Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

  • 106 361
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 150
martin4e благодаря за инфото.

то4но това го няма в онлине магазина им, но аз разбрах какво то4но търся.
сега 6те експериментирам и 6те съм готова за запо4ването:) аз запо4нах от в4ера да се подготвам, на закуска хапнах жито, варено  за6тото моята дъ6теря така го яде, сега правя зелен4уци на пара и не мисля да ям никакво месо до запо4ването на режима.
с много ентусиазъм запо4вам и се надявам да го запазя до края Simple Smile
на вси4ки желая хубав  weekend Simple Smile

# 676
  • Мнения: 0
Стирко ,ти си създал своето чудо!Поздравления!
Дано си направиш и добро захранване!
Прочетох обръщението като "синко" - ти беше незаменима част от преживяването (и си). Вече благодарих на всички ви.

Когато си по-чист, всичко е по-красиво, по-приятно като усещане, по-готино!

# 677
  • Мнения: 206
Един весел поздрав за всички ,които си хапват зеленчуци днес: http://www.youtube.com/watch?v=6IjI3A9fEzg

# 678
  • Мнения: 4 806
Правилно ли разбирам, че началото на февруарския цикъл (определен като
най-ценен) е на 23 февруари тази година?

Благодаря, Снежна  Hug

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 11:29 от Асса

# 679
  • София
  • Мнения: 810
Да, Асса. 23 февруари ще да е най-подходящият ден за започване.

# 680
  • В облаците
  • Мнения: 30
Здравейте Simple Smile
Прочетох темата, предшестващите и доста от дадените линкове. Решила съм да се присъединя към спазващите режима от февруари. Искам да попитам: за първия ден се накисват 100 г жито 48 или 24 ч предварително, а за следващите дни? Целия кг жито ли се накисва още в началото, или само първите 100 г, а в края на първия ден - следващите 100 г и т.н.за следващите дни?
Извинявам се, ако въпросите ми са глупави.
Благодаря предварително

# 681
  • София
  • Мнения: 810
marinadi  Hug добре дошла!
Позволявам си да копирам поста на solej от миналата страница, с което се надявам, че ще отговоря на въпросите ти. Всичко е описано в първата страница. Експериментирай.
"Житото ти е цяло.Сложи го в някакъв съд/купичка/ във вода със стайна температура.Водата да е до върха на житото ,а то -100 гр.Покрий го с някоя чинийка.Сменяй водата през 12 часа.Виж дали е покълнало след 48 часа и може ли да се яде.После ще пробваш кога точно покълва.Имаш време до началото на февруарския режим.Помни ,че житото не се вари ,не е грухано и не се слага в термос.Освен ако не те болят зъбите,венците,стомаха..."
Прави се количество, което да е 100 гр. и на следващия ден - пак слагаш 100 гр., и така - всеки ден
Не правиш 500 гр. наведнъж за 5 дни, защото ще мухляса.

# 682
  • Временно
  • Мнения: 790
marinadi , аз киснех житото 48 часа,като сменяш водата на 12 часа.
За първия ден си накисваш 100 гр жито,два дни по рано,и така всеки ден слагаш по едно и също време приблизително да киснеш житото за по-следващия ден.Всеки ден по 100 гр.
Аз си купих един пакет от 1 кг и наредих 10 чашки,в които си го рапределих по равно,т.е. по 100 гр.
И така,например режима,ако го започваш в понеделник,то в събота слагаш 100 гр жито,което в понеделним ще е готово,в неделя слагаш други 100 гр,които ще са за вторник,в понеделник накисваш житото за сряда,и т.н.


Относно захранването - уж върви добре,с малко изключение снощи - направих невероятни солени бисквити с маслини и си хапнах с гуакамоле,днес съм на ориз с таратор. Simple Smile

# 683
  • В облаците
  • Мнения: 30
Благодаря, snow4eva и eva_merry  bouquet

# 684
  • Русе
  • Мнения: 7 144
Здравейте!
Аз още не съм включила кисело мляко в менюто си. Всъщност вчера изядох 1 лъжица докато си правих маска на лицето. В събота си готвих булгур със зеленчуци освен картофената супичка, а вчера и ориз със зеленчуци, но го хапнах днес. Ям си и салатки от моркови и краставици с лимонов сок, зехтин и копър, но без сол, като че ли така по-ми харесаха. За закуска ябълка и/или банан. Днес за обяд хапнах малко картофена супа и малко ориз със зеленчуци + един морков. От събота включих и солта и зехтина, но мнооого малко. До днес не бях пила и кафе, но тази сутрин се изкуших и си направих едно, но по-слабичко. Тази вечер ще си доизям ориза и за утре мисля да си направя качамак. Но да Ви кажа от тези картофи... нещо имам проблеми с ходенето до тоалетна. Реших да си хапвам сушени сливи и ми помогнаха.
Искам да Ви попитам, тъй като уж четох, но май съм го пропуснала между редовете - кога мога да включа риба в менюто си и месо(на което не държа толкова)?

# 685
  • София
  • Мнения: 810
Вики, чудесно се захранваш!  bouquet
Не бързай с месото и рибата - нека не е преди 10-тия ден. След 5-тия наблегни на млечните - мляко, сирене, като увеличаваш количествата до 10 ден, така че дотогана да останат невключени само риби и месо. С яйцата също не бързай.
Вики, пропусни ориза!!! Той ще те стегне допълнително! Хапни зеленчуци някакви, салата... все едно какво.

# 686
  • Мнения: 206
Е,когато се задават въпроси ,трябва и малко да се помисли.Няма как да стои толкова време покълналото жито без да се вкисне.А е добре да избягваме да го слагаме в хладилник.
 Житото покълва до 48 часа и когато стае готово ,се хапва до вечерта.Покрива се и се слага на хладно място след всяко ядене.

# 687
  • Мнения: 561
Записвам се в темата, смятам да направя житния режим за пръв път тази година. Защо обаче 23-ти февруари, не е ли 21-ви началото на режима?Скоро четох в Портала за съзнателен живот и останах с впечатлението, че 21-ви е общоприетата дата?

# 688
  • Мнения: 206
В темата няколко пъти вече беше обяснявано защо може да се за почне на 23.2.2011 г.Заради предимството да се почне в сряда и да се захраним в петък.Има малки проблеми с влиянието на пълнолунието през последния ден ,а може би и малко през деветия.Всеки избира кога да почне-на 21/официалната дата/ или 23.2.2011 г.

# 689
  • Мнения: 6
Здравейте! Аз започнах днес - понеделник е, смятам да се пробвам. Като за първи ден - нищо особено не усещам, освен леко пристъргване в стомаха. То пък си е малко необичайно, защото не може да е глад - аз до това време на денонощието тъй и тъй не съм яла... Мъжът ми се смее, че ще взема да напълнея от житната диета, защото сега съм щяла да ям по 3 пъти на ден вече... Laughing
Ще следя темата с интерес, поне 10 дена!
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт