Отговори
# 210
Дари, това са либри, и 1.0 lb = 0.45359237 kg.
Май май памперсите ти са били за новородено. Laughing

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Да,а не за тримесечно,тежащо около 8 кг.  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 211
Здравейте момичета!
Мартеа, много неприятна работа. Вчера една приятелка с бебе колкото нашите ми похвали някакви лепенки за чело, които ги е използвала за нейния бебок, когато имал Т. Казвали се Кул Пач. Много е доволна. Не съм имала време да взема превантивно от аптеката или да се разровя за инфо в нета. Ако искаш питай в аптеката и вземи за Рая. Дано бързичко да се оправите  Hug
Фифи, много гадно е, че са ви открили АКБМ. Виж постовете на Мартеа, тя доста писа за това в предишните теми.
Дари, честита ви 3-та месечинка. Heart Eyes
Мама по три, добре дошла!
И сега и аз да споделя. От известно време Никол заспива сама в леглото или в количката. Замислих се и ми стана малко мъчно, че не мога да я приспивам вече на ръце, започва едно въртене, зяпане, колкото и да й се спи. Да вярно, че килцата и стават повечко, но толкова ми липсва онзи момент сгушена в ръката ми да затваря очички и да заспива.  Heart Eyes

# 212
и ние сме с темп  ooooh! ooooh!
А на одяд я водих на лекар и нищо и нямаше, само констатира като мен подути венци  Rolling Eyes Не мога да си обясня тази темп, хич не ми се вярва да и излезе зъб толкова рано  Shocked Ако излезе ще падна.  Tired

# 213
mama Jeja на мен ми бяха казали,че тези лепенки както и бибероните термометър не да много точни. Peace

# 214
Здравейте отново!
Току що се връщаме от лекар. За хъркането пак ни казаха че е вродено, нещо на ларингса каза, и щяло да мине до годинката. Но за съжаление се оказа, че има АБКМ. Каза ми да минавам на диета без сирене, кашкавал, телешко... А защо е наддала само 110 гр за месец не разбрахме, но ще се дохранваме с Аптамил АР. За трите си месеца е надала само 1 кг. Ако някой има повече инфо за АБКМ, моля да ми пише и по- точно какво мога и какво не да ям.
А бургаските мами дали знаете някой специалист по АБКМ в Бургас- аз ходих при Димитрова, но ми се иска да чуя и второ мнение.
много жалко.Аз мисля че май няма никакъв лекар специалист по АБКМ тук,най добре ако можеш поне до Варна да отскочите,не е толкова далече,пък и там може да направиш консултация с педиатър.За наддаването-голямото ми дете беше наддало 100 гр. но в 6-я месец,и беше болен тогава(вирусна инфекция).Той винаги е качвал малко,но поне в началото качваше по минимум 700гр,и чак след 5-я започна по по-малко.

# 215
Ние днес голямо обикаляне направихме в дъжда. Преди две седмици водих баткото на лекар, че кашляше и уж нищо му нямаше, ама кашлицата не минава, днес отидохме при друг лекар и се оказа, че имаме двойна плимония и то с отсенки ли, разсейки ли не разбрах много добре. Оказа се, че е много зле детето. Искаха да ни приемат в болница, но тъй като няма как да стане заради бебето, решихме че ще се пробваме да се лекуваме вкъщи. Сега съм го изпратила при баба му, тъй като доки ми препоръча да ги разделя с бебето, че ако хванело и то, за него било много рисковано. Сега направо ще се пръсна, хем ми е болно детето, хем не може да е при мен. Така съм се притеснила. Как може да не ни направят снимка още на първия преглед и да видят че дробовете не са му чисти. Определено нямаше да се влоши толкова. Ох....

# 216
Много неприятно с тези болести.Дано бързо се оправят дечицата.
FiFi, как ви поставиха тази диагноза АБКМ?Нещо външно ли имаше детето, или заради това, че наддава малко?

Аз мисля да замразя плодове и зеленчуци и имам въпроси към тези, които са си правили пюретата.Чудя се ако замразя чушка, трябва ли да няма люспа и ако да, как да я отстраня?
И как е по-добре да замразя-всичко сурово, или сварено и пасирано?

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 18:55 от ketti

# 217
Рая е с леко възпалено ушенце. Засега ще капем Отипакс, ще следим положението, след няколко дни сме на контролен преглед. Дано овладеем високата Т. Освен това е и с "изгладен венец", подготвят се нещата там.

Фифи, цитирам Мария, която много добре беше описала диетата, те ходиха при доц. Марионва, при която и ние навремето. Надявам се, че тя няма да ми се разсърди, но за да се ориентираш по-бързо, не я изчкавам нея.
Ето:
Сега ще и напиша и диетата.Маринова ме предупреди, че забранените храни са абсолютно забранени, дори и в минимални количества.

Забранени храни:
мляко и млечни продукти от всякакви животни, както и всички храни които ги съдържат
телешко, агнешко месо
риба и морски деликатеси
бобови храни - бял, зелен фасул, леща, грах, соя
ядки
цитрусови плодове, като ананас и манго не влизат в тази група и са ми разрешени
горски плодове
какао и всички продукти, които го съдържат
кафе
маргарин
всички храни, които съдържат хидрогенирано растително масло

Разрешените храни са:
пилешко, пуешко, свинско месо и питомен заек
картофи, ориз
плодове без забранените
кайсии и праскови белени, но чак след два месеца
зеленчуци
хляб само бял заводски
олио, зехтин, свинска мас
по 1 яйце на ден

# 218
    Здравейте мами и бебоци!    И ние сме с температура-37 и 4 .Ходихме на лекар и след обстоен преглед педито каза,че всичко ни е наред и не знае откъде е тая температура,да давам оксилокопцинум и да го наблюдавам. Ние сме с аутопичен дерматит значи ли това ,че имаме АБМК ?

# 219
Ние сме с аутопичен дерматит значи ли това ,че имаме АБМК ?

Не, атопичният дерматит може да е един от признаците за АБКМ, едното не е равно на другото. За установяване на АБКМ освен обриви, обикновено има и проблеми с изхождането - кръв/слуз в памперса, силни колики в началото, повръщане на фонтан. Всичко взето заедно, оценено от лекар, разбира се, дава диагноза АБКМ. Все пак можеш да ограничиш млечните, ако кърмиш.

# 220
благодаря за бързия отговор Мартеа

# 221
Здравейте и от мен в новата тема Simple Smile Заглавието е страхотно  Hug
Ние с Ема сме добре. Днес ни биха втория Пентаксим, че миналата седмица на консултацията я нямаше. Засега няма Т, дано да не вдигне  Praynig Иначе вече е 5.600 кг и 63 см. За месец и половина е качила 800 гр, но педи каза да не се притеснявам, че някои бебета качвали по-малко. Иначе всичко ни е наред, като изключим гадните колики, които се завърнаха преди 10 дни и от тогава е страшно неспокойна и се буди по 4 пъти на нощ  Sad Направо ми измъчиха детето. Само колийф не бяхме пробвали и днес ги взех да видим дали ще я облекчат, че така като се буди и е много крива после по цял ден.
Мама по три, добре дошла  Hug
Наде, много се радвам за вас  Hug Оттук нататък само положителни емоции да имате с Ивана и да й се радвате Simple Smile
На болните, бързо оздравяване  Hug
Пожелавам ви лека и спокойна нощ   smile3524

# 222
Ketti –  има пъпчици по бузката, и на главата има едни корички, които мислех за крусти, но не са. Подсечена е непрекъсната, има пъпки и по вратлето и зад ушите. Повръща много, ака много и акото е много рядко, жълто и слузесто.
Мартеа- мерси много за инфото.
Cherri – и ние имаме атопичен дерматит, но не разбрах дали това има нещо общо с АБKM-то.

# 223
  • София
Здравейте мами  Hug .
Тази сутрин се събудих с болки в гърлото, а сега вече и носа ми започва да се запушва и направо искам да се гръмна  #2gunfire , отпаднала съм . Днес пих чай, вит.С, осцилококцинум. Моля ви, казвайте какво да вземам, че така с една маска като говоря на Али и тя се чуди коя съм  newsm78 , и дали да ми се усмихне или не.
Всички болни бързо да оздравяват Praynig
Приятна вечер, аз отивам да си гушна възглавницата.

# 224
  • Варна
Здравейте!
Днес нашето момченце стана на 3 месеца! Как лети времето!
Днес за първи път, откакто не кърмя отидохме в Морската. Павел спа послушно почти през цялото време. Бяхме се затъжили за останалите майчета вече и прекархме много приятно. Утре ако времето позволява мисля пак да сме там. 
Мисля също така от утре да започвам с кърменето, че с всеки изминал ден изцеждам все по-малко... Да се заема Павел да възобновява лактацията според нуждите си! 48 часа ще са минали от последния прием на антибиотик.
Днес какъв номер извъртях на нашия юнак, който не иска да стои по корем и да вдига главичка... Понеже има голям интерес към телевизора, го сложих срещу него и определено се постара:)))

Общи условия

Активация на акаунт