Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

• 106 373
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
тожа което купих е weizen, ganzes korn, keimfähig, и само него има6е като асортимент

# 661
Житото ти е цяло.Сложи го в някакъв съд/купичка/ във вода със стайна температура.Водата да е до върха на житото ,а то -100 гр.Покрий го с някоя чинийка.Сменяй водата през 12 часа.Виж дали е покълнало след 48 часа и може ли да се яде.После ще пробваш кога точно покълва.Имаш време до началото на февруарския режим.Помни ,че житото не се вари ,не е грухано и не се слага в термос.Освен ако не те болят зъбите,венците,стомаха...

# 662
благодаря за отговора солеи Simple Smile
по4ти винаги съм виждала само ganzes korn.
аз сно6ти сварих въпросното жито за закуска тази сутрин, като преди това го бях накиснала 12 4аса, и 30 мин го варих и сега е покълнато и много вкусно, но след варене. сега 6те направя твоя съвет да видя дали 6те покълне и след колко време без варене. 40 страници нямам възможност да ги из4ета по темата, но това което е описание на режима в на4алото на темата го из4етох и останах с впе4атление 4е преди6ната ве4ер житото се слага в термос с топла вода и се затваря плътно. но 6те продължа да 4ета, на 18 е пълнолуние и би трябвало ако правилно съм разбрала на 21 или 23 да се запо4не режима, така 4е има достатъ4но време за доизясняване на някои детайли.

# 663
Днешното ми захранване:
1. Супа от морков, парче праз, 2 с.л. наситнено зеле, копър, целина, 2 с. л. басмати, лим. сок - това са за 2 купички, обяд и вечеря
2. Салата от малко червено цвекло сурово, малко морков, 1/2 авокадо, 6 изкиснати лешника, лимон, 2 с. л. зехтин и 1 с. л сусамов тахан
3. Ябълка
4. Супата
5. Салата от морков, авокадо, лимон, тахини, зехтин, парче краставица, чесън
6. Суров изкиснат слънчоглед
Цвеклото не беше по-добрият вариант от моркова - беше ми неогладняващо с часове и малко тежко. Останалото е супер и ме накара да се замисля кое за мен е по-добро - супа преди салата или след - май преди е по-добре.

# 664
RollingStones,
заслужава си да отделиш, колкото трябва, и да прочетеш не само тази, но и предишните 4 теми - особено 3 и 4 - там има ценна информация и линкове, едва ли ще съжаляваш, поне за мен е така, още бродя из тях..
Успех!

# 665
съгласна съм и запо4нах да 4ета, може би о6те днес тази тема 6те я свър6а и 6те ми се отворят о4ите за многото ми въпроси :)6те се постарая и другите да ги мина Simple Smile

# 666
Темата се разви през последните месеци и има корекции от началото дори на тази тема /5/.Нормално е.Стремим се към по-добро провеждане на режима на базата на опита,който трупаме от споделяне..Само преди година имаше само общи принципи и малко конкретност.След около седмица се надявам да има ново издание /6/ и там ще бъдат показани промените.

# 667
Хайде да оставим изразните средства на скайп и чат за някой друг форум /6,4,1/.

# 668
аnn69,мисля че си направила много добро меню за захранването си .Остава да си прецениш кога какво трябва да ядеш.Трябва да има време между отделните ти '' набези''към чинията.Но повечето неща ги знаеш ,а останалите ще ги усетиш.
След десетия ден можеш да представиш менюто си за всички дни на едно място/във форума/
Може би чрез съпоставяне ще направим едно много добро предложение за захранване.
Нека и останалите ''финиширали''те последват.Поработете малко и за себе си ,и за тези ,които ще правят режима след вас.Споделяйте и проблемите си ,и добрите си постижения.

# 669
ок, solej,
нека е в тема 6. Добра вечер!

# 670
RollingStones, аз ползвах ето това жито за моя режим

Немско е, от био магазин във Варна е купено, всъщност първо там открих жито за покълване, и не съм търсила на друго място. Стана...всъщност точно по описанията на solej го направих. Понеже пробвах как се получава доста преди да започна режима, за да съм сигурна ,че като започна няма да има изненади, и си купих два пакета от по 1 кг. Сега ми остана, но мисля да си го употребя...по-нататък, ще измисля под каква точно форма. Но сега нещо не ми се яде жито в захранването, а по време на режима само на едно хранене организма ми не го искаше, през останалото си го хапвах с апетит. С този режим се научих да ям сурови орехи, и досега съм ги обичала, но рядко съм посягала. Че и детето си ги хапва вече.
   Захранването върви по план - снощи отново бях на ангелската супа от десетия ден. Днес наобяд хапнах маруля с краставичка без сол, със съвсем мъничко зехтин. За вечеря си сготвих супа от праз, картофи, моркови, чушка и зехтин, но си сложих съвсееем мъничко сол. Е, няма такава вкусотия. Утре мисля да си карам на супичката и най-много някой друг морков. Не споменавам за закуска ябълка, банан, и разбира се орехите, и чай Ройбос с мед.

# 671
  Martin4e,справяш се чудесно с менюто за деня.И да слагаш малко повече зехтин, не е проблем.Зима е и трябват малко повече мазнини.Орехите са много добър избор.Ако ви стане навик да си ги хапвате и след режима /вкъщи/,ще сте спечелили още нещо от януарския  режим.Много полезни ядки.Особено,когато са сурови.

# 672
Десетдневният режим свърши (моят)! Случват се чудеса Simple Smile)) Бъдете здрави и силни!

# 673
 Някои от  вижданията ни за провеждането на режима се промениха през тази година/според мен-към по-добро/ и затова още веднъж ви предлагам разликите с първата страница на темата  или със статиите  в нета.
-Режимът се прави с жито за покълване ,а не с грухано.
-Режимът не се прави с по-големи кълнове ,а с кълнове в много ранен стадий/има и снимки  в темата/
-Не се  ползва термос ,а съд ,в който се поставя 100 гр.жито,който може да се покрива ,и вода с температура около 22 градуса.Залива се с нея до ''върха'' на житото.Покрива се съда.Трябва да се сменя водата поне през 12 часа.Необходими са поне 36 часа ,но може дори и 48.Затова трябва да пробвaте преди началото на режима покълването/ при вашите условия/.
 -Вече има и подготовка на режима /от 10 дни/.Постепенно се изключват част от храните,намалява се количеството на приетите калории.Има и по-духовна подготовка за тези ,които имат желание и възможности да я правят.

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 10:16 от solej

# 674
Стирко ,ти си създал своето чудо!Поздравления!
Дано си направиш и добро захранване!

Общи условия

Активация на акаунт