Възрастта и плодовитостта :)

• 7 237
  • 130
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
Олеее, ужас... На 57 години! Какво е развитието на нещата?

# 31
Всичко е индивидуално. Има момичета на по 25 години, които не могат да забременеят, има момчета пак на по толкова вече с 0% подвижност; има и семейства, като на моя позната, която забременя естествено на 50, бременността й протече без абсолютно никакви усложнения и сега 30 годишният й син разхожда сестричката си.

# 32
Ето една изчерпателна статия по въпроса - Възраст на жените и фертилност.

Това е кратък и изключително точен отговор:

Фертилността при жената намалява с възрастта. Най–висока е около 19-тата година, сериозно намалява след 35-тата и драстично след 40-тата. Което не пречи на жени под 30 да имат проблеми със забременяването и такива на 40+ да зачеват без проблем.

Силно казано според мен е индивидуално. Иначе около мен скоро родиха три познати - на 38, на 39 и на 41 - забременяха бързо и без проблем. Но не е правило, нито лесно на тази възраст. (а за мен и неразумно малко над 40, но това е отделна тема  Simple Smile)

# 33
  • Софиянка в Пазарджик :)
Олеее, ужас... На 57 години! Какво е развитието на нещата?
Ами бащата супер щастлив,майката казва,че ако е разбрала по-рано  нямала да роди.Иначе децата са добре на 2 месеца майката също!

# 34
Братовчедка на майка ми роди преди няколко месеца. На 52  Tired

# 35
Да не повтарям Гос`жа Мафани, jasmin и др.

За конкретната жена на 3-ти ден от МЦ освен стандартните ЛХ, ФСХ и естрадиол се изследва и нивото на хормона инхибин Б.
Може да потърсиш тема в проблемното за намален яйчников резерв.

# 36
  • София
Братовчедка на майка ми роди преди няколко месеца. На 52  Tired
Shocked естествено забременяване или асистирано?

# 37
Естествено, желано, с мъж на 36г  Laughing  Rolling Eyes

# 38
Естествено, желано, с мъж на 36г  Laughing  Rolling Eyes

Стига де, в коя страна се е случило?

# 39
В София  Simple Smile

# 40
Аз съм чела, че е до 30- след това шансовете намалявали драстично.

# 41
Е, след 30 чак драстично - не е вярно  Wink

Всъщност жената твърди така: че било станало и ще си го родят. Но може и в действителност да не е така. Както и да е, де  Simple Smile

# 42
Това го четох преди 2 години и понеже вече бях на 31 се сдухах яко.....със сигурност там някъде е границата...това, че много жени забременяват и раждат успешно и след 40 все пак нищо не означава, нали?

# 43
Да, ама след 40 не е като за след 30. Не се заяждам, винаги човек може да прочете всякакви неща и да се шашка излишно  Hug След 30 започва да намалява да, ама драстичното е вече към 40-те  Simple Smile

# 44
Да, ама след 40 не е като за след 30. Не се заяждам, винаги човек може да прочете всякакви неща и да се шашка излишно  Hug След 30 започва да намалява да, ама драстичното е вече към 40-те  Simple Smile

и пак е много относително.

за протокола да кажа,че първия път забременях на 17,а втория на 28 и двата пъти от пръв опит и от раз...със засилка hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт