Машина за хляб-35 част

  • 113 449
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • USA
  • Мнения: 675
Като стана въпрос за тези гадинки и вкъщи има ooooh!. Брашното като го купувам няма, но ако го оставя извън хладилника и край. Как да се оттърва от тях?

# 616
  • Мнения: 34
може би намираш червеите на някоя пеперуда / молец?

# 617
  • Мнения: 160
Почти всички продукти си съхранявам в хладилника(в чекмджето)-брашно,спагети,ориз,боб и т.н
Преди време и държах в един шкаф ,но забелязах,че излизат едни малки пеперудки от него и реших да махна всичко от него и да го почистя.Като взех да вадя нещата  Shocked в всяка опаковка имаше по нещо-пеперудки(малки),като малки червейчета,гъгрици или както там се казват....Всичко изхвърлих и вече в хладилника!
Друго решение не съм открила.

# 618
  • София
  • Мнения: 8 502
Странно, аз пък си държа брашното в неразпечатани пакети и то дълго време пък не съм намирал никаква фауна в него.

# 619
  • Бургас
  • Мнения: 5 798
На мен също не са ми в хладилника пакетите с брашно, а всеки е в торбичка и в кашончето от хлебопекарната, което ми е като подложка за машината, когато не я ползвам. Имала съм брашна, на които е изтичал срока, като е бил по-къс и съм ги позабравяла, но фауна в тях не съм откривала. Само в това брашно на Перса ми се случва вече за трети път (трети отделен пакет от отделна партида, купуван по различно време) да откривам буболечка. Два пъти бубата беше точно под залепеното в горния край на пакета - като запечатана и се размърдваше като отварях пакета. Сега беше на дъното на пакета и всеки път е само по една. Определено си е от брашното на тази марка, а не от субективни фактори в магазина и след него! Предвидила съм една голяма хладилна кутия, в която да си държа брашната, че в хладинлика няма място за запасите ми Mr. Green

# 620
  • Мнения: 1
Здравей Simple Smile може би ще кажа, нещо което е казвано от много преди мен, но Simple Smile да се похваля Simple Smile и да кажа и на другите Simple Smile

Преди два дни си донесах хлебопекарната и пак почнах да си правя хляб Simple Smile
Направих си този хляб



Сетих, се че една "мама" тук беше писала, че вади бъркалката преди да се опече хляба и реших да опитам. Освен това - вече имах и



Пиша това защото в началото все ми се виждаше малко водата  Thinking все ми се струваше, че тестото е много сухо и понякога доливах вода, което не водеше до добри резултати Simple Smile Сега въпреки, че при бъркането тестото изглеждаше така - и пак ми се струваше сухо реших да не слагам повече вода отколкото по рецептата Simple Smile) То изглеждаше така.




Изчаках да остане само последното втасване и печенето и преди тях - след последното месене - извадих бъркалката - направих си тоя инструмент  Joy hahaha



от една чисто нова спица  Mr. Green похабих си една спица за колелото ама няма как - честно казано нямах идея както гънех спицата как точно ще я ползвам - мислех да я вкарам в тестото и да я промуша под бъркалката - да хване валчето, на което е хваната бъркалката и да дърпам на горе. В последствие като реших да я вадя - просто сложих "инструмента"  Grinning с "г" образната част под тестото и повдигнах леко - то взе че стана и с ръка извадих бъркалката Simple Smile



ето ми и хляба доло - стана малко зацапано - ама ме беше страх да търкам с гъбичка тефлона и то там се събирали мръсотия, не много видима ама я е имало. Вече всичко е отстранено - страх не страх мие се  Mr. Green. Дупчицата стана съвсем мъничка - и въобще не е като преди да ми се рушат поне 3 филийки - сега в една филийка има съвсем мъничка дупчица Simple Smile)
Та така Simple Smile дано съм ви бил полезен Simple Smile

П.С. И освен това - когато няма бъркалка - опечения хляб излиза много по-лесно от контейнера като се вади  Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 01:34 от tomas_

# 621
  • Мнения: 1
А за брашната - аз пресявам винаги брашното Simple Smile) така, че каквото и да им да падне - мен буболечките не ме притесняват. Притеснява ме, че напоследък виждам едни малки топченца като сея ситото - те остават в ситото. Чувал съм, че били набухватели сложени от производителите. Ама аз набухватели не искам  Banghead стига ми маята, която си слагам. И честно казано много не им вярвам на производителите, като знам, че във всяка храна слагат отрови за да тровят хората умишлено... Това ме притеснява, не някоя бубулечка  newsm78

# 622
  • Мнения: 115
polin_a извинявай за късния отговор,контейнера е от сервиза във Варна,поръчах го по тел.дойде за два дни с обща цена 35лв.да ме питаш защо не съм го направила по-рано...мислех си че ще е доста скъп и не смеех...обаче идва без бъркалката,тя вероятно се поръчва допълнително,аз си бях запазила моята.Телефона го има в началото на темта,но ако искаш мога да то го пратя на лични  Peace
  Колкото до брашното от Кауфланд,засилих се и аз да купувам такова,но видях на дъното на пакета следи от гъгрици и техните гнезда и се отказах  Sick цената му сега е 0.65лв.Купих си пак с мишката-за тукашния район това е най-доброро.
 mamaR козунака наистина изглежда превъзходен,нареждам се и аз при чакащите за рецептата.

# 623
  • Мнения: 9 785
ivaa71, ще погледна на първа страница Peacebouquet

# 624
  • Мнения: 106
Не съм привърженик на това, но ще кажа един "запис" Simple Smile че имам хлебопекарна от няколко дена и само я оглеждам, а тази тема ще ми е полезна!

# 625
  • София
  • Мнения: 8 502
Не съм привърженик на това, но ще кажа един "запис" Simple Smile че имам хлебопекарна от няколко дена и само я оглеждам, а тази тема ще ми е полезна!


И да я гледаш и да не я гледаш тя хлебопекарната няма се промени, ами хващай включвай я в контакта и я пусни барем да свърши накоя и друга работа.  Laughing

# 626
  • Мнения: 34
А за брашната - аз пресявам винаги брашното Simple Smile) така, че каквото и да им да падне - мен буболечките не ме притесняват. Притеснява ме, че напоследък виждам едни малки топченца като сея ситото - те остават в ситото. Чувал съм, че били набухватели сложени от производителите. Ама аз набухватели не искам  Banghead стига ми маята, която си слагам. И честно казано много не им вярвам на производителите, като знам, че във всяка храна слагат отрови за да тровят хората умишлено... Това ме притеснява, не някоя бубулечка  newsm78

всички брашна са пълни с "подобрители", най-малкото защото пшеницата , която се гледа е с лошо качество
единственият вариант е био-брашно , но е скъпо... най-евтиното е в карфур за около 2 лева пакета , немско...

ние също имаме такава машина от скоро и още не сме я ползвали
някой тук правил ли е с квас, вместо с мая хляб? може ли с квас на хлебопекарна?

# 627
  • София
  • Мнения: 8 502
....
ние също имаме такава машина от скоро и още не сме я ползвали
някой тук правил ли е с квас, вместо с мая хляб? може ли с квас на хлебопекарна?

Цяла тема има за кваса дал съм я в началния пост.

# 628
  • София
  • Мнения: 8 502
Молба към Полина, Ердинч, Макс Мама и други по-опитни хлебопекари:

Значи през пост тука срещам дайте нещо като за начало па от къде да почна и т.н. Та в тази връзка съм намислил да направим една статия в блога на темата (нещо като "ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ") в която:

1. Да дадем една основна рецепта и съответната програма.
2. После пък една малко по-сложна.
3. Сетне една комбинирана (месене и втасване във машината пък печене в печката)
4. И накрая една за по-напреднали.

Та молбата ми е да ми помогнете да изберем тия рецепти.

# 629
  • Мнения: 4
Ердинч,, благодаря за Сметалото! Много е удобно.
Използвах го и се получи този път. Хлябът стана. Само дето изглежда недоопечен отгоре, макар че отвътре си е добре. Предполагам, че защото се надига доста над контейнера и не може да се доопече.

Общи условия

Активация на акаунт