Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 441
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Пчели   bouquet Hug Heart Eyes

# 121
Пчели, благодаря за кафенцето  Hug
Столичанки, вие още ли си нямате снежец?  Hug

Дънди, как е времето при вас?  Hug Тук е доста слънчево, въпреки студеното и снежно време.

Тереза, приятно гости  Hug Жалко, че организаторката ни ще липсва Hug Преди 1 седмица аз също се пързалях с летните гуми по заледените улици  Crazy Казват, че по това време има най-много катастрофи.

Лек път и на Марги. Ако не се лъжа, днес е на път  Hug

Приятна неделя на всички Hug

# 122
Мимот студено е милинка, макар и слънчево  Mr. Green

# 123
При нас не е толкова студено, но е мрачно и леееко депресарско......или само на мен ми се вижда така (на база на моето настроение  Mr. Green Mr. Green).

# 124
Здравейте  Simple Smile Четох, четох, не знам дали изчетох всичко...

Мимотка, Марги, съжалявам за близките, които сте изгубили  Sad Hug
Мимотка, не си била груба, няма за какво да се притесняваш  Hug И аз очаквам да споделиш как са се получили сармите и най-вече рецептата  Peace

Пчели, благодаря за красивите есенни листа  Hug Радвам се, че те виждам по-често тук.

Тук все още няма сняг, вчера беше разкошно слънце, днес - дъжд и сумрак.
Бяхме със София днес на гости, малко разнообразие и за двете ни, за домакинята малко повече безпорядък, отколкото може да понесе  Crazy Поне мина без жертви и счупени предмети този път  Hug

Рали, времето наистина е леко подтискащо, но съм съгласна, че настроението е определящото  Peace Направи нещо щуро, ще се освежиш  Whistling

Прегръщам всички ви, не унивайте  Hug   bouquet

# 125
Добро утро!   bouquet

Сърмите станаха много добре. Аз очаквах фалове, защото това ми е любимото ястие, но в БГ винаги имаше кой да ми го приготви, та за първи път си го правя сама  Crazy

Дулзз, ще ти дам рецептата, но по-късно днес или най-сигурно - утре, че в момента излизам  Hug  Да нацелуваш сладураната от мен  Heart Eyes

Приятен ден на всички и успешна нова седмица с повече слънце, топлина и никаква депресия  Hug  Hug  Hug

П.П. Снощи нещо доста се разминахме. Няма я Тереза и аз нещо не успях да ви събера  Embarassed

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 09:48 от mimota

# 126
Здравейте, мили мои   bouquet
Мимотка, чудно ми идва това кафенце - легнахме си късно, защото бяхме на гости и на връщане каква ледена пързалка беше - ботушите ми просто не са за такива гладки повърхности  Laughing
Май ще си купувам по-друг тип зимни обувки с вградени шипове отдолу, защото моите явно не са достатъчно. Другата неделя няма да си правя планове и ще ви събера на раздумка   bouquet Днес почивам и ще съм си вкъщи повечето време като гледам, а навън пак вали дъжд, който със сигурност ще стане нов слой лед като замръзне  #Cussing out
А още е октомври  Laughing

# 127
  • Финландия
Здравейте, момичета!

Пчели, толкова е хубаво да пишеш тук....Представям си колко трябва да си организирана сега, когато си и мъж и жена в къщата. Но детето ти има нужда от теб- то най- много ще ти помогне да преживееш....

Мимота, поздрави за сърмите- много голям ентусиаст си. Kак ги отдели листата- или купуваш от това зеле, дето е за сърми?

Ние бяхме три дни в Гданск. Много го харесвам този град, а пък е и по-близо от Талин- на час и десет минути полет със самолета. Там- невероятно време- тoпло, слънчево- розите още цъфтят. Приземяваме в Турку и аз питам да не би да закъсняхме много, че е толково тъмно. А то- мрачно, вали....По магистралата милиони коли (нали свършва есенната ваканция- всички се връщат в последния момент). И много камиони- вървят в \"пакети\"- по 4-5 един след друг- те пък закъде карат в неделя вечер???

В Полша още не бяха започнали да украсяват за Коледа. Даже нямаше и коледни играчки по магазините. Мислех да погледна нещо за подаръци, ама нямаше го празничното настроение и карахме само по списък.
     Успешна седмица, момичета!

# 128
Виивииа, аз също много често съм виждала евтини полети до Гданск и съм си мислела,че не би било лошо да си направя някоя екскурзийка някой ден. Сега като чета и отзивите ти си затвърждавам решението  Grinning Но май приоритет за сега ми е Осло и се надявам скоро да ми се получат нещата за там. Иначе вие с Уиз еър ли пътувахте? Помня,че техните билети бяха от порядъка на 50 еу,че може и по-евтини да са били.

# 129
Здравейте, момичета!

Ние бяхме три дни в Гданск. Много го харесвам този град, а пък е и по-близо от Талин- на час и десет минути полет със самолета.

Ееее,Viiviia,как Гданск да е по..близо от Талин бе душко? Shocked
Хелсинки-Гданск  ....748.15 km! #Crazy    Хелсинки- Taлин.......83 км
Турку -Гданск  ....712 km                                  Турку -Талин......177 км

Е както и да го гледам и смятам,не ми излиза сметката... newsm78..Объркала си се нещо... Crazy

# 130
Здравейте, момичета!

Ние бяхме три дни в Гданск. Много го харесвам този град, а пък е и по-близо от Талин- на час и десет минути полет със самолета.

Ееее,Viiviia,как Гданск да е по..близо от Талин бе душко? Shocked
Хелсинки-Гданск  ....748.15 km! #Crazy    Хелсинки- Taлин.......83 км
Турку -Гданск  ....712 km                                  Турку -Талин......177 км

Е както и да го гледам и смятам,не ми излиза сметката... newsm78..Объркала си се нещо... Crazy

Аз си помислих,че има предвид,че по-бързо се стига от Турку до Гданск отколкото до Таллин, като се има предвид,че до Таллин обикновено се ходи с кораб Simple Smile Иначе си абсолютно права за километрите  Peace

# 131
Сигурно това е искала да каже... ThinkingЯвно аз не разбрах нещо,пардон.. Hug
Както и да е...Аз не съм била май никога в Гданск, newsm78,но сигурно е хубаво.. Peace

# 132
Пчели, ако не си била, ето ти идея как да си разнообразиш за малко пари  Peace Грабвай някоя приятелка с дете на възрастта на твоето и си направете малка почивка. Понякога и два дена помагат да се отпусне човек Hug

# 133
Каква чудесна идея! Ама за мен 2 дена не са почивка, та аз 2 дена се настройвам за почивка след като пристигна  Laughing Тъкмо се "аклиматизирам" и вече да си тръгвам, не се получава  Crossing Arms Laughing Поне 2 седмици  Mr. Green

# 134
Добро утро   bouquet

Аз все още не съм посетила най-близките дестинации - Талин и Стокхолм/а може Гданск да е по-близо от Стокхолм Crazy/ но се надявам да успея някой ден.

Тереза, това ме подсети за един екс колега, който ми разправяше, че истинската почивка е 3 седмици: 2 седмици на море/чужбина и 1 седмица след това да си починеш от почивката  Grinning

Виви, лозовите листа ги купих от един турски магазин и си бяха напълно готови и затворени в буркан. Нищо не съм им правила, освен да ги сваря в подсолена вода.

Дулзз, това е рецептата, която ползвах за сърмите http://receptimam.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html /аз вчера си мислих, че съм експериментирала повече с мои идеи в тази рецепта, но се оказа, че само чесъна съм пропуснала  Crazy/ и сос за сърмите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=64773 Аз си харесах някакво съчетание от предложените и си го направих.

Тук продължава да вали сняг.

Приятен ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт