аз реших проблема с приказките много отдавна - едната вечера четем/разказваме приказки в леглото на камен, а на следващата - в леглото на петра. казах го императивно и не-подлежащо на обсъждане, така че вече е въведено като правило

нин - ние живеем съвсем близо до клубчето, така че може да направим тежка организация - по-рано да донесеш чашки, чинийки, каквото у нас, а в самия ден само да пристигнете царствено
сладкарница 'пчела' също има съвсем наблизо - на стамболийски, така че ако цените там ти прилягат, може и тората да не мъкнете, а съвсем от района да вземете всичко. обаче си е галимация - един пък да дойдеш и да се разбереш с каките (имало затруднения със свободните дати, казваше приятелката ми, дето есента празнува там), втори път да дойдеш да намяташ багажите у нас, и трети път за самото парти. хубавото е обаче, че има 4 почивни дни по това време. и да, с метрото е удобно - вардар е току' до клубчето 
ние за 2 дни отметнахме голяма част от пдготовката - вчера купих багажите - чаши, чинийки, парти-аксесоарите (леле, колко пари хвъкнаха
), и меденките напарвих и нарисувах за парти-багс-овете на децата, така че отметнахме поне 15-20% от подготовката. днес навярно и тортата за детската ще поръчаме от 'пчелата', така че за тая седмица приключихме (е, то е и неделя
); от другата седмица започвам великденските сладки, част от които ще оставя и за градинското парти на 1ви, а другата седмица ще правя захарните фигурки за голямата торта. изобщо не ми се прави торта, честно казано, а и съм много кът с времето с тия текстове, обаче торта за 40 деца и двойно възрастни ще ми отреже главата, дори и да поръчам в най-евтината ссладкарница. така че ще се наложи аз да правя. лошото е, чекамен иска русалки, при това 4, което хабер си нямам как се правят русалки. навярно ще купя някакви мънички пласмасови фигурки, които да туря върху тортата. оф, не знам. тия нашите рождени дни са като военна операция - никакво удоволствие не усещам от самия празник - едно търчане, едно напрежение, въртене в кухнята - отват сега отиваме да чистим градинката. не че регулярно не я чистим, ама днес ще е планово

...
цени в 'пчелата':
- торта със захарни фигури, 16 парчета = 54 лева;
- тортасъс захарни фигури, 20 парчета = 61 лева;
- торта с картинка, 20 парччета = 36 лева;

ще си поканим вкъщи гостенчета, ще са само 5, най-най-най-близките, дори и с 5 ще стане лудничка, щото вкъщи си е едно мъничко
майче, мерси ениуей 
до към кога да сме решили, че е свободно някоя събота/неделя, колко ли време предварително 
Оттогава предпочитам да си купувам, а и за щастие Калоян не е чувствителен към храна или нещо друго.

по тая логика аз силно трябва да се притесня, защото камен най-харесва розово...