Изцепки на мъжете относно децата... – 3

• 181 076
  • 662
  •   1
Отговори
# 495
...Описанието беше нещо от рода на - "Казах му: "'Айде, заспивай" и го оставих."
И аз - Shocked
Той: "Ами той се успокоява и заспива. Значи действа."
Моя мъж и той опитва с приказки, обикновено след 5-10 мин пристига и "ами не ще детето да спи"...

# 496
  • София
Да не ви казвам моя как приспиваше баткото.Вика ме един ден "ела да видиш как съм го приспал" казва той с победоносна усмивка все едно е покорил не 4 месечно бебе,а Римската империя,влизам в спалнята и какво да видя,малкия спи в кошчето за кола,но как спи,омотан в одеалото,разбирайте с ръце до тялото нарочно омотани и не само това,ами одеалото му подпира и бибата да не я изплюе.
"Много,казва, махаше и се изнервяше и не можеше да заспи",тази поза ММ нарече арестант и друг път се е случвало да го приспива така,първо се притесних и развиках,но после ми показа,че не го мъчи и стиска и го оставях понякогатака да го пирспива,че моя син беше истински кошмар за приспиване,направо ад под небето,но това е една друга мнооого дълга история,в която само ще се оплаквам:)

# 497
  • София
Много е интуитивен мъжът ти. Чела съм, че подобен метод се използва за успокояване. Някак детето се чувства защитено, а и не се дразни от собствените си движения и...заспива сладко  Peace

# 498
Много съм се смяла с темичките, докато бях бременна Simple Smile мислех си, че нашият тати няма да има изцепки, че да го запиша. Обаче скоро се отчете  Mr. Green
Една вечер ще слага бебето да спи, аз бях в кухнята. После като си лягахме ми разказва как го е приспал.
Описанието беше нещо от рода на - "Казах му: "'Айде, заспивай" и го оставих."
И аз - Shocked
Той: "Ами той се успокоява и заспива. Значи действа."
Идеше ми да го ударя Grinning

Аз мисля, че таткото постъпва правилно. По този начин, заспивайки само, детето се научава на самостоятелност. А и като се научи на теб ще ти е по-лесно. Няма да има нужда да стоиш при него докато заспи и да се минава през глезотии и мрънкане.

Дъщеря ми (която вече на 22 г.) почти от бебе си заспиваше сама. Слагах я в леглото й, целувах я , казвах й лека нощ и излизах от стаята, изгасяйки лампата. Оставях врата притворена. Така при нея се процеждаше светлина, а аз чувах какво става. Ако заплачеше отивах при нея и я успокоявах, но това беше съвсем в началото. После тя просто си заспиваше. И да уточня: всяка вечер я слагах да спи в един и същ час и тя си беше свикнала с този режим.

Моето дете заспива по същия начин от новороден.
Слагам го в кошарата,целувка за лека нощ и излизам от стаята. Peace

А относно изцепки,нашия татко скоро не се е излагал. Laughing

# 499
О, момичета, слава Богу, не се приспиваме на ръце. т.е няма нужда. Но просто начинът, по който го каза мъжът ми....  Laughing "айде заспивай" ме накара да се облещя леко  Laughing и супер доволен - "ами той се успокоява, значи действа"   Mr. Green
А това за повиването - да, действа успокяващо на децата. Интересното е, че мъжът ми също го откри сам, без да съм му казвала или да е чел някъде, Понякога завива по-добре бебето, подпъхва под него чаршафчето и то става по-спокойно.  Peace

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 00:09 от little afternoon

# 500
  • Шумен
И моите си заспиваха така самички от бебета, имали сме два периода първия включваше задължителен едноминутен рев, сами се успокояваха и заспиваха (в стаята с някой можеха и по час да се дерат, излизаш и след минута рев са заспали  ooooh! ) а втория вече големи на 2,5 единствената сила която можеше да ги приспи беше баща им. Или по-точно той като запи и те след него  Laughing с мен никога не се получи  Tired

# 501
  • София
О, момичета, слава Богу, не се приспиваме на ръце. т.е няма нужда. Но просто начинът, по който го каза мъжът ми....  Laughing "айде заспивай" ме накара да се облещя леко  Laughing и супер доволен - "ами той се успокоява, значи действа"   Mr. Green
А това за повиването - да, действа успокяващо на децата. Интересното е, че мъжът ми също го откри сам, без да съм му казвала или да е чел някъде, Понякога завива по-добре бебето, подпъхва под него чаршафчето и то става по-спокойно.  Peace
И аз така им казвам на моите.
Мъжът ми - също.
Ама всички го казваме с любов и закачка.  Wink

# 502
Днес ходихме на лекар. Бебка е хремава. Умрях от срам, защо ми трябваше да влача и моя. Влизаме ние, той барабар с нас да не изпусне нещо. Прегледа я доктора моят не млъкна да не доближава слушалката, че ще й е студено. Кво е това, което й завира в ушите /термометър/. Накрая на прегледа докато доктора ми обясняваше как и по-колко пъти да й давам лекарствата, моят ще я облече. И зад гърба си чувам: Леле тате баси цифките. Дотук добре докато не ми каза: Мило гледай приличат на оная слуз от Ловци на духове и гордо ми ги показва Blush  Joy Доктора избухна в смях, а аз умрях от срам. Crossing Arms

# 503
Моят днес за пръв път от една година реши да сменя памперс, че това било елементарно и му било време да опита. Отидоха в спалнята и чувам от бейбифона, че той вика, детето се смее, отивам и какво да видя бебето по голо дупе бяга по спалнята, таткото го гони с памперса и обяснява:"Тъкмо разбрах как се слага памперса, и ти вместо да ми съдействаш, ще ми бягаш"  Laughing

# 504
  • София
Скоро беше, бяхме напред - назад с колата и бебка се изпотила, аз трябваше да отида до някъде и казвам на баща й да я преоблече, в торбата има чисто боди.... Връщам се и какво да видя, той й свалил връхната блузка и върху бодито сложил още едно боди, откачих... А той за своя защита- ти каза да облека това боди, не каза да махна другото и аз се зачудих, но изпълних ....

# 505
  • В една слънчева къща...
Вчера отиваме да ни боцнат за 13м., а по пътя таткото ме разпитва:
- Взе ли картона?
- Да.
- А взе ли от ония лепенки... ъъъ... куул.. грес
Shocked ха-ха-ха, Куул пач Simple Smile

# 506
Много е забавна тази темичка  Grinning. Нашето дете скоро проходи и понеже от радост, че ходи сам много бързо върви и задължително влачи някакви неща със себе си. Аз от страх не го гледам как върви, това е в къщи, че много пада. А баща му като се изцепи - вика “Дали да не му купим каска“.

# 507
  • София
Много е забавна тази темичка  Grinning. Нашето дете скоро проходи и понеже от радост, че ходи сам много бързо върви и задължително влачи някакви неща със себе си. Аз от страх не го гледам как върви, това е в къщи, че много пада. А баща му като се изцепи - вика “Дали да не му купим каска“.

За вас шега,но аз наистина видях на площадката едно детенце на годинка с каска,майката каза,че много падало,а и скало само да върви и му взели каската,защото ги било страх,че ще си счупи главата:)

# 508
Здравейте!
И ММ имаше много изцепки със сина ни, но... повечето съм ги забравила.  Rolling Eyes
Най-прясно ми е следното. Казвам му да подържи малката аз да мина през тоалетната и ще я кърмя. Пристигам след 5-6 минути - тя се дере на леглото.  Shocked Аз го питам защо не я държиш да не плаче, а той - Ами тя се опита да ме зацока и аз, като не пускам - се разсърди много и реших да не я лъжа повече.   Crazy
Редовно, като се глася да кърмя малката и той казва нещо от сорта на: Не мрънкай, тенджерите идват, или Отваряй капаците, че малката е гладна.  Heart Eyes
Обаче мога да ви споделя и изцепките на сина ни за новото попълнение в семейството.
Понеже много му беше интересно къде точно е бебето и как се събира в корема и т.н. успя да ме накара да му обещая да отидем заедно на видеозон - 8-ми месец. И доктора му обяснява - това е главичката, крачетата и т.н., а той изпръхтява - Ама, то е черно-бяло!, а доктора: - Е, така, е - цветно ще стане като се роди.  Joy
Терминът ми беше 18 юни и понеже малкия все пита кога ще се роди бебето и като влязох в деветия и му казвам: От днес нататък, когато си избере дата, тогава ще се роди. А той, гледайки корема ми: Само не си избирай 31 Май, че тогава ми е тържеството (завърши предучилищната).  ooooh! Съответно 10 дни по-късно, след тържеството, още в градинката пред градината, пак гледайки корема ми: Вече може да се раждаш!  Rolling Eyes

# 509
  • Оптимист по принуда
Desy, много се забавлявах ствоя пост, не ти е скучно с твоите мъже  Simple Smile

Ами тя се опита да ме зацока и аз, като не пускам - се разсърди много и реших да не я лъжа повече.   Crazy
hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт