Иде златна есен, посрещаме я с песен

• 30 978
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Алооооооо,кво ви става бе момиченца-кокиченца,я да излизате от дупките,там не е за вас,защото няма защо да сте там Hug
Дупките са за неудачниците,а ние не сме такива,така че слезте на земята ,да не идвам със сопата Joy Hug

Строих ви в две редици и си лягам,утре пак Mr. Green Joy

# 136
  • варна
 Първо добре дошла на Помпонче, много се радвам,че са добре дечицата, наистина са екстра на кг. и ще си ги гушкаш скоро. Пожелавм ти да са кротки и лакоми дечица Wink
 А сега  и аз ще се пооплача ooooh!
  Който е имал малко на 2 години, което иска всичко да направи пък не може, и батко 7клас ,ще разбере на какъв огън се пека в момента. Аман от пубертети - малки  и големи. ooooh!
 Отгоре на това са сополиви, Боян в събота вечерта вдигна едни страхотни температури и ми изкара акъла, ама съм държелива  и не го заведох на лекар.
 Вече е по-добре, само дето не яде никак и е отслабнал  с половин кг, онзи ден и 10кг нямаше Confused Ще ме побъркат направо ,искам да се събудя един ден и малкия да яде, а големия да учи, без да ги карам и без да мрънкат Tired
 Оплаках се ,скривам се в дупката на топло  и заспивам Mr. Green

# 137
Понпон - добре дошла! Да са ти живи и здрави дечицата! Наистина прекрасно тегло за тризнаци и родени в тези седмици.  Party Hug
Сигурна съм, че много скоро всички ще сте си у дома!  Praynig Praynig Praynig

Момичета, благодаря ви за подкрепата.
Аз днес разговарях с д-р Алексиев и имаме час за другата сряда. Каза, че това, което ми е казал Дърмонов е просто повече от абсурдно и че е особено опасно ако е засегната ставата. При нас е засегната бедрената кост. Но дори и да е засегната ставата - пак има начини да се направи най-доброто и дори в момента лекува такова детенце с поражения от остеомиелит. А има и няколко други дечица отново с такива поражения, които в момента са много добре. Каза, че в най-лошия случай повечето подобни случаи се израстват до 18-тата година - с помощ и грижи, но без последствия. Нямало никаква гаранция, че крачето ще започне да изостава. И че глупостите, които Дърмонов ми е наговорил просто казват достатъчно за неговата "компетентност".
Така си отдъхнах.
Някак си имах вътрешната убеденост, че не може да няма никакъв начин да се направи нещо.
Д-р Алексиев разбира се не е видял още снимките и крачето, но като общо от моите обяснения горе долу му стана ясно. Ще видим какво ще каже в сряда.

Колкото до коликите - и нашите са просто ужасни. Давам инфакол без видим резултат. Дере се милото, ама страшно. Помага ни повиване, сешуар и люшкане. някой път в кошарата й оставям телефона ми с включено радио на някаква произволна честота - да шъшка там и това й удължава съня доста. Но не действа винаги, разбира се. Дано скоро минат.
Коликите при недоносените деца кога приключват - при 4-5 месеца коригирана или реална възраст? (ако приемем, че средно траят до тогава де)

Хубава вечер от мен!   bouquet

# 138
Либи, имаш стиснати палци и много положителна енергия от мен за прегледа в сряда! Алексиев е много добър ортопед.

# 139
  • София
orhid, леко и аз навлизам там дето ти в момента се вихриш. Само дето моето голямо е в предпубертет. И ми иде да я ошамаря някой път Simple Smile Не мога да си представя какво ще е когато настъпи същинският пубертет. Ще си говоря сама, не че сега не го правя Simple Smile

Либи, имаш стиснати и от мен пръсти. Пожелавам да те успокоят на прегледа.

# 140
Либи имаш и моята подкрепа. Всичко ще се оправи. Hug
И Коки беше с много тежки колики, почти до 7 - 8 реални или 4 - 5 корегирани месеци. С часове съм го носела, горе долу инфакола му действаше добре.
Дани, Орелия какви дупки бе момичета. Я се стягайте. Всичко ще се оправи. Hug
Аз не знам дали ви се похвалих за пола на бебето - пак чакаме момче. stork-boy На мен ми се искаше да е момиченце, но пък мъж ми е много щастлив. Всъщност за мен най - важното е да е здраво и да го износя до края.

# 141
  • София
Либи, сигурна бях че нещата не са толкова зле  Hug А това дето е казал онзи че нищо не може да се направи...  ooooh!
За коликите ние взимахме едни хомеопатични хапченца, които ми пращаше сестра ми от америка, но в последствие почнаха да ги продават и тук. Аз одавна не съм ги купувала, но са ми казвали че ги има в големите аптеки, Ремедиум със сигурност съм ги виждала. На тях пише Colic Tablets, в синьо-розова кутийка за. Ако ги намериш, пробвайте ги. Ние почнахме с Лефакс, който след 2-3 седмици като че ли спря да действа и след това само с тези хапченца. То и не сме имали много страшни колики, само Дани вечер. А хубавото на тези хапченца е че могат да се дават през 15 минути до облекчаване. Дани заспиваше спокойно след 3-4 доза.

Алекси, много се радвам ча втория мъж. То хубаво щеше да е момиченце, обаче както казваш най-важното е да е здраво и износено  Hug

Ина  Hug Само така! Определено на мен ми повдигна настроението Simple Smile
Но пък и аз съм се наспала днес.... онзи ден като се погледнах детайно в огледалото и ми стана лошо като видях какви тъмни кръгове имам около очите. А пък тия дни нали сме болни и все ставам за нещо, то не че и другите нощи не стават за тоалетна... Тази сутрин детегледачката дойде рано, аз само станах да дам лекарствата и си легнах. Сега съм като нова Simple Smile

Аз децата уж са по-добре, е още си покашлят и на Лора й увеличих инахалациите. Дани сутринта като тръгвам да му слагам капките за носа и ми вика "Ама мамо, виж, вече не ми текът сополи" Хич не ги харесва, но пък много добре му подействаха и наиситна вече почти няма хрема.

# 142
  • София
Коки, радвам се за сините ти гащи Simple Smile Живот и здраве третото ще е момиче Simple Smile Обещавам ти Simple Smile

# 143
Щях да каца "добро утро", ама гледам, че докато се опомня и то отдавна е минало.... ooooh!
Днес и аз съм от онези в дупките! Confused Май лошото време започна да ни се отразява!
Адски съм уморена и недоспала, и ако вчера кърмата ми беше силно намаляла, днес направо спря! Tired
Много ми е криво и изнервено и от това, сега отивам да направя едно АМ! Cry
Но да не забравяма, че винаги изгрява слънце- успешен ден на всички!!!! Grinning

# 144
  • варна
 Наспи се  и ще тръгне веднага Peace Кърмата от психиката най-много се влияе. Hug

# 145
  • София,
Ето ме и мен  Hug
Ина послушах те и изпълзях от дупката  Hug.
И въпреки, че днес времето е супер гадно, аз се чувствам добре Peace.
Ходихме на лекар сутринта Вероника на контрола в Токуда - пък майка и дърта магарица на пулмолог Mr. Green, та се оказах този път аз със пристъп, уж вече съм вряла и кипяла, ама като става дума за нашето здраве, то е на заден план Crossing Arms, ДЕЦАТА СА ПО ВАЖНИТЕ, хи хи  Joy та сега ще се натъпча д кортикостероиди и антибиотици, ще се надишам на инхалатора и ще ми мине, ама това можеше да го направя и онзи ден когато едва не се задуших, ама що ли пък да вадя инхалатора само за мене и да отварям на Вероника новото шише с вентолина, що ли аз да го хабя, то е за детето. Е, лекарката ми се накара и така. ooooh! А Вероника казаха, че е добре дори ми разрешиха да я пращам в понеделник на градина Peace, да се надяваме, че ще е здрава дотогава.  Praynig Praynig, иначе носа и хърка, но пък няма кой знае какви секрети вече в него.
Та исках да питам как се правеше разтвора със сребърна вода за капене в носа, забравила съм, а на опаковката не пише. Слагам и само по една чаена лъжичка в чашката с водата и така си пие по цял ден Peace.
Либи радвам се че сте получили компетентно мнение и стискам палци за прегледа - всичко ще е наред Peace.
Алекси честити и от мен СИНИ гащи Hug радвай се каквото господ ти го е отредил, само да е здраво, и ще е доносено не се притеснявай Peace
ПОмпонче и ти не се тревожи все пак не е толкова лошо в Първа градска Mr. Green   /ама ти го казвам аз Naughty, дето като ми дойде и на мен това до главата ми идваше да убия лекарите в Т. К., не се съгласих и не подписах, казах им че аз без дете няма да си тръгна от болницата и не разрешавам да я пращат никъде освен в къщи Mr. Green, но там тогава можеше да се правят компромиси, тъй като тя вече беше добре и си се хранеше и си наддаваше, а и аз упорито ходех да я кърмя, а през нощта носех кърма и давах, та ме оставиха и след една седмица ни изписаха и двете. Peace/ , няма да е за дълго не се притеснявай, а може и да се откажат, може да ги оставят още малко в неонатологията и направо да ти  ги изпишат, говори с лекарите и искай така да направят. Peace.
Бързо оздравяване на Боян Peace, а за пубертета да не говорим - у дома и аз си ги имам двама, а пък мен ме тресе критическата Mr. Green
Вики как сте?
Ивана дай някоя снимка да видим малкия пораснал юнак.
Ан - Мари - /то стана дълго ама се разсмях с Алекс,/ все пак вече е почнал да прави и изречения, скоро ще е не се притеснявай. В болницата миналата седмица имаше едно момченце в стаята ни - беше с бронхиолит, на 1г и 9 м. и също не говореше, т.е. то не млъкваше обаче казваше следните думи "Дю-Дю", "ТЮ-Тю" и това беше за всичко - абсолютно, така съм се смяла с него, че си нямате на представа - беше страшно забавен. Майката го пита нещо и той казва Дю-Дю, а тя повтаря след него - точно какво иска и той кимва утвърдително ако е това, ако не се почва едно налучкване, а той пищи ако не е това Joy, но тя си е свикнала жената и познаваше от раз. И по цял ден ходеше из стаята и само  дю-дю, тю- тю Joy, ще взема и аз да пробвам -вместо да викам постоянно по децата и да се нервя ще си ходя и ще си викам дю -дю  Whistling, пък те ако искат да ме разбират Mr. Green

# 146
Либи, всичко ще е наред, просто не ни било писано да ни е лесно Hug.

Алекси, честити сини гащички, и аз кажа, че трети номер ще е в розово, само да са живи и здрави и родени на термин  Hug Heart Eyes.

Днес минах на комисията, няма да разказвам подробности около организацията, щото е веселба. Освободиха я трайно от коклюш, а ДТ и Имуновакс полио отложиха с 6 месеца с уговорката да се консултираме с невролог и той да каже дали изобщо да ги правим.

# 147
Оххх мислят да ме побъркат всички, май това им е мисилята на тия лекари.
Днес званим да питаме как са малките , а те ни викат че голимичкото го преместили в 1 ГРАДСКА, а трябваше уж към края на седмицата и щяха да ни се обадят , за да можем да отидем. И другата уговорка беше ,че чакат някакви изследвания, които отново незнаем за какво са, защото никой не ти казва и ако бяха добри имаше възможност да ни го изпишат. smile3511.  Като питаме за него казват, в добро състояние е , но като питаме за изписване , не бил за изписване и единственото, което повтарят е че се хранил много бавно и трудно.Горкото ми дете за три седмици е качил едвам 140 гр. това за мен не  е нормално, ама те едва ли му настояват така както аз щях . Cry
До края на седмицата и другите мъници щели да превеждат там , а те дори не са изкарани от кувьоза. Много бързо искат да се оттърват от тях.А за тяхните грамчета пък абсолютно нищо незнам, защото неги теглят.Казват само в добро състояние са и толкова.

# 148
Понпонче, кой ви е лекуващия лекар? Утре ще ходя до Неонатологията и ще поразпитам за тях, ако кажеш как се казват. Щом не бързат да ги изписват, а ги превеждат в 1ва градска, значи има защо, но поне със сигурност са стабилнички и имат нужда да понатрупат грамчета. Не вярвам да не са ви обяснили за какво са изследванията, бъди по-настоятелна, питай, ходи всеки ден, ако имаш възможност, по телефона никога не дават изчерпателна информация. Не ги теглят, защото не ги вадят от кувьозите, а не ги вадят, за да не им нарушат температурния баланс, само една настинка им липсва, ще наддават бъди спокойна, а относно храненето, те уверявам, че ги хранят доста добре, ако има такова бебенце, като твоето, дори го храни индивидуално сестрата, а ако случайно се наложи го нахранват и със сондичка, гладно бебе не остава. Знам ги тези неща, защото почти 2 месеца ходех всеки ден да храня бебка. Успокой се, прави се най-доброто за децата ти.  Hug

# 149
Понпон, разбирам на какъв огън се пържиш в момента, защото и на мен споменът ми е още съвсем пресен. Софи си е вкъщи едва от две седмици, а три месеца бяха истински ад.  Hug
Но както и да е.
Исках само да ти кажа, че в началото е напълно нормално да наддават по-бавничко. Софи възвърна рожденото си тегло след месец.
За три месеца в болницата качи много трудно 1 кг. За сметка на това сега вкъщи за две седмици е качила 700-800 гр. Много е важна домашната среда, грижите, топлината, обичта - всичко. И това се отразява и на качването.
Но грамчетата не са всичко. Напротив - на този етап това все още не ви е приоритет. Важно е общото състояние, а грамчетата ще ги качите - не се тревожи. За другите две бебенца, щом са още в кувьоз е нормално да не ги теглят и дори е по-добре.
Аз на твое място не бих настоявала да изпишат бебето прекалено рано - в болницата е под непрекъснато наблюдение и грижи и на този етап това е по-важно. Убедена съм, че гладни няма да ги оставят, не се тревожи.  Hug

Благодаря ви за подкрепата, момичета!
Аз много се успокоих. Днес говорих и с неонатоложката и тя ми каза, че това са пълни глупости и не може да повярва, че това го казва този лекар. И че е напълно възстановимо крачето на Софи.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт