Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 407
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте   bouquet

Ааа, Снежанке, недей така ... аз съм доста редовна тук, че чак досадна  Mr. Green

Рали, за първи път ходих в Естония, да. Забравих и друго да кажа - и да внимавате в естонските тоалетни  Mr. Green  Влизам аз в тоалетната на един голям магазин и се нареждам на опашка. И докато си чакам реда, съзерцавам един чичо, качил се на стълба и поставя тавана на 2 от тоалетните, които си нямаха такъв. Ама съм убедена, че докато чичката поставяше тавана на тоалетните и си надничаше в тях #Cussing out а вътре имаше две жени. Аз си казах, че в тия две тоалетни няма да влезя и ще изчакам единствената, чийто покрив си стоеше на мястото. Малко се притесних на какъв език да го обясня на жените зад мен, но момичето от желаната от мен тоалетна излезе първа, та не се наложи да се обяснявам Mr. Green

Тереза, много добър повод да си разчистиш нещата  Wink радвам се, че ви се размина болестта. Аз също се чувствам доста по-добре днес.

Преди малко четох един тъп виц и реших да го споделя с вас  Mr. Green

Две блондинки седят и си говорят:
- Абе, муци, кое е по-близо? Луната или Лондон?
- Ми много си тъпа, ма! Като отвориш прозореца вечер, какво виждаш - Луната или Лондон?

Приятна вечер и успешна нова седмица  Wink

# 646
МимотJoy Joy Joy

# 647
Привет,привет по късна доба...
Аз се заех да търся билети на майка ми,че ще дойде малко насам.. Rolling Eyes
С триста зора се съгласи,след като предния път(преди 7 год.) се зарече,че няма да й стъпи кракът тука вече. Mr. GreenСпомням си,че на Dulzz родителите бяха по Коледа,та си викам майка ми може и да се съгласи да дойде за рожденния ден на малкия...На нея хич не й хареса преди като идва и сега пак по същото време идва,няма вече да има светлините от Коледната украса и веднага се чувства,верно ,аз вече съм свикнала,ама на нея все студено било,тъмно било,тъпо било..незнам още какво било Rolling Eyes..
Сега трябва да организирам престоя й ,възможно най..добре:идеи приемам всякакви.. Hug
Да кажа само ,че маман е от голямото Добруутро Rolling Eyes  Mr. Green

# 648
Добро утроооо!

Снощи Пчели е закрила, аз да отворя дюкана тази сутрин.... Joy

Мимот, ти си най-редовната и радост за очите ми! Hug

Пчели, не знам какво да ти предложа за забавление на майка ти... Този сезон на годината и според мен изобщо не е за идване на гости във Финландия, защото е тъмно и подтискащо, зимата още хабер си няма да свърша, а пролетта никаква я няма... Rolling Eyes Пък в България вече се усеща, че идва топличкото и настроението е друго. Аз и за това предпочитам нашите да дойдат на пролет или лятото, защото тогава е много красиво, зелено, а и има повече възможности да се обикаля и да разгледат повече места.
И все пак - всичко си е до желание и това какво иска човек де. Моите родители са най-зиморничавите хора на света сигурно, но ако знаят, че имам нужда от тях и искам да дойдат - няма да ги спре ни студ, ни тъмно, нито дългото пътуване, просто защото ще са с нас и внука си... Ама пък те са си съвсем обикновенни хора и нямат големи претенции и желания. Wink
Дано измислите подходящите забавления и мама да се чувства добре по време на престоя при вас!  Peace

# 649
Добро утро!   bouquet

Благодаря на всички ви за поздравите!  bouquet  Беше весел рожден ден!  Party Hug Oт дечицата, които поканихме, дойде само нашият малък (но див за 10 деца) братовчед  Grinning 'Искам на мама йобуфките!'....и сладкото ми 'бебе' изведнъж се превърна в госпожичка!  Laughing Rolling Eyes Heart Eyes Така уверено и важно се разхожда цяла вечер, обясняваше като дърта лелка как братовчед й бил много малък и нищо не разбирал, а накрая му обу чорапите и обувките и го изпрати по живо-по здраво.  Laughing
Баба и дядо изпратихме вчера, излетяха с един час закъснение от Хелзинки. Нощта прекараха в хотел на летището в Будапеща, защото отмениха полета заради мъглата  Crazy По план трябва да излетят за София в 13ч, но не е ясно още какво ще става. Дано успеят да се приберат още днес без проблеми!  Praynig
В този ред на мисли...Пчели, не знам дали е подходящо за майка ти да пътува точно сега, ако е капризна и претенциозна, както казваш  Thinking Иначе съм съгласна с Марги - и за моите родители беше по-важно, че прекарват време с нас, а не да се разхождат наоколо в търсене на някакви други забавления, въпреки, че и това го имаше в програмата.  Peace Вие сте в столицата все пак, имате доста по-голям избор - пазаруване, музеи, изложби или концерт примерно...дори и в разходка просто, пак могат да се видят много неща. Има един туристически автобус, който обикаля най-интересните места в Хелзинки, мисля че беше около час обиколката. Тръгва от Еспланад парк. Не съм сигурна точно какво имаш предвид с голямото Добруутро, но може би на майка ти ще й хареса това http://www.helsinkicard.fi/tours_and_trips/sightseeing/helsinki_ … gn_walk.195.xhtml  Peace

Успешна седмица ви желая, момичета!   bouquet Днес ще се занимавам с Кела и бюрото по труда, мразя бюрокрация, но няма как, хартиите трябва да се покажат  Mr. Green

# 650
Добро утро!

Снежанка,благодаря за веселото кафе. Имахме нужда от разведряване на обстановката   bouquet

Днес съм си вкъщи,че се почувствах много зле и май съм лепнала някаква флунса  Weary За щастие успях да пресека болестта и вече съм по-добре. В това време сме най-податливи на разни инфекции.

Пчели , представи си щом на майка ти й е скучно тук  Joy  Разбирам я напълно жената  Mr. Green  Иначе относно забавленията, както и Дулз ти е написала , може да й организираш някаква обиколка или пък посещение на музей, опера, концерт.....според това какво тя обича да прави. Ти си я познаваш най-добре  Wink  Отидете до Стокхолм заедно. Сега през седмицата има мноооого евтини оферти за каюти на Викинглайн. Аз гледах,че най-евтините бяха към 8 евро за каюта с мембършип карта.

Дулз, значи не ти е било скучно напоследък  Mr. Green А и няма как иначе да е покрай твоето енергично бонбонче  Grinning 

# 651
Ох,и аз си създавам допълнителни проблеми значи... ooooh!Наистина ми е изпила чавка акъла дето се казва.Тя не искаше сега,но аз не,та не. dohЩе се опитам незабележимо и деликатно да поотложа наистина,но сега пък да не вземе да се обиди.. ThinkingХубаво,че не влиза в БГ Мама,та да ме чете,какви й ги мисля... Wink

# 652
Пчели, няма да ти е трудно да я разубедиш, кажи й, че нашите ще спят втора нощ в Будапеща, защото софийското летище не приема  newsm78 Добре, че поне им е осигурено безплатно спане и храна и куфарите са с тях, та могат да си сменят дрехите поне. За утре с обедния полет имат регистрация, ако не, брат ми ще ходи да ги прибира с кола... Rolling Eyes

# 653
Дулзз, направо им завидях на твоите родители  Mr. Green  Дано и те да се чувстват добре, въпреки стреса от отменения полет. Но за мен това би било възможност да разгледам Будапеща.  Wink пък и нали им плащат престоя, какво по-хубаво от това!

Пчели, аз се сещам за разходка с корабче около Хелзинки. Иначе ти много по-добре познаваш от мен града и едва ли мога точно аз да съм полезна с инфо.
А що не я заведеш на ски, а?  Mr. Green Но и според мен е по-добра идея да дойде през лятото, защото наистина е много красиво и зелено, а и тъкмо ще се спаси за известно време от жегите в БГ. Моите роднини пък ми завиждат за студа  Rolling Eyes а някои дори и за мрака  Crazy Така че хора - разни.

Днес ми беше първи ден от новия курс. Имаме нови курсисти, които говорят много по-добре фински от бившите такива /но с някои от тях сме все още заедно/.
Даскалът обаче ме разби. Раздаде ни още в началото тест по математика  Shocked и трябваше да решавам задачи от типа "най-малко общо кратно", "лице на правоъгълник", да превръщам разни мерни единици. Абе, направо ме върнаха в 5 клас. И като един бивш отличник по математика ... направо се засегнах, как може чак пък толкова да ме подценят  Mr. Green И сега, който преценят, че не може да смята ще го пращат на уроци  Twisted Evil

Снежанке, благодаря ти за закуската, която с радост вкусвам сега. А всъщност дядо Коледа сега какво прави? Питай го дали няма някой забравен подарък да ми даде  Crazy

Рали, пази се! Дано наистина да ти се размине. Аз също бях на ръба, дори един ден се чувствах кофти, но го преборих. Явно е някакъв вирус, а и аз нали минах през Хелзинки, та знам ли какво сте ми лепнали. Майтап! По-вероятно е да съм го лепнала в Талин  Wink

Лека нощ   bouquet

# 654
Huomentaaaaaaa!

Мимот, започнала си значи курса - честито!  Hug Сигурна съм, че е ще е по-полезен от предния, въпреки че аз съм на мнение, че всеки курс е по-добър от това да се мотаеш и да чакаш. Ти си умно дете и ще ги разбиеш, и по математика, и по фински! Peace
Дядо ти Коледа ... работи, ама то има ли избор човека. Joy Иначе - нали знаеш, че подаръците са само по Коледа? Naughty Ще видим колко си слушала тази година и тогава ще чакаш подарък! Wink

Ради, щастливче, здравички ли сте? Верно, че си им е сезона на флунсите сега, ама повечко витамини, чай с мед, плодове и трябва да ги преборим гадните вируси!  Hug

Дънди, ти къде пак се загуби, слънце? Сигурно много работа при тебе, ама ако имаш мъъъничко свободно време - драсни два реда само да кажеш, че сте добре, нали.  Hug

МагиК, виждам те от време на време, че четеш, а не пишеш... Thinking  Отминаха ли проблемите при вас, как се чувстваш? Hug

Пчели, наистина - ни така, ни иначе... Хем си я поканила мама, хем сега пък да кажеш да не идва... Rolling Eyes Сложна е и твойта, ама дано намериш решение на въпроса! В крайна сметка - мисли преди всичко за твоето и на Рони спокойствие, другото не е толкова важно. Hug

Момиченца-кокиченца, хубав ден ви пожелавам!  bouquet

# 655
Здравейте момичета!Оказа се много лесно,даже нямаше нужда от убеждаване..Моята майка даже се чудела,защо съм била настоявала точно сега да идва!(аз не си спомням да съм настоявала толкова много,само малко,но както и да е Whistling)Та го отложихме за по..нататък.Тъкмо да й измисля суперпрограма за престоя. CrazyМимотке,това за ските беше забавно. PeaceАз карам ски,но майка ми никога не се е качвала на ски.Освен това маман цял живот само на високи токчета е ходила..,даже в къщи ходи с едни токове с пухчета. ooooh!
Както и да е,продължаваме напред..Желая ви приятен ден!

# 656
Привет мили дами,

Исках само да ви обърна внимание да се оглеждате, когато минавате в близост до неизчистени от сняг и лед сгради. Вчера така е загинал мъж в близост до центъра на Хелзинки.

Ето и статията : http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Lumen%20alle%20j%C3%A4%C3%A4ne … 288361690928.html

Надявам се всички да сте здрави и усмихнати  Mr. Green Hug

Вчера гледах "Rare export" и нещо не останах много очарована,май очаквах повече. Мимот, ако се сещаш преди време беше споделила,че си гледала финландски филм, на който всичко си разбрала, едва вчера се усетих,че сме говорили за един и същ филм, но ти сякаш знаеше само финландското заглавие,а на мен английскито ми беше по-известно и завършиме тогава сякаш говориме за различни филми  Joy Joy Joy

Пчели, и аз съм на мнение,че жената трябва да изглежда добре и женствена по всяко време, независимо дали е вкъщи или навън.  Peace Браво на майка ти,знам,че не е лесно, особено със задълженията на майка и домакиня!

СнежанкаHug  bouquet

# 657
Уфффф, падна ми камък от душата, прибраха се майка и татко днес в 4 следобед  Hug
Мимотка, и аз им завидях малко, но след една определена възраст май такива извънредни ситуации с неизвестен финал са по-скоро неприятно изживяване, отколкото вълнуваща авантюра  Peace Хора всякакви, все пак  Hug Честито за курса, вярвам, че ще ти е полезен!   bouquet Упражненията по математика не бяха ли по-скоро, за да упражните езика в тази област и да научите термините? Или ви пробваха наистина кой колко знае?  Thinking

Рали, и у нас този филм много се коментира в последно време  Grinning Мъжът ми го е изкопал отнякъде, но още не съм успяла да го гледам. Харесвам финското кино, ще споделя после впечатления  Peace О, не, не, скучно в никакъв случай не ми е било  Laughing  Peace Само дето напрежението и при мен изби в леко разболяване. Сега отдъхвам от емоции и се чудя какво да правя на рождения си ден, който безмилостно наближава  Laughing Crazy

Пчели, добре са се подредили нещата разбирам  Peace Ще имаш време да планираш в съвършенство прекарването на твоята аристократична майка...Направо си я представих с пухчетата!  Flutter Колко е годишна, ако не е твърде нахално да питам? Майка ми е над 70 и ми държа тука една вечер лекции как трябва да се мажа с кремове и ала-бала-портокала работи, които си давам сметка, че трябва да започна да спазвам, ако не искам да се сбръчкам като сушена смокиня  Crazy

Марги, бих добавила към твоя списък ракийка, червено вино и чесън, като добри срещу грип  Peace

Ааа, Мимотче, забравих да кажа, че вицовете за блондинки винаги ме забавляват, защото само доказват, че тези великолепни жени имат рядката способност да мислят 'out of the box'  Crazy Mr. Green

Лека вечер, мили мои bouquet Надявам се тази нощ да успея да се наспя най-после   sleepuu

# 658
Снежанке, ама аз само те занасям с тия подаръци. Ако един прекрасен ден се видим … да не тръгнеш да ми носиш, че ще ми стане неудобно.  Embarassed Просто снощи забелязах, че никът ти вече не е актуален и реших да те закача.

Пчели, аз наистина се помайтапих за ските, защото само си представих моята майка на ски и ми стана весело. Макар че коя съм аз да говоря, при условие аз самата не съм се качвала на ски.  Flutter

Рали, аз дори вече не помня заглавието на този филм. Ще се опитам обаче да се сетя за заглавието на един друг филм-комедия, който гледахме още в началото на първия курс. Много забавен филм. Аз съм гледала малко финландски филми, но споделям мнението на Дулзз. Първият ми финландски филм, който бях гледала преди сигурно едно 7-8 години /и както винаги и заглавие не помня/, помня от него само едно – споменаваше се бг мафията.

Дулзз, добре, че са успели да се приберат родителите ти, че аз четох явно стара новина за затворено софийско летище и дори се споменаваше изрично дестинацията - Будапеща. Тестът не беше с цел да се упражни езика, а да видят какво знаем. И този, който има под определен брой точки ще трябва да ходи на допълнителни уроци по математика.

Днес пък трябваше да се запознаем с новите курсисти и да разкажем за себе си. Когато попитах шведката: какво й е хобито и тя ми отговори - „плетене”. Аз отвърнах, че много искам да се науча. Тази като извади един голям тефтер и като си записа за утре да носи куки за плетене, че да ме учи как се плете в почивката.  hahaha Аз щях да припадна. Нямах предвид, че искам да се науча „на момента”, пък и не искам да си използвам почивката за това, ама ми беше неудобно да й го кажа, като видях с какъв ентусиазъм реши да ме научи.  Crazy

# 659
 Laughing
Мимот, разсмях се.
Ние сме едни три кокони приятелки, дето искаме да се учим да плетем, ама сме толкова вързани в ръцете...
И всеки път се уговаряме да се съберем да плетем...и плетенето става в кекс и сладки приказки  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт