Възрастта и плодовитостта :)

• 7 237
  • 130
  •   1
Отговори
# 105
хммм, ако се планираше така лесно пола щеше да има по-малко разочаровани мъже...а и жени

# 106
чувала съм, че най-плодовитият период на жената е 22-23г до към 27-28. След това бавно шансът намалявал  Thinking Но не знам колко е достоверно, понеже доста познати забременяха без особен проблем и след 35.

# 107
Здравейте, аз забременях на 30 и очакваме първото си бебче април 2011. От раз се случи, просто си следях овулацията няколко месеца преди това и пиех фолиева киселина.
Относно пола знам, че за момче трябва мъжът да се е въздържал няколко дни, но доколко е вярно нямам идея. Като разберем пола, ще ви известя Wink

# 108

Относно пола знам, че за момче трябва мъжът да се е въздържал няколко дни, но доколко е вярно нямам идея. Като разберем пола, ще ви известя Wink
малко е смешно, това значи че нашето със сигурност ще е момче, а и много други- пак казвам, ако има установени правила и са разгадали вече мистерията на пола бащите най-вече ще са повече от доволни

# 109

малко е смешно, това значи че нашето със сигурност ще е момче, а и много други- пак казвам, ако има установени правила и са разгадали вече мистерията на пола бащите най-вече ще са повече от доволни

Това си има физиологично обяснение. Идеята с въздържането е да се въздържа до овулацията и материалът да е по-годен и жизнен. И ако се уцели точно овулацията, то тогава има много по-голям шанс да попадне мъжки, защото те са по-бързи и жизнени.
Ако пък овулацията настъпи чак след 2-3 дена и през това време не сте правили друг секс, то тогава ще са оцелели почти само женските и тогава вероятността за момиче ще е по-голяма.
И никой не казва, че със сигурност, че ще е момче, а че вероятността е по-голяма  Peace

# 110
Научното обеснения гласи, че в първите часово от О се зачева момче, а по-натам момиче, което съвпада донякъде с твоето обеснение, но това с въздържанието на мъжа хич не ми се връзва, ест. се надявам да е така, нооо пак ти казвам- за пореден и последен път- ако е толкова лесно и сега с тия тестове за О хората ще си планират пола много лесно....то не че е сигурно кога точно настъпва О

# 111
По-неясно е кога се случва самото оплождане, може да не е на датата на овулацията. Както и да е, каквото дойде, няма да го върнем hahaha аз лично нямам предпочитания за момента Simple Smile

# 112
Научното обеснения гласи...

Всичко са общо взето само хипотези. Знае се само, че наистина ХУ са по-бързи, но са по-нежизненоспособни като цяло. Но гаранции и сигурност няма. Да планираш пола можеш само и единствено с изкуствено оплождане, по никакъв друг начин.

А въздържанието трябва да е мин. 24 часа, защото за този период узряват сперматозоидите. Няма нужда да се въздържа от овулация до овулация  Laughing

# 113
Ами аз съм съгласна, че вс е само  хипотези, но съм убедена, че някои ден учените ще разгадаят тая мистерия, въпреки, че ако трябва да съм честна аз искам опредлен пол, но си има малка романтика в изненадата и в "лотарията" Wink

# 114
  • с/у ОколоМръсТното
Понеже съм върл фен на Хулио Иглесиас, вчера се зачетох в сайта му...
Та там пише, че 2-рата му жена е почнала да ражда деца от скромните 32г.... И така до 42г. възраст, когато го дарява с последния му (за сега) син. Татко му (демек моят кумир) е бил само на ... 64г. при появата на изтърсака.
Толкоз им се радвам  Heart Eyes... пък и такива красиви деца създава тоз Хулио  Laughing

# 115

хммм,ами при нас момчето стана без да се е въздържал .За плодовитостта на жената -годините не са гаранция ,важен е и начинът на живот и ...какво ли още не. И на 21-сет и на 30-сет  hahahaзаченах еднакво бързо.... Joy

# 116
Забременях от раз на 27. За сега не плануваме трето, макар че таткото ме бъзика че няма да е трето само а и четвърто и пето в едно  Crazy В болницата се запознах с едно момиче, което ми сподели че според нейния гинеколог била вече стара за бременност и раждане и повече и да не помисля, щом е минала 24 (девойката нямаше навършени още 26)

този е луд.може да е по-благоприятно на споменатите от него възрасти,ама чак да не помисля........бая пресилено и то на наше време пък хептен.

Хах, да не е ходила случайно при моя бивш гинеколог, който на "преклонната" възраст от 24 г. ми обясняваше как вече съм стара и имам само още две години, за да родя? След неколкократни повтаряния на тази теза го смених.  Rolling Eyes

# 117
Забременях от раз на 27. За сега не плануваме трето, макар че таткото ме бъзика че няма да е трето само а и четвърто и пето в едно  Crazy В болницата се запознах с едно момиче, което ми сподели че според нейния гинеколог била вече стара за бременност и раждане и повече и да не помисля, щом е минала 24 (девойката нямаше навършени още 26)

този е луд.може да е по-благоприятно на споменатите от него възрасти,ама чак да не помисля........бая пресилено и то на наше време пък хептен.

Хах, да не е ходила случайно при моя бивш гинеколог, който на "преклонната" възраст от 24 г. ми обясняваше как вече съм стара и имам само още две години, за да родя? След неколкократни повтаряния на тази теза го смених.  Rolling Eyes
на тия глупаци да им забранят със закон да са доктори

# 118
Стига глупости с тоя пол, бе хора! И се въздържахме и какво не беше...Аз си знам овуто с точност (точно ми е всеки месец от както се помня), до часа дет` се вика, следих го дори над година докато успеем, и пак момиче-че нали Ху били по-бързи и като се уцели ову и те били първи? Въобще не е вярно,че зависи основно от това. Аз пък гарантирам вече,че зависи основно от майката, от средата във влагалището, а не от сперматозоидите на бащата-защото ако средата е по-благоприятна за ХХ/ ХУ (т.е. по-основна или киселинна), ще оцелеят едните или другите, а не говорим кои от тях били по-бързи или по-издръжливи. Дори и ХУ да са по-бързи,ако средата ги избие, ще оцелеят ХХ, които по-многобройни ще достигнат до яйцето и хоп. Ама като гледам пак какви глупости се обсъждат никой не го е обмислял това,нали? Айде стига за тоя пол-аз исках момче сега,ама няма, а глупава не съм. Stop При някои жени има баланс в киселинноста,затова имат и момчета, и момичета, при други няма баланс-стават само едните. Двойката преди мен на ФМ имат трето-момче, като останалите-да не мислите,че им се е искало пак такова? Мъжа беше отчаян. Да са живи и здрави, ама за 4 години тук чета само глупости,а сега и спор за това как можеш да си определиш пола.... ooooh!

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 18:10 от огнена стихия

# 119
огнена стихия, сорри че поне тоя път не ти се е получил пола както си искала ....аз тайно се надявам и втория път да се получи както аз искам, ноооо.....каквото дойде...много ми хареса поста ти и съм склонна да се съглася с теб за това, че може и да зависи от майката по някакъв начин

Общи условия

Активация на акаунт