Отговори
# 600
  • по света и у нас
Есма,да са ти живи и здрави малките съкровища! newsm59

Етка,мерси за кафенцето! Hug

Аз да ви питам–Рая от седмица покашля от време на време,водих я два пъти при педито и не ни дава нищо за нея,казва че дробовете са чисти,щяло да мине,но мен не ме успокоява,страхувам се да не прерастне в нещо по лошо...Какво бих могла да й дам?Сребърна вода,клеева тинктура?Давам и за сега чай от лайка,ама не иска да го пие много,много...

Иначе сме добре,онзи ден за първи път се обърна от гръб по корем,постоя така,опита се да мръдне наляво надясно,запъшка и накрая като видя,че не може да се обърне се размрънка. Laughing А за гимнастиката–сигурно сме най мързеливи от всички,дори в момента е заспала в активната гимнастика–само гледа играчките и се усмихва,много рядко ще си играе с тях.

# 601
  • В.Търново
Да, знам че зелената серия е за проблемна кожа, но мислех че от синята нямат мляко , а само крем .
anelia001 , как изглежда опаковката на млякото и колко мл е ?
mar4ela5 , и аз още не съм ги третирала наш'те крусти , но почнаха да изчезват и затова мисля нищо да не правя  Peace
Опаковката на млякото е същата като на зелената серия,но в синьо.С дозаторче е ,500мл.
Относно крустите,ние щом видяхме,че имаме,купихме шампоана на Мустела за крусти,и след второто къпане вече нямаше и помен от тях.Освен това се изненадах,че нещо на Мустела може да мирише приятно  Laughing

# 602
Дора, и аз имам същия проблем с кашлицата. Водих я, но каза същото като на вас - нищо й няма. Предполагам се дави от слюнки и сектери, дано наистина е така, че аз не мога д аправя разлика между задавяне и кашлица  Embarassed

есма, честити ти рожденнички! Да са ти живи и здрави!  Tada

# 603
Здравейте, момичета!!!   bouquet Ние най-после се завърнахме от село. Там няма интернет и доста съм пропуснала. Четох, четох няколко дни и най-накрая реших да се включа по някои от темите.
Пожелавам бързо оздравяване на болните бебоци.
На село бебка беше по цял ден навън в количката, а и времето го позволяваше. Сега сме затворници. Много ми се иска да излезем но е много студено с този вятър и ръми отвреме навреме. Вие извеждате ли в такова време?
За захранването още не съм си определила схема. Нашата педиатърка каза, че е още много рано и за сокове нищо не каза, така че си продължаваме само на кърма.
Искам да попитам нещо: понеже ми е много трудно да се изцеждам (едвам 30мл успях веднъж), пречи ли да забърквам пюретата след време с АМ? Или все пак да слагам толкова колкото успея да изцедя. То всъщност дано да продължавам да има кърма де все така. Бебка изцежда и двете гърди на всяко хранене. Наддава добре (850гр. за трети месец). Пия чайове, ям ашурета, съответно и не отслабвам само и само да има кърма  Mr. Green.
николови ние се мажем със някакъв флуид за почистване без отмиване от синята серия 500мл на а-дерма. Някъде прочетох, че се ползва и за мляко след баня. Кожата й е много добре от него и има страхотен успокояващ ефект, много сме доволни. Веднъж си мацнах на едно ухапано от комар и на момента спря да сърби. Единствено ме притеснява, че е малко хладко като се нанася, а времето вече е студено. Бебка засега не се сърди от това. И мирише страхотно.
Да се похваля: преди няколко седмици започнах да пия калмацин и дали от него или нещо друго .. няма значение, коленете и гърбът ми най-после спряха да болят.
Момичета, това е засега. Като се сетя за още нещо ще се включа   bouquet

# 604
Дора, не давай чай от лайка, това е силен алерген заради цветчетата. Преди 15 години едва не умрах от една инхалация с лайка, аз съм астматичка, де, дупчиха ме три пъти с животоспасяващи за една нощ в интензивното, беше кошмар. Тогава лекарите се накараха на майка ми, че ме е накарала да правя инхалация с лайка при кашлица, това е предизвикало пристъпа. Оттогава и не пия чайове, в които има цветове от билки, само листа и корени.

# 605
Привет и от мен днес,

Чери, да не забравя пак, питах моята дружка, ползват олиото за къпане и крема от серията за атопична кожа, плюс едно сремче с кортикостероиди Елоком, но то само по лекарско предписание, че било силно. мажат бузките с него, там имат пъпчици, но го разрежда с др кремче или 3 л зехтин.
Ние днес сме без тати, замина до неделята. Времето е ужасно, как ще дочакам понеделника незнам.
Мади нещо киха доста често днес, ще се побъркам вече, ако пак се разболее. Каката и тя пак подсмърча, след 3 дни ходене на градина. Какво и става незнам, толкова не е боледувала скоро.
Май ще взема да и дам  нещо имуностимулиращо, предложенияУ????

# 606
Здравейте и от нас с Ема  Simple Smile
Роси, навремето майка ми ни караше да пием с брат ми Респивакс. То е за засилване на имунната система и да ти кажа не сме боледували почти когато го пиехме. Започвахме го точно по това време. до колкото си спомням се пиеше по 1 сутрин на гладно. Сега обаче незнам дали все още го има и дали е подходящ за по-малки деца  Peace Ако искаш питай в някоя аптека.
За захранването - ние го почнахме от няколко дни с пюре от морков. На Ема много и харесва и даже малко се сърди като и го спра  Simple Smile И започва едно облизване - много е сладка  Heart Eyes
Момичета да ви питам - вчера след баня реших да почистя малко дудата, че 3-4 дни не бях я чистила. Отварям аз леко устните и от едната страна видях едно като пъпка. Някой има ли идея какво може да е? След малко ще звъня на педи да отидем да я погледне.Майка ми веднага да не е кондиломи, че нали аз имам и да не съм и предала по някакъв начин, ама искрено се надявам да не е, а и незнам как може да и ги предам като те се предават по полов път. Оффф малко ми е притеснено. На някой случвало ли му се е?
Есма да са ти живи и здрави каките и много да ви радват   bouquet

# 607
Есма, честит празник на какитеи на теб  Hug Да те живи и здрави цялото семейство.  bouquet

Етка, мерси за кафето! Кога ли ще успеем да пием истинско кафе заедно с бебките?

Ние кашляме  #Crazy Обадих се вчера на педиатърката и тя ни назначи Calcarea Carbonica и Mercurius Solubilis и разбира се физиологичен разтвор в нослето. За всеки случай днес я заведох и се оказа, че гърдите са чисти, гърлото също.
Според мен е от въздуха в стаята, в момента пускам печка защото е много студено, отварям прозореца от време на време, но явно не достатъчно.
Иначе каката подкашля и тя и има хрема. Направо като се сетя за зимата и ми идва да хвана в някоя тола страна  Laughing

# 608
Есма, честит празник! Да са ти живи и здрави големите момичета!

# 609
Здравейте!
Есма да са ти живи и здрави малките съкровища!!!  Hug
Лорка браво на твоята педиатърка!!! Добре се справя с хомеопатията!
Алексова, веднага почвай нук вомиката на Мади - по 3 гранулки през 2 часа! С разреждане 9 по възможност! За засилване на имунната система на каката давам Енгистол 3 по 1 + по една супена лъжица сребърна вода! На Ивана за сега - само сребърна вода  Peace
От днес почнахме картофеното пюренце  Crazy Много е смешна, но и харесва  Peace Party Ама аз толкова хубаво съм го направила, че ми иде да си го изям сама  Laughing Laughing Crazy Embarassed
Мартеа исках само да питам, след като лайката е алерген, защо чая на Хипп от лайка се дава още от първата седмица?! Аз го давам на Ивана вместо вода и слава богу проблем не е имало  Praynig Един ден лайка, един ден копър и давам  Rolling Eyes

# 610
Здравейте!
Есма да са ти живи и здрави малките съкровища!!!  Hug
Лорка браво на твоята педиатърка!!! Добре се справя с хомеопатията!
Алексова, веднага почвай нук вомиката на Мади - по 3 гранулки през 2 часа! С разреждане 9 по възможност! За засилване на имунната система на каката давам Енгистол 3 по 1 + по една супена лъжица сребърна вода! На Ивана за сега - само сребърна вода  Peace
От днес почнахме картофеното пюренце  Crazy Много е смешна, но и харесва  Peace Party Ама аз толкова хубаво съм го направила, че ми иде да си го изям сама  Laughing Laughing Crazy Embarassed
Мартеа исках само да питам, след като лайката е алерген, защо чая на Хипп от лайка се дава още от първата седмица?! Аз го давам на Ивана вместо вода и слава богу проблем не е имало  Praynig Един ден лайка, един ден копър и давам  Rolling Eyes

Наде, а сребърната вода как даваш на Ивана?

# 611
zyzi2, много се радвам, че сте се отървали от запушения нос. Сестра ми каза същото - на сутринта все едно нищо не е било, чак не мога да повярвам.

esma, честит ви двоен празник! Представям си каква е атмосферата във вашия дом днес  Grinning

мартеа, като ходихме при нашия педиатър миналата седмица заради кашлицата на Матей ми каза, че ако до навършване на годинка на детето се стигне 3 или повече пъти до бронхиолит, тогава вече може да се търсят наченки на астма и да се лекува детето от такава. У дома татко ни е бил астматик като малък, той е и негов педиатър, знае му историята, знае и моите притеснения и сега доста се страхувах да не слезе надолу към дробчетата на бебето тази кашлица. Слава Богу, всичко се оправи. Каза ми също така да наблюдавам дали диша учестено като спи, т.е. коремчето му да се мести бързо. Това било показател, че вече е слязло към дробовете. Искрено се моля да се оправи Рая  Praynig

Ние също ползваме шампоан на А-дерма. Доволна съм, от синята серия е. Ухае прекрасно.

# 612
esma,  newsm67 на теб, на малките принцеси и на татко им! Да са ви живи и здрави, усмихнати и жизнерадостни!
Аз съм нащрек около бебето. Баща му преди малко решил да го изведе на въздух... така, както си е по дрешки. doh Боди, памучна пижамка, панталонки с подплата и поларен анорак, но все пак навън е отвратителен студ. Дано не го е простудил, че не знам.
Иначе, крустички продължава да си има. Мажа го с кремчето на Мустела, но не виждам особен ефект. Освен, може би, че не се образуват нови. Което хич не е малко. Старите още не мога да ги отлепя съвсем, има върху фонтанелата, а там не смея много да чопля.

# 613
с една сприцофка от нурофен, по 2мл вечер Hug

# 614
Смилянова, не знам защо, то и на много пюренца пише от 4ти месец, но аз не бих ги дала, чувала съм, че някои майки топят бибата в мед, аз не бих. Не знам. Лайката е алерген, хубаво е да се знае, пък всеки сам си решава според случая. Аз като цяло и чай не давам Wink По принцип доста се втелясвам на тема алергени, но си имам причини Peace

Общи условия

Активация на акаунт