Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

• 106 832
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
solej, благодаря и тук за търпеливостта и отзивчивостта, за безценните съвети и напътствия! Само искам да вметна, че житото, когато е държано във вода - телесна температура става меко и в такъв вид след около 48 часа при мен. 36 часа са добре, ако се използва термос, но след напътствията, които получихме, мисля, че е най-добре да си предвидите 2 денонощия и по-ниски температури на водата.

# 571
Съгласен съм с корекцията.Макар ,че при в нас  покълването се получи със студена вода след 48 часа.
Затова много пъти съм писал ,че часовете за покълване са малко относителни.Те навярно са от 36 /може би с температура на водата 37 гр./ до 48.Зависят от топлината на водата,на стаята,от житото,от смяната на водата,от качествата на водата.Затова няколко дни преди всеки Житен режим пробвайте кога вашето жито ще покълне.Вече знаете какво трябва да се получи.
  Ето и една интересна ингормация.Оказа се ,че най -благоприятната температура за хората ,които населяват умерия пояс, е 22 градуса.А за покълването на житното зърно-пак толкова.
   Затова можем да пробваме с тази температура.Можете  да споделяте за часовете,които са ви били необходими за покълването.
Така всичко ще бъде естествено и без излишни революции.
 И помнете ,че много добре се справяте!

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 14:46 от solej

# 572
Пети ден съм на житния режим, като първия изядох три ябълки и девет ореха, а следващите карах само на жито. Супер се чувствам. На четвъртия и петия ден не изядох цялото жито... На петия ден (днес) огладнях. Всеки ден съм имал поне по едно откровение и продължавам да се моля за още. Бъдете здрави и успех!

# 573
Здравейте на всички! Вече съм 8 ден. Чувствам се добре, по-леко ми е, килограмите са по-малко. Спазвам режима, с изключение на това,че пия много чай и малко вода и едно кафе сутрин. Имам само един проблем- не съм ходила по голяма нужда от няколко дни. Може би храната се усвоява почти 100% и "отпадъка" е малко? Rolling Eyes Или пък причината е персонална - физиологична, лош метаболизъм? При вас как е?

# 574
Ала, на мен ми е странно, че имаш този проблем, защото аз писах преди, че въпреки че съм със затегнат стомах, сега си ходя редовно, всеки ден и се чувствам много "чиста" Laughing И това много ми допада като ефект, защото белтъчните диети например, запичат страшно много. Дали не е заради вида жито, или нивото му на готовност, защото миналата година, правих режима с груханото жито и тогава не се "чистех" така, както сега с житото за покълнване. Но може и да си е чисто индивидуална реакция. Simple Smile
Малко остана Simple Smile от сега предчувствам вкуса на слънчевата супичка с много магданоз свеж си я правя аз и лимонче Simple Smile
Проблем ли ще е ако я ям вечерта, защото в офиса няма как да си я приготвя, а ако си я приготвя от предната вечер, ще ми е студена и магданоза няма да ми е свеж, та се чудя кое е по-добре - да е свежа и да я ям вечерта на 10тия ден, или да не е свежа и да е студена, но пък да я ям на обяд?

Аз съм 3 кг по-лека Simple Smile и супер, супер енергична Simple Smile

# 575
Раздели различните храни повече/като време за ядене една от друга/.Не смесвай орехи и жито.Яж малко повече мед .Не прибягвай към билки или лечебни средства.Не е проблем ,че пиеш много чай,но да е от подходящи билки/маточина,мента,лайка.../
  Отпадъци в организма винаги има.Но може и да са по-малко.Обикновено при спазване на всички правила няма такъв проблем.Но има и индивидуални особености.Дори и при нормално хранене.
Осмият ден обикновено е ''победен''/по-силно е усещането  за лекота/.Деветият и десетият са ''премията''.
  Много е добре ,ако пиете поне две чаши вода /да не е студена/ един час преди ядене.
Същото можете да направите и два часа след яденето /ако следваме правилата/.Тогава такива проблеми ще са по-малко.
  Хубаво е да събирате всички отпадъци от режима /обелки,черупки/ в някакъв съд .След десетия ден можете да ги заровите на някое чисто място.

# 576
  Няма такива''детайлни''като вас в нета.. Направи си я с мерак вечерта на десетия ден.Малкото захранване трябва да стане до края на този ден.А и нали всичко хуваво трябва да се прави и с любов.
  Сядаш си спокойно вечерта и си хапваш бавно топла супичка....
  Ако не можете без сол,сложете, но много малко.Макар че лимоновият сок донякъде я замества.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 11:05 от solej

# 577
Супер си Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes с голямо удоволствие ще си я приготвя, пък както обичам да готвя.....Simple Smile (а тези дни готвих такива вкусотии за вкъщи, и няма да изговарям, да не дразня гладуващите Simple Smile и изпитвах някво странно чувство на задоволство, че ще им доставя удоволствие, дори и аз да не ям. Дори ми се наложи да лизна на вкус как е, дали има нужда от сол, ей такива неща и ходих да плюя и да си плакна устатата  Joy Joy Joy Joy Joy)
Ще й се насладя пълноценно на супичката.
А иначе, верно, много сме лудички  hahaha hahaha hahaha

# 578
Днес ми е последния ден от първата година активно ''дежурство'' във връзка с тази тема.
През този период успяхме заедно да създадем екип от съмиленици,които да си помагат; съхранихме добрия тон на комуникиране; успяхме да запазим темата от ''залитания''; реабилитирахме житото за покълване; успяхме да открием добрият начин за приготвянето му за хранене  по време на режима;въведохме десетдневната подготовка за режима ,която дава много добри резултати и неутрализира донякъде някои проблеми по време на същинската фаза; акцентирахме и върху алкално -киселинния баланс като основа за пълноценно и здравословно хранене/без проблеми/...
  Тези общи постижения /базирани са на много практически опит и четене в нета/ запълниха една празнота по отношение на правилното провеждане /правене/на Житния режим.
Защото само до преди година имаше много повече информация за духовната му страна и много по-малко за физическата.Освен,естествено.споделеното в някои форуми.Но то не беше достатъчно.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 11:09 от solej

# 579
 Февруарският режим/основна,същинска фаза/ можете да започнете на 21.2.2011 г.Това е началото ,което е обявено от Духовно общество Бяло Братство/Февруарският режим е основен за него/.Но денят е понеделник и е ''резервен'' за режими с такава цел.
  Който желае ,може да започне и на 23.2.2011 г.Денят за започване е най-благоприятен/сряда/.Може да има малки негативни влияния през десетия ден от новолунието,но неговия ''връх' е около 23 часа.
  Всеки може да си избере началото.
  Който иска, да си направи подготовка за режима /За да има по-голяма полза и да си спести някои неприятни физически моменти по време на същинската фаза ./,може да започне на 11.2 /за 21.2/или на 13.2/за 23.2/.
  Подробности за подготовката можете да намерите в този форум или във форума на сайта http;//www.bratstvoto.net  /хранене,Житен режим/
 Може да се настройвате психически за режима дори от утре.
 Успех!

# 580
Стирко,поздравления.Имам познати в България ,които правят ''прарежима''/само с жито/като теб,но много внимателно.Когато работим са ни нужни калории/а само от житото те са най-много 400/.
И внимавай с дъха от устата/от чистенето е/ Дори и многото паста за зъби,води и др.не помагат при ''строг''Житен режим.Да не прогониш хората около себе си.
  Грижи се и за кожата си и пий повече вода и чай.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 15:15 от solej

# 581
Ако искате ,можем да си обявим 1 февруари за Ден на Житния режим .Нали и без това някои негови теоретици мислят ,че режимът може да се прави само през този месец.А и този ден е доста ''весел '' за някои други хора/подобно на 14 февруари/.А и единицата е някакво начало.Дано да е успешно за всички!
  Можете да споделяте ,да питате ,да поздравявате себе си или някого,който има връзка с този Житен режим.
  Написах да поздравявате и себе си ,защото през тази година много от вас откриха неподозирани възможности по отношение на своята воля и успяха да постигнат неочаквани положителни резултати.

# 582
Ако някой се интересува от водата за ''ангелската супа''-средно около 1,5 литра.Но всеки да намери''своето'' количество.Някои оставят трите картофа да поуврат повече  и да се разцепят.После се слага магданозът.Не забравяйте-може само малко сол/някои  я забраняват/ и лимонов сок.Не слагайте олио и черен пипер.

# 583
Стирко,поздравления.Имам познати в България ,които правят ''прарежима''/само с жито/като теб,но много внимателно.Когато работим са ни нужни калории/а само от житото те са най-много 400/.
И внимавай с дъха от устата/от чистенето е/ Дори и многото паста за зъби,води и др.не помагат при ''строг''Житен режим.Да не прогониш хората около себе си.
  Грижи се и за кожата си и пий повече вода и чай.
Благодаря ти! Твоите съвети са много ценни.

Може би от утре ще си хапвам и ябълки, защото не успявам да изям цялото 100гр. жито. Страх ме е, че ще попречи духовно, така че внимателно ще го обмисля.

Едно обаче е сигурно в хранителен план - определено ще ценя повече всички видове храна след десетия ден Simple Smile).

# 584
   Аз те съветвам да ядеш и орехи.Те са за ума.А и са с най-много калории.Сега е студено и не е лесно да правиш ''строг''режим.
   Следвай препоръките за захранване след режима.Не е много лесно да не посегнеш към кулинарно изкушение през този период.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт