Машина за хляб-35 част

  • 113 521
  • 744
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 379
Дядо Хаджия, аз също благодаря за темата, записвам се да не ви изпусна.   bouquet

Имам и въпрос - мога ли да меся тесто в машината за хляб, което е със сода и на коя програма?

Солен кекс правя по една рецепта със сода, не с бакпулвер, става страхотен, някой ако иска рецептата, да казва (може и от форума да съм я взимала, беше много отдавна и не помня  Thinking). Но не съм изпробвала да го правя в машината още.

# 16
  • Мнения: 3 803
Дядо супер си се справил с новата тема!!!!!

Днес селският хляб се изяде за минути от 3 броя хлапета . Laughing

# 17
  • USA
  • Мнения: 675
SZA, би ли дала, моля те, рецептата за соления кекс, аз ще го пробвам в машината  да видим как ще се получи.

Потърсих в интернет пшеничен зародиш и най-накрая разбрах какво е, другия път ще си го купя Simple Smile.

# 18
  • Мнения: 1 446
Здравейте и от мен в новата тема. Вчера направих за първи път кекс (лимонов) в хлебопекарната.

По принцип съм доволна, но го пусках да се доопича за 20 минутки.

Искам да Ви помоля за рецептите от машината Мулинекс, които са на диск. Не мога да ги открия никъде.

# 19
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
  bouquet

# 20
  • Мнения: 3 379
Аз тази сутрин правих кренвиршките, които се обсъждаха в предната тема (на Малибу май бяха). Само че нямах кренвирши и сложих кашкавал, а в някои и шунка. Станаха много вкусни, обаче захарта ми е в повече, сладнят ми и ще я намаля следващия път. Иначе докато догодя плетеницата почти ми свърши тестото Simple Smile Определено отнема време обаче и ще имам предвид да ги правя от вечерта, пък да ги пека сутринта.

maimin77, ето рецептата за соления кекс (гледах, че е подобна на тази, която си дала ти):
3-4 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода, 3/4 ч.ч. олио, 1 1/2 ч.ч. сирене, 2 ч.ч. брашно - смесват се в този ред (но аз ги правя на ръка, в машината не знам какъв би бил реда, аз затова питам за рецепта със сода какви са принципите), всичко се обърква и се пече във форма по желание в загрята на 180 градуса фурна. Аз пека с вентилатор, но слагам тестото във формички за мъфини и разни детски силиконови формички с меченце и т.н., така че ми се опича добре на вентилатор на 180 градуса. Ако с епече в цяла тава или във форма за кекс с дупка, бих намалила на 160 на вентилатор или на 180 без вентилатор.

# 21
  • Мнения: 431
И аз ги правих кренвиршките ,още докато се обсъждаха .Страхотни ми се получиха със същата уговорка-по-малко захар следващия път  Wink .

# 22
  • Мнения: 1 461
Дядо супер си се справил с новата тема!!!!!

Днес селският хляб се изяде за минути от 3 броя хлапета . Laughing

можели рецептата за този селски хляб

# 23
  • Мнения: 3 695
Здравейте!
Благодаря и аз за новата тема!  bouquet
Маята, от която аз НЕ съм доволна е "Дама" - турска. Ядат се нещата с нея, но не са така бухнали, няма нищо общо с предишните резултати с тази на Йоткер.
Моля, препоръчайте рецепта за солен кекс, която става хубава в машина. Благодаря!   bouquet

# 24
# 25
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
да се запиша и аз при вас преди 2 седм, си купихме пекарна на АЛЯСКА от метро много сме доволни,най ни харесва френския хляб-1ч,ч,вода/2с,л,мляко на прах/1ч,л,сол/1ч,л,захар/3ч,ч,брашно/1ч,л,мая на йоткер става около 750г хляб пека го на 3/50мин, на средно препечена коричка СТАВА СТРАХОТЕН рецептата съм я взела от форума честно казано досега не съм имала проблеми с недоопечен хляб

# 26
  • Мнения: 3 803
fresa рецептата на е на Ердинч:

Цитат
Селския Хляб на Ердинч
was invented by Erdinc, all rights reserved

                                за 1кг хляб                              за 750г хляб
вода...............................400ml....................................310ml
пресен лимонов сок.......3/4 teaspoon..........................1/2 teaspoon
сол..................................1+1/2 teaspoon......................1 teaspoon
брашно...........................650g ..................................... 500g
мая(instant)....................1+1/2 teaspoon......................1 teaspoon



програма: основна / френска
3. включете машината на основна/ френска програма, 1kg/750g хляб, средна кора.

# 27
  • USA
  • Мнения: 675
SZA, много благодаря за рецептата  bouquet!

И така, да споделя за моята закваска, май пак ударих на камък Crossing Arms. По стените на буркана имаше мухъл, преместих я в друг съд, заквасих за 8ми ден, но няма никакви балончета отгоре. Отдолу обаче се вижда, че е на дупки. Не е удвоила обема си и не знам дали да я хвърля и да почвам наново, или да пробвам да направя хляб  с тази Thinking.

# 28
  • Мнения: 1 685
В машината приготвих тестото за Danubio/Данубио:

- Danubio/Данубио по рецептата на Lois

Направих го с два вида пълнеж: кашкавал и лютеница и със сладко от череши.
Много е вкусно и във двата варианта.

# 29
  • София
  • Мнения: 2 649
SZA, много благодаря за рецептата  bouquet!

И така, да споделя за моята закваска, май пак ударих на камък Crossing Arms. По стените на буркана имаше мухъл, преместих я в друг съд, заквасих за 8ми ден, но няма никакви балончета отгоре. Отдолу обаче се вижда, че е на дупки. Не е удвоила обема си и не знам дали да я хвърля и да почвам наново, или да пробвам да направя хляб  с тази Thinking.
аз веднъж пробвах да си отгледам и не се получи както трябва и за сега няма да повтарям. Rolling Eyes На мен първите два дни ми правеше мехурчета и на третия по някое време спря и само се виждаше гъбеста структура. Явно съм я изпуснала, но никой в темата за закваски не ми отговори нищо/ При условие, че сложих и малко мая, не ми се надигна хубаво, а от самата закваска си киселееше и не се хареса много у нас.

Общи условия

Активация на акаунт