Военно обучение за деца

• 3 778
  • 41
  •   1
Отговори
Какво мислите за военното обучение за деца ?
Бихте ли записали детето си ?

# 1
  • София
Това беше едно от безсмислените неща, които учих аз. Не бих записала децата си.

В живота и в практиката нямах полза от това, че съм учила да разчитам топографски карти, че знам как се разглобява и сглобява автомат и картечница, че мога да стрелям и т.н. Е справях се по стрелбищата, но не мисля, че е някаква полза това Simple Smile
О, да бях ефрейтор  Laughing и командвах отделение от цели 6 души.  hahaha И противогаз знам как се слага. Ама за чий ми е всичко това? Simple Smile

Децата ми нямат нужда от такова образование. Ако проявят интерес към стрелбата ще ги заведа на някое стрелбище, да погърмят с въздушна пушка. Желание за сега нямат.
Мога да ги запиша на спортна стрелба. Но само толкова.

# 2
Аз пък съм  - за това Peace, но в по-съвременен вариант. Мисля, че и на децата ще им бъде интересно, научават се нови неща, има движение, а когато е съчетано с други учебни дисциплини - още по-добре Grinning

# 3
Военно - не, едва ли.
Но такова, което да използва военизирани елементи - да.
Всъщност, синът ми тренира в такава школа. Дотук - само позитиви. Плюс немалка доза патриотично възпитание (познания по история, обичаи, традиции на народа ни), без да клони към национализъм и шовинизъм (това по повод другата ти тема). Simple Smile

# 4
Мисля, че ако се обособи модул от два часа месечно, в които децата да се обучават как да реагират в екстремни ситуации /влючително и военно обучение/ ще е напълно достатъчно. Съобразявам се с факта, че в материала по биология за 8ми клас се дава информация в най-общ вид за долекарска помощ. По отношение на патриотичното възпитание, мисля че обучението по История на България и домашното възпитание ще свършат достатъчно работа. Да не забравяме, че войсата ни вече е професионална.

# 5
Аз също съм за в училище да има часове по оцеляване в екстремни ситуации, и те да се провеждат редовно. Пожар, земетресение, катастрофа... Също и за даване на първа помощ.

# 6
Аз също съм за в училище да има часове по оцеляване в екстремни ситуации, и те да се провеждат редовно. Пожар, земетресение, катастрофа... Също и за даване на първа помощ.

Подрепям в този вариант Peace.
Но не и като нашето военно навремето по цял месец нейде из горите. И всичките млади сержанти и старшини си лягаха с ученичките нощем.

# 7
  • София
Варианта на Как` Сийка е ок. Но това не се води военно обучение.
На дъщеря ми им раздаваха книжки с правила за поведение в подобни ситуации.

# 8
  • София
По наше време този предмет се наричаше "Гражданска отбрана".

# 9
Мисля, че особено момчетата имат нужда. Да се приучат към самостоятелност и дисциплина.
Но не в стария вариант.

# 10
По-добре децата да имат повече часове за спорт, уроци по оцеляване или ориентиране, отколкото да се учат безрезервно да следват заповеди или да тичат до хоризонта и обратно.

Против военното обучение съм.

# 11
  • с/у ОколоМръсТното
Какво мислите за военното обучение за деца ?

визирай по-подробно...

# 12
  • Там, където ме обичат
По-скоро обучение при кризи, например при земетресение. Имаше една статистика за големия процент жертви при кризи от неадекватно поведени. Смятам, че ще е полезно. След последното земетресение в С-я се наложи да обяснявам на децата какво се прави в такива моменти. Намирам го за много важно!

# 13
Военно обучение - в никой случай.
Иначе, понеже все пак се прави асоциация - мисля, че е направо задължително да има обучение за действия в критични ситуации - земетресения, пожари, наводнения, свлачища, автомобилни катастрофи, сред природата и пр., вкл. даване на първа долекарска помощ. А още по-задължително е учителите да бъдат обучавани на това. Изтръпвам при мисълта, че през голяма част от деня за децата отговарят хора, които понятие си нямат какво да направят в случай на нужда. Пълна безотговорност, която я няма в никоя цивилизована страна.

# 14
  • Варна
На мен ми допада американската идея за скаутските отряди. Ако се реализира нещо подобно при нас бих записала децата.

Общи условия

Активация на акаунт