Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

• 106 786
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
Здравейте!
Поздравявам всички, които успешно изкараха режима! Аз също бях с Вас 10 дни, но само Ви четях и не се престрашавах да пиша. Изкарах режима без никакви прегрешения, като изключим снощи ходихме на гости и като разбраха, че ям орехи ми сложиха печени. Почти нямаха сол и аз ги белех преди да ги ям, но си хапнах повече Embarassed.
Не съм се теглила, тъй като нямах кантар при започване на режима, но предполагам, че 3-4 кг. задължително съм ги смъкнала. Определено личи по дрехите ми и най-вече по крачолите на панталоните и дънките ми. Миналата година през месец май също го правих с Вас, но тогава малко претупах захранването, че имаше много поводи тук в службата. Сега съм решила да съм стриктна до края.
Днес закуската ми беше 1 ябълка, след около 2 часа изядох 1 морков, за обяд си хапнах половината супичка, а преди малко изядох половин портокал и няколко резенчета лимон с мед. За довечера мисля другата половина от супата и да си хапна банан и грейпфрут.
Искам да попитам, тъй като никъде не срещнах информация от кой ден мога да включа в менюто си царевично брашно, като си правя качамак(естествено само варен, а аз така или иначе си го хапвам без запръжките отгоре)?
И още едно въпросче - ако нямам възможност да си взема пресни домати - може ли да използвам консервирани за готвенето в следващите дни(домашно производство)?

# 646
За качамака -към петия ден.Но без сирене и запържване.Той се доближава до хляба.
За домата-няма много да се усети в готвеното.Макар че не е много за предпочитане през първите пет дни.Не е особен проблем.Гледай да няма много сол.

# 647
  • Русе
Благодаря ти solej!

# 648
Ангелската супа си заслужаваше дните с жито!
Моето захранване:
1. Салата от 1 морков, 1/2 авокадо,  лимонов сок, 6 изкиснати ореха, 1 с. л. зехтин
2. Чаша супа от сварената още толкова за вечерта от - 1 с. л. басмати, 2 с.л. ситно
 нарязано прясно зеле, 1 морков, парче праз лук на ленти, 1 с. л. зехтин
3. Чай
4. Ябълка
5. Този път първо чашата супа, после същата салата + 1 с.л. сусамов тахан
6.Награда - чашка изкиснати слънчогледови семки
Вкусно е, всичко!

# 649
Поздравления на всички, които се захранват в момента! Бих ви поздравил със стихотворението на Пеньо Пенев за председателя, дъжда и житения клас, но за съжаление го няма в нета и книжката ми е в България. Чувствайте се поздравени задочно Simple Smile)
__
Утре е десетият ми ден... Чудя се как да направя обзор на приключението ми - започнах в сряда, защото реших да го направя в неделя и имах нужда от няколко дни прочистване. Молитвите (общи) помогнаха и изобщо не огладнях до близо 5-6 ден (както казах, преди това беше само лакомия), за един-два дни, а после улекна. На 6 ден се притесних да не би малкото жито, което хапвам, да не ми е достатъчно за движението (за извинение в понеделник бях пр. от 8 сутрон до 11 вечер на крака) и последвах идеята на solej да продължа с орехчета и ябълки, в резултат на което видимата умора и изтощението, което толкова ме радваше и ми даваше сила, изчезнаха; сякаш едно перде беше пуснато и честността ми към себе си намали.

Един от проблемите за напред, които не успявам да реша, може би вие ще помогнете със съвет, а може и да намеря отговора, които не съм разбрал, е защо житото спря да ми се услажда 4-5-6 ден, когато не съм ял повече от 30-40гр. на ден. Може би, за да изпита вярата ми, в което се провалих. Но категорично житото е най-важният елемент от режима и в този смисъл не успях да измина целия път.

Бъдете здрави!

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 00:49 от стирко

# 650
Ако това ще те успокои и на мен не ми се услаждаше след 5тия ден вече. Ядях го насила  Embarassed и само внушението/мисълта ми помагаха да продължа  Grinning

# 651
Стирко,допълнителните калории са те съхранили физически,защото може да си паднал дори под 600 с това ходене и стоене по студеното.А другите ти цели могат да бъдат осъществени само ,ако си жив и здрав.Не се увичайте от отшелнически подвизи ,защото ,ако ги има ,те се осъществяват в друга среда /без социално обкръжение,с чист въздух ,активна духовна работа ,по-малко пилеене на енергия/.
  Много малко са хората ,които могат да кажат ,че са могли да ядат житото с удоволствие през цялото време.Ако е нямало омръзване на физическо ниво ,то е било първо на подсъзнателно.И въпреки осъзнаването на духовната и физическа нужда от житото ,то не им се е ядяло.Еднообразието убива понякога удоволствието от храненето.А ти не си ветеран в областта на правенето на диети.
  Житото е много по-приятно от лекарствата.Затова затваряш очите ,не мислиш и ядеш.В енергията му и осмислянето на храненето с него, е смисълът на този режим.

# 652
Внимавайте с лютото /независимо от източника/ поне до петия ден.Ако ядете прясно зеле-много малко и ситно смляно.Избягвайте и по-трудните за смилане храни в сравнение с житото.
  Тези препоръки вече ги писах.Но...за тези ,които не са ги разбрали, ги повтарям.

# 653
   Както много пъти съм подчертавал, едно близване/хапване/ на нещо ''забранено''не е голям проблем.Проблем е ,че трудно можете да се спрете след това.

За мен това беше един от големите уроци, които научих от Житния режим /през миналите години/ - да изпитвам удоволствие от всяка хапка храна и да я ценя. И точно това ми помогна да не прекъсна режима през тази година.

Как върви захранването? Мен многог ме мъчи ниското кръвно и все ми се яде ту солено, ту сладко - но няма да се дам , ще се справя!
Успех на всички !

# 654
Sosko,направи си два литра медена вода ,но да не е студена,защото ''краде''калории ,а те ти трябват.Пийвай си ,колкото можеш и когато можеш.
Надявам си ,че нямаш алергия към меда и кръвната ти захар е добре.Можеш да го съчетаеш с някакъв чай .Ако искаш и зелен, но най-добре бял.Има го в БИЛЛА.Естествено ,чаят да е по чашка.
Ако искаш,можеш да си купиш чай  РОЙБОС от магазините Лечител.Него можеш да пиеш без ограничение.
 Препоръчвам го на всички.Използва се основно от хора с високо кръвно налягане ,но ободрява и с ниско.Приятно се съчетава с мед и лимонов сок / http://www.lechitel.bg/product.php?p=104 /
 Лимоновият сок  ще неутрализира донякъде желанието ти за солено.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 17:03 от solej

# 655
syjalqvam 4e pi6a s latinica, no imam problem s komputyra. imam molba nqkoi da mi kaje tova jito kak bi se kazvalo to4no na nesmki i ako ima informaciq kyde to4no moje da se kupi v germaniq. az sym ot podgotvq6tite se za fevruari i 6te se nadqvam da me prisyedinite kym ve4e oformq6tata se grupa. blagodarq za otgovora

# 656
Имаше възможност да се пише на лирилица най-малкото по два начина /тук/.Просто трябваше да прочетете мненията по-горе.
  Една от най-големите групи ,която ще прави режима и ще споделя ше бъде със сигурност тук.
Няма как да знаем къде в Германия се продава жито за покълване.Някои го намират в диетични магазини,други в био ,а някои дори в магазини за животни/Там бъдете внимателна.Може да е фуражно и обработено./.

# 657
  • София
Мисля, че ако го кажете така "Weizen für die Keimung" - ще ви разберат. Обикновено пише на няколко места "bio".

# 658
Да .И аз мисля ,че е нещо подобно.Пробвайте биото дали покълва.От купените в  някои български магазини имаше ''засечки.''Особено с модерния в момента древен сорт лимец ,който има западен братовчед спелта .Аз не ви ги препоръчвам ,ако нямате здравословни проблеми.

# 659
съжалявам о6те един път за латиницата преди малко Simple Smile аз купих жито от био магазин, но си е просто жито. сварих го и става за ядене, прили4а на житото което се раздава при помени. 6те пробвам да го сложа тази но6т в термус за да видя дали 6те може да се яде утре. но 6те се радвам ако някои тук в германия е правил режима и знае то4но с какво жито да сподели

Общи условия

Активация на акаунт