Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да намеря информация за ниските нива на хемоглобина?
В кой календарен месец съм по време на бременността?
Кога е подходящо да закупите бебешка количка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да намеря информация за ниските нива на хемоглобина?
Ниските нива на хемоглобина са важни по време на бременност, тъй като играят решаваща роля в транспортирането на кислород до бебето. Препоръчително е да се консултирате с лекар, който може да определи дали е необходим прием на лекарства. Освен това консумацията на храни като червено цвекло, телешко месо, спанак, киселец и броколи може да помогне за повишаване на нивата на хемоглобина.
-
В кой календарен месец съм по време на бременността?
Изчисляването на календарния месец по време на бременност може да бъде объркващо, но обикновено се изчислява чрез добавяне на броя месеци от първия ден на последния месечен цикъл. Освен това, методът за изчисляване от термина назад може да се използва и за определяне на точния месец на бременността.
-
Кога е подходящо да закупите бебешка количка?
-
Кой магнезиев препарат трябва да приемам?
-
Безопасно ли е да пътувам от Сливен до Пловдив всяка седмица до средата на ноември, докато съм бременна?
, ама да не се хваля много, че не е вкъщи още), но това, което бях харесала преди е ето това:
Приемате ли една нова бъдеща мама при вас? Термина ми е определен за 08.01.2011 година. Вече не ходя на работа и определено започва да ми става скучно вкъщи, затова поразтърсих темичка и попаднах при вас. Ще прочета с интерес какво сте обсъждали до момента!
, ама да ви кажа, мен и дребните неща ме притесняват, защото ще гледам бебка сам-сама, мъж ми работи извън София и няма възможност всеки ден да се прибира, та дори къпането на бебчо ме тревожи
.
Е, предполагам, че ако искат, може и легнали, но така се получавали повече разкъсвания и не можело да се напъва ефективно, така че предварително ти показват как да застанеш - клекнала, на четири крака, приведена, легнала на една страна, можеш да влезеш във вана с топла вода - за цялото раждане или само до получаване на максимално разкритие, можеш да се увисваш на едни шал тип слинг, защото така се разтяга гръбначният стълб и се облекчават болките при контракциите, и т.н. и т.н. До пълно разкритие непрекъснато те карат да се движиш - я да се разхождаш, я да се търкаляш седнала на една голяма гумена топка фитбол. После вече се кротваш в родилна зала или във ваната за раждане и напъваш, а те гледат колко е напрегнат перинеума и правят епизиотомия само ако преценят, че разкъсването ще е по-сериозно, отколкото разреза. И така, като се роди бебето, само го забърсват и ти го слагат на гърдите - за да му намалят стреса от неговата поява на бял свят, за да се уеднакви неговата температура с тази на майката и да се възбуди сукателният рефлекс. Последно разказваха, че ако майката не може поради някаква причина да го поеме веднага (примерно секцио с пълна упойка), събличат бащата и хайде - кожа до кожа върху неговите гърди. И въобще като цяло разчитат, че бащата ще бъде там през цялото време, ще може да подкрепя майката по време на раждането, да й прави масаж при контракциите, даже има някои пози за раждане, в които той активно участва. Това е поне теорията, ще видим на практика как стоят нещата
не било правилното. Деси, що и тук не е като при вас.... 
Набута го навътре и така.Явно и тази бременност,ще я прекарам в постоянен страх..Направо завиждам/благородно разбира се/ на мамите без подобни"екстри".Дано не съм натоварила някоя мама с разказа си,опитах се да не е мн подробен.
Крачетата/на ваничката/ е важно да са стабилни
.Леко и спокойно бременеене на всички!