Мислим вече имена и за мъж и за мома! Януари'11, Тема 10

• 28 138
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Чопи, аз гладя повече от естетична гледна точка, отколкото за дезинфекция.  Peace

А за леглото, аз съм искам нещо с такива размери. Уредих се с едно друго (това, за което мечтаех  Heart Eyes , ама да не се хваля много, че не е вкъщи още), но това, което бях харесала преди е ето това:
http://www.lullabys.co.uk/shop/compact-cot-with-foam-safety-mattress-12824-0.html
Единственото, което намерих с такива размери.

# 631
Здравейте! newsm51  Приемате ли една нова бъдеща мама при вас? Термина ми е определен за 08.01.2011 година. Вече не ходя на работа и определено започва да ми става скучно вкъщи, затова поразтърсих темичка и попаднах при вас. Ще прочета с интерес какво сте обсъждали до момента!

# 632
привет момичета,

гледам голяма дискусия породих с въпроса за ваните  Wink, ама да ви кажа, мен и дребните неща ме притесняват, защото ще гледам бебка сам-сама, мъж ми работи извън София и няма възможност всеки ден да се прибира, та дори къпането на бебчо ме тревожи newsm78.

Да се отчета, че днес бях на преглед, 870 грама сме иначе малко си изпреварваме седмиците с размерите на бедрата Wink хи-хи. Изписа ми обаче магнезий сутрин и вечер по едно, а пък на мен хич не ми се пии нищо и сега се чудя...
Другото което ме успокои, че била в чужбина и затова не е отговаряла на телефона, оффф надявам се да не се повтаря.

# 633
Emilly1212, добре дошла!  Hug

Да, момичета, чела съм я маймунската тема цялата, но това не значи, че дълбоко вкоренените в бита и съзнанието ми идеи за къпане и хигиена могат просто ей така да изчезнат и като ми кажат "Бебето не се къпе три дни", аз да закимам веднага одобрително и да кажа "Да, да, само така". Приемам го, но ми е странно.

Иначе съм съгласна, че колкото по-естествено, толкова по-добре, а тук са привърженици на активното раждане и жените раждат във всевъзможни пози, само не и легнали по гръб Simple Smile Е, предполагам, че ако искат, може и легнали, но така се получавали повече разкъсвания и не можело да се напъва ефективно, така че предварително ти показват как да застанеш - клекнала, на четири крака, приведена, легнала на една страна, можеш да влезеш във вана с топла вода - за цялото раждане или само до получаване на максимално разкритие, можеш да се увисваш на едни шал тип слинг, защото така се разтяга гръбначният стълб и се облекчават болките при контракциите, и т.н. и т.н. До пълно разкритие непрекъснато те карат да се движиш - я да се разхождаш, я да се търкаляш седнала на една голяма гумена топка фитбол. После вече се кротваш в родилна зала или във ваната за раждане и напъваш, а те гледат колко е напрегнат перинеума и правят епизиотомия само ако преценят, че разкъсването ще е по-сериозно, отколкото разреза. И така, като се роди бебето, само го забърсват и ти го слагат на гърдите - за да му намалят стреса от неговата поява на бял свят, за да се уеднакви неговата температура с тази на майката и да се възбуди сукателният рефлекс. Последно разказваха, че ако майката не може поради някаква причина да го поеме веднага (примерно секцио с пълна упойка), събличат бащата и хайде - кожа до кожа върху неговите гърди. И въобще като цяло разчитат, че бащата ще бъде там през цялото време, ще може да подкрепя майката по време на раждането, да й прави масаж при контракциите, даже има някои пози за раждане, в които той активно участва. Това е поне теорията, ще видим на практика как стоят нещата Simple Smile
И сега само остава нашият момък да се позиционира правилно и да имам шанс за естествено раждане, че иначе язък за хубавите условия Simple Smile

Inka-, какво дългокрако бебе-манекенче  Heart Eyes Не се притеснявай за магнезия, той е против контракции - аз го пия от няколко месеца вече профилактично.

# 634
  • София
Момичета кажете нещо и за въртележките за легло.Аз съм си харесала тази
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.151
На Фишър прайс също са хубави,но не съм ги виждала наживо,помолих в един магазин да ми отворят защото през кутията нищо не се вижда-Не можело,скъпо било за да го отварят,а аз как да го купя толкова скъпо без да го видя Rolling EyesАко някоя от вас има лични впечатления ще съм благодарна да споделите Hug

# 635
не съм чела маймунската тема,но четох тема за естественото раждане от 1-та ни страница, и се изненадох че препоръчват да се ражда в клекнало положение заради по- малко болки и разкъсвания, и заради гравитацията, бебето по-бързо излиза.  не се бях замисляла досега, винаги съм смятала че се ражда в легнало положение, но  Naughty не било правилното. Деси, що и тук не е като при вас....

# 636
Деси, що и тук не е като при вас....
Simple Smile Ти кажи на майка си за маймунската тема или за активно раждане и ще видиш реакции, за снимка са! В БГ всичко това им звучи едва ли не варварско и дивашко. Ако питаш майка ми, за какво ми било да раждам естествено, само да се мъча, виж секциото каква чиста работа било - лягаш, режат те, вадят бебето, шият те и за час си готова! А това, че рисковете за теб и за бебето са много по-големи, никой не го мисли - "е, нали си в ръцете на лекари, няма страшно". Тук и с друго ме изненадаха - при естествено раждане не присъства неонатолог. Ако всичко е наред, идва чак на следващия ден да тегли и мери детето. Но при секцио задължително има неонатолог, който аспирира и веднага преглежда бебето именно заради рисковете при оперативно изваждане на едно неподготвено за излизане същество.
Та така... Има много момичета в този форум, които се борят за такива условия за раждане в Бг и няй-вече за правото на избор на майката, така че нещата ще се променят, и то много скоро, или поне така ми се струва.

# 637
Деска, завиждам ти, че ще раждаш в такива условия. Така искам и мен да ме оставят намира, да клякам, ставам и квото ми душа иска, а и веднага да ми дадат бебенцето да си се гушим  Hug.
За мамчетата, коите се притесняваха за малкото качени кг. да кажа, че и аз днес  питах доки дали са достатъчни моите 4 кг качени. Тя си ми каза 1 кг. бебе+1 кг. плацента дъра-бъра другото си е за нас.

аз да не стана досадна, ама я майчетата от София да изброят по-големите магазини, че този уикенд ще почвам обиколки и проучвания  Crazy

# 638
Инке, аз не се притеснявам от малкото засега качени кг....и предпочитам по-малко качени, отколкото после да се чудя как да ги свалям

Гъбке, четох в една книга(за бебета), че те в началото разпознават ярките цветове. въртележката е хубава, но аз лично ще искам такава, на която играчките са в червено, зелено,синьо. ярки и силни.

Емили, естествено че приемаме  Hug

Пате, http://www.sears.ca/catalog/nursery-bassinets-cradles/1100758 на 1-ия ред, второто от ляво надясно. ама не ми се дават много пари за още едно легло....

# 639
  • Варна
Здр момичета,
аз да се оплача/вече похваля/,имах доста неприятни изживявания.Със серклаж съм от 1м.,в петък си се къпя най-блажено и изведнъж си напипвам отдолу конеца Shockedнаправо изтръпнах.Звъним на лекаря ми,той-болки или нещо друго имаш ли,аз-не,той-много озадачен,до понеделник пълен покой и тогава,ще видим.Няма да ви казвам какви картини ми минаха през главата през тези 3 дена...В крайна,сметка на прегледа излезе най-малкото зло-просто др.Атанасов си беше оставил по-дълъг конеца,за да му е по-лесно да го захване при свалянето ooooh!Набута го навътре и така.Явно и тази бременност,ще я прекарам в постоянен страх..Направо завиждам/благородно разбира се/ на мамите без подобни"екстри".Дано не съм натоварила някоя мама с разказа си,опитах се да не е мн подробен.
 За ваничките-от Преско имам анатомична,беше ми мн удобна,а като започна да сяда,просто го слагах в по-широката част,имаше предостатъчно място за всички приятелчета-патета,прасенца и т.н. GrinningКрачетата/на ваничката/ е важно да са стабилни Naughty
 За къпането-всеки ден+косичката.Аз в началото бях чела,че главичката се мие 1 път седмично и не ми миришеше на хубаво бебшко ами на спареничко такова Mr. Green.Трябваше ми малко време да се сетя,че това е пълна глупост при наличието на достатъчно хубава и щадяща бебешка козметика.Аз ползвах A Derma и Mustela/май не се пише така,но ще ме простите/.По-удобно е поне душ-гелчето да е с помпичка,за да може да боравите свободно с другата ръка Naughty
  За по-малката кошарка-тазиhttp://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/01-608012a_DNP_ZooBeige.jpg ми е мн сладка,но не знам до колко голямо,ще може да спинка вътре.Преско беше със сгъваема и дървена/за спалнята и детската/.Сгъваемата сме я занесли на село,все още се събира преспокойно в нея/сега е на 2г и 7м,а не е дребен/ .
 За гладенето-гладя му всичко,а като бебе и от двете страни.Освен,че изглеждат по-добре,дрешките са и по-меки Peace/аз също мн мразя гладенето,нооо за дребния го правя/.
 Мнооооооооого дълъг роман стана newsm62.Леко и спокойно бременеене на всички!

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 17:06 от gali&presi

# 640
  • В две тъмни очички
chopi Преди да се омъжа,дрехи не гладех!!! Мразя да гладя  Mr. Green  Но покрай него се научих да не пребирам дрехите преди да са изгладени. С дрехите на бебчо ще е същото,но честно казано смятам да ги гладя качесвено (от всички страни и то хубаво) не повече от 2-3 месеца. Твърде далеч съм от мисълта,че дрешките на бебето трябва да се гладят много дълго време заради самата кожа! По-скоро ще гладя от естетическа гледна точка! Е разбира се,има и бебчета с много нежна кожа,при тях вече е наложително до колкото знам!

Emilly1212 Добре дошла!

Inka-  В сяла София май има много магазини,ориентирай се в някой район по добре. Е това ако разбира се не си решила да отбиеш уикенда по магазините  Hug

Аз още не съм взела в къщи дрешките,които са от племениците ми и тези,които са ми приготвили приятелките. Но смятам като вляза в 8-я месец да взема всичко и да видя в крайна сметка от какво точно имам нужда! Та чак тогава да пазарувам. Не смятам да купувам прекалено много неща. Те бебочетата ги израстват прекалено бързо! Не могат да ги поносят повече от 3-4 пъти!

Относно къпането: Абсолютно "ЗА" детето да се къпе всеки ден! Много по-спокойно спят,хем са чистички,хем...абе друго си е! А така се добиват и полезни навици!

# 641
  • София
Emilly1212, добре дошла!  Hug

Аз също мразя да гладя и ако гладя ще е не повече от 2-3 месеца  Peace

gali&presi стискам палци всичко да е ок и да няма проблеми  Praynig

За кошарката ни подариха вече една американска играчка, много е сладка  Grinning

# 642
Благодаря ви момичета!  newsm76
С интерес чета всичко за което пишете! Когато бях бременна с дъщеря си, единственото нещо което имаше предварително беше легло, а аз бях купила само едни чорапки Grinning, не смеех да взимам нищо, пък и всички така казваха...Вие купувате ли сега предварително за бебенцата? Какво мислите по този въпрос - трябва ли да се подготвят предварително нещата?
Относно раждането - аз съм за естественото раждане, освен когато не се налага да е секцио по медицински причини. Една моя приятелка роди секцио, защото носеше очила и сега постоянно ме навива да си платя и да родя секцио - за да не се мъча. Не бих се съгласила колкото и да ме е страх от естественото, ако не се наложи. Аз живея в малък град, първия път съм раждала на друго място, и изобщо незнам как е в болницата тук-как преминава всичко, в каква поза те карат да раждаш...честно казано първия път не се страхувах така, както сега... Embarassed

# 643
  • В две тъмни очички
Emilly1212  А ти къде ще раждаш сега? Ако се притесняваш много,просто отиди на някой "Ден на отворените врати" поне да си запозната с обстановката
Относно купуването на дрешки,аз не съм суеверна,но чесно да си кажа не съм купила нищо все още. Смятам обаче да не чакам до края,още 2-3 седмици най - много! Би било много гадно за всяка една майка да си накупи куп дрешки и др неща и недай си боже се случи нещо ...после да ги гледа! Вляза ли в 8-я месец започвам с покупките. Струва ми се по-разумно да си подготвен,отколкото после юруш по магазините да се снабдяваш с хиляди нужни за бебока неща! А още повече,че някой майки нямат на кой да оставят детето,а в първият месец ,особено януари, надали биха го помъкнали из магазините! Но все пак това си е моето мнение!

# 644
Аз съм от Троян, и незнам да има такъв ден тук...но като взимам сега болнични, лежа по три дни в болницата, и следващия път може да помоля някоя акушерка да ми обясни как са нещата, имам една позната там...Права си bubeto_d, че със зимно бебе по магазините...няма да е голям кеф, ама тук около мен са по-суеверни и от мен...таткото да не говорим. Права си, че трябва да има някои по-важни неща като за начало.

Общи условия

Активация на акаунт