Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

• 106 801
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  Един поздрав ,за всички ,които днес започват захранването: http://www.youtube.com/watch?v=60DJcLwh3Js
  До този момент спазихте указанията и постигнахте успех.Но и много добре знаехте какво можете да ядете.Сега сте много по-свободни.Имате някакъв избор и като вид на храните ,и като количество.
  Първата голяма опасност е да не се нахвърлите на голямо количество храна.Дори и на салати, и на плодове.Защото за всяка от вас  е налице ефектът''свит стомах''.Дори и да е само на психологическо ниво.Затова яжте по малко ,но повече на брой пъти.Макар че никой диетолог няма да ви ограничи по този начин количеството ,съобразете се с препоръките ми до петия ден.
Прибавяйте и по малко калории/по 80/.Това най-лесно става с ядки.Но гледайте да не са много  мазнините /при нормално хранене-една четвърт/.Чудесна добавка към салатите могат да бъдат белени слънчогледови семки.Можете да ядете и кълнове.Не е проблем и ако продължите да си хапвате покълнало жито,орехи,ябълки  и мед.
  Принципът ,който трябва да следвате през първите пет дни е да не ядете нещо ,което е по-трудно за смилане от житото ,което сте яли.
  В никакъв случай не посягайте към торти,пържено или алкохол.
  Както много пъти съм подчертавал, едно близване/хапване/ на нещо ''забранено''не е голям проблем.Проблем е ,че трудно можете да се спрете след това.

# 631
Eто още веднъж линковете ,където е и захранването: http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html

# 632
  • София
Добро утро на всички!  Hug
Как сте, как се чувствате?
В момента сте в много важна фаза - захранване, което според мен е най-трудната част от програмата. Който е преминавал друг път през това - знае какво означава.
Сещам се за една мисъл, който бях чела в книгата на Лидия Ковачева преди години - във връзка с гладолечението - "Всеки може да гладува, но само интелигентния човек се захранва правилно..." или нещо подобно...
Solej е написал много добре, че ако прегрешите с близване на нещо, нищо фатално не може да се случи. Проблемът идва от вълчия апетит, който не можете да обуздаете.
Тъй като много пъти съм правила захранването, ще си позволя няколко съвета да дам.
Приемете предстоящото захранване от десетина дни в 2 етапа – строг /първите 5 дни/ и по-лек преход към нормалната храна от 6-10 ден.
Седнете с лист и химикалка и си направете внимателен предверителен план на това което ще хапвате. Не разчитайте, че „ще си вземете пътьом нещо”. По-добре да си носите храната в купичката, както беше с житото, отколкото да разчитате на купешка храна /поне за първите 5 дни/.
Помислете за това... а аз ще се опитам в следващия си пост да ви направя някакви примерни менюта.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 10:32 от Snow4eva

# 633
Добро утро на всички!  Hug
Как сте, как се чувствате?

snow4eva!  Hug
 Чудесно се чувствам!
Радвам се и на китайската нова гоидна и на предстоящото новолуние /което идва след около половин час/ и на захранването.
За днес си взех домат, портокал, един настърган морков, овкусен с лимонов сок и малко зехтин + 3 маслинки /мммм вече им видях сметката - чудесна комбинация са/ и банан. Довечера най-вероятно ангелска супичка.

# 634
  • София
Браво, Пит Hug
Чудесно е че се чувстваш добре!
Само не се увличай с количеството.
Ти лунуваш, и заради това са плодовете и зеленчуците.
Но моето предложение към тези, които не лунуват е първите 2 дни да изкарате на супичката, като постепенно увеличавате количеството й и ако сте все още гладни след първата, може да си сложите още една купичка. Ако сте направили малко количество, ще посъветвам да направите нова, и да включите всички възможни зеленчуци, които имате под ръка –един хубав зеленчуков борш, в който водата да не е толкова много, колкото зеленчуците. И при всяко следващо хпранене да пиете по-малко течност, а повече сварени зеленчуци. Бих посъветвала тази супа да е основата на храненията ви до петия ден, като всеки ден към всяко хранене прибавяте и нещо друго, първоначално в малко количество. /то ва за обяд и вечерта главно/

# 635
  • София
През първите 5 дни забравете за протеини, да ограничите мазнините. Каквото ще вкарвате за първи път – трябва да е в малко количество първоначално.
Храната, която сте яли 10 дни и сте привикнали и можете да ядете без притеснение е жито, мед, орехи и ябълки. Но трябва плавно да се включат всички други неща. Ако сте гладни на закуска, продължете още 2-3 дни с житото. Можете закуската ви да състои от жито, мед, орехи, 3-4 стафиди, 1-2 кайсии сушени, 1-2 сушени сливи. Нека това да е поне 2-3 дни. На третият ден намалете количеството жито и прибавете овесени ядки, увеличете още стафидите кайсиите, сливите и залейте с гореща вода и малко мед. На следващия ден – само овесени ядки с мед и сушени плодове. До петия ден не ползвайте прясно мляко, нищо млечно, за месо забравете до 10-тия ден.

# 636
   Тъй като в повечето случаи почти всички се хранят с по-голямо количество  киселинни храни и с по-малко-алкални,опитайте се по време на захранването  да хапнете малко повече алкални/Естествено ,след като сте анализирали обичайното си хранене./
  Ето още веднъж линка: http://daoin.com/feeding.php
  Не мисля ,че някой ще се откаже от банани или от салата от моркови.
  Приятно хапване!

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:02 от solej

# 637
Да ,супите от много зеленчуци и ангелската супа са  чудесни за периода от първите пет дни.Естествено към тях се прибавят различните плодове /може и сушени/,ядки и зеленчуци.Към петия ден може водата в супата да става все по-малко.И да се получи нещо като яхния.Не бързайте с хляба,силните подправки и многото сол.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:27 от solej

# 638
  • София
solej, благодаря ти   bouquet
Освен супата, другото което може са плодове, зеленчуци, ядки
Идеята ми с написването беше да го имате черно на бяло и да не се изкушавате с нищо друго! Да помислите върху вариантите, количествата и да си набавите продуктите предварително.
Оставете трудно смилаемите зеленчуци за след 5-тия ден /патладжани, гъби/ дори и със зелето внимавайте.
Забравих да добавя - не всички са били на 10-дневен режим. Принципът на захранването е, ако сте били 10 дни - 10 захранване, ако сте били 7 дни - захранването е 7. Ако сте 5 на жито - 5 захранване.
Сетих се и за друго - булгура си е жито, както и овеса, елдата - това са храни, които може да включите от третия ден и преходът от жито към тях е лесен. Ливанската салата Табуле е с магданоз, булгур, лук и домати.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 12:24 от Snow4eva

# 639
Да,така е.Зелето е малко ''коварно'' като храна и трябва да внимаваме , когато се храним с него.Затова го изключват от храните при някои заболявания.Още повече ,когато не е сготвено.

# 640
МИСЛЯ,ЧЕ С ОБЩИ УСИЛИЯ ПРЕДСТАВИХМЕ ВЪВ ФОРУМА  ДОСТА ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАХРАНВАНЕТО.
ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ,ТО ДА Е УСПЕШНО ЗА ВСИЧКИ.
И ПОМНЕТЕ ,ЧЕ САМО ФОРМАЛНО КИЛОГРАМИТЕ СА НАЙ-ВАЖНИ.
КАТО СЕ ВКЛЮЧИХТЕ В ТОЗИ РЕЖИМ, ВИЕ СПЕЧЕЛИХТЕ МНОГО ПОВЕЧЕ.
КАКВО? .....МНОГО ОТ ВАС ЩЕ РАЗБЕРАТ СЛЕД КАТО Е ИЗМИНАЛО ПОНЕ МАЛКО ВРЕМЕ.
АКО НЕ МИ ВЯРВАТЕ...ПИТАЙТЕ ТЕЗИ ,КОИТО СА ГО ПРАВИЛИ МНОГО ПЪТИ. Laughing

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:49 от solej

# 641
  • Временно
solej, благодаря ти   bouquet
.Ливанската салата Табуле е с магданоз, булгур, лук и домати.

Точно нея си мислех да си правя утре. Grinning
А за авокадото никъде не намерих информация,мога ли да си хапна утре и зелена салата с авокадо?

# 642
  • София
eva_merry  Hug
мисля, че авокадо може, като се има предвид какво е съдържанието на водата в него - над 70 % - не би трябвало да е проблем. По-скоро внимавай със суровия лук /той единствен би могъл да подразни стомаха/ другото не е проблем. Иначе и зелената салата е добре. Към нея може репички също, кълнове, каквото се сетиш, но да няма много дразнещи пикантни храни /поне в първите 3-4 дни/ Ако не си сигурна как организма ти ще приеме нещо - първоначално хапни малко от него. Като си сигурна, че ти понася добре, продължавай с по-голямо количество. Двете салати няма да са наведнъж, нали? Включи и малко супа, като намаляваш водата й всеки следващ път.

# 643
  • Временно
Не,няма да са навенъж,едната за обяд,другата за вечеря. Grinning
Благодаря за отговора!

# 644
Естествено ,че можеш да ядеш авокадо.Дори ви го препоръчвам като източник на калории.
То съчетава качествата на плод,зеленчук и ядка.Не ви го препоръчах ,защото малко по-трудно се намира е е по-скъпо от традиционните храни.
 Ето малко повече за него: http://dieti.rozali.com/hranene/p12313.html

Общи условия

Активация на акаунт