Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 74-та тема

• 145 796
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Пробвах джобчета, изпържих и мекици със сирене от тестото.
Лабрекс би ли споделила тази рецепта  Peace

Мър-мау, разбира се, ето накратко:

Тестото:

- 120 мл пресно мляко
- 180 мл вода
- 20 гр жива мая
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л.захар
- 30 гр краве масло
- 550-600 гр брашно

Замесва се тесто, оставя се да втаса и се правят джобчетата.
Тестото се дели на 16 части, всяка се разточва на кръг с диам.20 см, намазва се хубаво с олио, сгъва се на две, пак се намазва с олио и се сгъва още на две. Редят се в тава, оставят се пак да втасат и се пекат в загрята на 180 град фурна 20-25 мин. Според авторката може да се правят и от друго тесто, но аз пробвах нейното. А ТУК може да погледнеш, дадено е стъпка по стъпка.  bouquet

# 241
  • София

Пепчо, ето моята рецепта за сладко от патладжани ( не съм я пробвала.....), стои си така в тефтера ми....

1 кг патладжани; 1 с.л. сол; 1 кг захар; сока на 3 лимона; настъргана кора на 1 лимон; 1 ч.л. настърган джинджифил; 12 зърна карамфил; 2 ч.л. канела.

Патладжаните се надупчват нагъсто с клечка за зъби и се осоляват. Престояват така 1 нощ в хладилника. Слагат се във вряща вода за 5 мин.. Отцеждат се добре.
Захарта, лимоновият сок и подправките се варят 5 мин., добавят се патладжаните. Като заври се намалява Т и ври 2 часа на тих огън. Патладжаните се вадят с решетъчна лъжица, внимателно за да не се разкъсат, слагат се в буркани и се заливат със сиропа.

# 242
labrex и аз да се включа с молба за рецептата на  Пилешки гърди с печени чушки, гъби, чесън и сметана./каква сметана използва/ Hug newsm51

# 243
Момичета радвам се, че ви харесват идеите за пиците!  Hug
Пълнени, печени домати

# 244
Днес правих туманика на Венета,стана невероятен и на конци!Вени,благодаря ти   bouquet
Обаче имаше и инцидент,изгоря ми миксера докато разбърквах и накрая продължих с една вилица  Mr. Green!
Бая зор видях!Досла време ми отне докато се отлепи тестото от стените на купата,даже прибавих още брашно,че много лепкаво стана!При вас как е,момичета?Близо 15 бърках,направо ми се откачи ръката  #Crazy И не знам дали това е причината после да ми накъса  като го разтелих да сложа сиренцето newsm78 Не че не се омете де,докато сляза до колата за фотото и беше вече на привършване  и докато го заредя,тутманика изчезна  Mr. Green Питам да знам за другия път като го правя,а ще е много скоро  Peace

# 245
Благодаря ти много Лабрекс   bouquet
А мекичетата са просто мечта ... Много харесвам теста с прясно млако.
Хубав ден на всички  Simple Smile

# 246
Рени 55, благодаря,  звучи лесно  Peace че бях чувала/или чела задруга рецепта, която е с поставяне напатладжаните във варова вода.
Леля-Ог-Нинка,  и кайма има вътре май newsm78 така звучи още по-вкусно, многодобре си го направила    bouquet

# 247
Иланг иланг , може ли рецептата за птичия пастет ??

# 248
  • София
У нас питки с лют пипер, чесън и разни треви.

И една торта. Крема м/у първия и втория блат е кондензирано мляко с масло, но нещо не стегна и изтече. И едни картофи с пържена риба, но тя остана без снимка.

# 249
  • ВАРНА
Птичи пастет
 500гр пилешки гърди;500 гр дробчета;100-150 гр чисто масло;розмарин;черен пипер;сол;1-2 равни супени лъжици захар;1 варен картоф;сол;30 грама коняк;голяма глава лук.
Месата се задушават с лука в част от маслото.Когато почти изври течноста им се заливат с коняка,подправкити захарта.Остане ли на мазнина се слагат в блендер заедно с маслото и картофа(за по-добра плътност и гладкост).После го минавам и с пасатора.

# 250
  • ГОре на черешата...
Леля Ог, много изкушаваш с този патладжан, да знаеш  bouquet!
Лабрекс, за довечера съм предвидила пица, скривай тези джобчета, че не отговарям Whistling.
Анук, с какво са пълнени доматите - много апетитно изглеждат Peace.
Аууу, Верабел, страшни питки, браво  bouquet!

От мен днес - сладко от моркови:

...и естествено - палачинки с него:

# 251
Ох, вчера пак много вкусотии  Crazy Много ми харесаха бананите в шоколад и ще ги пробвам тия дни.
Аз вчера имах рожден ден и да си покажа част от трапезата.Довечера продължавам с гостите, но сигурно утре чак ще мога да кача снимки.
кьополу и млечна салатка Крехки свински пържолки, зеленчукови бухчи, шункови рулца и зеленчуци с гъбено-сметанов сос плодова пита на Йоли  
Абе зачидух се как се пише ролца или рулца.Проверявах даже в правописния речник он-лайн ама ми дава правилно руло и ролца  newsm78

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 15:03 от Елица-сестрица

# 252
Да си жива и здрава, Елица, много щастие и късмет!     bouquet  bouquet
от руло - рулца.

Обяда ни е рибен днес  - рибни пръстчета за девойчето

за нас - пушена и маринована риба- сельодка и херинга

# 253
Мерси Пеп-4о  Hug

# 254
Аз да продължа морската сесия на пеп-4о - скариди с чесън и розмарин от снощи :

Общи условия

Активация на акаунт