Любители на котки - тема 42

• 48 640
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Еликс, не са точно порода - това е котешкият еквивалент на хипофизните джуджета при хората, могат да се получат при всяка порода. Казват се munchkin, селекционират ги специално и струват мноооооого - за огромно мое съжаление.
http://en.wikipedia.org/wiki/Munchkin_(cat)

Ей това не го разбирам - целенасочено да се селектират деформации и израждания  Tired А дали на котката й пречи, дали я боли гърба или ходи трудно с тия къси крака - на кой му пука, нали изглежда "сладко". При хората е далеч от сладко, и едва ли някой целенасочено би го причинил на дете, но щом е котка или куче, айде да ги направим късокраки, кривогледи, тъпоноси... Тези деформации си имат цена, която животното плаща в здравословен аспект, но някакси това не вълнува феновете. Извинявам се за изблика, просто ми става криво като ги видя такива животинчета, създавани за нечий кеф.

# 241
Здравейте всички.

Аз отчаяно се опитвам да задомя едно бездомниче от Бургас на име Миша и понеже вече ми се изпариха надеждите от обявите в другите сайтове, реших да пиша и тук Tired.

Миша изглежда така:

и повече за нея може да прочетете тук. Желателно е осиновителите да са също от Бургас, но дори да се намерят желаещи от другия край на България, ще намерим начин да им я изпратим. Много ми е жал за това мъниче, толкова други котета сме задомили, а това никой не си го хареса Cry

# 242
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала тук.
Може би някои от вас ще си спомнят един шарен и гальовен Данчо, който сега си търси дом. Данчо е изключително добре гледан,  с всички навици, паспорт и ваксини. Кастриран е.  За съжаление в моето семейство настъпиха промени, които не ми позволяват да го гледам повече. А това е най-доброто коте на света - никога не хапе, не драска и не се сърди. Единственото му желание е някой да го гали. Не се плаши от деца и си играе с удоволствие с тях.
Ако се намери някой желаещ да се радват един на друг, готова съм лично да го закарам, за мен това не е проблем.
Занм, че ще получа укор от някого, но наистина животът понякога ни изненадва.
Ако решите, че това е вашето коте , моят тел. е 0878/73 65 81

# 243
  • София и Морето от време на време
... Единственото му желание е някой да го гали. Не се плаши от деца и си играе с удоволствие с тях. ... 

http://muronka.snimka.bg/travel/turciya.403771.16342681 - това иска парола - да знаеш

ИХАААААААА, котка-мечта за моите синове - Чочо хич не им дава да го гушкат - то пък на кой ли дава де  Mr. Green, а Мърчо дава, ама не винаги. Още е мъничък и го принуждават понякога да стои гушнат, когато не му се иска много, а после бяга като стреличка от тях и се крие.

Ще стискам палци на Данчо да си намери дом. Не вярвам (предвид личния ми опит) да успеете, но много ще стискам палци.  Hug Знам, че никак не ви е било лесно решението. Ние преди 6г така търсихме 2м дом за Чочо, че не ни се искаше да съсипе и в новия апартамент холните гарнитури, както в стария ни.  Много ми беше гадно тогава - с проблемна бременност, страх за молкото човече, мъчно ми за котака - хем искам да си е при нас, хем като знам на какво ще направи мебелите ...  Sick
Живя 2м сам в стария апартамент, всеки ден поне по 2 пъти ходехме да му чистим и т.н. и накрая (като се видя че няма никой желаещ да го вземе) си го прибрахме при нас. За 10 дни маркира навсякъде де що може и накрая ... биде лишен от някои органи, та престана.

# 244
  • София и Морето от време на време
ЧРД на Алхимика.
Да оздравяват всички болни котаци и да се решават всички проблеми успешно и по най-добрия начин, така че и двукраки и четирикраки да са добре и доволни.

# 245
  • на брега на морето
Целувам котките ви.

# 246
muronka,съжалявам че трябва да се разделиш с Данчо,а с Жоро как стоят нещата?Много е трудно да вземеш такова решение.
Дано да се намери дом на мъничето Миша от Бургас! Praynig
А сега да похваля Бекс,че само се оплаквам от него Laughing.Та моето момче изобщо не пипа храната ни.Където и да оставя чиния с някакво ядене,той изобщо не се изкушава.Чак,когато седнем на масата,идва,изправя се,давам му да подуши и се оттегля доволен.Освен това напоследък много започна да се гушка,а преди не ми даваше.Естествено не е забравил и белите.В детската вече на нищо не приличат пердето и тапетите.

# 247

Та моето момче изобщо не пипа храната ни.Където и да оставя чиния с някакво ядене,той изобщо не се изкушава.
Направо ти завидях.  Hug Заварих Чарли да хапва картофена супа направо от купчката на детето , качен с четири крака
на масата ooooh! Преди това един кекс беше нагризан на няколко места , но затова обвиних децата- въобще не съм предполагала , че зверо е всеяден  Crazy

# 248
  • София
 И Мишелка не се качва по масата и не търси човешка храна, обаче като отворя шкафа с нейните консерви или хладилника първа са нарежда  Joy
 Нещо странно забелязах оня ден. Излезна на терасата, извади си едно изсъхнало мини карамфилче от сандъчето, вкара го в хола, поигра си малко и го изяде  Shocked  Обича цветята, егати тревопасното  ooooh! Нищо й нямаше, но трябва да ги изхвърля и без това са изсъхнали.

`dessi, подписа ти ме плаши  Crazy

# 249
  • Costa Rica
Ей това не го разбирам - целенасочено да се селектират деформации и израждания  Tired А дали на котката й пречи, дали я боли гърба или ходи трудно с тия къси крака - на кой му пука, нали изглежда "сладко". При хората е далеч от сладко, и едва ли някой целенасочено би го причинил на дете, но щом е котка или куче, айде да ги направим късокраки, кривогледи, тъпоноси... Тези деформации си имат цена, която животното плаща в здравословен аспект, но някакси това не вълнува феновете. Извинявам се за изблика, просто ми става криво като ги видя такива животинчета, създавани за нечий кеф.
Не се извинявай. Като си помислиш, така се създават породите - чрез целенасочена селекция на някаква деформация. Аз затова не си падам по "породни" котки, но на тия мъници не  мога да устоя. Доколкото съм чела, при тях не са чести типичните за тази мутация болести (за разлика от дакелите, например) заради особеностите на гръбнака им, така че са здравички. Винаги има съмнение, обаче.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 10:58 от Делфина фон Ю.

# 250
  • София
Преди време попаднах на някакъв чужбински сайт за отглеждане на котки бонсай - толкова жестоко нещо не бях виждала до тогава. Няма да разказвам на какви снимки попаднах, за да не ви разстройвам. Загубих апетита и съня си за минимум месец. На телефоните на този сайт, където може да си поръчаш подобно коте, никой не отговаряше. След това се оказа, че може би става въпрос за нелепа шега, което ме успокои и ме върна към нормален ритъм на живот.
http://www.novinar.net/news/internet-poshturia-zaradi-kotki-bonsaj_MTgwOTsw.html

Аз имам късмета, че моите животинки не се качват по маси и плотове. Някой път в играта си "малкият алерген"  Laughing се озовава на холната масичка по време на нашата вечеря, но от погледите на присъстващите много скоро му става ясно, че мястото му не е там. А "големият алерген" използва много умен подход: сяда на съседния стол и гледа жално с едното си око. Моите гости се връзват и само дето не го канят да седне да яде на общата трапеза.
Някой в скоро време трябва да ми вземе малкото Джеси, защото ще я разлигавя минимум колкото баткото. Вчера съм седнала до техните купички и им късам на малки късчета свинска пържола, късам и слагам в купичките. Но понеже знам, че Кьорчо не иска да яде така, слагам едно късче в купичката за Джеси, а едно в устата на Кьорчо. По едно време гледам както Кьорчо стои и чака в устата, така и Джеси стои.  Shocked Така ами, защо на едното може, а на другото - не. Джеси да не е по-малко котка от Кьорчо, ама ха.

# 251
  • Costa Rica
Моите нямат обичай да нахалстват за човешка храна, но пък хапват само ако им е сипано в купичката. Ако има разпилени наоколо гранули, високомерно ги отминаваме. Като се прибера вечер ме посреща засипан с гранули под и прегладнели котки Laughing Принцеси!

Гуш на всичко мекичко!

# 252
ИКСИ, много весело у вас!  hahaha 

Tasha, честити бебета! И аз се нареждам сред чакащите снимки  Laughing. Представям си какви са хубави с такава красива майка  Heart Eyes! А таткото кой е? Сисьо или някой непознат за форума?  Laughing

Не е Сисьо, въпреки че ние много го харесахме. Той не успя нищо да направи. След него имахме три посещения при един рижав красавец, но и той новак горкия нищо не свърши. Бях се отчаяла и съвсем случайно ми дадоха телефон на един доказал се вече татко Laughing. Още от първия път е станала работата. На цвят е като капучино, но котенцата и двете са черни като майка си.
Много са сладки котенцата - като мишки. Майката излиза да се разходи, да пие вода, /не хапва много обаче/ и докато ги чуе да мецат и веднага отива при тях

честити бебета   bouquet хихи да, Сисьо не се представи добре  Laughing ама ко да го правим ... като вече не е млад ... но пък още се сещам хубавите мигове с вашата черна красавица, сигурна съм че е добра майка и с нетърпение чакам снимки  Hug

# 253
  • София
Здравейте всички.

Аз отчаяно се опитвам да задомя едно бездомниче от Бургас на име Миша и понеже вече ми се изпариха надеждите от обявите в другите сайтове, реших да пиша и тук Tired.

и повече за нея може да прочетете тук. Желателно е осиновителите да са също от Бургас, но дори да се намерят желаещи от другия край на България, ще намерим начин да им я изпратим. Много ми е жал за това мъниче, толкова други котета сме задомили, а това никой не си го хареса Cry

твоята Миша е като сестра-близнак на моя Ив.. мнооого е сладка  Heart Eyes дано да й намерите любящи стопани  Hug

за храненето да споделя и аз - моите два звяра ядат и от паничките си и от нашите чинии, и от това, което си разпилеят по земата.. с гранулите често се случва, като претичат през купичката да си разпилеят "бисквитите" артистично.. като казах бисквитите, Ив най-неочаквано яде шоколадови бисквити с крем  Shocked а Лили го гледаше надменно.. тоя пък  Crazy

Едит - той май по принцип си пада по джънк фууд-а, защото няма да ви казвам какво става като се яде вкъщи тортила чипс или пуканки  Whistling Whistling

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 14:26 от Elitsa_z

# 254
Мяуууу,мърррррррррр,привет Laughing

И аз си поплаках на историйте ви Sad,а това за женското коте дето си отишло от мъка ме уби Confused

Икси,дано всичко което си пожелаеш да ти се сбъдне Heart Eyes
muronka,дано намерите по-скоро нов дом с добри стопани на милия Данчо,много ми е мъчно,че не мога да взема всички котки на света и да ги спася. Hug

В новия ни апартамент имаме напредък,Пинко взе да ползва тоалетната.Но май ще трябва да си ползваме пясък Sick,а така ми е добре без,Томас си е свикнал.
Знам,че много пъти сте го обсъждали,но тогава на мен пясък не ми е трябвал и не помня нищо...та въпроса ми е,какъв да купя,искам да е ароматизиран да попива добре,цената е почти без значение,няма да пестя,искам да не ми мирише Sickсега слагам и ароматизатор,но бързо отминава ефекта.
Ще съм ви благодарна да споделите,знам,че сигурно ви е досадно да се повтаряте,но ще прощавате Blush
Погал по пухкавите кореми Hug

Общи условия

Активация на акаунт