Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 445
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро и от мен. bowuu
Честит празник ако има именници и сезонни работници .
Вчера в Бг беше слънце и топлина  , а днес мъгла и студ .ама като гледам вашите температури то тук било още лято Wink
По повод настройките за работа и почивка се сетих за един виц:
  та значи обсъждали (в македонския парламент уж) работната седмица и било предложено
  събота - почивка
  неделя -почивка
  понеделник -почивка от почивката
  вторник- подготовка за работа
  сряда- върло ке работим
  четвъртък - почивка от работата
  петък - подготовка за почивните дни
обсъждат предложението  и от опозицията имат въпрос:
  - Е всяка сряда ли ке работим върло?  ...

От мен лек и приятен ден на всички.

# 136
Добро утро  Hug

Днес е Димитровден, честит празник на всички! Баща ми празнува днес също, много го обичам и го очаквам за Коледа Heart Eyes

Чехълчо, благодаря!   bouquet Въпреки, че беше много трудолюбив човек, това беше един от любимите вицове на дядо ми  Grinning Не точно за македонския парламент, но смисълът същия - еми кощунство е да се работи всяка сряда  Laughing

Мимотка, мноооого романтично кафе  Heart Eyes Благодаря много за рецептите, ще наглася и аз според нашия вкус   bouquet
Само да те питам - лозовите листа сигурно са били в буркана с някаква саламура. Имаше ли консервант? 

И аз не съм била нито в Таллин, нито в Стокхолм. Най-северната точка, до която съм ходила е Alahärmä. Tова май е близо до теб, Мимотка. Мястото се казва Powerpark и е много хубаво място за почивка, особено с деца  Peace

Тук е Златна есен, ако трябва да опиша поетично...Дори не е студено вече, меко и слънчево. Топли прегръдки за всички  Hug  bouquet

# 137
Здравейте и честито на именниците Simple Smile
Мимота, прав е човека, ама който не почива, а обикаля по партита 2 седмици, има нужда от почивка след това. Аз като почивам - почивам, затова само 2 седмици  Grinning Ех, идва Коледа и ще имам точно 2 неработни седмици тогава  Grinning Дано не е някой кучи студ  Sunglasses
Хубав вторник на всички   bouquet

# 138
Дулз, да е жив и здрав твоя татко, още много именни дни да отпразнува и да се радва на внуци и правнуци!   bouquet
Честит празник на всички именници днес!

При нас вече си е чиста зима - в неделя като се прибирахме от Пори, последните 40-50 км. към нас сме карали с 50 км/ч, защото беше страшно заледено. Crazy Имаме си сняг, студ, тъмно - изобщо всички "зимни екстри"!  Joy За това и не можах да смогна навреме за седянката, че бях скапана докато се приберем, ама живот и здраве - тази неделя ще наваксваме. Hug

Иначе пък си имам занимавки - съботата прекарахме в Икеа, купихме си разни неща и сега сглобяваме, подреждам и се кефя на новите придобивки, та не ми пука ни от тъмно, ни от студено  Wink Сега съм замислила да боядисам хола и коридора, че много ме дразнят едни гадни тапети (на които се точа от както се преместихме, ама все отлагахме поради една или друга причина...) и ми се въртят разни шантави идеи за банята, ама да видим. Изобщо - търся си занимавки, че иначе това време ме скапва просто, а  така не ми остава време за депресиране от работа, учене и ремонти. Peace

Хубава вечер ви пожелавам! Hug

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 20:26 от margihr

# 139
Марги, сетих се ние като купувахме нови мебели с какво вълнение сглобявах тези от ИКЕА  Laughing Етажерки, нощни шкафчета, а големите неща сглобихме заедно с мъжа ми. После пренареждах 20 пъти всичко, докато ги наредя по най-хубавия и практичен начин  Flutter Норвежците много обичат да си освежават дома, все нещо чукат, боядисват, крътят, купуват нови мебели, пренареждат ... Та и аз съм като тях, не обичам еднообразието и през няколко месеца пренареждам повечето мебели  Grinning

# 140
Добро утро момичета   bouquet

Дулз да е жив и здрави   bouquet

Маргивсяка промяна около дома винаги действа освежаващо   bouquet
Сега вече си имате и зимна приказка  Peace
Щастлива абсолютно хората тук обичат да си гледат кищичките и се грижат за тях, както и градинките и всичко   bouquet Може би и затова ние двамата с милото сме във вечен ремонт  hahaha На нас ни предстои по-голям ремонт другата година пролетта, че вечче стегна студ и няма как. Flutter Важното е да сме живи и здрави, а плановете лесно се правят, развалят и изграждат нови Mr. Green
Пчеличко Hug  bouquet Heart Eyes
Рали,Момитче Hug

# 141
Добро утро   bouquet

Понеже тия дни съм в почивка и реших да замеся виртуално едни толумби, за които преди време Марги и Дулзз бленуваха  Hug

Честит празник /със закъснение/ на всички именници и много здраве, радост и щастливи мигове на бащата на Дулзз   bouquet
Чудесно е, че ще прекара с вас празниците. Благородно ви завиждам  Hug

Говорите за къщи ... да си кажа и аз  Laughing Ако тук има класация за най-зле поддържана градина - със сигурност ще взема този приз  Embarassed Добре, че поне си накупих външни цветя, малко да замаскирам положението Whistling  През септември си купих ягоди да сея и то с голям ентусиазъм. Ама с голям мързел ги засадих  Joy  Добре, че преди да дойда бяха посадени вече дръвчета, храстчета и прочие ... иначе положението щеше да е още по-трагично  Crazy

Приятен ден на всички  Hug  Hug  Hug

П.П. Дулзз, забравих да отговоря на въпроса ти - да, има консерванти Е330, Е223. Аз по принцип купувам без да гледам какво ям  Crazy Но имаше различни видове сърми - имаше един пакет със сърми, който беше вакумиран, но не съм гледала дали има консерванти в него.

# 142
Добро утро и благодаря за поздравите, момичета  Hug  bouquet Heart Eyes

Живот и здраве нямам търпение да посрещна майка си и баща си, най-вече заради детето, да се порадва и поглези с баба и дядо на Коледа, защото финската ни баба нещо не ни одобрява, да е жива и здрава и тя  Hug

На диета съм, Мимоткааааааа....разби ми сърцето с тези толумби, благодаря Laughing Crazy   bouquet

Я! Аз си знаех, че не съм сама в тази лудост постоянно разместване и преподреждане  Grinning Тук за жалост нямаме много опции, но това прави нещата още по-интересни и предизвикателни.  Flutter
Марги, честито подновяване Hug  bouquet Мноооооого е приятно и е добре, ако те отвлича от неприятните мисли и усещания. Любопитна съм за банята  Flutter

И понеже заговорихме за консерванти и добавки, ето един списък, ако ви е любипитно го погледнете. http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=23565 И аз много-много не се заглеждах какво купувам, но София има проблеми с кожата и е задължително да знам какво яде  Naughty
Инфото е полезно според мен, авторът много се е постарал  Peace Ако човек се поразтърси, алтернативи има и то без да са задължително по-скъпи.

Хубав ден, момичета-кокичета   bouquet Hug

# 143
Мимот, калпазанка такава, как можа такива апетитни толумбички да сложиш?! Joy Да знаеш, че като ти дойда на гости - такива ще искам да ми направиш щом така изкушаваш хората, които имат за цел да поотслабнат малко (визирам себе си де  Wink) .... Hug

Дънди, голям ремонт ви чака на пролет казваш? Сигурна съм, че ще направите нещо хубаво, защото ти ги умееш тези неща.  Hug  

Дулз, явно сме много в отбора на "подреждачките" както казва моя мъж, ама то пък и кой не обича малко разнообразие от време на време.
Да знаеш, че и аз ти завиждам за мама и тати по празниците, защото на нас ни се очартава самотна Коледа тази година и ми много мъчно... Cry
Пък за финската баба - ми то си е за нейна сметка щом сама е избрала да се лиши от контатките с внучката си. Винаги съм си мислила, че тези контакти между баби, дядовци и внуци са много ценни и полезни и двете страни, но понякога хората сами не разбират колко много губят заради ината си или нещо друго... Както и да е, да сте живи и здрави вие,  пък другото не можеш да промениш насила в крайна сметка!  Hug

Щастливче, и аз съм така - все нещо размествам, пренареждам, защото обичам да ми е различно....   Wink Харесала съм си още неща от ИКЕА, ама на другото ходене, че не остана място в колата сега (направо съм отличничка в пазаруването Joy)!

Иначе за банята - мисля си ги аз разни, ровя из интернет, ама да видим дали ще стане това дето го искам. Crazy Искам да боядисам стените (имало някаква специална боя за бани и др. мокри помещения, която издържала на директно мокрене без проблем... уж Rolling Eyes) и да сложа едни матово-млечно оранжеви плочки на пода... Ама както казах - за сега са само идеи, а какво ще стане накрая, никой не знае  Joy

Момичета, видяхте ли, че в Лидъл започва "гръцката седмица" и ще има от замразените баници, банички със сирене и спанак, гръцки маслини, а също и сърми? Аз обикновенно си взимам от малките банички със спанак и тези със сирене и слагам във фризера, защото много ги харесваме, а и са много лесен вариант за закуска.... Wink

Спокойна вечер ви пожелавам! Hug Hug Hug

# 144
Дубрутруууууу снежинки мили  Hug

Хайде на по кафе!

Желая ви усмихнат ден!  bouquet

# 145
Добро утро (вече е за добър ден  Embarassed)

Дънди, благодаря за кафенцето  Hug

Дулзз, Марги, какви диети пазите?!? Аз от диети надебелявам  Whistling защото в главата ми е единствената мисъл, че трябва да пазя диета, представям си постоянно как пропускам да си хапна нещо вкусно и така огладнявам още повече  Joy
Марги, по-добре си поръчай нещо, което вече съм правила, за да няма неприятни изненади. Толумбички не съм правила, но може и да се пробвам, ела ми само на гости  Hug Благодаря за инфото за Лидъл. Ще отскоча тия дни  Hug

Дулзз, съжалявам за тази баба. Аз имам приятелки, които имат същия проблем. Трудно им е, но не могат да променят положението. Аз се чудя как можеш да се лишиш от присъствието на внучето си. Не знам какъв човек трябва да си, за да го направиш.  Sad

Вижте и най-необичайните обувки за сезона  /из бг пресата/  Laughing

Сандали Celine, кожа, пластмаса. Цена 795 евро

Приятен ден на всички  Hug

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 10:42 от mimota

# 146
Здравейте   bouquet

Мимота, това обувки ли са? Ако не беше написала изрично, нямаше да се сетя  Laughing Не си представям такава грозотия на моя крак  Laughing

Марги, чувала съм за такава боя, но има и едни миещи се тапети (май така се казват  newsm78). Нашата баня е с такива и са много удобни, колкото и да мокриш стената, изсъхва за нула време и нищо не остава Simple Smile И много лесно се чистят от петна с гъба с почистващ препарат. Просто минаваш отгоре без дори да натискаш или да търкаш. А за под не бих избрала плочки, ако имаме други варианти, защото това чистене на фугите не ми харесва  Tired Виждала съм настилка, подобна на балатум, ама не е балатум, а нещо друго ... хич ме няма в имената на такива материи  Embarassed

# 147
Щастлива този балатум го слагат по бани и по феритата. казва се пласт мата.А иначе има да и такива тапети специално за бани. Много са удобни за поддръжка  Peace

# 148
Ха! Трябваше да снимат това нещо върху нечий крак, за да се сети човек какво е  Grinning Обзалагам се, че са дяволски неудобни, приличат на някакви уреди за мъчение  Laughing

Винаги съм си мислела, че тропането с лъжици по тенджери и тигани е само в книжките с приказки или филмчетата, обаче от няколко дена тук имаме цял оркестър  Crazy Crazy Всичко се вади, обръща се с дъното нагоре, взимат се две супени лъжици и се почва едно яко блъскане т.е свирене  Laughing Пробвах тактично да заменя лъжиците с дървени, за по-малко шум, но не мина номера...купихме малко ксилофонче, но и то омръзна бързо...Моля се само вдъхновението да не държи дълго, защото ушите ми дават абсолютно заето  Laughing

Аз също бих избрала боята, Марги. Не за друго, но боите могат да се смесват, да се правят интересни цветове, върху боядисана стена можеш да рисуваш с шаблони, изобщо дава много повече възможности от един тапет. Но въпрос на предпочитание все пак. И двете си имат предимствата, а и зависи на човек колко му се занимава и как точно си предствя нещата  Peace
Балатумът, за който споменават Треза и Дънди, наистина е удобен, лесно се почиства и бързо съхне. Имахме подобен в старото жилище в Хамеенлинна. Тук обаче е някаква замазка от рода на мозайките, която много се хлъзга и си е направо опасно да ходиш бос в мокрото Thinking Отделен въпрос е, че е грозно, но няма как да се смени, живеем временно под наем и не си струва разправиите и труда.

А бабата на мен лично не ми е проблем, но ми се искаше детето да усети точно това, за което Марги говори - специалното 'нещо', което го има точно между баби, дядовци и внуци  Hug Аз винаги ще помня миговете с дядо ми, винаги!  Hug Сега вече ми е щастливо, че и дъщеря ми ще има хубави спомени и то с моите родители  Hug

Хубав четвъртък  Hug   bouquet

# 149
мимот, много искам да видя изобретателя на тези "сандали" да походи с тях.... Joy Освен, че са страшно грозни, са и супер неудобни 100% Crazy

Дулз, аз май също съм повече за боя и то точно поради тези причини, които си изброила - можеш да си направиш сам цвета, да рисуваш с шаблони (или без, ако си по-талантлив, ама това не се отнася за мен Wink) и освен това да променяш цвета на боята като ти омръзне е много по-лесно, отколкото да къртиш плочки и да сваляш тапети. Peace За тези подове, които са като балатум - имахме такива и в двете предишни квартири и честно казано ми беше супер странно, не можах нещо да свикна с това нещо и това си е. Иначе наистина - няма фуги за чистене, което хич не е маловажно. Wink
А нашата баня е толкова маломерна, че ме е яд да я гледам и си мисля, че с боя ще се "уголеми" макар и само визуално... Също и за плочките имам идея да не са наредени "направо', а по диагонал пак по тази причина. Направо не мога да се начудя що за идиотия е това - голям апартамен, а банята е около 3,5 квадрата! Rolling Eyes Ама каквото - това, поне мога да си го правя както си реша ... стига да има кой да ми уйдисва на акъла де  Joy

Мимотка, аз днес си заредих във фризера по два пакета банички със спанак и със сирене и взех и една голяма вита баница, която изпекох за вечеря на младежите.  chef Обаче нямаше от гръцките маслини - бяха свършили и само празното кашонче се мъдреше на рафта! #Cussing out

Дулз, значи вече сте оставили кревата на мира и сега изтезавате тенджерите, а? Joy Страхотна енергия има това дете май...Не се бой - и това ще мине и ще дойде ред на нещо друго! Hug

Момиченца-кокиченца, хубава вечер и да не забравяме - утре е петъъъък и следват почивни дни! Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт