Бързо лятото отмина, тръгна май-че на градина

• 31 368
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
ихааа, даже краси се е разписала! следя те аз във ФБ, ама друго си е отчетната Simple Smile
аз реших проблема с приказките много отдавна - едната вечера четем/разказваме приказки в леглото на камен, а на следващата - в леглото на петра. казах го императивно и не-подлежащо на обсъждане, така че вече е въведено като правило  Peace

нин - ние живеем съвсем близо до клубчето, така че може да направим тежка организация - по-рано да донесеш чашки, чинийки, каквото у нас, а в самия ден само да пристигнете царствено Wink сладкарница 'пчела' също има съвсем наблизо - на стамболийски, така че ако цените там ти прилягат, може и тората да не мъкнете, а съвсем от района да вземете всичко. обаче си е галимация - един пък да дойдеш и да се разбереш с каките (имало затруднения със свободните дати, казваше приятелката ми, дето есента празнува там), втори път да дойдеш да намяташ багажите у нас, и трети път за самото парти. хубавото е обаче, че има 4 почивни дни по това време. и да, с метрото е удобно - вардар е току' до клубчето  Peace

ние за 2 дни отметнахме голяма част от пдготовката - вчера купих багажите - чаши, чинийки, парти-аксесоарите (леле, колко пари хвъкнаха  ooooh!), и меденките напарвих и нарисувах за парти-багс-овете на децата, така че отметнахме поне 15-20% от подготовката. днес навярно и тортата за детската ще поръчаме от 'пчелата', така че за тая седмица приключихме (е, то е и неделя Wink); от другата седмица започвам великденските сладки, част от които ще оставя и за градинското парти на 1ви, а  другата седмица ще правя захарните фигурки за голямата торта. изобщо не ми се прави торта, честно казано, а и съм много кът с времето с тия текстове, обаче торта за 40 деца и двойно възрастни ще ми отреже главата, дори и да поръчам в най-евтината ссладкарница. така че ще се наложи аз да правя. лошото е, чекамен иска русалки, при това 4, което хабер си нямам как се правят русалки. навярно ще купя някакви мънички пласмасови фигурки, които да туря върху тортата. оф, не знам. тия нашите рождени дни са като военна операция - никакво удоволствие не усещам от самия празник - едно търчане, едно напрежение, въртене в кухнята - отват  Confused

сега отиваме да чистим градинката. не че регулярно не я чистим, ама днес ще е планово   Wink
...
цени в 'пчелата':
- торта със захарни фигури, 16 парчета = 54 лева;
- тортасъс  захарни фигури, 20 парчета = 61 лева;
- торта с картинка, 20 парччета = 36 лева;

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 13:24 от маик

# 676
хихи русалки Flutter

аз, съвсем по темата, да докладвам, че днес с мира окончателно решихме Heart Eyes ще си поканим вкъщи гостенчета, ще са само 5, най-най-най-близките, дори и с 5 ще стане лудничка, щото вкъщи си е едно мъничко Heart Eyes, но пък рожденичката да е хепи с дечицата - това е най-важно Heart Eyes
другата година, за 5 годинки живот и здраве,мисля да е на клубче, но тематично парти Heart Eyes тъй и тъй се дават пари, поне да са малко повече, но да има за какво Heart Eyes

онова там марсел направо ми отпадна поради далечината, тук само до метрото в младост да стигна ми е едно 30мин, хич не ми е удобно значи, а уж съм в младост, вървя пеш до спирка на авт 5-10мин, после чавтобус за 4-5 спирки,че чак отгава метро Crazy майче, мерси ениуей Hug

тъй като има дечица от четящите и пишещите тук, вие си знаете кои Hug, които щяхме да искаме с мира да поканим, но... няма как, мноооого ще се радвам да си направим едно общо в онази зала... поне така накуп да се видим и да се лудуват, всички ще се радвам да видя Hug искате ли за към края на май да се ориентираме?? може да пробваме и сладкарници папая, а отсреща или по тел ще си поръчаме пици Grinning  до към кога да  сме решили, че е свободно някоя събота/неделя, колко ли време предварително newsm78

кар4ита, ей Hug и - а така - нема д аим се даваш Crossing Arms Mr. Green

# 677
  • Перник
Ние сме "ЗА" среща - когато и където кажете  Peace
Нашия рожден ден е още далеч, така че нищо не сме измислили. Калоян постоянно обяснява какво ще пише на дядо Коледа, трябва да му напомня,че дооооста преди това има рожден ден  Crazy
Колело купихме миналата година, но той не благоволи да го кара  Confused

# 678
Къде сте, момичета?
Обичам да си пия с вас кафето!
Аз днес съм решила да правя сладолед, че нали Мила много обича, а са пълни с Е-та. За сега сме го ограничили до един път в седмицата, но като се затопли и започнат д асе разхождат тези изкушения по улиците трябва да има заместител. Гледах един вегански, но той пък с банан, а и той е противопоказен. Дано стигна до него, де.
Вчера имах помощ - мама изведе децата - и аз успях да измия една част от прозорците. Как се зарадвах само.  Laughing Ако някой ми беше казал, че ще се радвам на подобно нещо, нямаше да му повярвам!

# 679
  • Перник
Ася, аз съм пробвала да правя сладолед мноооого отдавна. Имаше яйце в рецептите и после ми миришеше ужасно силно на яйца  Sick Оттогава предпочитам да си купувам, а и за щастие Калоян не е чувствителен към храна или нещо друго.

# 680
Един с яйца преди доста време пробвах и аз...  Sick Сега ще е нещо съвсем различно, в рецептата има кашу, кокосово масло, плодове. Определено ще експериментирам и се надявам да е сполучливо, че да се кефи сладоледеното момиченце.  Grinning

# 681
сладоледът е чудесна междинна закуска за лятото - децата всеки дeн намазват по един от макдоналдс, а често и вечерта у нас мушват още един;
ако си харесаш рецепта, можеш после да си купиш и машина за сладолед - едва 30тина лева са  Peace

и понеже светлето е подхванала темата за подаръците, то аз мога да споделя, че измислихме частта, която е за роднините - от едните ще има ел. четки за зъби; от другите - ДВД, че нашето се счупи (вече купено) + билети за цирк Балкански, ние купихме билети за цирка на закрита сцена, от другите - глобус, ама географски, а не политически, а на свекърва ми поръчахме малки метални градинарсkи пособия, включително и малки кофички, че ми писна всяко лято да купуваме пластмасови боклуци за морето; нашият пдарък ще се случи на самия ден - ще заведем децата в джъмбо да си изберат каквото искат. 100% камен ще поиска русалка или Рапунцел, ама каквото - нали си е неговият рожден ден - да си избира русалка ПЪК, щом иска.
и понеже наближава края на филмчето джангъл джанкшън, след което тръгваме за детската, то спирам да пиша на ранина и отивам да се обувам. ето, филмчето свърши. тръгваме!

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 16:48 от маик

# 682
  • Перник
...малки метални градинарсипособия, включително и малки кофички, че ми писна всяко лято да купуваме пластмасови боклуци за морето...

Явно ние сме уцелили някаква супер качествена (и евтина) пластмаса, защото още са му здрави първите кофичка и лопатка, купени за Калоян в далечната 2008 година  Rolling Eyes Всъщност, почти ВСИЧКИ играчки, които е получил до момента са здрави - не чупи играчки моето дете, а вкъщи вече няма място за нищо  ooooh! Но онзи ден с баща му са дали 6,90 лв. за "сладък бакуган"  #2gunfire

# 683
Сладоледът стана и беше изяден (основно от малкото сладоледно момиченце)!  Mr. Green Според моите вкусове стана малко тежък, ще поработя върху рецептата докато я напасна. Направихме един жълт - с манго, и един розов - с ягоди.
Може би наистина е време за машина за сладолед, къде ли ще я центрирам само...

# 684
хъхъ русалка или рапунцел хъхъхъхъъх
вижте ако има таткото на малката русалка или просто тритон - мъжки русалчо Mr. Green

# 685
  • Варна
Тук сме. Дъждовна,  и мрачна Варна днес.

Мирела гледа "Клуб на Мики Маус" и като свърши тръгваме. Ама вие късно тръгвате Майче, ние най-късно в 8 без 15, нашите деца ги искат на градина до 8.00 Tired

За подарък, ами Мирела иска всичко каквото види, и няма нещо конкретно избрано, че да го взема за РД. Май ще я вкарам в някой детски магазин и каквото си хареса, това, тя си мини мненията постоянно.

Вчера децата от градината, вкл. и нашите дребосъци там, чистели градинки, а ние родителите се събрахме вечерта и за нула време боядисахме съоръженията от площадката на нашата група, чак и рисувахме по плочките с останалата боя Crazy Crazy

# 686
  • Перник
Тук сме. Дъждовна,  и мрачна Варна днес.
Цитат

Снежен Перник ви поздравява  Confused Снощи при нас натрупа ок. 5 см. сняг, та сега не знам какво ще се случи с цветята в градината и с подправките, които тъкмо започнаха да никнат.
В София има съвсееем мъничко сняг по покривите.
Калоян така се радваше на снега - "урааа, сняг, утре е Коледа" - обясних, че не е. "Значи ще ходим на Мальовица" - не, няма, на работа сме. Убих му всички илюзии  Twisted Evil
А снощи той ни пита кой ни е любиия цвят. Баща му казва червено, аз спестих факта,че любимия ми цвят е черно и също казах червено. Калоян заяви, че любимите му цветове са тъмно синьо и черно  Shocked Защото били тъмни  Rolling Eyes Сега се чудя какво да мисля за психическото състояние на детето ми....нормален ми изглежда, а с тия цветове  newsm78

# 687
ааа, не така  Naughty по тая логика аз силно трябва да се притесня, защото камен най-харесва розово...

нашиет ги искат в 8.30-8.40, ако ще закусват в ДГ, и след 9, ако са вече закусвали у дома (за което предупреждаваме предния ден). и да ти кажа, вашето ми е по-смислено. по-рано е, но пък е по-смислено; никак не виждам как дете, което закусва в 8.45-9 часа след това обядва в 11.30-12 часа, какъвто е режимът в градините  Rolling Eyes

# 688
кога имате време за филми, аз ставам, пия кафе, оправям се, буда мира, обличам я и тръгваме.... може би са ви ранобудници децата newsm78

значи ама мноооого ми е смешно с това розово и тези принцеси ве  Joy Joy

няма проблем с цветовете, според мен, рано е, те и без това си ги менят мненията.... из нета сигурно има инфо кога любим цвят има значение

аз мира 2 пъти съм я водила така в магазин да избира, много е яко.... колкото по-големи стават, толкоз по ще ги кефи такъв вариант, мен лично и сега би ме изкефил мен да ме водят така Mr. Green

# 689
  • Перник
Майче, аз бих предпочела Калоян да харесва розово  Peace

Ох, тази нощ не ме остави да спя това дете  ooooh! не стига, че си легнахме в 1, но до 4 се въртя, мрънка, мести се от неговото легло в нашето, от нашето в неговото, накрая се напика и след като го преоблякох, си легна и заспа кротко. Та, спала съм нормално 2 часа и 5 минути  Rolling Eyes Господи, благодаря, че е петък  Tired

Общи условия

Активация на акаунт