Машина за хляб-35 част

  • 113 459
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 383
Привет Hug
Казанчето ми сдаде тотално багажа Sad
Някой да е поръчвал резервно казанче за Мулинекс от сервиза им newsm78 моля да сподели коректни ли са и т.н

Добро Утро на всички   bouquet

Хъни - Бъни привет и добре дошла  Hug

не се отбиваш в темата отдавна Бъни, оти така  Crossing Arms

нямам представа за бг сервизите но за казанчето да допълня, ако основата на казана е с правоъгълно заключващо устройство и е със две бъркалки може да си паснеш и казанчето на друга марка, но непременно да е заедно със бъркалките


недей бърза и според мене разгледай друг модел но не и 2000,  или разгледай първо предишните теми с помоща на търсачката, има доста писано за тая машина
 
везната не е кой знае колко пари, можеш си я купи и отделно  Hug

# 646
  • Мнения: 1 248
Хъни-Бъни, аз съм поръчвала казанче. Коректни са дойде за две или три седмици не помня точно. Цената му е 35лв ако не се бъркам. Става въпрос за сервиза им в София, в Лозенец. Идва само казанчето без бъркалки.

# 647
  • Мнения: 3 803
Здравейте,искам да попитам,колко пъти може да се използва машината в един ден ,т.е има ли ограничения  newsm78 и колко трябва да е интервала м/у първото и второто  newsm78

Иначе ,всеки ден сме на селският на Ердинч,а голямата кака ме беше хванала да правя на тайфата и тутманик ,за да го занесе сутринта в училище .Много им било харесало,а тук тутманици не правят.
Намерих една рецепта за кекс с кисело мляко,не е за машина,но го направих ,стана супер,само че трябваше да го подържа 1-2 минути още в машината.

И още един въпрос -моята е с функция за затопляне,когато правя козунак,трябва ли предварително да затопля маята и млякото или може веднага да ги сложа  newsm78

# 648
  • София
  • Мнения: 8 503
Здравейте! Hug

Не бях в къщи днес, затова се включвам чак сега. Благодаря за инициативата, дядо хаджия  bouquet. Предполагам всичко сте уточнили вече. Ако мога с нещо да помогна, на драго сърце Hug. Ако трябва да изпробваме заедно някоя рецепта, за да уточним количествата, или нещо друго, казвайте. Peace

Поли пусни ми на ЛС и твоите идеи. Аз като напиша материала първо ще ви го изпратя да го прочетете ако трябва да го редактираме и допълним и тогава ще го кача в блога на темата.

# 649
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
УГО ЧАВЕС ти шегуваш ли се как ще питаш колко пъти-зависи колко ти е ящна тайфата  ако искаш неспирай цял ден и цяла нощ а относно м/у първото и второто печене при моята явно има някакъв интервал от 5-10 минути защото като реша да я пусна веднага тя просто не показва програмата на дисплея/дава грешка/ и съответно не тръгва веднъж така ми се наложи и тогава разбрах тактиката

# 650
  • Мнения: 3 803
УГО ЧАВЕС ти шегуваш ли се как ще питаш колко пъти-зависи колко ти е ящна тайфата  ако искаш неспирай цял ден и цяла нощ

Ми ,знам ли   Embarassed Embarassed Embarassed ,новак съм още.Рекох да не я претоваря  Embarassed.
Мерси   bouquet

# 651
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Върти ми се из главата,че трябва да има интервал от 1 час от програма до програма.Но,това ако е изпълнена цяла програма,в смисъл месене,втасване и печене.Ако е само месене и втасване може и след 10-15 минути да се включи отново.

# 652
  • Мнения: 101
 След не успешни опити да си купя хлебопекарна от Ларедут  ми попадна много примамлива оферта за ALASKA BM 2600   на 13 .11 .10 в Метро ще има на цена 59 .99 . Искам да си взема ,но чета че била с една бъркалка и ни мога да разбера мощността  и ... Нямам възможност в момента за скъпа машина и затова  исках  малко съвети  дали си струва или да чакам по добри времена  но те пък кога ли ще дойдат?....

# 653
  • Мнения: 20
Здравейте всички! Много сте добри, възхищавам ви се на уменията! Пиша по молба на синът ми, който е в щатите и си меси хляб в хлебопекарна. Харесва си хляба, но не може да получи дебела кора, а някаква тънка коричка. Виждам, че тук някои се оплакват от дебела кора, а той търси точно това и не му се получава. Аз не мога да му помогна, защото нямам хлебопекарна заради пристрастието ми към тестени изделия и проблем с килограмите. Благодаря предварително!

# 654
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
УГО ЧАВЕС  нищо няма да и стане не я жали давай смело  
След не успешни опити да си купя хлебопекарна от Ларедут  ми попадна много примамлива оферта за ALASKA BM 2600   на 13 .11 .10 в Метро ще има на цена 59 .99 . Искам да си взема ,но чета че била с една бъркалка и ни мога да разбера мощността  и ... Нямам възможност в момента за скъпа машина и затова  исках  малко съвети  дали си струва или да чакам по добри времена  но те пък кога ли ще дойдат?....
   аз имам точно такава и я взехме септември месец за 97лв  много съм доволна не му мисли само се съмнявам във тези техни промоции при нас във Варна съм чувала че стигат до бой със тези техни измислени намаления те я ще пуснат 5 бройки но ти пробвай може да имаш късмет аз съм много доволна провали нямам правила съм 2-3 хляба от книжката но сега правим погачата на Полин мисля че беше нейната със айряна относно пускането на два продукта едно след друго аз ползвам цялата програма-месене втасване и печене и нали ви казвам малък е интервала примерно не е над 15 мин веднага след това може да се пусне ново нещо

# 655
  • Мнения: 266
В инструкциите на моята машинка пише,че трябва да се спазва едночасов интервал между две пълни програми-месене,втасване,печене и стриктно спазвам.Не,че не се разваля вече два пъти,ама поне знам,че не е от прекалена употреба:)

# 656
  • Мнения: 383
Харесва си хляба, но не може да получи дебела кора, а някаква тънка коричка. Виждам, че тук някои се оплакват от дебела кора, а той търси точно това и не му се получава.

здравейте мериджейн,

да, с дебела кора по пресен хляб за по дълго време и ако е хрупкава и коричката newsm10

не сте писали за машината която ползва, но щом е в щатите евентуално е съc zojirushi.

дайте му следната рецепта на програма ръчна настройка.

вода ............................420мл
пресен лимонен сок.....1чл п или bread improver 2 teaspoons
олио .............................1сл ( за още по хрупкава кора олиото може да се махне и замести със вода)
сол ................................2чл
бяло брашно .................550
пълнозърнесто .............200
мая ..............................1 и 1/4чл

регулировка за ръчна програма

knead1 ........................5min
knead2 ........................20min
rise1 ...........................40mın
punch down ...............10sec
rise2 ..........................20 min
shape........................ 15sec
rise3 .........................70min
bake time ..................65min
bake temp .................ot 135C do 155C

или да опита селския ми хляб на френска програма
 Hug

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 12:59 от Ердинч

# 657
  • Мнения: 20
Благодаря на Ердинч за бързия отзив!  Ще пиша какво се е получило.

# 658
  • Мнения: 0
Току що и аз пуснах Селския хляб на Ердинч на програмата за френски хляб.
Ще рапортувам към 20 часа по-късно... Simple Smile

# 659
  • Мнения: 1
Здравейте всички! Много сте добри, възхищавам ви се на уменията! Пиша по молба на синът ми, който е в щатите и си меси хляб в хлебопекарна. Харесва си хляба, но не може да получи дебела кора, а някаква тънка коричка. Виждам, че тук някои се оплакват от дебела кора, а той търси точно това и не му се получава. Аз не мога да му помогна, защото нямам хлебопекарна заради пристрастието ми към тестени изделия и проблем с килограмите. Благодаря предварително!

аз имам пекарна мулинекс с един реотан - прави до 750 г хляб - родителите ми имат мулинекс с 2 реотана - мощността е 1,6 кв, а на моята - 600 вата, та - голямата пекарна прави по дебела кора - това е което мога да ти кажа. Малката - прави по тънка - даже и на най-силното препичане. Аз си харесвам тънката коричка Simple Smile))

А за пускането отново - мисля, че има някакъв термо датчик - когато е гореща машината не тръгва-  трябва да изстине малко и тръгва при мен

Общи условия

Активация на акаунт