(в машината),за по добра консистенция на тестото се прибавя вода и в същото време солта, продължава да се меси до добра и гладка консистенция

след края на месенето тестото се изважда от контейнера и се разделя на малки парчета и с помоща на супена лъжица се оформят малки питки които се сушат на обедното горещо слънце

готовите, вече изпечените на слънце и охладени питки могат да се консумират, препоръчва се да се консумират на стайна температура

Praynig  

Praynig newsm78 Praynig  Thinking

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 10:10 от Ердинч

# 502
А ние си мислим, че сме виждали бедност...

# 503
  • София
Ердинч, това за ядене ли е....?... Sad В първия момент помислих, че за съдове става въпрос.....?.....Става ти не само тъжно, а направо те обзема гняв...като знаеш какъв лукс и излишък има по света... Sad

След сериозно прекъсване в правенето на хляб на машина съм решила да започна отново, но първо ще събирам информация, защото не бях много доволна от резултатите. Сплескваше се някак си, ронеше се много. Предполагам, че беше от брашното - взехме от една промоция брашно, което не се оказа никак хубаво.

Ще ви следя...и благодаря за всичко, което споделяте.

# 504
бихте ли ми дали линк към рецептата на Пина за хляб без кора

# 505
  • София
Ердинч, благодаря че ни напомни какво има по света и колко трябва да сме благодарни на това, което имаме!

# 506
Може ли да предложите конкретна марка мая и по колко като количество слагате newsm78
Преди като правех хляб слагах колкото е указано в книжката-по една от малките лъжички, но сега, за да стане хляба слагам по цяло пакетче мая/то толкова си пише и на самото пакетче де/Рецептата си е все същата Thinking

# 507
  • София
Може ли да предложите конкретна марка мая и по колко като количество слагате newsm78
...

Този въпрос в поне 10 части от темата сме го обсъждали и никога не сме стигали до отговор, който да се приема от всички. Пък ако ме питате мен няма и да стигнем, защото всеки си има предпочитания.

Аз например до сега само от една мая не съм доволен, но няма да я споменавам, защото по време на една от дискусиите се оказа, че точно пък от нея са доволни много хора.

А и всичко си зависи от вида на тестото, от неговите съставки, от технологията и т.н. и т.н.

Аз например в петък експериментирах така нареченото трисъставно тежко тесто. Трисъставно, защото се приготвят три вида тесто (едно съвсем обикновенно само от брашно и вода, едно маслено с масло, майонеза и кисело мляко и едно маяно с мая, вода, захар и брашно от което да се получи много меко тесто). После там по определен ред към обикновенното се добавя маяното измесва се хубаво до хомогенност, па се оставя да втаса, след това се добавя масленото, пак се измесва хубаво до хомогенност - оформя се, пак втасва и така се пече. Та ви разказвам всичко това, защото определено козунаците ще ги правя вече по подобна технология и защото например пък при тази технология количеството мая е различно от това което бих ползвал ако правех тестеното изделие по нормалния начин.

# 508
Преди като правех хляб слагах колкото е указано в книжката-по една от малките лъжички, но сега, за да стане хляба слагам по цяло пакетче мая/то толкова си пише и на самото пакетче де/Рецептата си е все същата Thinking

Ползвам сухата на Йоткер 7г за един хляб, който  правя от около 650г брашно. А също четвърт кубче прясна за същото количество брашно.

# 509
Ползвам saf-instant (френската суха мая) и слагам около 3,5-4 г на 700 г брашно (крайният резултат е 1 кг кляб). От всички видове прясна мая съм доволна и е достатъчно около 10 г за същото количество брашно, което е четвърт кубче.
Благодаря на Ердинч за материала със снимките от Хаити.
Дядо Хаджия, сподели от коя мая не си доволен (любопитно ми е  Embarassed).

Общи условия

Активация на акаунт