Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 430
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро   Simple Smile Вчера натоварих темата и сега е ред да я разведря   Hug

Откриха нов вид зеленчук на Женския пазар в София  Laughing

# 76
# 77
Здравейте!   bouquet

Дулзз, моите съболезнования за приятеля ти  Hug

Като се прибера в БГ, специално ще потърся този зеленчук  Wink

Приятна вечер  Hug

# 78
Здравейте момичета!

Писали, писали.....

Ние искарахме отпуската и в петък се завърнахме. От понеделник почнах пак курса.
В БГ беше гот само дето беше малко . Бяхме в Анталия 10 дни и беше супер, и естественно не ни стигнаха. С мъжо решихме догодина повече  Mr. Green
На връщане беше малко зор. Прикачвахме се във Виена , а там имаше мъгла и летището затворено. Полетяхме малко после кацнахме на другия край на Австрия и чакахме около час и половина . Естественно , истървахме си полета за Хелзинки и след едночасово чакане на опашката успяхме да се вредин за полет до Мюнхен и после до Х. Ужаса беше че времето между полетите малко, с доста ръчен багаж и изморено дете smile3511. Но слава богу се прибрахме. Бяхме спали 3 часа т.к. от Сливен до София шофирахме, после до тук. Мъжо на два пъти се унася ама инат не ще да се сменим , ама накрая нямаше накъде.

Дулс, миналата год и аз ходих на сбирките към Seurakunta и да ти кажа честно не ми пречеше че четат и пеят. След 8 мес седене в къщи с детето и без кантакти с други деца изобщо не се притеснявах каква вяра изповядвам. За нас беше по- важен контакта с хората и децата. Но всеки решава за себе си  Peace

Отивам да пиша домашни , а за скайп-сбирките в неделя вечер бих се включила с удоволствие Peace Мимотка ми има скайпа !

Лека вечер на всички!

# 79
Добро утро!   Hug

Добре дошли, mamasewi  bouquet  Имам чувството, че и три месеца да стоя в Бг, пак ще са ми малко и всяка година си говорим същото с мъжа ми  Grinning Във Виена се отседяхме това лято, само че ние бяхме затворени и в автобуса, който откарва до самолета  Crazy Качиха хората, затвориха вратите и изобщо не тръгнаха, после още толкова висяхме в летището, докато детето съвсем полудя и накрая заспа от изтощение  Tired Отделно се оказа, че местата ни са на различни редове и се наложи да моля за разместване. На първия полет попаднах на разбиране, но на втория един мургав чужденец категорично отказа да се размени, даже се обиди. После спа през цялото време  ooooh!
А за сбирките е така, всеки решава сам  Peace Поне за мен не са толкова еднозначни нещата и докато аз решавам какво е добре за детето и какво не, ще го държа далече от такова влияние. Това е много дълга тема. Радвам се, че сте били доволни и сте се чувствали добре в групата  Hug

Мимотка, благодаря  Hug Зиели-то сигурно не е просто обикновено зеле Grinning Което ме подсеща, че май е време да нарежа една зелка и да я сложа в буркан, много хубаво кисело зеле става  Peace

Лек ден   umbrella

# 80
Честит Първи Сняг!

Поне при нас вече вали стабилно  Mr. Green

Всъщност, имам съмнения, че това може да е втори валеж тук, защото една сутрин ми приличаше на сняг, но само аз го оприличих на такъв  Twisted Evil

Мама Севи, добре дошли отново на финландска земя  Hug Съжалявам за неприятностите по пътя   bouquet

Като каза Дулзз за кисело зеле ... да ви питам - вие затваряте ли буркани? Аз си мислих да правя лютеница  Joy ама материалите тук много скъпи  Whistling

# 81
Дулз, благодаря ти за горящата свещ   bouquet
И тук открихме снежния сезон с 5-минутно преваляване днес следобед, но не натрупа ... само ни напомни какво идва  Crazy
В неделя няма да съм на линия, защото сме поканени на гости на "освещаване" на нов дом на едно приятелско семейство и сега се чудя какъв подарък да им купим  newsm78 Искам да е нещо малко, не безумно скъпо, но полезно.
Ако имате идеи, пишете, утре ще прочета. Тази седмица доста поработих извънредно, защото колегите започна да ги тръшка грипа един по един и някой трябваше да остане "на пост"  Crazy Сутрин излизах в 6, прибирах се късно, наруших си съня ... абе лудница пълна. Поне ще се отрази благотворно на заплащането Simple Smile
Утре пак ще остана 2 часа екстра и в събота ще си доспя  Sunglasses Лека нощ Simple Smile

# 82
Добро утро   bouquet Чакаме снега с голямо нетърпение, но засега нищо.

Тереза, фините например поднасят и символичен подарък - черен хляб и пакет сол. Беше ми странно, защото ние посрещаме с хляб и сол  newsm78 Сигурно и в Норвегия има някаква традиция? Колкото до полезния подарък...аз винаги се затруднявам да избера, хората в днешно време са затрупани с полезности, но един нов дом, ако не от друго, винаги има нужда от чаши за вино Peace Може към чашите да върви и тирбушон, който сам по себе си е достатъчно скъп, ако е от някаква хубава серия. Аз лично бих се зарадвала много на живо растение в саксия например или на красиви декоративни свещи, или на някакви фенери. Създават атмосфера особено сега, когато вървим към времето на здрача. А ако бяхме в Бг щях веднага да ти препоръчам това http://www.art-lamps-rali.eu/bg/  Simple Smile

Каквото и да избереш съм сигурна, че ще е хубаво  Hug Приятно прекарване и се пази от грипа  Peace

Мимотка, буркани не затварям, ако не се брои зелето, което споменах. Просто го режа, слагам го в подсолена вода и чакам да вкисне достатъчно. После го бутвам в хладилника и готово  Hug Понеже само аз си го ям, една зелка ми стига за дълго време. После процедурата евентуално се повтаря   Grinning Сега съм решила обаче да пробвам с цели листа, за да мога да ги навия на сармички. Майка ми прави едни родопски сарми, мънички, колкото една хапка. Играчка е, но е много вкусно  Heart Eyes

Хубави почивни дни на всички   bouquet Heart Eyes

# 83
Дулз, и на мен ми казаха, че няма нужда от подарък, просто да ги уважим с присъствието си, но като спомена декоративни свещи, се сетих за малък, хубав свещник и намерих един много елегантен, не заема почти никакво място и има места за три свещи. Тук обичат да си палят свещи вечер, пък този е много интересен и мисля, че ще им хареса Simple Smile

# 84
Добро утро!   bouquet

Дулзз, много добри идеи!  Peace Ще знам към кого да се обръщам за съвети, когато трябва да купувам подарък  Flutter

Тереза, виждам, че вече си се спряла на подарък и бих добавила, че изборът ти е много добър Party Пожелавам ви приятно изкарване!  Hug

Днес е слънчево и допреди малко наблюдавахме от прозореца 8 лебеда. Голяма идилия  Heart Eyes 

Приятна почивка!   bouquet и може довечера да се чуем, ако останалите са на линия. Аз лично за сега нямам планове, а момчетата ще свирят оттатък  #2gunfire

# 85
Привет на всички  Hug

Толкова приятен и слънчев неделен ден   Nature Sunny Е, поне това е усещането ми, подготвяйки се за предстоящите тестове и надничайки през прозореца  Grinning

Щастливче, аз също обичам да подарявам малки, практични и в същото време стойностни подаръци. При нас има няколко финландски компании,чиито продукти финландците много ценят (първо, защото са родно производство и второ, защото са символ на високо качество). Такива са Iitala и Arabia, неща предимно за домакинството.
http://www.iittala.fi/web/Iittalaweb.nsf/en/home
http://www.arabia.fi/web/Arabiawww.nsf/en/home
Сигурно и в Норвегия има нещо подобно.

Мимот, и аз нямам ангажимент за по-късно и ще съм на линия.

# 86
Хепи, виждала съм всякакви хубави и интересни нещица и тук за дома наистина  Crazy Имаме и разни антикварни магазинчета, в които не продават само антикварни неща, ами и дреболийки  Crazy
Ние след малко тръгваме, макар че времето днес е доста ... есенно (дъжд и хлад). Приятна раздумка после  Hug

# 87
Видяхте ли как църквата олекна за пет дена с  24 000 данъкоплатци?  Crazy Последните 4000 са само от днес! Архиепископът, който се оказа човек с доста различно и модерно мислене, каза в интервю, че хомосексуализмът според него не е никакъв грях и е част от човешката идентичност. Беше ми много любопитно да прочета, че до 1971г хомосексуализмът се е определял от закона като престъпление, а през 1981 хомосексуалната ориентация е категоризирана като заболяване. Тъй като липсват точни указания, много венчавки в момента се извършват тайно, без много шум. Всеки свещенник действа според собствената си съвест. Църквата тук едва ли ще последва примера на шведската, която от миналата година официално взе решение да благославя хомосексуални бракове. А архиепископът вече е заклеймен като еретик от някои влиятелни църковни теолози.
Много сложен въпрос имат да решават... Thinking
Аз лично не разбирам какво общо има тук истинската вяра и как 'отписването' от някакъв си списък и то през Интернет влияе на духовния свят на един човек? Че влияе на портфейла му е ясно.

# 88
За мен е голяма глупост тази такса за църквата. Майката на моят приятел е религиозна и го е записала от малък като член на църквата до нас. А моят приятел е по-голям атеист и от мен  Crazy ама си плаща тази такса до ден днешен.
Има една приказка, която много ми харесва /да ме прощават тези, които са религиозни/ "Религията управлява масите".

Изпращам ви много  Hug  Hug  Hug

# 89
Аз съм вярваща, но не вярвам в църквата и поповете, а в християнството като религия, послания и идеи! Ако българите не са били силно вярващи, сега щяхме да сме още в пределите на Турция, да носиме забрадки и фереджета,да нямаме право на работа и глас, и още куп измишльотини на мюсюлманската религия  Peace Така,че момичета гордейте се,че сте християнки, независимо дали ходите на църква или не. Вярата се носи в сърцето, не в църквата  Hug   

Общи условия

Активация на акаунт