Мислим вече имена и за мъж и за мома! Януари'11, Тема 10

• 28 138
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • София
абе Гггъбка я ми кажи, дано не спамя много  Sad, Кълвачева на тебе вдига ли ти телефон, отговаря ли ти на смс, ако има нещо?
На мен два пъти ми се е налагало, нито ми вдига нито отговаря на смс. Утре дори мислех да я питам, точно като наближи раждането или ако се случи нещо по-серизно преди това, как да я открия?
Ами бях я търсила един път сега при втората ми бременност,но не много настоятелно и не ми отговори,не задълбах защото не беше толкова важно,но иначе първия път съм и звъняла,тогава може би не беше чак толкова заета,наплива много е нараснал за последните 4 години,тогава към 8я месец някъде си запаметяваше телефона на жените които ще раждат при нея и вече вдига при всяко повикване,сега не съм питала още точно как стоят нещата.

# 571
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Много сте изписали, направо не мога да смогна да прочета всичко  Peace

LORA_K разкажи за това училище за бременни в магазин Вис Виталис, че ми стана интересно, а и без това не съм ходила в този магазин Simple Smile

Относно ваничката или коритото, както искате го наречете, идея си нямам какво трябва да бъде. Единственото, в което съм сигурна, че няма нужда да се хвърлят луди пари за такова нещо  Hug

Честито на мамите с нови покупки за бебка, всичко което сте купили е супер  Laughing

# 572
..... Аз Дели в началото го къпех на мивката, после преминах на такава ваничка на стойка.

Бори, я ми кажи, може и на лични, как точно къпеше Дели на мивката? и аз искам докато е малко бебето,че ни е голяма мивката....

А иначе за анатомичните ванички, и аз в началото се бях насочила към такава, но от четене по форуми разбрах, че по някое време ще отеснее на бебето и май ще трябва да му се купи друга, като започне да седи само.... Пък и в анаттомичната вана няма къде да му разхвърляш патенца и пиленца, с които да се плацика... Затова ще купуваме обикновена ваничка + анатомична подложка. Излизат на същата цена като анатомичната ваничка. Simple Smile

то бебето докато е малко и не може да седи само във ваничката не му трябват патенца да си играе...опитните майки да ме поправят. скоро бях свидетел как изкъпиха 8 месечно бебе  държейки го като едно месечно

# 573
Училището за бременни е на 6.10.2010 в град София, това е темата "Последни приготовления преди голямото събитие", то е като лекция и който има въпроси ги задава.Аз веднъж съм ходила и утре пак ще ходя,безплатно е. от 11 часа е.

# 574
  • В две тъмни очички
Лелееее колко сте изписали днес  Shocked

Нощни очи Добре дошла след почивката  Hug

Свързах се днес с Тина Киркова! За Ден на отворените врати няма точно установена дата! Но всеки петък се провеждат някакви събирания,които всъщност са точно тип "Ден на отворените врати". Записванията стават 1 седмица предварително. Лекциите започват от 11 часа и са безплатни! До колкото разбрах ще се каже всичко необходимо за документацията и самото раждане, както и обиколка из отделенията! Ако някой ще се записва да каже,за да ходим заедно!

Относно анатомичните ванички, да ви кажа аз не смятам да купувам такава! Удобна е не повече от месц-два! После започва да се мие трудни дупето на бебето,а като започне да сяда само...няма къде в тая ваничка! Аз смятам да си купя от по-обикновените и да се оборудвам с "шезлонг" за ваничката! Много са удобни,поне такива са моите наблюдения,когато съм къпала племеника ми,а аз го правех постоянно!!! Другият вариант е да го хванеш с дната ръка под раменцата и пак коремчето сочи надолу.

chopi Ще си позволя да ти отговоря вместо Боряна. Става много лесно! Бебчо застава от дланта до лакътя ти. С дланта го придържаш м/у краката,а главичката е точно на лакътя ти! Така се пада с гръб към чучура на чешмата,т.е. коремчето му сочи надолу(ако имаш кукла някаква пробвай да я хванеш така,че не знам дали успях да ти го обясня)! Пускаш водата и общо взето го държиш с еднта ръка , а с другата го миеш под струята вода със сапнчета,шапоанчета и т.н

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 16:32 от bubeto_d

# 575
  • В две тъмни очички
Училището за бременни е на 6.10.2010 в град София, това е темата "Последни приготовления преди голямото събитие", то е като лекция и който има въпроси ги задава.Аз веднъж съм ходила и утре пак ще ходя,безплатно е. от 11 часа е.

А точно в кой Виа Виталис е?

# 576
гр. София, бул. Симеоновско шосе, №110

# 577
  • В две тъмни очички
гр. София, бул. Симеоновско шосе, №110

Лелееее никакъв шанс! Това ми е на минимум час път от Божурище...  Sad

# 578
# 579
  • В две тъмни очички
Нощни очи Извинявам се,като препрочетох всичко се оказа,че възпросът в ЛС, всъщност е трябвало да го пратя на Бебешондел

Бебешондел Ще можеш ли да ми дадеш малко информация за този скалд на Чиполино?

# 580
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи Извинявам се,като препрочетох всичко се оказа,че възпросът в ЛС, всъщност е трябвало да го пратя на Бебешондел

Не се притеснявай!  Hug

# 581
Ние още се къпем в анатомичната вана  Rolling Eyes . купихме я от кауфланд за 20лв. Сега за бебето ще взимам такава: , защото когато се роди Явор не можех да го къпя сама, а чешмата ни е ниска и не става за къпане на бебе.
За склада мога да кажа в Пловдив  и Варна къде се намира, ще проуча за София.

п.с.Това намерих в една стара тема в бг мама: "Складът на Чиполино на Илиенци се намира на малко забутано по моите представи място. Ако влизаш от главния вход на пазара, трябва да завиеш надясно във втората пряка струва ми се. Изглежда смешно, но си е точно втора/или трета пряка, защото се излиза извън поредицата от сергии и мястото си е точно склад.Чичкото който продава е много любезен, вчера ходих там, интересуваше ме модела Пуки 2007 - там е с цена 300лв и го имат в наличност. Дано да съм ти обяснила ясно къде е склада, но с питане и до Цариград се стига. Освен колички и всичко останало на Чиполино, продават и детски велосипеди Спринт"

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 18:01 от BebEshOnDeL

# 582
  • София
Имам един въпрос - трябва ли да ходим на очен лекар, тъй като знам, че през бремеността диоптърът се вдига, а високия диоптър е предпоставка за секцио ?  newsm78

# 583
  • ул. "Мечтание"
Имам един въпрос - трябва ли да ходим на очен лекар, тъй като знам, че през бремеността диоптърът се вдига, а високия диоптър е предпоставка за секцио ?  newsm78

Не високият диоптър е предпоставка за секцио, а състоянието на ретината. Хубаво е да се отиде на очен лекар и без да носиш очила, защото и без диоптри може да има изтъняла ретина.  Peace Но това спада към субективните, а не абсолютните показания за секцио. Зависи от лекаря. Според мен това си е чиста манипулация и още един повод да те сложат под ножа.  Outta Joint

Бебешондел, пиши къде са складовете в Пловдив и Варна. Не съм фен на Чиполино, ама знае ли човек. Wink

# 584
Чопи, Бубето много добре го е обяснила. Моята мивка е от тези квадратните, доста плитка, но пак се справяхме. Иначе в началото пробвахме във ваничката, но той така се гънеше, че просто не ставаше Peace

Общи условия

Активация на акаунт