Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 410
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • при Дядо Коледа
Привет,момичета!Този курс ми взема и времето,и здравето! Rolling Eyes

Добре дошла и от мен,Ани!И аз съм от скоро- втори месец!Как се чувстваш?  bouquet

Момичета,утре ми е първият тест по фински ShockedМного се притеснявам!Стискайте палци Praynig

Хубава вечер ви желая ! Peace
  love001
Ще ти стискаме. Много успех ти пожелавам!

# 706
Мимота, нашите кухненски дойдоха вече и са страхотни  Grinning Сега с холните ще имам проблем, защото ми трябват нестандартна дължина и пердетата тип "панел", които намирам, са 20см по-къси.

МагиК, успех на теста Simple Smile

# 707
Къде сте днес? newsm78Теста мина добре!Ани благодаря,а и на всички,които са ме мислили!  bouquet
Тереса,пусни малко снимки отобзавеждането да се порадваме и ние! Hug
Целувки и приятни сънища!  love001

# 708
  • при Дядо Коледа
Браво магик,радвам се! Днес наистина всички ги няма,сигурно са заети Simple Smile Лека нощ и от мен!  HugАма аз днес следобед,както се наспах,сега незнам какво ще правq цяла нощ  newsm78

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 22:11 от Saiman.Ani

# 709
Здравейте, момичета   bouquet

МагиК, браво за теста  Hug Защо ти взима този курс и "здравето"?  Grinning Няма да се плашиш. Ще го пребориш този език. Не, че аз съм го преборила де  Wink Единственото условие е да имаш мотивация  Wink

Ани, дано по-бързо да се запишеш на курс, защото е доста неприятно да си стоиш сама вкъщи, в непозната държава, без работа, без социални контакти. А и в този студ, много не е за разходки. Говоря от личен опит  Wink

Момичета, как се справяте, когато трябва да превключите от език на език? Вчера, след цял ден училище и говорене/слушане на финска реч се наложи да обърна изведнъж на английски. В началото се чувствах некомфортно, защото до този момент говорих на фински, но след малко влязох в релси. След 5 минути, обаче трябваше веднага да мина на фински и блокирах. Стоя пред една жена, искам да й кажа нещо и не мога. Помолих я да ми даде малко време, за да се сетя как да я питам. Ужас просто  Sick Дали това във времето отшумява или ще се чувствам все така некомфортно в началото на всеки разговор?

Пожелавам ви приятна почивка   bouquet

# 710
  • при Дядо Коледа
Мимот,доста си е неприятно,да,много скука. В началото бях изпаднала в такава депресия Sad ,че не върша нищо и бездействам,щях да се побъркам направо...Но се оправих де,стъпих си на краката и дори все повече взе да ми харесва тук. А за езика не се притеснявай,според мен с времето,като натрупаш практика и опит ще го преодолееш.  Иска се време и търпение   Simple Smile
  Аз хем си седя вкъщи на топличко,хем се разболях.Поне е леко де,само носа ми е запушен и гърлото ме боли малко.
   Приятна събота на всички и от мен     Hug

# 711
МагиК, още сме в процес на преобзавеждане Simple Smile

Мимота, в началото отнема малко време да се "настроиш" на новия език, разбира се, това е нормално.
Аз почти не ползвам английски говоримо в ежедневието вече - само на норвежки (или на български, когато си говоря с българи), но пък писмено ползвам английски почти ежедневно.
За себе си установих, че е по-лесно да "превключвам" между езиците, когато става дума за писмена реч, отколкото за устна. Може и да съм изгубила тренинг  Laughing

Пролетта идва - тук от два дни вали дъжд вместо сняг и е значително по-топло от преди  Grinning И дните стават по-дълги ...  Hug

Хубав уикенд на всички.

# 712
Момичета, връщам се от концерт.
Първата група беше шведска и казаха, че за момента София е най-студеният град, в който са били, почти като Швеция.
После излязоха Стратовариус и казаха същото - почти като вкъщи във Финландия казаха  Joy

# 713
Ео, ами тук днес е +3 и едно прекрасно слънчице е пекнало. Но май утре, другиден го дават отново студове. А за БГ четох, че чакате -17.
Как беше концертът?

Нашана рускиня ме помоли да й препоръчам места в България, които да посети. И аз честно казано не знам какво да й препоръчам. Ако ми дойдат на гости със сигурност ще им измисля някаква програма, ама просто ей така да им кажа къде точно в България да отидат, не се сещам.  Thinking

Ани, пожелавам ти бързо възстановяване.   bouquet  Запиши се на някакъв курс, за да се срещаш с хора. Аз се бях записала на курс по танци, преди да започна училище. Точно там завързах запознанство, чрез което успях по-късно да си намеря работа.

Тереза, за колко време ти дойдоха пердетата?

Къде се изгубиха хората? Останаха ни само 2 странички, защо не дойдете да ги избутаме до нова тема?  Mr. Green

# 714
  • при Дядо Коледа
Благодаря Мимота   bouquet  Хубава идея ми даваш,ще разпитам за нещо такова и ще действам, стига да мога.  Ще се разсея,а и ще ми помогне много това.  Хубав ден на всички  Hug

# 715
Ео, проблема в Бг не е,че е много студено, а че в затворените помещения не се отоплява добре Simple Smile Иначе тези момчета не са били далече от истината, настигнахте ни по температури  Mr. Green

И аз бих казала,че е важно човек да създава контакти, още повече, когато човек не е израстнал тук социализирането и интеграцията могат да се окажат истински проблем.

Хубав следобед на всички!  wavey

# 716
Аааа, хубаво беше. Изолация нямаше, топлихме се на цигарен дим, тия долу - на прожектори Grinning Но поне гъчканицата беше пълна, стоплихме се. Докато не прокапа покривът, де.  Whistling Joy

# 717
  bouquet

Гушки на всички. Почти сме изписали темата.
Тук се борим с киша и наводнения, че от топлото време снега взе да се стопява, та чак тревата се показа (кокичета няма)  Laughing

# 718
Аааа, хубаво беше. Изолация нямаше, топлихме се на цигарен дим, тия долу - на прожектори Grinning Но поне гъчканицата беше пълна, стоплихме се. Докато не прокапа покривът, де.  Whistling Joy

Joy Joy Joy Ама пък си е изживяване Grinning Дано само да не си се разболяла след този "дъжд".
С този цигарен дим ми напомни, че когато тук се връщам от дискотека /не, че ми се случва често де/, винаги си мириша косата, дрехите и се чудя защо не миришат. После се сещам, че вече не съм в БГ и няма опасност да се осмърдя.

МагиК, не мога да ти пратя съобщение на лични, защото ти е пълна пощата  Peace

Тук ми се смеят ужасно много  Embarassed Ама и аз съм мнооого отнесена. Днес отивам да си купувам очила за плуване и разглеждам и меря, като следвам инструкциите, които четох в интернет. И така се спрях на единствените, които отговаряха на условието за вакум. Та, връщам се днес вкъщи и реших да ги разгледам. И какво да видя -  чета на опаковката "за деца от 2 до 6 години"   #Crazy На всичкото отгоре прилежно изхвърлих лепенките и сега не мога да ги върна в магазина. Добре, че не са скъпи, че да ги прежаля  Mr. Green  Но се чудя на себе си, колко застреляна трябва да съм, за да си купя детски очила  Whistling

# 719
Мимот,   Joy сладурче. По какво им личи,че са детски?  newsm78  Ако на теб са ти се сторили като за възрастни, защо си мислиш,че някой друг ще заподозре  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт