Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 432
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен   bouquet Тежък ден на работата ли, мимота? Тук понеже вече си е снежно, наизвадих зимните дрехи и прибрах летните окончателно до следващото затопляне  Laughing
Дулз, ама как така ще минаваш в отбора на четящите? Не може така, трябва да има какво да се чете, както пише мимота  Laughing
Хепи, благодаря за поздрава   bouquet

Лека вечер на всички и успешен петък утре. Идват почивни дни  Sunglasses

# 106
Aз пак ще се включвам,само че по..рядко.Сега вече аз чета приказки всяка вечер и аз приспивам малкия юнак.Оох,пак се разревах,момичета мили...Вечерно време ми е най..трудно,най..самотно.Още не съм се оправила,как да спра да рева,кажете ми?Не се оплаквам,не търся съчувствие...Искам да съм силна,а не мога...
С тая самота и тишина,с тая празнота около мен и в мен,как да се преборя?
И сега започва най..мрачното време,депресиите...Паля всички лампи,даже и декоративни,свещи всякакви да ми е светло.Но това не ме разведрява,а дори още повече ме травмира,като виждам колко е празно навсякъде без НЕГО....
Момичета,няма да ви травмирам повече с моите "страдания и вопли",изчезвам...
Приятна вечер на всички!Бъдете ми живи и здрави!

# 107
Добро утро  Hug Ама моля ви, изобщо не съм заплашвала  Laughing Просто споделих, пък и малко разнообразие не вреди. За сметка на това ще се опитам да се класирам в неделното шоу, ако тук ми отпуснат поне един час независимост  Crazy

Пчели, мила, за жалост това е една неравностойна борба - да се бориш с нещо, което не съществува, да се бориш с липса, с нечие отсъствие. Празнотата и тишината не можеш да пребориш, но можеш да ги запълниш. Представям си колко ти е тежко  Sad Отговорът на въпроса е 'приемане', но това е процес, понякога по-дълъг, понякога по-кратък, за всеки различно. Точно религиите, които се опитахме да обсъждаме, дават много отговори на тези въпроси и не е нужно човек да е вярващ, за да се допита до мъдростта на книгите. Като ученичка прочетох нещо, което винаги ще си спомням и то е: 'Когато ти е най-тежко, вземи и научи нещо ново.' Ще се учудиш как помага!
Бъди смела, не се страхувай от сълзите, плачи ги и помни, че не си сама Hug

Както спомена Мимотка, аз също ще се радвам безкрайно на гости, къщата ми е отворена за вас  Hug Когато и ако имате път насам, надявам се да се обадите!

Марги, ако ще ходите към Мимотино, после се спуснете право надолу до нас, ще се очистим с палачинки и сладолед в чест на срещата Laughing А защо не и с нещо по-засукано!  Flutter

Пчели, забравих - в неделя ще идвам до Хелзинки, ако имаш малко време и настроение, можем да се видим  Hug

Тереза, тази сутрин се чух с една приятелка в Чикаго. Ходят по потници горките Grinning Тук още не ни е зарадвал снегът. Днес е -5 и много се надявам утре да е побеляло.

Рали, благодаря за поздрава   bouquet Това не беше ли момчето от Беларус, което спечели Евровизия за Норвегия? Много е добър с цигулката!!

Увлякох се в писане, но поне ще има много за четене  Laughing

Хубав ден  Hug Hug Hug Hug Hug Hug...броих за всеки по прегръдка, ако съм пропуснала някой, ето още  Hug

# 108
Здравейте   bouquet

Пчели, миличка   bouquet Една приятелка е постнала във фейсбук следната мисъл, която искам да споделя с теб "Ако ни бъдат отнети хората,които обичаме...единственият начин те да са до нас е да продължаваме да ги обичаме.Сградите горят, хората умират,но истинската любов е вечна."
Присъединявам се към съветите на Дуллз - занимавай се с нещо, което да отвлича вниманието ти. Ако можеш - отиди до БГ за известно време да се разсееш или в съвсем различна страна или място във Финландия.

Дулзз, надявам се, че не съм била груба в последния си пост, защото сега като го чета и ми прозвуча малко грубиянски  Crazy знаеш, че те харесвам  Hug

Тереза, позна - имах тежка работна седмаца. Хубавата новина е, че ще си почина следващите 3 седмици ... от училище  Whistling По принцип имаме работна практика, но аз така или иначе работя и ще го ми зачитат. На всичкото отгоре тази седмица ме гонеше и безсъние и съвсем бях разконцентрирана последните 2 дни. Вчера дори стигнах до там, че накарах приятеля ми да ми напише домашното, за да не ходя неподготвена  Crazy но наистина нямах грам време, а и сили за него.

А четохте ли днешните бг новини? Ал Кайда заплашва България с терористични атаки, ако изпрати войници в Афганистан. Как пък точно ние сме им трън в очите. От македонецът разбрах, че и те ще пращат доста народ натам.

Ние също нямаме сняг, въпреки че студ си имаме  cold сутринта беше -2. При нас заваля един ден и до там. Ама кой знае каква зима ни чака. Дано само да не познаят, че вече спрягат за най-студената зима през последните 1000 години  Sick

Да се похваля, че днес македонецът ме заведе в един турски магазин и изненадващо вътре видях лозови листа  Grinning Аз нали ви питах преди време от къде да си купя, обаче бях забравила за тях, а днес се изненадах приятно .. и си купих естествено  Flutter Ако не ме домързи, още днес ще ги сготвя.

Приятна почивка на всички  Hug

# 109
момиченца милички, ако знете колко мъчно ми става като чета, че се чувствате зле... Cry

Пчели, сърцето ми плаче с тебе, защото съм го изживяла всичко това, което ти преживяваш, преди доста години.... само с тази разлика, че нямаше дете, което да ангажира вниманието ми...  Hug Наистина единственото, което помага в такъв момент е да се "хванеш сам за косата и да се издърпаш нагоре", както и дулз и мимота са ти писали. Обаче знам и че това е много по-лесно да се каже, отколкото да намери човек сили да го направи. Споделяй, говори за това как се чувстваш, дори и понякога да е трудно.  Сигурна съм, че имаш близки хора, които да бъдат до тебе сега, а и ние сме насреща - един разговор понякога може много да помогне.

Дулз, нали няма да си изпълниш "заканата", моля те! Wink Знам, че не винаги на човек му се пише, обаче като гледам и другите колко сме редовни в писането.... темичката ни съвсем ще замре  ooooh!
А за сериозните и трудни теми - ама разбира се, че ще споделяме и ще обсъждаме, дори и да имаме съвсем различни позиции по някои въпроси, нали умните хора са казали, че "в спора се ражда истината". А по конкретната тема за църквата и вярата мисля, че с тебе сме на една позиция и защитаваме една и съща теза, но както казах - написаните думи не винаги могат да предадат ясно това, което иска да каже човек... Hug
Имам страхотно желание да видя и теб, и мимотка, и всички останали, но за съжаление разстоянията понякога са наистина пречка... Rolling Eyes Мимотка ме кани, защото знае, че тази седмица съм в Пори и бях решила, че от нея ме делят най-много 120км (които са си направо нищо за човек като мен, който минаваше на ден по 190км. Joy). И бях решила да й ида на гости един ден, ама за съжаление ми се охлади ентусиазма когато моя мъж ми каза, че съм в грешка и разстоянието е почти 200 км.  Crazy)
А по отношение на поканите за гостуване - както и преди съм казвала, много ще се радвам да посрещна всяка от вас, която реши да се разходи до Pohjois Karjala! Hug

Мимот, да кажеш после как са станали сърмичките, нали!  chef

Сега ви пожелавам хубави почивни дни!  bouquet Аз още не знам дали ще мога да се включа в неделя вечер в раздумката, че тогава ще се прибираме към нашенско, ама ако съм се оправила навреме - с удоволствие ще дойда на седянката. Hug

# 110
Пчеличко, присъединявам се към това, което е написала и Dulzz, и от сърце ти желая много сили, за да се пребориш с мъката! На мен също можеш да разчиташ ако ти се среща с хора и ти се говори/плаче  Hug Почти винаги съм свободна следобед, както и уикенда, и съм си в Хелзинки.  Мисля,че никого не травмираш като споделяш как се чувстваш и се чувствай свободна да пишеш. Всички сме губили близки хора и знаем колко е тежко, и че без приятели и близки е много трудно да превъзмогнеш болката, за да продължиш напред. Ние сме насреща!  Hug

Мимотче, и ние нямаме сняг, но преди час някъде попреваля снежец, който разбира се, не се задържа. И аз чух за прогнозите за тази зима и чак ми идва да изчезна някъде на юг. Както и Пчели е писала, депресарското време започна и се моля да не се заразяваме от него  Praynig А като спомена за проблеми със съня се сетих за тази сутрин, когато 5 пъти се будих без причина и всеки път с илюзията,че закъснявам за работа  Crazy Бих се оправдала с луната, ама как като не я виждам от този мрак пълна ли е, половинка ли е  Mr. Green

Щастливче,  затрупа ли ви снега вече? Аз честно казано си мечтая за сняг. Пред блока от началото на пролетта имаме разни ремонтни дейности и е кално и мръсно, та цялат мизерия я вкарвам в коридора. Всеки ден чистя и пак няма спасение  Crazy На всичкото отгоре ще трябва на финала да си платиме за ремонта на градинката на  блока.... Money

Докато пиша и гледам как упорито си вали навън.... а се каня да излизам тази вечер.

Dulzz, точно това е момчето, което спечели Евровизия в Москва миналата година. Страхотен талант е, много му се радвам  newsm10

# 111
Пчеличке, пиши колкото искаш, като гледам не притесняваш абсолютно никой, така че просто си излей мъката. Ето и с хепи можеш да се виждаш като сте си наблизо, но знам колко са трудни вечерите. Това е празнина, която няма да се запълни изцяло, но ще свикнеш да живееш с нея. Ако ти е непоносимо тежко, защо не провериш дали не се организира някъде група от хора, които са загубили близък и се срещат да говорят за това? Тук се нарича соргегрупе (група за траур/тъга) и или се организира от някой психолог, или от някой свещеник. Но дори групите, организирани от свещеници, не са с религиозна насоченост, а просто някой, който да те изслуша, да те насочи, да ти помогне да се справиш с трудния момент. Иначе определено е добра идея да си намериш нещо да се занимаваш, което ти доставя удоволствие и те радва ... Макар че е много вероятно нищо да не те радва в момента. Траурът и тъгата по смъртта на близък не е болест, не е нещо грешно или лошо - това е съвсем нормален процес и отнема своето време  Hug
Дулз, мимота, марги, сега нямам време да ви прочета, но ще наваксам малко по-късно, защото ще излизаме   bouquet

# 112
Пчеличко мила  Cry
Не знам какво да кажа и само искам да те  Hug
Момичета - прегръщам ви  Hug

Голяма битка беше но се отървах от антибиотика и се оправих  bouquet
масово върлува и го хващат този грип - направо и кошмарен  #Cussing out

# 113
Сега се сетих като ви чета, че тази нощ сънувах моята любима баба, която почина. Аз още не мога да я преживея, защото беше мнооого стойностен човек и остави голям отпечатък в сърцето ми. А и все още си поплаквам за нея. Тази нощ си "говорих" с нея на сън. Никога не я бях виждала в реалния живот толкова болна и състарена. Каза ми, че вече много я боли, а това е само началото на нейната болест. Реално тя почина преди истинските мъки, които й предстояха, заради коварната болест, която й бяха открили преди да почине. Успокоявам се единствено, че това е по-добрият вариант, отколкото да беше жива и да се измъчва от непоносимите болки.

И мога само да си представя какво е на душичката на Пчели, която жалее за спътника в живота си, при това - толкова млад Cry

Пчели, знам, че си силен човек и ще се справиш. И споделяй ... много е важно да изхвърлиш отрицателната енергия навън, за да се разтовариш  Hug
Права е Марги, че е лесно да се каже, но трудно да се постигне. Но все пак - опитвай  Hug  Hug  Hug

# 114
Добро утро!   bouquet

Вчера нали ви се похвалих, че нямаме сняг. Е, да ... обаче след няколко часа, когато погледнах през прозореца и с изненада установих, че навсякъде е покрито със сняг  Sunglasses

Марги, сега ще ги правя сърмите, че снощи ме домързя ужасно много. А където са 120 километра, там са и 200  Hug но когато решите, аз  ще ви посрещна с удоволствие  Hug  Hug  Hug

Хайде да ви пусна и аз едно поздравче ... специално за Рали, защото знам, че я харесва  Hug

http://www.youtube.com/watch?v=PKidLh1Ryq4

Приятен ден на всички  Hug

# 115
Добро ви утро на всички,мразовито,ветровито!Набързо минавам,че трябва да водя малкия на джудо,след това на тенис,колата да се оправя и стяга за зимата(сега без Pertti ми идва на нагорно)...
Абе ще се оправим някак си... Hug

# 116
МимотHug благодаря за поздрава  Grinning

ПчелиHug Hug Hug

Дънди, дано това ти е било настиването за цялата зима и повече никакъв грип да не те измъчва  Hug

Хубав уикенд!

# 117
Момичета  Hug

Пчеличко обичаме те   bouquet Hug
Мимотче Hug
Рали,Марги,Щастлива,Дулз  Hug

# 118
Здравейте в този снежен, леден ден  cold
Мимота, много хубаво чайче със сладкишче си ни сервирала, но сега ограничавам захарните изделия до минимум  Crazy Утре може пак да отсъствам от наддумването, защото пак сме канени на гости и по това време ще сме навън.
Пчеличке, много е хубаво, че детето ходи да тренира различни неща, тук също децата имат какви ли не занимания и това много ми харесва. Колата си е за стягане за зимата, че тук както ни "изненада" снега, толкова народ се пързаляше с летните гуми  Crazy Съседът цяла сутрин се потеше над гумите на колата и гледам ги е сменил  Sunglasses

Топли гушки на всички в темата   bouquet

# 119

Общи условия

Активация на акаунт