Пада му косата-някой друг сблъсквал ли се е с това?

• 29 996
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
 Може да опитате примерно тук: http://www.bgmedicine.info/bolniciv.php?key=82 - кабинет МИКОЛОГИЯ - Микроскопска / КУЛТУРЕЛНА ДИАГНОСТИКА/ . Питай и за лампа на УУД - осветяват мястото с нея и ако има гадове / гъби /, светят в определен цвят.

При осветяване с ултравиолетова светлина в тъмно помещение, някои видове гъбички светят в зелено.
Такива лампи използват в банките, за да проверяват банкнотите, ако имате достъп до такива...  Rolling Eyes
Но методът не е много сигурен, най-добре е да се направят изследванията, както трябва - с посявка или каквото там се прави.

# 31
  • София
Dendri и Milena, писах и по-рано в темата, но може би сте пропуснали поста ми. Пуснете по една пълна кръвна картина, прегледайте зъбите, направете изследване на гърлен секрет. Доста често гнездовидния косопад е сигнал за протичането на скрит възпалителен процес. Особено при детенцето на Dendri с тази постоянна температура ми прилича точно на нещо такова.

# 32
Чарита, не съм пропуснала постинга ти.
Благодаря и на теб, и на другите момичета за информацията.
Още днес ще поискам точно тези изследвания от лекарката на Рада. Дано разберем нещо най-сетне.
Милена, не я крия и изобщо не ми пука, какво ще си помислят другите майки. Ако някоя те пита, кажи и:
"Ама вие не знаете ли? Това е най-новата мода в прическите и всички деца на Викито Бекам и Бранджелина са така." Laughing
maicho, намалих боя до веднъж на ден, пък дано помогне. Но не би трябвало да е от това, нали "Боя изгражда, той не разгражда!" Mr. Green
Как` Сийка и посявка ще направя, ако другото не покаже нищо. Или до банката ще ходя...

# 33
  • планетата Земя
maicho ,душа,не е претъркано от възглавница,защото той спи без от както се е родил.Също не спи само на тази страни.

Когато се гушкаме на спалнята,слага главичка на моята възглавница,но от това едва ли може да падне косичката

Чарита,да,ще правим и изследвания-ПКК,УНГ и т.н.За зъбите-просто не знам как ще се отвори устата и няма да нахапе зъболекаря

Дендри,и къде са най-модерните лапета-едното у Софето,а другото у Пловдивъ Joy

# 34
  • Софиянка в Пазарджик :)
Имала съм гъбички според мен това е нещо друго.А и за да стане такова петно от гъбички трябва да има и на други места(имам предвид,че гъбичките първо са малки и трябва повече време за да станат с размера който е на вашето детенце,а до тогава щяха да излезнат и на други поне при мен се разпространиха навсякъде но бяха по-малки по размер)Ето така изглеждат по главата (моите бяха по тялото) http://www.dermatolog4you.ru/stat/lvov/mikrosporija_lvov.html

# 35
Questo sono io и аз мисля, че не са гъбички. Разглеждах снимки, чета от два дена, все едно подготвям докторантура и не ми прилича на трихофития.

Момичета имаме новина.
 Рада е болна от ангина.
 Температурата не е симптом, а отделно заболяване (малко в стил д-р Хаус стана Crazy).
Оказа се, че притеснена от косопада, съм я завела прекалено рано. Всъщност, веднага щом съм усетила първата температура миналия четвъртък. Лекарката тогава не видя зачервено гърло, а сега е направо изприщено. Каза, че много я боли и за това не е искала да яде. Предписа и сиропчета и мазилца и каза, че на този етап няма нужда от изследвания. Вика ни отново в понеделник, за да провери как се развиват нещата и после направо отиваме при дерматолога. Каза ми, че ще се съобрази какво ще каже той и тогава ще назначи, ако трябва нужните изследвания. Знам, че ангината не е приятно нещо, но незнанието е много по-неприятно. Сега поне мога да я лекувам.
Надявам се и в понеделник нещата да се развият добре.
Желая ви прекрасни почивни дни.

# 36
Milena__ според мен може да е и някаква алергия!

# 37
  • някъде другаде
При мъжът ми имаше този проблем. Така изведнъж забелязахме пенто като монетен лев. Започна едно ходене при кожен специалист. Лекарства , шампоан и 2 мазила , като за 250 лв. и така 3 месеца смяна на разлиечни препарати. Накрая лекарката му каза да отиде на заболекар , отиде и се оказа , че има 1 единствен развален зъб извадиха му го. В началото резултат пак никакъв. Отказа се от ходене при докторката/ а между другото петното стана по-голямо и се появиха още 2 малки. в следствие на лечението малките се скриха на 2 месец/. Казаха му мазане с чесън и не знам от чесъна ли или от предходното лечение за щастие вече почти се скри.

# 38
  • планетата Земя
Днес бяхме на дерматолог-сменяла му се косата,зачервяването било лека себорея.И все пак даде за мазане Алпикорт Ф

Тъй като направлението не ми важеше за ДКЦто /било само за Кожния диспансер/,ще посетя отново Кожния,но при друг лекар,а не при този,про когото бяхме първо

Ще мажа с Алпикорта и се надавям,че ще расте коса и няма да пада вече

Dendri,радвам се,че сте намерили причинителя за падането на косичката.Ще се излекува детенце и пак ще й порасне Hug

# 39
Днес бяхме на дерматолог-сменяла му се косата,зачервяването било лека себорея.И все пак даде за мазане Алпикорт Ф
newsm78 Ей три деца отчувах, пък на никое не му се сменяше косата на кръгови петна без коса! Като не знаят какво да кажат лекарите такива чудеса може да прочете човек...

Milena___, пиши после дали има промяна от мазането с този Алпикорт Ф.

# 40
Милена дано при вас наистина да е това. Ще стискам палци скоро да му израсте косичката.
За моята Рада не си разбрала, нищо още не се знае за косопада, което потвърждава и думите на Бижу. Но при вас е много малко петното, а при Малкото Пони е на половината глава и продължава да нараства. Доста лекари вече се озадачиха и затрудниха да обяснят вида и формата на косопада, още повече, че там има косичка, просто е къса и рядка.
 Дигноза има само за ангина, което няма нищо общо с косата. Днес бяхме на дерматолог, дори двама в Медицинска академия. Казаха, цитирам: "хммм, много интересно, колежке ела и ти да погледнеш..." До тук разбрах, че категорично според дерматоложката не е от гъбички, а категорично според ендоклиноложката не е алопеция. Какво е, не се знае. Не поставиха диагноза, но когато разказах, че Рада си дърпа косичката (което нарочно направих в края на прегледа, защото иначе щяха още в първите пет минути да ни изгонят с диагноза "стрес") решиха естествено, да ми дадат направление за детски психиатър Crazy Сега с Рада ще ходим на психиатър. Освен с модерна прическа, може да се похвалим и с модерни методи в лекуването на косопад. Аз ще отида от любопитство, какво точно ще направят с Рада - психоанализа ли, дълбока медитация или просто ще я разпитат за всичко, а тя ще им отговаря "папаапаа, бабаба, тати, нененеене". Наистина с интерес чакам прегледа, който поради заетост и назначиха на 11-ти.
Ще напиша семейна сага тип сапунка: "Косопад".
Хубавото е, че пуснаха пълна кръвна картина и утре ще я водя да и взимат кръв. Там поне нещата са по-точни. За стреса... ами не го изключвам. Мисля, че има вариант и да е от някакъв незнаен и неразбран от мен стрес, заради навика който има наистина да се скубе и да си лапа косичката - така се успокоява и приспива. Просто не вярвам психиатър да помогне, по-скоро както каза дерматоложката ще го надрасте.
Ще ви осведомявам момичета.
 Лека вечер.

# 41
  • планетата Земя
Дендри,толкова малко дете на психиатър-интересно наистина как ще подходи психиатърът

Аз ще пробвам с още един дерматолог-трети по ред Mr. Green.Ще пусна кръв и урина и с джипката ще умуваме

# 42
  • Varna
Dendri,когато съм била малка,също съм имала този навик да си скубя косата с шепата преди сън.Била съм на възраста на Рада някъде.Незнам колко ми е олесяла коста,но определно е липсвала на места.Родителите ми са ме подстригвали нула номер,докато израста този си навик.Дано и при вас това да се окаже причината Peace

# 43
  • планетата Земя
Забравила съм да пиша
На 8 октомври му взеха проба от мястото за изследване-епидермис+косъм с корен.Чиста беше пробата-няма гъбички и гадинки.Лекарката отново каза да го мажа с алпикорт.Но още преди изследването започна да му набожда косичка на оредялото място и вече расте.Да видим до кога

# 44
Milena___ радвам се за вас,дано да няма повече проблеми  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт