Мислим вече имена и за мъж и за мома! Януари'11, Тема 10

• 28 138
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • Свиленград
Здравейте тумбачета, все нямам време да влизам и едва днес наваксах с четенето, ми то доста се е насъбрало почти цяла тема. Та да дам и аз отчет или да се оплача, ужасно ме боли кръста, на моменти просто не мога да ходя и да си вдигна десния крак за да се движа. На ЖК съм утре така че ще видим, аааа и започна да ми изтръпва прасеца. Тумбакът ми расте с часове и съм + 7 кг. за сега май удържам фронта, но до кога незнам. Исках и други неща да напиша но забравих. Сетих се за някоя от вас питаше за масажи и се ровех в първите теми но не намерих каквото търсих, та имаше пуснати линкчета за къпането и мазането на масла, лосиони и масажа, който се прави на бебчето, май беше от vbox ама не си спомням ще търся и ще ги пусна. Хубава вечер!!!!!

# 646
gali & presi[/b,  Shockedпросто нямам думи за това, което си преживяла. аз също съм със серклаж и ако ми се случи нещо подобно ще изперкам, а да не говорим че няма да чакам никой лекар 3 дни . не знам как си устискала

гггъбке, на фишер прайз играчката е по- хубава а мелодиите са страхотни. лошото е че не може да се закрепи на табла - трябва леглото ти да е от този тип дето са на пръчки- не знам дали ме разбра. аз подарих на племенника такава играчка и се наложи майстор да пробива дупка в таблата на леглото че да я закрепим

# 647
  • В две тъмни очички
Emilly1212  Ако няма точно определен ден ,в който се провеждат някакъв тип лекции,се съмнявам,че биха ти отказали по всяко време да те разведат из отделенията. Попитай,ще получиш и инфо за това какви точно неща изискават в болницата за теб и бебо,че навсякъде е различно!
А за това,че всички около теб са суеверни...... ooooh!!!!! Ти си бременната,така че ако на теб не ти пречи по-добре си накупи най-важните неща,а например легло и количка си набележи,а като си в болницата таткото и роднините ще ги купят. Но представчш ли си тепърва като родиш да тръгнеш да купуваш бодита,дрешки,чорапки,обувки,шишетаа.....леле  Whistling доста си е!

# 648
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи сподели от къде купи гащичките за многократна употреба?

От една мама, тук от форума. Иначе са купувани от eBay.

Доста от вас споделят, че са купили това-онова за бебето. Хайде де, пускайте снимки в албумчето! Току поглеждам и все същите неща си стоят път.  Crossing Arms Искам да гледам вече новата колекция!

С Божидар съм ползвала нормална ваничка без приспособления. Нагъвах една хавлиена кърпа вътре, когато се налагаше сама да го къпя и така. Сега пак ще купим обикновена ваничка, но с плоско дъно, да не се хлъзга много. Първата ни ваничка беше с леко обло дъно и като поотрасна и почна да сяда и да шава, много се пързаляше. После я сменихме с ваничка с плоско дъно и му беше екстра!  Peace При това беше наполовина по-евтина от другата.  Joy

Не сме къпали никога ежедневно, не смятам, че е необходимо за малко бебе. Даже първите две-три седмици го измивах само с кърпа и веднъж седмично къпане във ваничката. Пъпа не съм го пазила от намокряне. Не е и нужно, стига бебето да не се потапя и кисне във водата и пъпа да не се наквасва с вода.
Къпането зачести когато започна да ходи и лази, но пак не е всеки ден.

От мерак и от нямане какво да правя изгладих всички дрехи, които накупихме за Божидар преди да се роди. След това съм гладила само нещата, които имат нужда от гладене.

Днес купих едно измиващо препаратче за глава и тяло, мисля да го използвам за бебето. Е, сега ще е за Божидар, после ще го ползват двамата. На Alphanova bebe е (френска био марка). Много хубаво мирише и е на супер цена. 17 лв за 500 мл. Много съм доволна. Довечера ще го пробвам, надявам се и от качеството да съм доволна!  Mr. Green

Има много момичета в този форум, които се борят за такива условия за раждане в Бг и няй-вече за правото на избор на майката, така че нещата ще се променят, и то много скоро, или поне така ми се струва.

Със срокове не искам да се ангажирам, ама колелото определено се завъртя. И рано или късно нещата ще се променят. Но ние трябва да сме упорити и да си търсим правата.  Peace Защото свястното раждане не е лукс, а право на всяка жена! Всяка майка и бебе го заслужават!

Емили, добре си ни дошла! Леко бременеене!  Hug

Аз май пак ферман изписах, ама да си кажа за днешната ЖК.

Всичко е наред. Бебето пак е седалищно, ама не е болка за умиране. Похвално е, че доктора нищо не каза по въпроса, което в контекста на моя случай е добър знак.

Айде, стига съм дрънкала... за сега...

# 649
  • Пловдив
И аз да споделя за глането- мразя това упражнение  Mr. Green. Гладих на детето всичко до към 4-5 месец след това спрях, само дрешки, които са много смачкани.
За къпането - всеки ден. От няколко дни започнах да и мия косата през ден, до преди това ежедневно. Но моя бяс след баня получава някаква енергия и вместо да спи, продължава игрите с нова сила  Laughing и така изкарва до полунощ.......
В началото я къпех във ваната, държейки я, след това сложих хавлиено шизлонгче - много ми беше удобно. Към 8-9 месец го махнах. А на 1г. и 2м. след морето я къпя под душа права без вана. И да шампоанчето да има помпичка - голямо удобство.
За играчките над леглото, количкато и т.н. сложих я още в началото, но беше безсмислено. Точно на 3 месеца посегна към играчката в количката и след това вече и стана интересно.

# 650
  • В две тъмни очички
Понеже пишете за играчките за колички и кошари искам да предупредя : Ако слагате играчки правете го така, че да са пред погледа на детето докато е легнало !!! Много от очните проблеми при децата са точно от играчките,които са поставени така,че че да са над главата на детето. Не знам дали ме разбахте точно какво искам да кажа,че аз май не го обясних мн правилно. Общо взето, бебока не трябва да си мести погледа нагоре или назад за да вижда играчките

# 651
bubeto_d благодаря, че каза за играчките, това не го знаех. Ще вниавам.

Сигурно ще гладя в самото начало, няколко месеца, или поне 1 месец.

За къпането , и двете деца съм ги къпала всеки ден. Така си знаеха и заспиваха, и си спяха цяла нощ.

Emilly1212 добре дошла.  261uu

# 652
Тук не гладят с хигиенна цел, само от естетична гледна точка. Благослявала съм ги, че никой не очаква да гладя детските дрешки (естествено, като го накиприш детето за парти слагаш нещо гладено)  Mr. Green

Къпането, хмммм, къпала съм и в анатомична и в обикновена, слагам си ги в мивката или на плота до мивката, никакви стойки не съм купувала, във всичко ми е било удобно, ако ни е мързяло и директно под струята ме я къпали, но тя обожаваше да си плиска и най-често слагахме ваничка.

Кой каза, че детето ще ви научи  Sunglasses Ето това е истината - има деца, които мразят да се къпят вечер и ще ви подлудят, ако настоявате, ще се разсънват и разбесняват. Има такива, които топлата вода ще ги унася и вие с кеф ще си ги къпете и приспивате. Има и такива с атопична кожа, като моята щерка, които а сте почнали да къпете всеки ден (и то с най-скъпите препарати - Мустела, А-Дерма, био от най-скъпото), а са почнали да правят лишеи и зачервявания и сухи участици, та в крайна сметка си ги къпете 1/седмица и те са с прекрасна здрава кожа. Естествено, миете дупета доста по-често от 1/седмично  Mr. Green
След това около периода 12-18 мес ще намразят повечето да им мието косата и ще пищят невероятно, някои пък ще се влюбят във играта във ваната... та всички планове, които си правите сега може и да се сбъднат, но не се шокирайте или самообвинявяйте, ако това не се случи  Wink
(и хич не мем интересува какво щяла да  каже съседката!)

# 653
И аз не обичам да гладя, дрешките на Анди ги изгладих точно няколко пъти и това беше, е разбира се като я контя винаги й гладя дрешките, но специално с цел дезинфекция да минавам всичко - абсурд.

Ваничка ползваме най-обикновено, бебка винаги е обичала да се къпе, първия месец заради проблемно пъпче я къпехме само на мивката, никога не е плакала, обича водата, после вече почнахме в коритцето, а сега се къпем прави под душа, голям смях е.

# 654
Момичета ,от горе на корема изпитвам едно чувство на ратягане, сякаш ще ми се пръсне корема. Не мисля, че е нещо обезпокоително, но е много неприятно.

# 655
аз от няколко дена почнах да се мажа с пшенично масло (на икаров), тъй като ми свърши крема. и от няколко дена ме сърби корема и отстрани,където се мажа. все се оглеждам,засега кожата ми изглежда нормално,но си ме засърбява отвреме навреме. дали е от маслото? някой друг да ползва пшеничното масло на икаров?

# 656
  • ул. "Мечтание"
За къпането , и двете деца съм ги къпала всеки ден. Така си знаеха и заспиваха, и си спяха цяла нощ.

Не специално към теб, по принцип да кажа. Къпането далеч не е единствения начин да приспиш бебето и далеч не е единствения фактор за спане цяла нощ.  Peace На детето могат да се създадът и други ритуали преди сън. А моя син си спеше като пън и без да го къпя всеки ден.  Wink По-скоро си е до дете, а не е свързано толкова много с това далиго къпеш всеки ден или не!

# 657
Ние сме с топична кожа и се къпем 1 път на седмица , лятото по-често но без препарат, инъче както е казала Провокаторката се появяват лишеи, сега си имаме един и си го лекуваме, не беше се появявал от 6 месеца ...  Tired
За ритуалите за сън- какво ли не съм опитвала- моя шоши си се буди в 01 и в 05 за ядене и това е, а вече си е на 1 година.... само се притеснявам, че ще буди бебето  Joy

# 658
Нощни очи аз не казвам, че защото съм ги къпала са спели, просто явно разбраха,че след къпане се спи много. Laughing А сигурно и е до деца. Ники заспиваше точно в 8.00. Сам си изгради режима. Аз бях много доволна.  newsm53 И много им харесваше да се къпят, то и досега така.

# 659
  • ул. "Мечтание"
Тони, както казах, не беше конкретно към теб! Просот те цитирах за да си развия изказването!  Peace В крайна сметка важно е мама и бебе да са добре, пък всеки друг да си прави и мисли каквото си иска!  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт