Военно обучение за деца

• 3 777
  • 41
  •   1
Отговори
# 30

Ами, какво да им гледаме на руснаците, виж как го правят у нас.  Flutter

http://vbox7.com/play:5d92259b&ef=1
http://vbox7.com/play:87e43b36&relv=5d92259b
http://vbox7.com/play:f22ce5f8

# 31
Знам, че евангелистката църква организира скаутски отряди и лагери.  Peace
Скаутските идеи противоречат на християнските!
Не вярвам някоя църква да е направила това, но като знам положението във вашия град нищо не би ме учудило...

Аз мисля, че Гражданската отбрана която сме имали ми е помогнала и на децата трябва да им се водят такива часове.

Преди време във форума се подвизаваше един Макаренко и той имаше школа за военно обучение, казваше, че това е алтернатива на агресията в училищата... да се даде оръжие в ръцете на деца... ама това е друга бира.

# 32

Защо? Учудвам се. Доколкото знам, скаутското движение се е зародило в САЩ, където протестантството има силни позиции.  Thinking
Както и да е, със сигурност знам, че евангелисти организират такива лагери, поне това беше причината да не пусна сина си навремето на един такъв.

# 33

Защо? Учудвам се. Доколкото знам, скаутското движение се е зародило в САЩ, където протестантството има силни позиции.  Thinking
Точно в САЩ протестантството е здраво оплетено с много ню едж идеи, не особено християнски, е има и много здрави християни, но тези които се ползват с популярност със сигурност са далеч от здравото учение. Ще потърся точно разликите е ще пиша.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 21:39 от migito

# 34
Бай Митре, меко казано пишеш глупости, и защо прогони unadaptable, малко са хората като него, които дават толкова полезна и адекватна информация.

Щом пиша глупости и гоня хората, мисля че е редно да Ви оставя !  И без това, май обърках форума  Peace
Пожелавам на всички да отворят сърцата на децата си за Родината  bg
Да живее България !
Поздрави  Grinning http://vbox7.com/play:108e23aa

# 35
И без това, май обърках форума  Peace

Май, май...  Laughing
Пробвай във форума на Атака или Бойна слава, там може да ти потръгне с личните.  Peace

# 36
Военно обучение НЕ, или поне не в училищата.
Но според мен е много важно и необходимо да се върне обучението по "Гражданска защита".
Децата сега изобщо си нямат представа какво се прави при пожар, земетресение, наводнение и т.н., освен ако родителите не са се заели да им обяснят.
На нас ни пускаха филмчета, учеха ни къде, как да се крием при различни бедствия. Сигналите при бедствия и още доста други неща.

# 37
Военно обучение НЕ, или поне не в училищата.
Но според мен е много важно и необходимо да се върне обучението по "Гражданска защита".
Децата сега изобщо си нямат представа какво се прави при пожар, земетресение, наводнение и т.н., освен ако родителите не са се заели да им обяснят.
На нас ни пускаха филмчета, учеха ни къде, как да се крием при различни бедствия. Сигналите при бедствия и още доста други неща.

Да ти кажа, не е съвсем така. В детската градина на сина ми имаха специални занятия по темата, пак така - с филмчета и полезни съвети. Даже ги бяха водили в бункера ПОД градината, да им го покажат. И сигналите на сирените бяха учили, и всякакви такива неща... И сега понякога като говорят по телевизията за бедствия, мрънка, че нямаме "резервно радио с батерии", защото като стане нещо и спре тока, трябва да се слуша радио "Хоризонт" за напътствия  Crazy

# 38
То и сега има часове в училище, в които се обяснява какво се прави при земетресение и пожар, ама по такъв начин се правят, че по-добре да ги няма...
Всичко е просто отбиване на номера. Учителят през целия час на класа чете от един лист как възникват земетресения и пожари, кои зони са земетръсни, какви са видовете пожарогасители и в зависимост от това от какво е възникнал пожарът кой се използва, накратко какво трябва и не трябва да се прави по време на подобно бедствие. През това време учениците се лигавят и ако са чули поне едно изречение от цялата тази лекция-добре. Накрая на часа бие някакъв звънец, който уж се приема като оповестител за възникването на пожар или земетресение, всички тръгват навън без никакъв ред, блъскат се, лигавят се и се прибират... Ето това трябва да се промени. Трябва тези съвети да са по-достъпно написани и с по-голяма практическа насоченост, защо не и да се прожектират филмчета на тази тематика; трябва при разиграване на подобна ситуация да има ред, да се спазват точно определени правила, които биха помогнали, ако действително стане нещо. Също така смятам, че би трябвало да има и часове, посветени на оказването на първа помощ-нещо,за което почти никой няма представа.
Иначе не одобрявам идеята за така представеното военно обучение, особено дейностите, целящи внушаване на "патриотизъм" Naughty  

# 39
Не на военното обучение! За нищо на света не бих записала. Но изхождам от представата си
за начина на провеждането му навремето - разглобяване и сглобяване на оръжие за време,
страшни снимки, стрелба ..., че и военен лагер накрая, със стоене на пост в шинел. Брррр ....
Подготовка за оказване на първа помощ - да.
Подготовка за нестандартни ситуации (наводнение, земетресение и подобие) - да.
Подготовка за справяне в гората/планината/басейна/морето - да.

# 40
BirdsFlu, ок, в градините може и да го има, но децата, които не ходят на градина?. )
А и има голяма разлика какво ще разбере и доколко ще запомни нещо подобно дете на 4-5години, и едно обучение на 6-7г, което да продължава във времето и знанията да се натрупват.

# 41
  • Там, където ме обичат
И без това, май обърках форума  Peace

Май, май...  Laughing
Пробвай във форума на Атака или Бойна слава, там може да ти потръгне с личните.  Peace
Съгласна!

Общи условия

Активация на акаунт