Пада му косата-някой друг сблъсквал ли се е с това?

• 29 987
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
До "tedi_naid" - препълнена ти е кутията, не мога да ти пратя на "лични". Ако може и модераторите да помогнат Embarassed

# 61
Благодаря на Milena___ за отговора, чак сега влизам. За всички, които се интересуват от темата - при нас положението беше следното: първоначално детето ми имаше над двете уши "плаки", които представляваха някакви жълто-сивкави кори, плътни, с неправилна форма, горе-долу елипсовидни с диаметър около 6-7 милиметра. Мазахме ги с някакъв крем capitix, който е по-скоро за разни алергични екземи, препоръчаха ми го от аптеката по друг повод, добър е. Май, че ги мазах и с дипрогента 2-3 пъти, не помня точно. Тези кори се оправиха за около3-4 седмици, като нямаше загуба на коса. Междувременно, обаче се появиха други две, една до друга, точно на върха на скалпа, където се разделя косата /детето ми е момиче и е с дълга коса/. Тези бяха по-големи и тъмни като кора на рана. Имаше и някакви по-малки в началото на косата, над челото. За съжаление тогава детето ми беше в провинцията и не съм много на ясно как са се появили и какво са представлявали първоначално. Тези кори паднаха при едно от къпанията и отдолу имаше само няколко косъмчета и то хилави, по-периферията пак си останаха някакви корички. Първата кожна при която ходихме - в провинцията, постави някакви ужасни диагнози - лупус или псориазис, и евентуално  себореен дерматит, предписа елосалик - това е силен кортикостероид и шампоан селсун. С елосалика мазах 3 дена, ефект нямаше, прибрахме се в София , отидохмe при друга специалистка в Александровска болница, развежда ни и при нейни колеги в отделението и пак - лупус, себореен дерм. или гъби. Правихме някакво измислено изследване за гъби - със стъргане и гледане под микроскоп, ама беше отрицателно, макар че това не е показателно изобщо. Мазахме с дактакорт крем 2-3 пъти на ден за 1 месец, и после около 2 седмици по веднъж. Това беше авг. -септември, сега няма проблеми, поникнаха и косъмчета отгоре, вече почти не си личи нищо . Пропуснах да спомена, че между двете ходения при кожни специалистки, ходихме и при педиатър в нашата поликлиника, който оплю първата си колежка от провинцията и реши, че това е микроспория - гъби. Той ни предписа певизон. И певизона и дактакорта са комбинирани - противогъбични с кортикостероид. Общо взето нямахме някаква конкретна диагноза, аз търсех тогава лампа на Ууд, за да си докажа че са гъби, щото тоя лупус направо ми разказа играта. Не знам какво беше това, само да не се повтаря...., но и според мене бяха гъби. Лечението с дактакорт или певизон е подходящо при по-малки зони, като при нас, не знам как е при вас. За шампоаните - ползвахме и кетозал- той е същият като низорала, но най- вече - селсун, има различни видове, нашият беше синкаво -зелен. Предполагам, че знаете, детето трябва да постои с шампоана, ние сме стояли и по-цяла нощ, въпреки че детето е малко - на 4 години. Навлажняваш леко в корените целия скалп,  намазваш с шампоана, разпенваш го, той си изсъхва и на сутринта измиваш косата. Според мене, можете да мажете с дактакорт, там където е по-обострено, а за останалите зони - с шампоана, престояването е много важно. Общо взето - това е, убедена съм че ще се справите с проблема. Успех!

# 62
  • планетата Земя
Мартат,радвам се че вече й расте косичка.Дано да не се повтаря.
Хубаво е,че споделяш.За този проблем няма много инфо в нета и ще е от помощ на майките.

# 63
Здравейте мили хора! Тъй като дълго време моя съпруг страда от гнездовиден косопад или както е по-известен косопас, ние пробвахме какво ли не, ходихме дори да го мажат в Сандански с лекарство, което беше пълна тайна, но не помогна особено и е доста скъпо - 30,00лв. на мазане. Преди дни обаче един наш познат ни даде рецепта на лекарство, което лекува косопас 100% и вече е помогнало на над 40 човека. Преснимахме рецептата и я направихме в една аптека на пл. Славейков, гр. София / аптека Рома в безистена срещу фонтана/ и това лекарство ми излезе 9,50 лв., жената в аптеката вече е имала пациенти с това заболяване и казва, че ще има резултат след около 3 месеца. Искам да помогна на всеки, който има това ужасно заболяване и за това ще се радвам да изпратя на всеки нуждаещ се копие от рецептата и то напълно безплатно. Моля всеки нуждаещ се да ми пише на e-mail oksanaangelova@abv.bg Поздрави и успех  Simple Smile

# 64
  • планетата Земя
Sani-An ,а да пуснеш рецептата тук?

# 65
Здравейте отново на всички, които имат този проблем и особино на теб
Milena, рецептата ми е на PDF формат и незнам как да я пусна, но искам да добавя, че ефекта от нея е страхотен. Съпруга ми вече има лек мъх, което показва, че скоро ще има коса, а дано и брада  Wink. Надявам се, че ще има и много други, който ще бъдат доволни от нея. Ако можете да ми пишете как да я пусна в сайта ще е добре, а ако не може можете да ми пишете аз на драго сърце ще я ипратя на всеки, който ми я поиска. Поздрави!

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 17:33 от Sani-An

# 66
  • София
Sani-an, можеш да качиш рецептата като снимка в някой сайт, (лесно и бързо става в www.prikachi.com) и да дадеш линк към нея тук

# 67
Много ти благодаря за съвета. Това е линка към рецептата http://www.prikachi.com/images.php?images/880/6021880o.jpg . Само пак да повторя, че тази рецепта ми беше изпълнена само на едно място в София, не го казвам с цел реклама, но обиколих сума аптеки и никой не успя да разбере за какво е тази рецепта, но всички ме пращаха в аптека "Роми" на площад Славейков, в безистена в дясно. Там жената само погледна рецептата и от пръв поглед разбра за какво е, а и само там имат всички съставки понеже рецептата е от 1978г. и рядко се намират тези съставки. и още нещо незнам дали е за възрастен или за дете, но трябва да знаете, че щтипе доста и може да образува коричка, не се тревожете след като падне коричката трябва да тръгне косата. Лечението трае около 3 месеца, но при всеки е различно. Надява се да Ви помогне!  
Поздрави от мен и мноооооооого  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 22:07 от Sani-An

# 68
  • Варна
Sani-An, огромно благодаря за рецептата! Дано да намеря във Варна аптека, която да я изпълни.
Само те моля за подробности как и колко често се маже с мазилото, колко време не трябва да се мие главата след мазане и т.н.

# 69
Жената в аптеката каза да го мажа веднъж на ден. Съпруга ми си мие косата през ден, но го мажа след като я измие така, че лекарството да действа по-дълго и на другия ден пак го мажа и на следващия ден се мие и пак го мажа и т.н.
Лекарството, с което го мажеше жената в Сандански е същото, но с малко повече оцетна киселина за да не се налага често мазане, но и нетрябваше да се мокри седмица, което е супер неудобно. Тъй като това не е толкова силно и се маже всеки ден може и да се мие косата, то пак действа, дори е по-ефикасно, защото се маже всеки ден. Знам, че бащата на нашия познат, който ни даде рецептата вече няма този проблем. Можеш да потърсиш аптека, която изцяло се занимава с правене на лекарства и тинктури. Разпитай по аптеките те се знаят, аз така научих къде да си направя лекарството- от други аптекари. След 2-3 дни мазане кожата трябва силно да се зачерви и дори малко да се пообели, но при всеки е различно. Но човека от когото я имаме каза, че тази рецепта е помогнала на над 40 човека, а женат в аптеката ми разказа за 17г-но момиче, което се маже от 3 месеца и вече им голяма коса  Simple Smile. Със съпруга ми мазахме какво ли не и той направо се беше предал, но ето сега има подобрение и ние сме страшно щастливи и искам и други с този проблем да са спокойни и да знаят, че това не е безнадеждно. Искам да добавя, че лекарството мнооооого щипе, но в това му е ефекта, не се тревожи ако е дори малко болезнено, това значи , че действа. Лекарството има и свойството да изветрява бързо за това го затваряй бързо след натапянето на тампона, аз препоръчвам да си правиш по-голям тампон от памук и така да мажеш от едно натапяне. Съхранявай шишето с лекарството добре затворено и увито в найлоново пликче или нещо херметически затворено за е годно за ползване дълго време. Жената в аптеката каза, че ще има нужда няколко пъти да се прави лекарството, но все пак ще е по-евтино от това да ходим по разни лечители по пътищата на България. Пожелавам успех!!!!!!!!!!!

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 10:17 от Sani-An

# 70
  • Варна
Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор Hug
Ще потърся тези дни аптека и ще започна да мажа. Дано да помогне, че при мен проблема е от мнооого години и отдавна съм загубила надежда, че има оправия Sad

# 71
Бъди упорита и постоянна и може и да се управиш. Съпруга ми от мерак в началото ме караше да го мажа и сутрин и вечер. При него проблема е от около 4 г., но още имаме силна надежда. Ако имаш нужда от още нещо не се тревожи аз ще следа форума и ще ти отговарям. Знам как е, защото съпруга ми макар и мъж го преживя не леко, а за жена е още по-тежко. От сърце ти пожелавам успех, може и да стане, но за по-дълъг период от време - не се предавай!  Simple Smile

# 72
Здравейте и от мен. На 29 години съм. Преди месец забелязах бяло петно точно на темето, напълно лишено от коса - гнездови косопад. Слушайки хората около мен, пренебрегнах лекарите и посетих лечител в град Перник. Казват че е излекувал много хора от алопеция ареата. Намаза ме с някакво лекарство до появяване на гной й кръв, каза че трябва да хване коричка и да се обели, и че под въпросната коричка ще има коса - мъхчета, които впоследствие ще станат "нормална коса". Мия си косата само с бебешки сапун, тъй като коричката падна и все още е рана и може да се възпали. Няма да скрия че съм много притеснена от това, дали ще имам пак коса, ако да - в какъв период, доста е подтиснато самочувствието ми в момента. Ако има някой излекувал се от това, моля да сподели как го е направил.

# 73
Здравейте , на всички които имат проблеми с косата и с косопаса мога да споделя моя личен опит . Прези 10 години случайно от една "услужлива " приятелка прихванах косапас. Дори не знаех какво след като получих голо петно на скалпа си , доста си поплаках. Но за щастие личната ми лекарка при прегледа ми каза,  за да си спестя мъките по болниците да посетя един възрастен билкар от Асеновград. След като намаза местото се получи струпче и след като падна се показа на ново здрава коса. Такава облекчение не бях чуствала преди ... мястото беше напълно оголено , а сега отново поникваше коса! Искам да помогна на всеки минал през този ужас . Знам какво е и ви съчуствам . Този човек вече не е между живите но неговите наследници пазят лекарството. Оставям телефона им 0895629154 . Адреса в асеновград е улица станимака 1

Общи условия

Активация на акаунт