Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 431
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте любими мои  Hug
Чета ви, но не ми се пише Hug
Раливключвам се в обсъжданата от вас тема и абсолютно съм съгласна с теб  Hug Аз мисля и разсъждавам по същия начин   bouquet

# 91
Дънди  Hug Hug Hug  И аз често чета темата, но не се включвам поради куп причини  Embarassed Надявам се,че нещата при теб вървят добре!

# 92
и аз съм от групата на четящите и по-рядко пишещите..... Embarassed  Joy

Дънди  Hug нали си здравичко вече? Дано сте се преборили с вирусите и болестите! Hug

Аз солидарна по темата за религията - никогане съм разбирала как за някои хора да вярваш, означава да отидеш в църквата... За мен вярата е нещо много лично и  няма нужда от демонстрации.  Peace

# 93
Рали, ако не бяха решили руснаците да ни завладеят, /все пак не са им излезли сметките/  Crazy все още щяхме да сме с фереджета и никаква вяра нямаше да ни помогне.
Разбира се, че се закачам с теб, но много народи са съхранили своя език, култура и според мен това е нещо характерно за старите народи. Например кюрдите, които са древен народ, никога не са имали своя държава, но имат собствен език, който е съхранен и до днес, въпреки опитите на турците да го претопят, а и също са мюсюлмани.

Но като цяло съм съгласна с вашите разсъждения  Hug Аз също вярвам в нещо. Поне си мисля, а и логично ми се струва, че хората рано или късно си получават заслуженото.

# 94
Я, каква сериозна тема обсъждате  Sunglasses Съгласна съм с позициите на мимота и на хепи, а себе си определям като вярваща, но не и религиозна. Може би затова тук ми допада, хората не са чак толкова религиозни, ако изобщо вярват в нещо  Crazy Тук поповете не бракосъчетават еднополови двойки, но те се "женят" с граждански брак така или иначе.
И аз тези дни нямам много време за форуми, защото имам много неща за правене и просто минавам да прочета набързо и евентуално да драсна един ред   bouquet

# 95
Здравейте сладурчета  Hug

Рали,Мимотче,Щастлива,Дулз,мама,Мама Севи  bouquet
Марги здравичка съм вече мило  Peace Това си беше абсолютно сто процентов грип - оттървах се от антибиотика   bouquet Party
Почнах да пия кръвен здравец - казва се Герисан и помага много  Peace

хубав и прекрасен ден от мен   bouquet

# 96
Добро утро и от нас  Hug

Дънди, радвам се да чуя, че вече си здрава  Hug Давам Герисан на дъщеря си и също виждам, че действа добре. Никакви по-сериозни зарази не я ловят, а ако нещо все пак се лепне го изкарва леко   Peace

Имам икони в дома си. Чувството ми към тях е малко смесено, защото не ги почитам, както изисква канона, но пък много ги харесвам като произведения на изкуството и си ги обичам. Самите изображения всяват респект и някакво възвишено чувство, точно както и църковният храм. Дори и да не вярвам в Църквата, като институция и в свещенниците, като нейни служители, ако за мен са важни църковните Тайнства (кръщение, изповед, венчавка и тнт), само в храма е мястото, където мога да ги преживея и то с участието на същия този свещенник. Обичам да влизам в църковни храмове заради красотата и успокоението, което ми носят. Дали вярвам в Бог не знам, но имам някаква вяра, която ме крепи и ми помага да живея. Не мога да я определя, пък и не е нужно, мисля. Хубаво го каза Марги - много е лично и нама нужда да се демонстрира  Peace  Все пак си мисля, че не е нужно човек да е непременно християнин, за да живее достоен живот.

Хубав ден, бъдете здрави   bouquet  bouquet  bouquet

# 97
Здравейте   bouquet

Наминавам да ви кажа просто "Здрасти" и заминавам за работа  Hug

Дънди, радвам се, че си здравичка вече  Hug

# 98
Здравейте момиченца мили!Много набързо влизам да ви поздравя и отивам да върша един куп работа,да готвя,да пера на малкия Командо мръсните,кални садеваатеет,да играя с него... newsm78
Сега сама трябва да се справям с всичко и мисля знаете,че е адски трудно да издържиш и физически и психически...
Пак ще пиша милички,до скоро!Бъдете здрави!

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 18:16 от Bee.

# 99
Хубаво го каза Марги - много е лично и нама нужда да се демонстрира  Peace  Все пак си мисля, че не е нужно човек да е непременно християнин, за да живее достоен живот.

Напълно и абсолютно съгласна - да си достоен човек съвсем не означава, че трябва да си християнин или вярващ... Wink Имам познати и приятели мюсюлмани, будисти и тотални атеисти, които си приличат по едно нещо - мога да кажа, че са преди всичко добри хора, които държат на думата си. Peace

Пчели, сигурно ти е много тежко. Освен всичко друго, малкия ти сладур е пълен с енергия и като всяко дете си иска внимание и мноооого грижи. А ти трябва и сама да се справяш с всичко и да бъдеш мама и татко ...Много ви гушвам и двамата! Hug

Дънди, радвам се, че поне с антибиотиците си се разминала, че помня миналата година колко проблеми имаше със синузита... Сигурна съм, че знаеш как да се пазиш! Hug

мимот, ако знаеш колко си мисля за тебе тези дни.... Wink

момиченца-кокиченца, хубаво настроение ви пожелавам, напук на лошото време! Hug

# 100
Марги, мила, и аз съм съгласна с теб - будисти, мюсюлмани или атеисти, ако са преди всичко човеци, религията няма значение  Hug Не съм искала да свързвам смислово последното си изречение с твоето, но сега от цитата ти виждам, че така изглежда  Rolling Eyes  Съжалявам Peace

Пчели, тежко е да носиш толкова много отговорност и мъка едновременно. Дано около теб има приятели или роднини, на които да можеш да се опреш и да разчиташ. За вас  Hug Hug

Лека нощ, мили дами  newsm46 И сънувайте само хубави неща!

# 101
Дулз, ох че сериозно стана това с религите, ама то нали знаеш - написаните думи понякога могат да се тълкуват по различни начини... Joy Всъщност мисля, че говорим за едно и също нещо - важна е не религията на човека, а какъв ЧОВЕК  е той. Peace

Ние цяла сутрин ходихме по разходки и магазини и вече ми тупкат краката просто  Crazy

# 102
Ами за мен темата е интересна и сериозна, но може би не му е тук мястото на подобен разговор.  Peace
Много се забавлявах онзи ден, докато разглеждах страницата за 'отписване' от църквата  Grinning Оказа се, че имат интернет-магазин, в който можеш да си купиш тениски, потници, чаша за кафе и дори мъжки боксери с надпис eroakirkosta.fi...на дупето  Laughing

И на мен вече не ми се пише, ще се присъединя временно към само четящите. Пожелавам ви хубави и спокойни почивни дни, радвайте се на есента, каквото и да е времето отвън  Hug    bouquet

# 103
Да, оказа се,че темата за религията е доста тежка и спорна. Всеки има определени възгледи и стои твърдо зад тях, но най-хубавото е,че живеем в страна, в която хората могат да си изразят мнението без да се притесняват от последствията  Peace

Поздравявам ви с едно невероятно изпълнение на Александър Рибак  Heart Eyes
http://www.youtube.com/watch?v=6LTZdZDEjTs

Лека нощ и хубав уикенд (малко остана до уикенда  LaughingHug

# 104
Здравейте на бързо, че съм адски изморена и нямам сили.

Дулзз, какви са тия закани да минаваш и ти към групата на четящите? Че накрая какво ще четете, когато всеки спре да пише?  newsm78

Маргиии  Hug ако решите да минете насам, знаеш, че винаги сте добре дошли  Hug

Рали, мерси за поздрава  Hug

Пчели  Hug

Лека вечер на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт