Възрастта и плодовитостта :)

• 7 237
  • 130
  •   1
Отговори
# 45
Чак драстично не е след 40. Всичко си зависи от конкретната жена и състоянието и.

Примери от живота - сестра ми роди първо на 38. Просто тогава решиха, че са се наскитали и искат вече деца, забременя от първия път. За второ се наканиха след три години, забременя на третия месец, при това с близнаци, роди на 42, куклите на леля са вече на 8 месеца.
Имам приятелка, която роди също близнаци преди месец и половина, на 43. Тези пък са станали съвсем случайно, без да са планирани. Първото и раждане е на 31.

Аз самата родих първото на 31 без малко, близнаците на почти 36. И двата пъти забременях първия месец, когато решихме, че искаме бебе.

Та всичко е относително.
А това,което прочетох някъде горе, че след 24 било късно, не може да е казано от гинеколога на девойката, твърдя, че лекар не може да каже такова нещо.

# 46
  • Linz
Здравейте майчета и бъдещи такива,
Всички сме чували,че лекарите не препоръчват раждане след 35 годишна възраст,а и след тази възраст шансът за зачеване намалява.
Все пак искам да ви попитам за мнението ви,това,което сте чели и чували от специалисти,до каква възраст е "най-плодовитият" период на жената и до каква възраст има най-голяма успеваемост в забременяването?  bouquet
Аз пък не съм го чувала. На 35 съм и преди 2 месеца като бях на преглед, гинеколога ми каза, че съм в овулация и да отивам да правим третото ooooh! Работата е там, че аз не се чувствам така, както на 30, още по-малко като на 25- организмът се амортизира Confused
Иначе знам, че най-най-фертилният период на жената е на 18-20 г.

# 47
И аз смятам,че всичко е относително.Аз с първото забременях на 28, а сега с второто на 33.

# 48
Какво значение има каква е най-благоприятната възраст за зачеване и раждане, като отдавна си минала 25-26г?
Консултирай се с акушеро гинекологът си, направи ис нужните изследвания и смело напред Laughing
За протокола: и двете ми бремености са от раз на 24 и 28години.

# 49
Аз родих за първи път на 39 години и стана от раз  Peace

# 50
Да, ама след 40 не е като за след 30. Не се заяждам, винаги човек може да прочете всякакви неща и да се шашка излишно  Hug След 30 започва да намалява да, ама драстичното е вече към 40-те  Simple Smile
Hug аз не мисля, че се заяждаш, но сериозно мисля, че от рано намаляват шансовете- просто както някои др. беше казал различно е и пак повтарям това,че се случва с много жени да забременеят от раз към 40 нищо не означава....понеже има много такива, дето и на 20 трудно зачеват Grinning Така, че пак идваме до извода- като цяло е индивидуално

# 51
  • Linz
Тия, дето на 20 зачеват трудно, едва ли на 40 ще компенсират. Но е много по-вероятно ако на 20 за забременяли лесно, на 40 вече нещата да не стоят така.
Индивидуално е, въпрос на късмет е, но фертилитета намалява с годините отначало плавно, а после все по-рязко. Пък аномалиите се увеличават заради остаряването на яйцеклетките.

# 52
Тия, дето на 20 зачеват трудно, едва ли на 40 ще компенсират. Но е много по-вероятно ако на 20 за забременяли лесно, на 40 вече нещата да не стоят така.
Индивидуално е, въпрос на късмет е, но фертилитета намалява с годините отначало плавно, а после все по-рязко. Пък аномалиите се увеличават заради остаряването на яйцеклетките.
Peace Много, много добре казано...напълно подкрепям всяка твоя дума Peace Peace

# 53
  • София
струва ми се, че зависи и от това колко дълъг е цикъла на жената....мисля го, защото ако две жени теоретично имат еднакъв брой яйцеклетни, а на едната и идва М на 35 дни, а на другата на 26-28..то чисто математически излиза, че втората ще има възможност да забременее до по-малка възраст...

ама че описание дадох  Joy

според вас има ли логика или това е плод на инженерната ми мисъл  newsm78

# 54
според мен има логика:) значи аз съм от средно плодовитите,защото съм или пне бях до сега с цикъл на 30 дена:)сега ще видим как ще съм Simple Smile

# 55
  • Linz
gundie Simple Smile

За логика- има, но нещата не стоят така. Когато излезе от фертилната възраст, жената все още разполага с яйцеклетки- вече с изтичащ срок на годност.

# 56
desideskata,
ако всички жени се раждат с абсолютно равен брой яйцеклетки - да Peace
Обаче трябва да заложиш различни параметри:
* точен месец и година на първата редовна менструация;
* брой ановулаторни цикли в година;
* наличие на предишни бременности, вкл. и неуспешни;
* кърмене без цикъл
и други, за които на първо четене не се сещам.

Майтап, майтап, но за някои жени проблема е сериозен  Peace
И тъй като работа ми е такава, че се срещам и с жени, които не могат да забременеят - имаше едно момиче на 27 години с изчерпан яйчников резерв.

# 57
  • София
desideskata,
ако всички жени се раждат с абсолютно равен брой яйцеклетки - да Peace
Обаче трябва да заложиш различни параметри:
* точен месец и година на първата редовна менструация;
* брой ановулаторни цикли в година;
* наличие на предишни бременности, вкл. и неуспешни;
* кърмене без цикъл
и други, за които на първо четене не се сещам.

Майтап, майтап, но за някои жени проблема е сериозен  Peace
И тъй като работа ми е такава, че се срещам и с жени, които не могат да забременеят - имаше едно момиче на 27 години с изчерпан яйчников резерв.

даже на сън не ми е минавало да се шегувам, знам че зависи от много неща, но като изетох темата, никои не беше споменал това...а на мен ми се върти в главата и затова реших да си кажа  Embarassed съжалявам, ако съм засегнала някого или съм прозвучала не на място  Embarassed

# 58
Имаше мнения, които ми звучат като шега. Включително и такива, приписвани на лекар  Peace

# 59
Ами с възрастта всичко се прецаква, общо взето... нормално е и с плодовитостта да е така.  Laughing
Аз съм чувала, че след 35г. рязко намалява шансът за забременяване, но съм съгласна, че е твърде индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт