ЮЛСКОТО дете е вече голямо - за детска градина става рано!

• 20 711
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
харесах си друго име Вики  Laughing, ама сигурно ще си остане Виктор и то ми харесва много
Иве само така , ти винаги си придавала хумористичен привкус на темата и когато си тъжна е някак нетипично  Hug

# 661
  • София

arksi_, честит рожден ден!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не знам какво да ти пожелая, имаш всичко, което е важно.
Освен, може би, никога да не ти липсват - по никой начин - важните неща...  Hug

Ува, момчешка му работа!  Grinning Много ми е забавно да чета за твоите бандити. Аз също като ученичка все развалях дисциплината  Mr. Green, бърборейки.

Вики, мъжът ти е за бой. Как може това хубаво, будно дете така да го класифицира още рано рано. Нито един от тези признаци не значи, че е тъп. Абсолютно нормални са. Момичетата са друга работа. Те се развиват по-бързо на тази възраст.В групата на Криси като гледам момиченцата как рисуват разбирам, че други са им мозъците. Но пък момчетата нямат равни за щуротии.  Laughing

Иве, кажи как сте днес.

Аз пък имам по- скоро обратните наблюдения. И следва да се отбележи, че последна се "обебих" - само като ми погледнете РГ ще разберете, че доста деца съм наблюдавала отстрани, преди да се престраша.
Момичетата, според мен, са големи фурии като малки. Доста от тях приличат на Катето на Томасе... или, предполагам, на Надина в тази възраст... по мои наблюдения.  Момченцата по- често се оказват... как да се изразя? - интровертни? - ами, такива, дето да разсъждават в/у нещата, да ги мислят, преди да ги направят... спокойни, може би... наблюдателни...

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 13:41 от katiABV

# 662
  • София
Вчера Ники разказа какво са правили,карали ги да си държат ръцете зад гърба да не пипат нищо,не са им давали цял предиобед да станат от столчетата/това и другите от групата го потвърдиха/лелката е ударила едно дете през ръцете че чоплело нещо.При вашите така ли е?

Поговори с директора на институцията.
Помоли го направо да смени неподходящия персонал.
Инструктирай децата да не слушат, ако получават подобни нелепи препоръки - те пък са и двама, ще се подкрепят. Ако някой ги удари - да пищят "помощ, убиват ме"... и др. подобни.
Кажи на квачките, че ако децата ти отново се оплачат от подобно отношение, ще подадеш съдебен иск.
И т.н.

На въпроса ти - не, не е така. Това не е нормално.

Впрочем, ако някоя кокошка някога удари детето ми, ще си отнесе як пердах.

Цитат
Е, категорично не би ме зарадвало, но... ако го прави щастлив - наистина - ако това е работата, която има желание да върши... поради някаква негова причина... не бих се и противопоставила... не и ако е нещото, което ще го направи щастлив.
е Кати, уби ме - много си демократична, аз не мога така  Laughing това с правенето на щастлив е относително, нали знаеш най-много сълзи са пролети от сбъднати желания, рационално мислене си трябва

Сбъднатите мечти невинаги носят щастие. Да не кажа, че рядко е така.
Но от друга страна, нещата, които го носят със себе си, далеч не винаги са онези, от които го очакваме.
Да не кажа, че най- често се крие (щастието, де) на напълно неочаквани места...

# 663
  • София
Да,понякога говоря глупости.Но Кати се изявява философски и много трудно я чета.Явно и тя не ме чете Joy
В една друга тема ме подсетиха да не би като сервират яденето да ги карат ръцете да държат отзад?Но пък и двамата казаха днес че не са ги крали,лелката е същата а учителката друга.
Дани как е Вероника?
Кирова ще паднат стените от тези удари Laughing

# 664
  • София
Не съм казала правилно,не са били наказани така са седяли всички с ръце зад гърба.

И аз така разбрах.
А за наказанията - миналата година какичките ги наказваха сами в коридора / антрето (имат 2 помещения вътрешни, където преди им бяха шкафчетата). Което доста съвпада с моите наказания - ходи си в стаята, ще дойдеш, като ти мине... или като ми мине на мен - според ситуацията.
Сега... не съм го питала - но ще го направя... как е.

ПП
Иве, гледам ти последния пост - чета те. Освен в страниците, които пропускам понякога - когато съм изтървала твърде много - е, тогава просто пропускам... всичко.

ППП
Ако главоболието имаше някакво отношение към количеството на мозъка, нямаше да съм с мигрена...  Confused

# 665
  • Варна
Привет!
Честит рожден ден на Искра   bouquet Бъди жива и здрава!Много усмивки и положителни емоции днес.
Сега засядам, ходих си извадих медицинско за шофъорска книжка, че ми изтича след няма и месец. Отвисях си по опашки в поликлиниката.
Сега- аз Нелия вече няколко пъти я хващам, че ме лъжи.Не знам на интересна ли се прави или какво- не е типично за нея. Но първия път се хванах и ходих с настроение да се карам в градината.Вземам я с мръсни ръце един път и я питам. Тя ми отговаря, че се миели само с вода и госпожите им прибрали сапуна/който е течен/, защото се пръскали и играели с него. Отивам на другия ден, бойна ще се карам и гледам до всяка мивка си виси течния сапун/таман няколко на брой/ и викам да питам  госпожата и тя  Shocked ShockedНикога не ми е минавало през ума, че може да скалъпи подобна лъжа. Скарах и се, тя ревна, че не било лъжа, било истина  ooooh!Хванах я че си измисля и фантазира разни неща- можеби някоя госпожа някога е казала да не се пръскат със сапуна щото ще им го вземе и тя веднага префасонирва.Оттогава каквото каже, консултирам се с другите родители да не се излгам. Wink
Като казахте за сравнение и аз съм много против. Моите деца са толкова различни , че ще ми е неприятно някой да ги сравнява.Много бях притеснена сега за детската , защото Нелия е при госпожите на Преслав, а те много си го обичаха/ и той тях/.Сега като отивам с него да я вземам,падат едни прегръдки, едни целувки с госпожите и  той все я дразни и и вика- Нелия това са моите госпожи и тя така се е притеснила горката, че вървяла след тях и ги питала- Нали се обичаме? Когато я взех наскоро ми вика- Мамо те вече и мен обичат.Потърпевша ще е горката сигурна съм- те са точно през 4 год. и тя ще повтаря неговите учителки и няма как да не ги сравняват.

# 666
  • София
Вилма утре като дойдеш обади ми се дда се разберем за час
Кати не четеш,казах че ще пратя Вълка Лупи да говори с госпожите,а ти ми даваш същия съвет.Я поразпитай Давид за ДГ и пусни един дълъг пост.

# 667
  • София
Да ръцете ги слагат зад гърба преди да им сервират обяда или закуската. Така правеха в яслата, защото преди това са мили на всички ръчичките и да не пипат и да се цапат. Виктор беше придобил този навик и в къщи се настаняваше с ръце зад гърба. Бързо го забрави през лятото обаче.

И една смешка - преди няколко дни бяхме на рожден ден. Сервират и преди да започнем да се храним Вики ни казва - "да ти е сладко". Аз се зарадвах и го питам - от градината ли го е научил, а той ми отговаря - "не от листопад". / телевизора, ако не е на детската програма, обикновено е на  бвт и попива детето/ Laughing

BOOTY, и при нас така с разликата при децата - наследяваме същите учителки. Сравнения правят, но плюсовете ги обира Виктор, Гого доста ги е изтормозил.

# 668
  • София,
b]Искре [/b] Честит празник, пожелавам ти да си винаги много щастлива, уверена и заобиколена от много любов!      bouquet

Иве какво да ти кажа първо за това че питаш за нас - ми сега се прибираме пак от Токуда, тази моята сладурана направо ме изцежда - пак пристъп, цяла нощ не сме мигнали с баща и Tired - удави се от кашлица, повръща, а на сутринта все едно нищо не е било, само дето очите и са червени и изхвръкнали от напъване. Този път алергична реакция, ларингиален пристъп, уф не ми се говори! Сега дреме тук пред телевизора. докторката ми вика, ми що я водиш, ти си се справила перфектно в къщи, сами си си дала парите за прегледа, еми аз откъде да знам, хвърлям се в някакви филми, ако е спазъм, ако е някоя нехваната навреме пневмония, знам ли вече,  Embarassed.
А тая вашата даскалица е за убиване, абе разбирам имат много деца, ревящи пищящи, ама нали си човек - длъжен си да им обърнешщ внимание, да ги успокоиш, а не да ги травмираш и да им създаваш комплекси, това не е затвор - а детса градина!
Много се смях на Ина, хи хи Веси не сте ли я водили скоро на ресторант Crazy
Мариска, пожелавам на сестричката ти бързо да се възстановява! Hug
Ками, а какво е другото име? Я пусни една анкетка да гласуваме Mr. Green

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 14:52 от Семирамида

# 669
  • Варна
Иве аз от сутринта ще съм в София и смятам цял ден да пообиколя Моловете  Blush
Ако преценя, че става късно и няма смисъл да се прибирам ще ти се обадя да тръгваш сама , а пък навръщане ще се възползвам.Аз запомних за Бялото- записах си чинно часа и улиците.Ще ти звънна след 17.30ч. да ти кажа със сигурност дали ще сме заедно на отиване.Ако прецениш , че не удобно ми пусни едно л.с. кога спят децата.

# 670
  • Асеновград
Ох , Дани , айде да няма повече пристъпи  Hug.
Тедо пък напоследък е много учтив , всяка втора дума му е "богодаля" , снощи като го завивах преди да заспи ми благодари  Laughing.Преди ми говореше на вие.В нашето аристократично семейство е така  Laughing.

# 671
  • София
Вилма ще чакам да се обадиш след 17,3ч
Сигурно ще е за яденето тези ръце,ама те немогат да кажат,добре че е темата,да помогнете че да съм извадила тежката артилерия.
Дани  Hug Hug
Били в ДГ ли са го научили?
Велина трае за тяхната градина,да не взема да ги преместя там Joy

# 672
Дели пък се извинява напоследък. Тъкмо събера сили и поема дъх да се разкрещя и той като го каже едно невинно" извинявай" и аз мигновено притихвам  Mr. Green
Отивам на прощъпулник.

# 673
  • Асеновград
Да благодари толкова често да.Аз по-често казвам мерси , рядко благодаря , а той само благодаря.
А като ми говореше на Вие просто бъркаше родовете.
На зълва ми децата в начален курс и говорят на ти - "Госпожо , много те обичам" например.
Тедо казва "боскожа".

# 674
Цитат
Марти да го набие Кая и да си знае че жените също могат  шегувам се.

Laughing да го набие, ама той не се дава. Все пак на момичета му е абсолютно забранено да посяга, дори и те да го ошамарят. Има някаква светлина в тунела де, защото в понеделник едно дете го удари на площадката и аз си мислех, че и той ще го удари. Никола обаче се приближи до него, изръмжа го (това от Маугли) и му каза "не ме удрай, защото аз ако те ударя, много ще те заболи". Много смешно ми стана, но го поздравих за реакцията Laughing

Ками, кажи другия вариант, може анкета да пуснем  Grinning

Иве, още от първия ден винаги като съм го взимала е весел, разказва какво са правили и че утре пак ще ходи, наистина това, че плачат на взимане може да е ивдикация за нещо

И аз много мразя сравненията. Някой като каже на Никола "виж Валери колко е кротък" (например), аз винаги се намесвам "и Никола беше кротък на тази възраст" Помолила съм всички да не ги сравняват, но понякога се изкушават да го правят

Общи условия

Активация на акаунт