Любители на котки - тема 42

• 48 670
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Добре дошла на Бриджит!  Hug

Marieta, утепА ме твойто стихотворение! Особено в комплект със снимка на малките пухкави... работи... в близък план  hahaha Само накрая не можах да не си помисля, знам че е само стихотворение, но ако наистина ходи да снове, после ти мъжка майка си пей сърце но другите хора ще се чудят къде да търсят дом на купчините котенца  Confused

MissNellie, много са пораснали твойте момчета! А Яйчицето има ли си и то бяло петънце, или така ги разпознавате?  Mr. Green Аз писах на нашия приют да ги питам дали имат нещо като за работещ човек, защото техните "позиции" по описание звучат повече като internship, т.е. ти си там едва ли не по цял ден, а аз все пак ходя на работа. То и цяла програма има, с обучение, първо ниво - гадната работа чистене на клетки, после друго ниво канцеларска работа, после не знам си какво си и накрая ако издържиш, ти дават и да пипнеш животните  Laughing Не искам да звуча като децата, които искат само да гушкат животни (понеже си е баш така  Mr. Green ) но пък нямам време да ходя по курсове и да архивирам документи. Искам да разхождам кучета, и си мислех че все нещо от тоя род ще се намери...

# 91
  • Варна
Бриджит,
добре дошли, голямо сладкишче си имате Heart Eyes

# 92
Харесах си бебе за осиновяване Heart Eyes Но, тъй като живее в двор трябва да се обезпаразити. Къде и как се случва?

# 93
Здравей *Dory* !
Тъй като и аз предлагам дворни котета искам да те успокоя, че обезпаразитяването не е никак драматично. Ако става въпрос за вътрешно (против глисти и тении)- дават се хапчета. Първия път два пъти през 10 дни, а след това профилактично през три месеца (не мисля че е задължително, ако го гледаш само вътре). Що се отнася до бълхите, хубавото е, че през по-студените месеци бълхите сами намаляват. Все пак има пудричка, което се поръсва по козинката на котето, има и шампоани с които да се изкъпе или други разтвори. Има един препарат Фронтлайн, който е много ефективен - една пипетка е и се накапва на тила, сам се разнася по кожата (чрез жлезите) и всички налични бълхи умират. Ефективен е около 3 месеца. Нашият лекар обаче не го препоръчва за малки котета, затова аз се въздържах от употребата му. Всичко което споменах, може да се намери във всеки зоомагазин и не е особено скъпо. Фронтлайнът е най-скъп - около 15 лв за доза, но пък си заслужава.

# 94
  • София
Харесах си бебе за осиновяване Heart Eyes Но, тъй като живее в двор трябва да се обезпаразити. Къде и как се случва?

може при ветеринаря, можеш и в домашни условия - хапче (за вътрешните), къпане и фронтлайн (за външните) Peace

да дойда да помагам?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 95
Благодаря и на двете   bouquet

[да дойда да помагам?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Може, може  Mr. Green

Мен ме притесняват повече вътрешните паразити, защото моите момичета ще искат котето да спи при тях... Колко време е необходимо да подейства хапчето?

Elitsa_z, вчера Кали се разплака като видя снимката на котето с хамака, беше сигурна, че котето е вързано и го боли ooooh! С кака ѝ се скъсахме да обясняваме, че това е люлка и котето спи, ама...бебешка работа  Blush

# 96
  • Варна
Идвам да отчета как върви "сприятеляването". Голяма веселба беше снощи у нас! Маца след като преседя до девет зад хладилника, пък малкото се пързаля до тогава по терикота, гонейки една мартеница и едно хартиено топче, се престраши и първо седя настръхнала на микровълновата, после пред нея/върху миалната/, накрая когато то заспа на дивана се приближи и го подуши щателно в поза "лалугер"и пак се оттегли на миалната.  Водих го на ветеринар- смятат че е момиченце/80-90"%, че е мъничко още/, че е било домашно/щото е много контактно за улично/ и че е здравичко. Кръстихме го Съни, че отива и на мъжко и на женско, пък и явно нещо със "с" му е било името/или на майката/, защото започна веднага да реагира/иначе на мац-пис-пис, изобщо не се обръща/ Laughing. Отдъхнах си, защото като му сипах тоалетна вечерта, само това чакаше и се намести и си свърши всичко Simple Smile. Цяла нощ се опитваше да се намърда под брадичката ми и да спи и мъркоти там Shocked, пък аз не бях много съгласна, та се "споразумяхме" на сгъвките на коленете Laughing.

# 97
*Dory*, след даването на хапченцето двукратно през 10 дни се смята, че всичко е ок и няма паразити. Можеш да помолиш сегашните стопани да направят това преди да вземеш котето, за да е сигурно за децата. Най-добре изцяло да ги обезпаразити непосредствено преди да ти ги даде.

# 98
pipis, а ти в момента имаш ли бебета? Защото аз "моето" го харесах по обява и момичето ми каза, че котетата са някъде около София. Ще провери довечера дали не са раздадени и ще ми се обади... Та, мисълта ми е, ако имаш и ти, може ли да видя снимчици? Да имаме и втори вариант Peace

# 99
Аз имам котенца (не са чак бебета) и съм качила снимки, макар и не много добри на 5 страница тук. Ако ти хареса някое ще изпратя още. и без друго планирам да кача тези дни снимки, които не са от телефон Simple Smile

# 100
О, да, аз и обявата видях - горките животинки  Sad Аз обаче търся съвсем малко коте, за да омилостивя половинката, тъй като въпреки, че гласовете вкъщи са 3:1 - пак ще мрънка Tired

# 101
  • София
Благодаря и на двете   bouquet

[да дойда да помагам?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Може, може  Mr. Green

Мен ме притесняват повече вътрешните паразити, защото моите момичета ще искат котето да спи при тях... Колко време е необходимо да подейства хапчето?

Elitsa_z, вчера Кали се разплака като видя снимката на котето с хамака, беше сигурна, че котето е вързано и го боли ooooh! С кака ѝ се скъсахме да обясняваме, че това е люлка и котето спи, ама...бебешка работа  Blush

ама как бе, ще вържа котка  Shocked Shocked Shocked това ако го видя собственоръчно ще удуша извършителя  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Кали така е решила само защото не ме познава  Hug а това наистина е люлка - на бебе принц  Flutter Flutter Flutter

хапчето действа почти веднага, до 1-2 дни ще изхвърли ако има нещо .. в такъв случай повторете дозата след 10 дни (следете му акитата, или ако не ви се занимава просто му дайте два пъти, тези препарати са много силно ефективни, но не дразнят котетата, моите ги понесоха безпроблемно).. обаче имат силна миризма, та най-добре ги смеси с нещо миризливо, за да му го дадеш (пушено или риба вършат най-добра работа  Mr. Green)

все пак не му се навирайте много първите 2-3 дни (в смисъл радвайте му се, галете го, мачкайте го.. да продължавам ли  Blush  но не го целувайте  Stop) и децата да си мият ръцете след като са го пипали  Peace

а половините се омилостивяват и с по-големи котета - а тези на Пипис не са много големи още  newsm78 а и сте три дами, поподсмърчайте му, пуснете по една сълза.. хайде сега, аз ли да те уча  hahaha те децата прекрасно ще се справят   bouquet

Кате, казах ти аз, че ще стопят ледовете лека-полека  Hug

# 102
Момичета да се оплача, че имахме случка снощи. Тоз Симо голям бой ще яде, ама голям. В къщи правим ремонт. А тоз вагабонтин само дебне някой да отвори външната врата и духва през нея. 5 пъти ходих да го прибирам от стълбите. И заради ремонта много хора влизат и излизат постоянно. А не мога да го затворя в една стая, защото надава вой до небесата. По едно време се усетих, че от три часа Симо нещо липсва. Кога е духнал не знам. Въобще не съм усетила покрай суматохата. Слизах долу да го търся - няма и няма. Тази сутрин ми звъни един съсед по телефона, наш Симо стои долу пред вратата на входа и чака. Добре, че е намерил пътя. Целият му корем изподран, изглежда се е бил с някой.  Cry И подаръци ни донесе - шпинги, а преди това нямаше. В крайна сметка съм доволна, че всичко приключи благополучно. Симо е изкъпан, нахранен, напоен и сега спи милия.  Hug По-късно ще пусна снимки. Оплаках се, че само вие ще ме разберете.

# 103
  • София
Как ви реагираха котките на "Техническата проверка " Мери издаде багажа  на сирените  Joy

# 104
  • София
О, да, аз и обявата видях - горките животинки  Sad Аз обаче търся съвсем малко коте, за да омилостивя половинката, тъй като въпреки, че гласовете вкъщи са 3:1 - пак ще мрънка Tired

Виж това. Мисля, че са малки, а и ще направиш голямо добро.

Общи условия

Активация на акаунт