Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 429
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро и от мен .
Аз ей тъй докато си ровех из нета , гледам http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=8&id=17209 и си викам това нова вест ли е или нещо старо .? миналата година като ходих  на гости в турку , финландеца не е споменавал за такова нещо ,а човека наистина се постара да ме впечатли с всичко възможно .
някой да знае подробности по случая.
и така и така съм се включил , през последната седмица като питам чичо ми Гоооги за Финландия ми ми ги "плещи " едни за криминализиране на просията и че това ще е закон нарушаващ правата на ромите . и другото беше за най -строгите мерки в света срещу тютюнджиите. Вие на какво мнение сте  по въпросите , и въобще това значими новини ли са при вас или Гооогито чува само клюки.
лек ден на всички  bouquet

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 12:59 от Чехълчо

# 61
Здравейте,

Дулзз, благодаря ти, че мислиш за мен.  Hug От този силен вятър, направо колата ми танцуваше онзи ден. 
Иначе за сега няма да ходя на юг, колкото и да ми се иска. Милото ми е забранил.  Crazy Казва, че тука ми е най-добре.   

Чехълчо, поне за мене е новост и си мисля другата седмица да разкажа тази новина, за което много ти благодаря. Дано да я намеря и във финландските новини, че ще ми е по-лесно да я преразкажа в училище.

Щастлива, почина ли си добре?

Момичета, на всички много  Hug   bouquet  Hug

# 62
Добро утро на всички!
Отдавна не съм писала,има..няма 3 месеца.Вчера станаха точно 3 месеца откакто изгубих милия ми съпруг.Просто не е за вярване как бързо излетя времето...
Надявам се при вас да се случват само хубави неща. Hug
Пак ще се включвам,но сигурно по-рядко вече,по понятни причини...
Прегръщам ви силно!
Eто и кафето:

# 63
Добро утро и от мен!

Дулз, ама как ме изкушаваш с тези палачинки.   food002

Пчеличке, мила, знам как лети времето в такива моменти Sad Трудно е и тежко, но е вярно, че времето лекува. Раната се затваря и остава само белег да ни напомня за това, което сме изгубили. Кураж и много прегръдки от нас  Hug Ние сме тук, когато имаш нужда, знаеш  Hug

Мимота, дааа ... много добре си почивам  Grinning Вие всеки ден ли трябва да представяте по някоя новина? Ти написа ли за българката в Бразилия? newsm78

Хубав съботен ден на всички   bouquet

# 64
Пчели, ние сме тук и знай, че ни липсваш  Hug Благодаря ти за кафето   bouquet

Щастливке, по принцип всеки ден трябва да разказваме новина, но понякога прескачаме. Например, тази седмица имахме 4 дни, в които имахме тестове по 2 часа. Едва сега бих мога да кажа, че виждам някакъв напредък с моя фински. Разбира се, че имам още много да уча, но усещам вече, че разбирам доста.
Разказах и за българката в Бразилия. Всъщност - какво стана с нея? Стана ли президент?  

Аз пък до сега правих соленки, че след малко тръгваме към една хижа. Лелеее, приготвянето им ми отне  3 часа  ooooh! май, че няма да повторя повече.

Да ви почерпя със соленки /не моите обаче/  Grinning

Приятни почивни дни   bouquet

# 65
Пчели миличко, времето минава наистина...едва ли за тебе е било неусетно, защото когато загубиш скъп човек усещаш всяка секунда докато се научиш да живееш без него....
Много ни липсваш, на мен особенно, защото знаеш, че си ми слабост от преди! Wink  Ще се радвам да пишеш винаги, когато имаш време или желание за това, може и в неделните сбирки на скайп да се включиш Hug

мимот, ама ти наистина задобряваш все повече от ден на ден!  chef

Дулз, страхотно би било да има една такава групичка мами и дечица, особенно в студените зимни дни, нали!  Wink Аз вчера съвсем случайно научих, че при нас има такъв perhekerho към Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Няколко дена от седмицата се събират майки (също и татковци) с малки дечица, говорят си и пият кафе, децата играят... Ако някоя от майките има нужда от помощ за гледане на детето за 1-2 часа през деня - може да го остави, там има и доброволци към тази фондация, които организират игрите на децата и помагат. Можеш да провериш има ли нещо такова при вас http://www.mll.fi/ . Peace

Момиченца, хубава съботна вечер на всички ви и ....до утре вечер, нали! Wink Hug

# 66
Добро утро!!!

# 67
Здравейте   bouquet

Мимота, не съм чела дали е станала президент или ще има балотаж. Последно четох, че е вероятно да има балотаж.

Хепи, ти ли ги прави тези вкусотии?   chef

Вчера излезнахме с едни българи тук и попаднахме на ... спаначени бюреци!  Crazy Домашно производство, ужасно вкусни. Оказа се, че турско семейство държат тази кафетерийка и бабата прави бюреците сама  Crazy Домашното си се усеща веднага. Купих два и за вкъщи и тази сутрин закусихме с кисело млекце  eat

Лек съботен ден  Hug

# 68
Здравейте Grinning

Пчели, много ме зарадва твоето появяване, често мисля за теб  Hug  Hug Три месеца са и много, и малко, в такива моменти времето не тече по логичен начин и всякакъв ритъм е валиден. Влизай и споделяй, това няма да натежи на никого  Hug Прегърни малкия от нас Two Hearts

Мимотка, Рали,  отиде ми диетата по дяволите момичета Crazy Соленки, сладки и всякакви други малки удоволствия...ооохххххх... ooooh! Тереза, мила, щях да уважавам редовно тази бюрекчийница, ако ми беше наблизо  Laughing Peace Така се смях на снимката, Мимотка, надписа е чудесен - 'Кулинарни страсти.... и (по)падения'  Joy

Марги, благодаря ти за линка   bouquet Тук има perhekahvila на MLL, веднъж седмично са сбирките 9.00-11.00. Лошото е, че е отдалечено, а аз през деня не разполагам с превоз. Не е проблем да ходим с количката, но зимата е малко екстремно  Grinning За веднъж седмично става, този петък ще отидем.
Има едно по-достъпно място, но то е към Seurakunta. Опитахме го миналата есен, в началото беше ок, но се оказа, че поне 20мин се прекарват в църквата в молитви, песни, разни образователни пиески и приказки. На тази тема съм категорична, че един ден София сама ще избере кога и дали религията ще бъде основно нещо в живота й. Не сме я кръщавали, баща й е атеист, аз съм православна, но интересът ми към християнството е свързан с историята и изкуството. Учтиво обясних и попитах, дали ще е може да си стоим в залата за игри през тези 20-30мин, докато останалите са в църквата. Отговориха ми да, разбира се, тази група е за всички, чувствайте се абсолютно свободна да правите каквото прецените за добре. После обаче усетих по отношението, че това всъщност е проблем. Прекратихме, така беше по-добре  Peace

Пожелавам ви добро начало на новата седмицата   bouquet  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 13:05 от Dulzz

# 69
Здравейте   bouquet

Вчера срещахте ли се в скайп, момичета?

Ние се върнахме от хижата, после излизахме и се прибрахме доста късно, затова не бях онлайн.
Колко изумена бях, когато в хижата нямаше баня и тоалетна  Shocked Добре, че бяхме за кратко, че щях да се вмириша  Sick  Мих си зъбите с една чашка насред природата  Whistling
Но финландците не пропуснаха любимата сауна и се подмиваха с канчета  Mr. Green Един ентусиаст се изкъпа и в езерото  Rolling Eyes Беше забавно, но оттук насетне винаги ще питам дали има баня и тоалетна преди да тръгна за някъде. Иначе хижата беше на брега на едно езеро. А колко е красиво навсякъде  Heart Eyes Чак ме хвана яд, че не си взех фотоапарата да снимам.

Щастлива, на мен също ми се прияде бюрек  Heart Eyes Може и тук да продават някъде, понеже си имаме турски закусвални.

Дулзз, този надпис изобщо не го бях забелязала  Crazy Много неприятно с тази църква. Дано да намерите по-близо, удобно и приятно местенце  Hug

Приятна и успешна нова седмица на всички   bouquet

# 70
Здравейте мили мои  Hug
Пчели щастлива съм да те видя отново  Hug
Дуулз, Мимотка, Щастлива, Марги - сладурки  Hug  bouquet мисля ви и съм с вас, просто не ми се пише в последно време
гуш и са Мама и мама Севи

# 71
Дулз, това с религиозния момент наистина не е приятно за хора, които не държат на това. Аз също бих отказала. Най-малкото ми е странно да присъствам на неправославни църковни мероприятия, а и няма да искам да повлиявам на децата ни в религиозно отношение. Те сами ще изберат дали и кое.
Мимота, доста хижи и тук нямат баня, а тоалетната е тип "селски нужник на двора"  Laughing Слава Богу, ние ходим в модернизирани с баня и вътрешна тоалетна  Whistling Не мисля, че е имало среща вчера, но може и да са се заговорили момичетата. По-скоро не Simple Smile За бюреците провери, дано попаднеш на истински такъв  Crazy
Дънди, и на теб гушки, и на всички   bouquet

П.П. Тази вечер имаме домашен филмов маратон. Купих 6 ДВД-та в събота и започваме да ги гледаме  Crazy

# 72
Хубава вечер и от мен, момичета!!!  bouquet

# 73

В памет на мой близък приятел, който тръгна към края на света преди шест месеца. 

Нека свещта гори и за мъжът на Пчели, и за всички, които безвъзвратно ви липсват, момичета.

# 74

Общи условия

Активация на акаунт