Любители на котки - тема 42

• 48 693
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Тя го е промила с  реванол, смятам че му е достатъчно поне за сега. Не знам в какво състояние е. Не съм в БГ. Ще й кажа да не го маже с нищо повече. Дано утре да е по добре.  Praynig

# 121
Тя го е промила с  реванол, смятам че му е достатъчно поне за сега. Не знам в какво състояние е. Не съм в БГ. Ще й кажа да не го маже с нищо повече. Дано утре да е по добре.  Praynig
Риванола е добър антисептик и добре е направила като е промила с него. Може да се маже и с йодасепт. В къщи винаги имам йодасепт, който използвам само за животните. Ако има открита рана на лапичка може да сеправи баня със смрадлика или бледорозов разтвор на калиев перманганат - знам го от опит.. нашето куче редовно е с порязани лапи.  Но последното е ако тръгне се инфектира, което немисля че ще стане, защото бързо промито. Да оздравява бързо мацито.. а баткото... аз бих го кастрилала и не само заради това.

# 122
Риванола и йодасепт-а би трябвало да е достатъчно. Не бива да му се разрешава да се ближе много. Предполагам, че за няколко дни ще се стабилизира мъничето. Пък и 4-5 месеца не е толкова малко.
Промивки със отвара от тетра спомагат за бързото затваряне на рани и предотвратяват също инфекциите. Ако е кротко котето и търпи да му слагат лапи от тетра (което много ме съмнява), ако не просто промивки с тампонче по 4-5 пъти на ден. За седмица ще забрави, че са го били мъника.  Peace

# 123
Много, много ви благодаря. Утре ще й кажа да купи йодасепт. А може и да има в нас нещо , че и тя е с контузии.  ooooh! Едва ли ще стой да му се правят някакви по сложни манипулации, то милото едва от 2-3 седмици се престраши да го пипаме. Прибрано е, послано му е и скоро сигурно няма да го пуснат навън.
Лека вечер на всички.  Hug

# 124
  • Българско
Да не пропусна и аз да си внеса вноската

Много се извинявам но на 2-ра страница не ми дава да си променя размера на снимките ако може някой от модераторите да ги намали.Благодаря предварително.Тук успях но там не ми дава редактирай

# 125
  • София
Роксана, спокойно! Като ги забележат ще ги намалят  Grinning. Според правилата трябва да са с дълга страна най-много 600 пиксела.

Да ви покажа малко турски котки  Laughing. :

сладур от Вселенската патриаршия и не знам турски или гръцки разбира   newsm78

с братчето си (петното на муцунката е слънце - да не си помислите, че се е изцапало  Wink)

това пък си го хванах на улицата

и се сгуши в мен   Heart Eyes

# 126
Здравейте,
искам да Ви поптам за съвет,тъй като мойта пинцеса-Джамалия ми създава някои притеснения. От както дойде в къщи на 6-7седмици отказва да пие вода. Започнах да й купувам котешко мляко и с 300зора пропи и така 1 година я карахме на мляко. Но от 2седмици е ударила на бунт и отказва дори млякото.Сипвам непрекъснато да има,но тя дори не го помирисва. Преди обичаше да яде поне храна с jelly но сега от 1-2месеца е фенка на про план сухата храна и само това иска да яде и с дни и седмици няма желание за течности. Игрива е, жизнена....но ме притесява наистина това,че не иска вода да пие а пък обожава да си играе с течашта чешма. За 1 година само на 2-3пъти я хванах да лизва вода от мивката в банята, но това беше.
Имате ли савети как да я накарам да пропие вода? Какво да я правя мойта лейди?  ooooh!

# 127
Juji87 САМО на суха храна ли е?  Confused  Ходи ли редовно да пишка? Ако хапва и консерви или паучове, не се чуди че не пие вода.
Може ти да не я виждаш, че пие. Има ли достъп до саксия с цветя, някоя ваза с вода....чинии в мивката....в които се събира вода....

# 128
Juji87, спокойно, щом две седмици кара "без вода" и въпреки това е жизнена и игрива, значи няма проблем. Ако е обезводнена, ще си проличи доста бързо. А ти как знаеш, че не пие вода? Не вярвам да я наблюдаваш по цял ден и да не изтърваваш нито един момент. Най-вероятно пие, но ти просто не я виждаш. Може да обича да пие нощем, кой знае? Но не може да изкара 2 седмици само на суха храна и без никаква вода - досега да се е обезводнила и скапала. Пие си жената, просто не си я хванала в акта. Ако наистина те притеснява, отиди при ветеринар - те могат да установят дали е обезводнена.

# 129
  • София
Здравейте, имаме си котенце от 10 дена, на 3 месеца е, бяло и пухкаво... Исках да ви помоля, ако можете да ми пратите някой линк или насока къде да намеря теми или обсъждания, как да си направим сами затворена тоалетна и легълце, и личен опит споделен ... Ровя вече 4 дена и не намирам много конкретна информация. Не ме мързи да чета и да ровя. Благодаря ви предварително и толкова се радвахме на снимките на вашите котенца!  Hug

# 130
Juji87, може би не му харесва паничката, в която му слагаш вода. И моят маймунин не пие така, а ходи в банята и ближе от сифона, качва се на мивката в кухнята и така. Рядко пие от паничката, само ако види, че тъкмо му сменявам водата.
kokoshinkata, все едно слушам за моя Мишко. Най-много ме обича сутрин към 5-6. Тогава почва да ми се чеплези по главата, завира си муцуната в ухото ми и ми диша и ми мърка  Crazy, много ме гъделичка.

Вижте моите дечица как си рисуват  Heart Eyes:

# 131
Аз с голямата кошница с оплакванията. От Флюбения Шекспир не се спи вече  Crossing Arms Снощи беше заспал в хола (после ще ви покажа как си беше обърнал главата!  hahaha) и аз понеже си го знам вече какъв е, за да не го разсъня се оправихме за лягане, грабнах котката, взех 2 стълбища на спринт, забих го, все едно играех ръгби, в матрака, легнах сгуших се и... той дойде за целувка  Tired Цунках го аз, ама после си поиска ръкава на пижамата, не му го дадох, заплаши че ще слиза от кревата и ще си покаже магарията - дадох му го... лигави, лигави, лигави... Sick И заспа... Станах тихичко, преоблякох си пижамката и легнах...и той пак дойде за целувка и пак минахме през лигавата процедура. Примирих се, кво да правя. Е, ама той стана още по-лош. Искаше да влиза под завивката, иначе пак заплаши, че слиза... и го пуснах и те така  Crossing Arms Целува, лигави, целува...сигурно един час! На всичкото отгоре ми наби шамар като се дръпнах леко, та пак си подадох ръкава...

Милото има няколко предложения, не много рационални по мое мнение  Crossing Arms
1. Да се наям с чесън и да му тегля една любовна целувка и щял да се откаже да идва вече  Crossing Arms
2. Бях заплашена, че съм щяла да ям шамарите при отказ, щото явно действало, прав бил котарака - Бий жената, за да те обича  ooooh!
3. Да се разберат като мъже?!  Thinking
4. Да направим Зак жена  Flutter Crazy
5. Да поговоря с него, че трябва да си намери булка с повече косми  ooooh!

... направо с това целуване по 5 пъти за лека нощ  Crazy

# 132
Момичета здравейте Hug
Преди време се записах във вашата тема, но така ми се стекоха нещата, че времето за форума много намаля Crazy
Искам да помоля някой да информация, може и на лс, ако е удобно Praynig Praynig за следното:
трябва да ми пратят котка в Лондон след 6 месеца ( заради ваксината за бяс), та ако някой има инфо  как става и какви са процедурите,много моля да ми пише.
Днес ще я водя да я кастрират Cry Cry, да й сложат чип и ваксина, както и да й взема син паспорт, но няма как - не мога да си представя, че някой друг ще ми я гледа Heart Eyes
Много ви благодаря за помощта  bouquet  bouquet

# 133
Ето го и нашия болник два дни след операцията:                                        Ето го и с братчето и сестричето:

Момиченцето -      и момченцето -
Надявам се някой да ги хареса, преди отново да пострада някое от тях.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 13:36 от pipis

# 134
Не виждам снимки  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт