Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 74-та тема

  • 145 633
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 464
Поздравления за всички момичета! Невероятни сте !

Не искам да си слагам грях, в началото на седмицата, за това няма да ви изреждам, че ако изпусна някое момиче, ще съжалявам много ... ooooh!
И все пак Пеп-4о и леля Ог думи нямам ....  абе вие нали си знаете....   newsm51 smile3525 newsm51

досега правех божествения тиквеник на Селма, вчера обаче направих този по рецепта на Аелис. И двете рецепти са невероятно добри.

Аелис  
Hug   Heart Eyes   Hug и за Селма  Hug  Laughing  Hug

   

# 421
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 060
Обяда ни е сьомгова пастърва на фурна

# 422
  • Мнения: 0
Ехх момичета, днес пак сядам и какво да видя - пълно с вкусотийки  Crazy То не са тиквеници, баници, питки и кифлички, то не са филенца, пърженички,  джоланчета и супички - супер. А за Леля Ог просто думи нямам - страхотия. *sapunci* , viara.an , радвам се, че ви е допаднало скромното ми сладкишче,  Hug поствам ви рецептата тук, дано не ми се карат за спам.
 Като за начало аз приготвих крема, понеже трябва да е изстинал преди да съберете сладкиша ( hahaha огромния еклер/гума )
    Крем Патисери:
 6 жълтъка
 120 гр захар
 30 гр нишесте
 10 гр брашно
 560 мл мляко
 15 гр масло
 1 ванилия
Жълтъците + 60 гр захар се разбиват хубаво, почти до побеляване и се прибавят нишестето и брашното. Млякото + 60 гр захар + 1 ванилия се възваряват, дръпват се от котлона и след 2-3 минути се изсипват на тънка струйка при яйчената смес, като бързичко разбърквате. Изсипвате сместа в тенджерка (аз използвах тази от млякото направо) и слагате на котлона, не много силен, като интензивно "малтретирате" сместа с телта за разбиване примерно  Wink Крема в началото става на бучици, но с течение на загряването и разбъркването става гладък. 2-3 минути след като си е придобил консистенцията на гладък крем го сваляте от котлона, прибавяте маслото, нарязано на парченца и разбивате докато се стопят. Едно прозрачно фолио отгоре, за да не засъхва и го оставяте да изстива
   Тестото за еклеровата част:
 300 мл вода
 120 гр масло
 150 гр брашно
 щипка сол
 4 яйца
В тенджерка сложете: Вода + масло + сол. Щом заври, прибавете, като бъркате непрекъснато, брашното. Бъркате, докато се получи гладко, лъскаво тесто, което само се отлепя от съда. Дръпвате от огъня и като поизстине, прибавяте едно по едно яйцата. Аз разбивам с миксер, понеже на ръка трае вечно. Внимавайте, че в началото малко пръска !!! Включвате фурната на около 200°C да се загрява. Върху пекарска хартия си изчертавате 24 см кръг и сприцовате спираловидно половината от тестото в него. Аз понеже бързах и нямах време да си играя, просто разстлах половината тесто равномерно с лъжица в кръга. Изпичате, като в началото фурната е силна, а след 15-20 мин намалявате на около 160°C и така още към 15, за да изсъхне хубаво и вътрешността. Вадите и на решетка да изстива. Във вътрешноста на първия кръг изчертавате втори, който е с 4-5 см по-малък радиус и шприцовате остатъка от тестото м/у двата кръга и изпичате. След като всичко е изстинало - сглобявате и в центъра гарнитура по желание и наличност. Звучи с моите обяснения доста сложно сигурно ( Blush ), но не е.
 

# 423
  • София
  • Мнения: 1 341





И аз като Тутулина, няма да споменавам имена, за да не пропусна някой.......
Не мога да пропусна баницата на Светомир, защото аз умея само с готови кори...., а разликата е огромна.....! Кога ли ще се науча....
А пред творчеството на Леля Ог винаги онемявам........
За днес паниран карфиол



и карфиол с бял сос



Весела  и спорна  седмица на всички !!!

# 424
  • Мнения: 5
Здравейте всички кулинарки,

скромно се отчитам с канелени бисквитки, направени от мъжО,
и ореховки с добавка овесени ядки

# 425
  • София
  • Мнения: 795
от мен едни гнезда:

пиле с брюкселско зеле и млечно-сметанов сос:

свинско със зеленчуци:

# 426
  • Мнения: 148
Ех,момичета страхотни вкусотии сте сътворили.И аз като другите момичета не смея да изреждам имена ,че ще взема да забравя някого а не искам да пропусна нито една вкусотия.
Ноооо не мога да пропусна да похваля страхотната торта на Леля Ог и хубавата баница на Цветомир.
Рени 55,а ти пробвай да направиш баница.Няма нищо сложно,ето разгледай тук снимките ми стъпка по-стъпка ще са ти от помощ .Под всяка снимка има обяснения.
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/st-pka-po-st-pka.482144.17776412
Отмен някои нещица от изминалите дни
-торта-парче
-добружанки
-св.със картофи-спагети
Лека и успешна седмица.
Докато пишех ето и десидеската със страхотно меню.Мнооого апетитно.

# 427
  • Мнения: 165
Здравейте  Simple Smile
Страхотни неща видях, браво на всички  Hug
Селма, невероятна питка  Heart Eyes
леля Ог, много красива торта с оригинална идея   bouquet
от мен, бисквитена торта със сметанов крем и бърза украса за децата  Simple Smile

толстолоб на скара (мъжО се потруди  Wink)

и торта с Дулсе де Лече за гостите довечера

Приятен ден  Hug

# 428
  • Мнения: 4 370
сандвич прасенце


крем с боровинки и банани


заешко печено


сладки гризки

# 429
  • Мнения: 1 798
Зелен фасул с картофи

Тутманик


 Луис,голяма красота!  bouquet
Леля Ог,тортата е произведение на изкуството!  bouquet
Гуинет, добре си се завърнала! Hug
Еликсирче,страхотен лучник Crazy
desideskata,много съблазнителни гнезденца!  bouquet
Момичета ,всички сте страхотни!  bouquet

# 430
  • Мнения: 2 126
Viv-miv,моля те кажи за тая торта с дулсето,че ми виси един буркан който произведох преди време и така и в нищо не ми хрумва да го вложа.А дали някой знае колко време може да трае това карамелено мляко newsm78

Баницата на Цветомир е много хубава,тип тутманик ми изглежда и не мисля че е сложна за правене.Тази на ditsan,обаче,на мен не би ми се отдала да я направя.Просто такава огромна кора да раздърпам......мноооого сложно.Само с точилка мога д направя тъкна кора...

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 14:50 от Дес

# 431
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Лелеее последните 3 страници са  #Crazy newsm78 Embarassed.....невероятни вкусотии.То ставаш разноглед,времето се застуди а с него се увеличава и слюнооделянето пред компа. cookБожеее останах безмълвна..... newsm74

пълнени чушки
Продължавайте все така.

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 16:43 от 3xi

# 432
  • Мнения: 165
Дес, тортата е по тази рецепта. Много лесна и бърза  Wink
http://lamiamagiaincucina.blogspot.com/2010/03/torta-alla-crema- … lce-de-leche.html
А това е страшно вкусна торта с Дулсе де Лече, но нямах орехи за блата. Пробвай, няма да съжаляваш  Simple Smile
http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html
Тази рецепта ще правя при следващ повод  Simple Smile
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/30/birthday-cake-for-my-love/

# 433
  • Мнения: 22 867

Леля Ог, чудесна торта!  bouquet  chef
desideskata, много апетитни гнезденца! Heart Eyes  bouquet
viv-miv , бялата писанка със сигурност ще зарадва дечицата!  bouquet
А н и , направо залепнах за печеното заешко! Heart Eyes  bouquet
delicate, страхотен тутманик! Heart Eyes  bouquet
3xi , в чинийката пълнена чушчица ли е или нещо друго? newsm78  bouquet

Бързи мини запеканчици-питки с изварено тесто. Grinning

# 434
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Мила Леля Ог, прелестна торта, признавам те за майстор на майсторите теб. Чудни цветове и невероятно изпълнение, комплименти.  newsm51
Marieta, ама ти срам си нямаш, отваря човек страница 25 и хоп, поднасят му се неустоими пълнен чушки, пилешки бутчета, че и таратор също, как да се сдържа не знам.   bouquet
Esy, ако знаеш колко зайчета подскачат тук до нас в гората, защо ли не скочи някое в тенджерата ми, ще го сготвя като твоето, да знаеш Wink. Много апетитно изглежда.   bouquet
Cvetomir_77, чудна баница.    thumbsup
Илраи78,  много вкусни принцеси с кайма, а за питката нямам думи.   bouquet
Пеп-4о, отново подстрекаваш с невероятни вкусотии.   bouquet
Labrex, чудни запеканчици. Ние днес сме на пица, но не показвам, че е готова Simple Smile, само я изпекох.   bouquet
 
Ditsan, Megansg, Pure elixir, Tutulina, Ивка27, Селма,  Дес, Елица-сестрица,  Delicate, 3xi, Тайна, Рени55, Umbra, Rossonera, Matze, RuVe, Temenuga2, Aredhel, The Girl, Meri1966, Anuck,  De`Laplata, Purple Tulips, Emmilly, Desideskata, Viv-Miv,  Иланг-иланг, Женя 83, А н и, невероятни вкусотии сте приготвили и показали, просто неустоими.  newsm51

От мен само моят  тутманик, че съм настинала и нищо не ми се прави.

 

Общи условия

Активация на акаунт