Любители на котки - тема 42

• 48 560
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Аз съм имала мини пудел/немски/ и какво? Обичах го много, но си обичаме и Рижко. Той обича повече сина ми. Но... Примирявам се...
ahasver, моето коте не съм го взела за изложба и както виждам и много тук.
Може би някой мислят, че са по-умни? Въпреки, че Джеки беше най-умното куче в света/защото беше моето/.
В това не съм сигурна. По много причини.

# 451
# 452
  • София
Момичета, подхвърлили са тази вече на терасата на майка ми на 1-я етаж едно прекрасно пухено ангорско котенце! Cry

Миличка, пиши на Dory на лични, тя търси много малко коте, за да омилостиви мъжа си. Като е толкова малко, беззащитно и красиво има шанс да го приеме.

Убедена съм, че малкото ще си намери дом.  Hug

ahasver, голямо гуш за твоя чешещ се пух, да му изям нослето - имам слабост към всичко, де е сиво.

# 453
  • Варна
Lora-Di ,  привет и тук!  Hug  Британче само ли си търсиш?  Tired
Да , търся британче и то синьо !  Grinning Нещо се случи с мен на изложбата на котки , където видях тези създания за първи път на живо ! ... Влюбих се на дърти години !   Mr. Green ... Сега постоянно си мечтая за такава котка  Grinning ... Мъжът ми , като ги видя , също много се меракландиса , а той по принцип
не е котколюбител  Mr. Green ... За сина ми въобще не говоря , понеже той е влюбен в абсолютно всички котки ... Не си мислете , че проявявам някакъв снобизъм ... Просто ... това е котката за нашето семейство !  Grinning
ahasver , блазе ти !  Grinning А ти от къде взе твоя красавец ? ... Като прегледах сайта на варненския развъдник , ме обзе едно подозрение , че продават шотландски клепоухи , но с изправени уши (т.нар. страйтове) , които много приличат на британските ... Притеснява ме това , че те показвали много голяма честота на заболявания на скелета . Всъщност тази кръстоска е забранена .
(Усещате ли колко съм напред с материала ?!?   ... Ако знаете що информация съм прегледала през последните 2 седмици ... Готова съм за изпит по темата ! )

Banshee , попаднах и на форумите , за които говориш ... Наистина , стъписах се от неочакваното напрежение и нервност между
контактуващите в тях  newsm78 ... Намеци , недомлъвки ... Не можах да разбера интригата ... Кое прави отношенията толкова комплицирани ?  Ще ми се да мисля , че това е странична проява (макар и нежелателна) на страстта към тези красиви животни ... Дано не е проява на страст към нещо друго ...
Относно случая в развъдника - стори ми се , че собственичката се опитва да ни пробута котета , които не са нейни (не ми приличаха на британчета ) . Едното даже , според мен , имаше здравословен проблем ( ако ми го беше подарила , бих направила всичко , за да му дам шанс ) ... Имам чувството , че това беше главната причина да реагира така остро и да ни "сплашва" с високата цена , която би поискала , в случай , че ни даде родословие ...

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 01:08 от Lora-Di

# 454
Здравейте, извинете ме, че се намесвам в разговора ви, но диспута ви на тема британска котка е пълен с неточности и неверни твърдения ! Единственият човек, който се изказва компетентно, обосновано и достоверно е ahasver, не е лошо да се вслушате в думите й, особено при наличието на толкова измами при покупката на тази инъче невероятна порода котки .
Много "развъдници" и частни обяви злоупотребяват с желанието на хората да имат в дома си това красиво същество и предлагат изключително некоректно поднесена и лъжлива информация!
За жалост, за много хора животните са просто средство за изкарване на пари!
Линкът, който е сложила една от вас е меко казано смешен, защото това е вид борса за най- различни животни и в този сайт не фигурират имената на елитни развъдници . Ако разгледате елитните европейски развъдници, ще видите какво означава истинска британска котка, а цена на никоя котката НИКОГА няма да видите, написана в сайтовете им! Това е стил на елитните развъдници, другото е просто битак и борса!
Както Lora-Di е успяла да усети, ако мислите да си купите британска котка, като си правите сметката за евтина цена, рискувате да станете жертва на измама и много скоро да се сблъскате с грижи по едно коте, недай Боже с генетична обремененост, пълна липса на каквито и да е визуални качества, а и твърде вероятно, смесица от няколко породи. Британската котка е котка за ценители и за хора, които имат възможността да отделят не малко месечни средства за нея. Това е капризна порода котки и всякакви експерименти с нея са твърде нежелателни и опасни за здравето й . Британската котка е порода домашна котка, която никога не е живяла свободно, а винаги е била зависима от човека и именно това обуславя по - капризната й за отглеждане същност. Вземете ли си такова коте у дома, всякакви компромиси, относно начина й на отглеждане означават, че сте сбъркали породата за вашия дом. Ако наистина има човек, който истински е влюбен в тази порода, той никога няма да си прави сметката за пари и да лиши това елитно животно от най-качесвената храна и грижи !Британската котка е високоинтелигентна и чувствителна и тя изисква много от стопанина си, освен хубава храна, ежемесечни медицински прегледи и козметика висок клас, тя има нужда от много внимание и обич! Но не си мислете, че тези котета само искат, те ще напълнят дома ви с толкова любов, артистичност и веселие, за които не сте и предполагали!
Относно кастрацията и класовете пет, брийд и шоу, нещата стоят съвсем другояче от това, което някои от вас са коментирали, отново информацията е неточна и подвеждаща .
Купувате ли си британец, истински британец, а не "произведение" на некоректни развъдчици, няма начин да го направите за цена под 1000 лева и то за клас ПЕТ, тоест домашен любимец със задължителна клауза в договора за кастрация!
Останалите класове за развъдна и изложбена дейност са обект на съвсем друга ценова категория.
ahasver, поздравявам те за кометентността и знанията, както и за лилавия красавец на снимката ти!
Пожелавам на всички, които мечтаят за едно такова плюшено мече, да си намерят най-качественото и здраво коте, да го отглеждат правилно и да се грижат за него по най - здравословния начин, а то да им отвърне с много любов!
Надявам се да ме разберете правилно, написах всичко това единствено с цел да бъда полезна, a не да обидя някого!
Хубава седмица на всички!

# 455
Това е капризна порода котки... която никога не е живяла свободно, а винаги е била зависима от човека и именно това обуславя по - капризната й за отглеждане същност...
...тя изисква много от стопанина си, освен хубава храна, ежемесечни медицински прегледи и козметика висок клас

Съгласна съм с всичко в поста ти, с изключение на това. За много породи е създадена репутацията на "капризност" и "безпомощност", не знам и аз с каква цел - някакво усещане за аристокрация ли, какво ли - но тези котки изобщо не са толкова по-различни от "обикновените" си събратя. И те могат да ядат както скъпа храна, така и готвена попара. Храносмилателната им система не е пригодена към пушена сьомга само заради чистокръвното им родословие, все пак, това си е котка. Ако й угаждате, разбира се ще поиска само черен хайвер да яде, но това не значи, че биологически някакси е направена да живее само от скъпа храна. Здравословното хранене е важно както за чистокръвната така и за безпородната котка, така че в това отношение чистокръвната не е специална. Пък и има разлика между здравословна храна и елитна/скъпа такава. Когато стане дума за породиста котка, като че ли здравето и добрата грижа сами по себе си не са достатъчни, ами всичко трябва да е по-по-най просто заради синята кръв на принцесата, и ако не се разориш да я глезиш, значи не я обичаш достатъчно или не я заслужаваш. Глупости. Например какво точно значи "козметика висок клас"? Спа хотел и кремче Лореал против бръчки? Това е просто абсурдно. Едно е да й поддържаш козината чрез разресване, друго е да настояваш за скъпа козметика. Ако няма здравословни проблеми (както се предполага при правилната покупка), за какво й трябват ежемесечни медицински прегледи? Ние децата си не водим на прегледи всеки месец, та котката ще водим. Колкото до зависимостта от човека, за разлика от кучетата, котките са одомашнени много по-късно и то не до такава степен, че да бъдат напълно зависими от хората. Има някои екстремни породи, изкривени извън естествения вид на животното и съответно принудени да зависят от човека - като сфинксовете например, на които им е студено навън и оголената им кожа е станала чувствителна, или тъпоносите, на които им сълзят очите и развиват инфекции. Тези наистина имат нужда от повече грижи и са зависими. Но останалите могат спокойно да си живеят "свободно", да ловуват и да се катерят по дърветата, защото това си им е в кръвта все пак, и една селекция за пухкава козина не го е затрила.  И породистите котки са котки все пак, не са кралски особи от Марс. Имат нужда от качествена храна и добри грижи, както всеки домашен любимец, но да се настоява на скъпи и елитни ненужни глезотии само защото котката е аристократка, е просто прекалено.

# 456
  • Пловдив
TINA.K   Тези дни като беше хладно спяха в кухнята, иначе на терасата е завет и сме им направили една голяма каса, облечена с найлон,с 3 пласта стари черги,огоре пак найлон,вътре с две пухени големи играчки и шишета с топла вода или електрическата възглавница на  1     и ела да ги видиш как спят по гръбче с кеф. Grinning

# 457
Дидитка е права, че това е преди всичко Котка. Мисля, че всяко животинче заслужава най-добрите грижи. Това обаче не винаги означава Най-скъпите. Naughty
Здравословно и балансирано хранене, много любов и нормални условия на живот. Това не се отнася само за породистите.
Не ме разбирайте погрешно. И аз ги харесвам, уважавам избора на всеки. Но не ми харесва, когато за едно животно се говори като за някаква вещ. То било селектирано за еди какво си, било произведение на еди кого си, служело за незнам какво си... и т.н. и т.н.
Това не е ли преди всичко живо същество.  Thinking Не искам да обиждам никого, просто се дразня понякога, когато се отнасят като към вещи с определени животни.
Имала съм кученце, живя щастливо 16 години. Не беше породиста, смес от някаква булонка и не знам какво още. Но нямаше по-мило и интелигентно същество. Изстрадало толкова много, че и идея си нямате. Собственика й искал от нея мъжко кученце да го прави ловджиско. Просто безумие за булонка и то толкова дребничка. Родила е малка, живяла в клетка за гълъби, гърмяна с пушка от стопанина си ... При мен заживя спокойно и щастливо и дари цялата си любов. Въпреки, че нямаше родословно дърво. Спасих един живот, една душичка.

След това си взех котарак. Азис - аз съм ви го показвала. Прибрах го от улицата, не че нямаше да се справи там, той сам дойде при мен. Беше независим, без родословие, интелигентен, здрав и превръщаше сивото ежедневие в цветен празник.

Рижко също не е породист. Даже си беше доста грозноватичък като малък. Взех го от една жена, която твърдеше, че е от нейната котка. Но той по-скоро приличаше на току що прибран от улицата. Проскубано, измършавяло малко същество събиращо се в едната ти шепа. Имаше гъбички като го взех ( за щастие сравнително лесно и бързо ги излекувахме), имаше и все още си има пъпна херния.
Още като го видях, бях наясно с проблемите му. Най-важното е че той получава адекватни грижи и си позволява лукса да се глези и капризничи точно като някоя кралска особа. Нищо че във вените му не тече "синя" кръв.
Той е най-милото същество.

Нима те не са заслужавали най-доброто. До колкото ми е по силите и възможностите съм осигурявала и осигурявам най-доброто. Не казвам най-скъпото.  Naughty
Получават по-добри медицински грижи и по-редовни профилактични прегледи от колкото аз.
Най-вече получават и връщат многократно повече любов.

# 458
Това е капризна порода котки... която никога не е живяла свободно, а винаги е била зависима от човека и именно това обуславя по - капризната й за отглеждане същност...
...тя изисква много от стопанина си, освен хубава храна, ежемесечни медицински прегледи и козметика висок клас

Съгласна съм с всичко в поста ти, с изключение на това. За много породи е създадена репутацията на "капризност" и "безпомощност", не знам и аз с каква цел - някакво усещане за аристокрация ли, какво ли - но тези котки изобщо не са толкова по-различни от "обикновените" си събратя.

Съгласна съм напълно с това, а  и с всичко останало, което си написала.  Laughing
Вижда се, че има здравомислещи хора, които все пак успяват да отсяват сеното от плявата. Wink

Ще ме простят "експертите"  надявам се, Praynig Wink но ще пусна един "смешен"  цитат:

Цитат
British Shorthairs do not require a lot of grooming as their fur does not tangle or mat easily. However, it is recommended that the coat be brushed occasionally, especially during seasonal shedding, since they may develop hairballs at this time. British Shorthairs can be prone to obesity when desexed or kept indoors, so care should be taken with their diet.[5]

Бритишът са великолепни котки - една от най-красивите и популярни породи, но имайки предвид  произхода им, да се твърди, че никога не са живели навън е нелепо.

Изумена съм от реакциите (и регистрациите) Wink, които предизвика моят пост. Нямах намерение да коментирам и оспорвам качествата на породата (харесвам ги изключително много Hug), а само някои "практики"  в  забележете - българските   развъдници.   Peace

# 459
  • Атлантис, Галактика Пегас
Е, ето ме и мен - новата мама на Джеси!
Безкрайно благодаря на Емел за трудно взетото решение и на TINA.K за доставката и сладките приказки, докато новия член на семейството ни си поопознае дома.
Та така, вече си имам две госпожици, които явно си допаднаха и на мен ми е толкова приятно да ги гледам заспали глава до глава. Мамини душици... разчувствах се..

Сега, с ваше позволение, ще ви досаждам с въпроси, докато вляза в ритъм, че скоро не съм гледала коте и съм забравила някои неща.

И първия: да и взема ли някакво съоръжение за точене на нокти? Възприемат ли ги или не им обръщат внимание? Предложиха ми в няколко варианта в зоомагзина, но не посмях да взимам преди да питам.
Нашия Томас точеше нокти във Враца на прага на кухнята той беще от чамово дърво, и на един параван който отделяше трапезария и кухня. Сега тук в София точи нокти на една дъска чамова която сложихме имитирайки "неговия праг"
Да ти е честита дъщеричката -Джесика! По често да расказваш за нея и да качваш снимки!  Hug

# 460
  • София и Морето от време на време
TINA.K   Тези дни като беше хладно спяха в кухнята, иначе на терасата е завет и сме им направили една голяма каса, облечена с найлон,с 3 пласта стари черги,огоре пак найлон,вътре с две пухени големи играчки и шишета с топла вода или електрическата възглавница на  1     и ела да ги видиш как спят по гръбче с кеф. Grinning

Шушинки мънички. Да ги нацелуваш от мен.  Hug
Електрическата възглавница променя ситуацията коренно, че шишето топла вода за 1-2 часа предполагам става студена.
Иначе и ние така бяхме опаковали клетката - върху 5см стиропор, разни стари хавлии и найлон отгоре, килимче и други хавлии вътре ... и входа на клетката максимално притворен с опция да минават навън-навътре.
Аз понеже съм си зиморничава и ... Голям зор ми е да не навличам зимата децата колкото себе си, че да не ги дефектирам и тях. Ама то мойто професионална деформация  Joy - 12г ски-учител - по цяла зима на всякакви метео условия навън и сега - студ да не усетя.  hahaha

# 461
За последно няколко снимки на Джеси от мен:

Така се гушкахме и ми мъркаше целия следобед: (сега Мърчо е в същата поза, ама нещо спря да мърка напоследък  newsm78)

Гушната в новата си мама, след като поопозна обстановката и преспа при кака си в стаята и, докато син ми и дъщеричката на Тари си контактуваха - оказаха се родени през 17 дни  Laughing. Накрая нашичкия си тръгна със скайпа и телефона на девойката  Mr. Green Май почва да ни подгонва лекичко пубертета - до сега не е взимал телефони на момичета, може и заради Джеси да е - голям дечко е още като поведение, ама знам ли го???

Накрая Джеската ни изпрати, гушната от кака си и мъркаща здраво.  Heart Eyes

# 462
  • Атлантис, Галактика Пегас
Джеси намери любящо семейство.  Hug Много е сладка. Като се прибере малкия от училище ще му кажа че вече е осиновена.  Wink

# 463
... Та така, вече си имам две госпожици, които явно си допаднаха и на мен ми е толкова приятно да ги гледам заспали глава до глава. Мамини душици... разчувствах се.

Да му мисли мъж ти с 3 жени в къщи  Mr. Green Joy  
При нас пък е обратното: мъж, 2-ма сина и двете котки - и те мъжки - абсолютно малцинство съм...

# 464
Джеси намери любящо семейство.  Hug Много е сладка. Като се прибере малкия от училище ще му кажа че вече е осиновена.  Wink

Съжалявам, че при вас опита донесе неприятности. Как сте ти и ръката ти?

Общи условия

Активация на акаунт