Царска тунршия

  • 28 518
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 27 523
ай-добра  по мнение на моята къща, е една рецепта,където нарязания зеленчук се залива със смес от сол,захар и оцет,бърка се извесно време,след това се пълни в буркани и се вари 3-5 мин.

Това, което описваш, пак е вид царска туршия  Simple Smile Майка ми така я прави принципно. Става хубава, да  Peace

# 31
  • Мнения: 660
Абе аз ли се бъркам или не се слага зеле в тази салата. Аз знам, че царската туршия е и със зеле освен другите зеленчуци, ама вие май говорите за друго. Мисля, че принципа на правене е същия, така че може би няма значение. Rolling Eyes

# 32
  • Мнения: 5 001
Абе аз ли се бъркам или не се слага зеле в тази салата. Аз знам, че царската туршия е и със зеле освен другите зеленчуци, ама вие май говорите за друго. Мисля, че принципа на правене е същия, така че може би няма значение. Rolling Eyes
Ами карфиола е вид зеле.... Laughing

# 33
  • Мнения: 27 523
Карфиолът е вид зеле, да  Simple Smile Но иначе от обикновеното ни познато зеле - не, не се слага. Само карфиол, камби и морков. Като екстри вече целина и чесън.
Зеле и зелени доматки - в суровата   Party

# 34
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Аз също имам подобна рецепта /не помня наизуст пропорциите/, става много вкусна, но е по- различна на вкус.

Режеха се общо 7 кг зеленчуци, насипват се със сол, захар, оцет и олио. Стоят така 6-7 часа, през това си пускат много вкусен сос. После се реже целина и чесън, пълнят се в буркани и се заливат със соса. Ако стоят по- малко часове, сосът няма да ви стигне /пробвала съм  Mr. Green/. Затварят се и се заваряват 5 мин. Имат вкусът на тези, които се пекат пълнени на фурна.
ай-добра  по мнение на моята къща, е една рецепта,където нарязания зеленчук се залива със смес от сол,захар и оцет,бърка се извесно време,след това се пълни в буркани и се вари 3-5 мин.

Това, което описваш, пак е вид царска туршия  Simple Smile Майка ми така я прави принципно. Става хубава, да  Peace

можели по подробно за оцета, солта и захарта, интересуваме количеството

# 35
  • Мнения: 26


можели по подробно за оцета, солта и захарта, интересуваме количеството
[/quote]
Рецептата е за   20 кг нарязан зеленчук, залива се със смес от: 2 л оцет,1 л олио,11/2 кг захар и 600 гр.сол,бърка се 2-3 часа от време на време .Пълнят се бурканите,залива се със сока,затварят се и се стерилизират. Peace

# 36
  • Мнения: 2
ето я и моята рецептичка за царска трушия...мнго съм доволна от нея и ако някой иска нека да я пробва...

Продукти:
5 кг камби
1 кг моркови
2 кг карфиол
2 кг зеле
керевиз с листата
чесън
300 мл олио
1,5 л оцет
1 чаша сол
2 чаши захар
дафинов лист, черен пипер

Приготвяне:
Всичко се нарязва и се обърква с 1 чаена чаша сол и 2 чаени чаши захар. Престояват една нощ, след това се изцежда сокът и се прибавят 1,5 литра оцет, 1 чаша олио, дафинов лист и черен пипер. Всичко това, тази смес, се сварява и след като изстине се заливат чушките и зелето, които се нареждат с натъпкване предварително в буркана, запечатват се бурканите и се стерилизират малко.   chef smile3523

# 37
  • Мнения: 767
От миналата година тази туршия по рецепта на TheNMaste newsm51 ни е любима и сме изяли огромно количество. Ето последните два буркана:

# 38
  • Германия
  • Мнения: 29
Момичета помощ, правих днес царската туршия със топла заливка, но сега поглеждам че скилидките чесън са станали сини. Знаете ли на какво се дължи това, и проблем ли е?

# 39
  • Мнения: 5 001
Момичета помощ, правих днес царската туршия със топла заливка, но сега поглеждам че скилидките чесън са станали сини. Знаете ли на какво се дължи това, и проблем ли е?
Най-вероятно си купила от китайския чесън!  Sick Много е гаден...

# 40
  • Германия
  • Мнения: 29
Момичета помощ, правих днес царската туршия със топла заливка, но сега поглеждам че скилидките чесън са станали сини. Знаете ли на какво се дължи това, и проблем ли е?
Най-вероятно си купила от китайския чесън!  Sick Много е гаден...

Мастърче, в Германия съм, взех го от турците. Кажи сега това проблем ли ще е, да не се натровим нещо?  #Crazy

# 41
  • Мнения: 5 001
Момичета помощ, правих днес царската туршия със топла заливка, но сега поглеждам че скилидките чесън са станали сини. Знаете ли на какво се дължи това, и проблем ли е?
Най-вероятно си купила от китайския чесън!  Sick Много е гаден...

Мастърче, в Германия съм, взех го от турците. Кажи сега това проблем ли ще е, да не се натровим нещо?  #Crazy
Не вярвам нещо да стане.....Знам само,че много дразни стомаха,защото е много лют.....
Но е много неприятно да го видиш така с променен цвят....На мен ми е ставал и зелен като го накисна в оцет за шембе чорба,,,,,Пфуууу.... ooooh!

П.П. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 42
  • Германия
  • Мнения: 29
Ах, мерси, след няколко ден ще я опитам. 

И ПП за твоето ПП  Hug  bouquet hug

# 43
  • Мнения: 27 523
Олио не знам да се слага в царската туршия  Thinking

xondroula, чесънът се оцветява в синьо, когато има достъп до кислород при процеса. Ако го затиснеш и потопиш, без въздух, няма да посинее  Peace

# 44
  • Мнения: 5 001
Блондич...ма що се получава само с китайския чесън?

Общи условия

Активация на акаунт