Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 74-та тема

• 145 634
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас

Оризова запеканчица.

Може ли рецептата?
Изглежда страхотно!

Момичета страхотни сте всички!

# 436
Оризова запеканчица.
Може ли рецептата?
Изглежда страхотно!

karzz, разбира се, ето я:

2 чаши ориз, 4 яйца, 2 глави лук по-големи, 1 връзка копър, 8 бр кренвирши или някакви наденички, 3 с.л сметана заквасена или гъсто кисело мляко (да не е много кисело на вкус), 50гр. кашкавал, сол, чер пипер, други подправки на вкус.

Сварява се ориза и се оставя да изстине. Лукът се реже наситно и се запържва в олио докато стане прозрачен, оставя се да изстине. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват внимателно с ориза. Добавя се наситно нарязания копър, соли се, черния пипер се слага и други подправки според вкуса. Жълтъците се разбъркват с изпържения лук. Кренвиршите/наденичките се режат на половина по дължина. В намаслена форма се слага половината оризова смес, върху нея лучено-жълтъчената смес, отгоре кренвиршите и върху тях останалия ориз. Отгоре се намазва със сметаната /киселото мляко и се ръси с настъргания кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на 180С  ~ 35мин. Задължително оставете да се охлади и разрежете на порции. Ако решите топъл да го извадите от формата и да го нарежете, не държи форма, пръска се.

Моите забележки: Дозата е доста голяма, аз правя половината, но това е според зависи. В оризовата смес добавям пасиран чесън, вкусно става. От белтъчения сняг ориза става не сбит, а въздушен, вкусно е.
А ТУК можеш да видиш рецептата стъпка по стъпка.  bouquet

# 437
Айде и аз тук с моите скромни творения.
Кекс с лимонада, от форума е рецептата                                                                  Пълнени чушки

Меден кекс на Лабрекс без мед

А видях едни тутманици, запеканки, питки, гнезда и какво ли още не,
А ако някога в живота си направя торта като тази на Леля Ог, ще се гръмна после от щастие, та няма да мога да я опитам.

# 438
Привет и от мен в този хладен ден  Mr. Green Вече застудя и все повече се застояваме пред печките и ......компютрите май  Mr. Green Леля Ог   bouquet Тортата е просто невероятна  #Crazy
Вени,оздравявай бързо,чакаме нови кулинарни вълшебства  Heart Eyes Милото вчера ми купи нов миксер,за да мога да правя още тутманици като твоя  Mr. Green
На всички,абсолютно всички искам да кажа-браво,страхотни кулинарки сте   bouquet

Ето малко снимчици от мен,разбира се имаше и други неща,но неснимани  Crossing Arms

Баничката на Вивиан,малко гризната  Mr. Green

Лятната торта на Аелис
,само че,този път със сладко къпини-фантастика!!!!!!!

А това е кремче "ТАЧИ"  Mr. Green МъжО го кръсти на мен (от Таня,но всички така ми викат) При поднасянето на кремчето,казах че се казва крем "Милена",но вместо течен шоколад съм сложила сладко от малинки,и той каза-Ами тогава е крем "Тачи"  Joy Само да не се обиди авторката на кремчето  Naughty

# 439
  • Варна
И днес много вкусно и разнообразно от всички  newsm51
Леля Ог поздравления за прекрасното творение
Цветомир прекрасна баничка
Вени отново чудесен тутманик
Прекрасни ястия и десерти  newsm51
За днес лапатена супа,картофени кюфтета с наденички,салатки

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 18:46 от megansg

# 440
Ах, Венетке, заради теб и твоя козунак си купих миксер с бъркалки, нямах представа колко полезен уред ще се окаже  Simple Smile. И ето сега този тутманик! Мисля почивните дни да го направя, просто великолепно изглежда.
Леля Ог, признавам те за майсторка! Страхотна самурайска торта, златни ръце имаш, да знаеш. Семейството ти трябва да е много щастливо.
desideskata, добра идея за гнездата, ще ги включа в менюто ни за другата седмица. Благодаря за подсещането Simple Smile.
ditsan, тортичката ти изглежда много апетитно.
viv-miv и у вас вкусно меню, особено рибката  Wink.
А н и, този златен загар на заека направо ме зашемети  Crazy.
delicate и аз обичам посни манджички  Simple Smile, тутманика ти също ме гледа приканващо  Confused.
labrex, с твоите тестени предложения ужасно много дразниш Sad, направо умирам за тестени изделия.
Г-жа Нервакова, този кекс и аз го пробвах, невероятен е. Най-сполучливата рецепта, която съм правила досега  Peace.
hrisi74, с удоволствие бих си хапнала и от твоето кремче  Wink.
megansg, обожавам супа от лапад, картофени кюфтета също скоро не съм правила, та мерси, че ме подсети  Peace.

И накрая да ви се похваля, че направих пилешка супа, но всички продукти са био. Био пилето е доста по-различно от изкуственото - месото е жилаво и сухо, сварява се бавно. Направих варена застройка, страхотен аромат придоби супата. От мазнинката, която си пусна месото (по-точно кожата) и от жълтъка, супичката ми стана жълта, точно като домашната на мама:

с люти чушленца  Heart Eyes, ама те са купени:

# 441
  • Пазарджик/Лондон
hrisi74 , страхотна ти е станала тортичката, а за крема - ами той със сладко вместо течен шоколад си става съвсем различен крем Wink.

tutulina, разкошен ти е станал тиквеника  Hug.

# 442
tutulina, разкошен ти е станал тиквеника  Hug.
     smile3521

# 443
От мен:
Доматена супа с ориз

Tomato Rice Soup by Kemi H, on Flickr

Hungarian Beef and Potato Soup by Kemi H, on Flickr

Венета, Леля Ог, благодаря ви много! Венета, много искам дна такава питка някой да ми спретне като твоята Hug
Леля, Ог, тортата е убийствена, браво на теб!
Деликат, тутманика ти изглежда УАУ, невероятно!

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 16:20 от esy

# 444
От мен днес:
  Ирландски хляб със сода

Гювеч с кюфтенца и наденица

Опит за крем карамел в микровълнова

# 445
  • DE
Днешната вечеря
яйца с разни работи Mr. Green

# 446
  • Torino,IT
От мен от изминалите дни паста с броколи, омлет, яхния с лук и пържена риба

Отивам да чета и любувам на последните 5 страници  bouquet

# 447
След всички фатастични гозби, една понеделнишка леща и бисквитена торта. megansg картофените ти кюфтета изглеждат превъзходно ,RuVe  много интересен гювеч Peace

# 448

Това е неделното ми меню. Ребърцата са мариновани с пестото от магданоз на Пепчо. Инъче рецептата е побългарена от един немски сайт (всъщност доста побългарена)
RuVe  впечатлена съм от манджите ти. И крем карамел в микровълнова...  Crazy Супер си!
matze  аз много обичам яйца с разни работи. Ама мъжът ми ги гледа много недоверчиво...
Кремчето "Тачи" направо си записвам да си го  направя.ММмммм  Whistling
Леля Ог.. няма какво да кажа. Ти си знаеш, че съм ти фенка.
Всички кулинарки! Страхотни сте!

# 449
Женя, видях ребърцата, много са апетитни  Hug
RuVe , много апетитен гювеч  Peace

При нас имаше шкембе-чорба

Общи условия

Активация на акаунт