Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 74-та тема

  • 145 791
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Hrisi74, Пеп-4o, Леля Ог, Роца, Pure Elixir, lina kaz, Аелис, Megansg, Ивка27, Mari_eta, Marieta, Smiley*, мили момичета,  Hug много ви благодаря за топлото посрещане и хубавите  думи, вие също сте сътворили невиждани вкусотии и всеки път ме карате, да се облизвам като котарак след като си е хапнал рибка.

Alex_og97, извинявай, видях чудесната ти торта, но не четох какво си писала и сега макар със закъснение, но от сърце пожелавам на момченцето ти здраве, успехи и много, да те радва!   bouquet  

Hrisi74, тестото за тутманика е меко по принцип, ако го месиш на ръка лепне леко по ръцете и в такива случаи, аз си поръсвам ръцете c брашно, за да не лепне толкова,  а не поставям допълнително брашно в тестото, за да не стане твърдо и после и тутманика има съвсем друг вкус. Колкото до това, дали трябва, да се прибави още брашно, е относително доста често, защото брашната са различни, а и не само те. Аз като бях в BG, го изживях това също. Тутманика ми стана по-различен от този в Австрия, така че все пак нещата се свеждат и до опита с направата и продуктите. Но радвам се много, че ти е допаднал тутманика и нека ви е сладко!

Дъщеря ми направила пак една баница, този път с кашкавал и чубрица, много вкусна беше.



А от мен салата от риба тон                                                                и солен кекс. Стана мноооого пухкав.

   
  
... и докато се размотавам, да пиша, виждам още 4 нови отговора. Ех неуморни и перфектни сте мили ми момичета.   Hug  bouquet

# 256
  • Мнения: 320
Благодаря ви момичета за поздравите   bouquet

Леля Ог, тортата стана хубава, но чак пък супер, супер беше твойта торта  Wink, а този твой винен кебап изглежда страшно и с тази формичка, ще ме накараш да се разходя до магазина да се снабдявам  Rolling Eyes

Venetta, благодаря ти и на теб   bouquet
Харесах си соления кекс, но досега винаги когато съм правила ми е оставал вътре малко глетав, сякаш тестен, а този не изглежда така наистина изглежда пухкав. Разгледах рецептата и над едните снимки пишеш, че не си сложила майонезата и газираната вода, това значи че ще стане и без тях ли  newsm78

От мен едно просто бобче с наденичка

# 257
  • Мнения: 2 708
Кейка дето Звездев прави тази сутрин  Wink със сини сливи, парченца шоколад и кокос Simple Smile


На продукти изглеждаше много по-обещаващ Simple Smile. Не е лош, ама аз като че ли повече очаквах Simple Smile

# 258
  • DE
  • Мнения: 971
Венета, добре си се завърнала. Отпочинала си пак на линия с нови искушения !
Мариета, къде мога да видя рецептата за сладко от моркови?
Много го обичам но не съм правила до сега !
От мен сладко от домати, рецептата е на Пеп-4о
Малко смешен и с неопределим от какво е направено сладкото вкус Mr. Green



# 259
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Маце, заповядай: Сладко от моркови

# 260
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Venetta, благодаря ти и на теб   bouquet
Харесах си соления кекс, но досега винаги когато съм правила ми е оставал вътре малко глетав, сякаш тестен, а този не изглежда така наистина изглежда пухкав. Разгледах рецептата и над едните снимки пишеш, че не си сложила майонезата и газираната вода, това значи че ще стане и без тях ли  newsm78

Alex_og97, аз само веднъж прибавих майонеза и повече никога, защото ми беше много тлъсто с нея. На снимката обаче се вижда, че без газираната вода кекса е пухкав, но не чак така както с нея. Така че аз ти препоръчвам, да сложиш и газирана вода, но майонезата спокойно можеш, да не я прибавяш. Въз основа на моя опит, съм стигнала до извода, че ако тестото, било за кекс, или за тутманици, е много, много малко по-меко от нормалното, става по-пухкаво, но това е все пак въпрос на опит. Това тесто обаче e доста по-гъсто от кексовото. Нещо средно между тесто за кекс и тесто за тутманик.
Може и без минерална вода в краен случай, пак става пухкав, но все пак с нея е малко по-добре Simple Smile.
Австрийците имат една чудесна поговорка, която казва: Майстор се става чрез практиката (упражненията).  Übung macht den Meister.
Ех, че превод направих на поговорката,  Joy но вие ме разбирате, сигурна съм Simple Smile.


Matze , danke  Hug  Heart Eyes.


Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 16:33 от Venetta

# 261
  • DE
  • Мнения: 971
Мариета, благодаря !
Сега кажи дали мога да приготвя сладкото с фикса.
И с какво мога да заменя индришето.
Нямам и напредстава от къде мога да взема такова чудо newsm78
Не знам дори как изглежда smile3538

# 262
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
За фикса - сигурно ще може, но ще остане твърдо и изобщо няма да е същият вкус Thinking.
Баби няма ли край вас - няма начин да нямат индрише - вид мушкато е, с много ароматни листа

Ако не откриеш - сложи ванилия.

# 263
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Хееей, здравейте, момичета. Не съм се включвала в новата тема и чак сега я чета. Видях прекрасни неща, неуморни кулинарки. Поздравявам ви всичките!   bouquet
Аз ще покажа само една питка със сирене и кашкавал, която оформих по идея на Мариета.   bouquet

# 264
  • DE
  • Мнения: 971
Мариета Hug
Има и някоя и друга баба, ама те не са като в Бг да варят сладко.
Пият кафе след обяд  по барчетата, и ходят по песионерски сбирки да играят карти Mr. Green
Значи ванилия сте сложа!

# 265
  • Мнения: 149
Здравейте кулинарни вълшебници! Страхотни сте всички, у дома навярно всички ви обичкат! Днес на обед хапнахме тиквички с ориз и таратор.

Вечерята все още се обмисля, но салатата ще е от зеле и домати.

# 266
  • Мнения: 1 650
красотички сте показали, момичета!

# 267
  • Мнения: 389
Питка с тестото на Макс мама с едно втасване



Питка с тестото на Мариета с айран



шницелчета



Пилешки дробчета на фурна. Много вкусни

# 268
  • Мнения: 5 146
ilrai78 моля те как точно направи тази питка и всичко около нея страхотна е  Praynig
Малееееее Вивиан ме шашна  Shocked

# 269
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Matze, тук в Австрия някои наричат индришето Zitronenbaum, но в Германия може и да е друго. Аз съм си донесла от BG, иначе тук го имат по селата. В града съм го виждала само в някои локали. Трябва, да се поогледаш малко повече. Индришето е от семейството на мушкатото, така че се размножава като него, само с клонче и направо в почвата, поливаш и готово.

Общи условия

Активация на акаунт