ЮЛСКОТО дете е вече голямо - за детска градина става рано!

• 20 708
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
  • USA
Иве, за 2 различни дейности говорим. И двете са важни за развитието, не се заместват, а се допълват.
Учат песнички, и букви и числа  ooooh!. За мен е много странно, защо още от съвсем малки учат букви. Сега започват да ги учат да пишат и да рисуват формички като следват пунктири. Обаче, на моя юнак хич не му се занимава с това. Още не може да държи хубаво маркерите и не е решил с коя ръка да пише, сменя ги. Според мен просто не му е дошло времето още, защото като гледам приятелите му на тази възраст са същите. Учителката ми казва да не го натискам. Приятелката му пък вече рисува човешка фигура, но тя е много кротко дете и друго не прави, а и е дете на архитекти.  Laughing

# 76
  • София
Велина не се заместват да,но последователноста или даже параленното е по добро.Да не забравяме че децата ни учат по отминали епохи.Няма да задълбавам защото тези ми прозрения не са мои а на педагог и логопед.При вас ги учат на тези неща защото после ще е по лесно в училище адаптацията.Тук става всичко рязко и стресово.При вас дават да разглдаш градината,а тук ето при мен даже името на г-жа пазят в тайна Shocked

# 77
  • Асеновград
Като казахте за ляво и дясно , онзи ден казвам на Тедо да ми даде ръка на улицата , той пита "Дясната ли ?" и подава дясната  Shocked.Аз да го пробвам попитах коя е лявата и ми подаде другата , да обаче аз продължавам , питам "Кое ти е дясното краче?" , а той сочи лявото.Казвам , че не е това а другото , а той си сочи левия крак и казва "Това ми и дясното каче" , сочи десния крак и казва "А това ми и дугото дясно каче" Laughing , та така Тедо ляв крак няма.
Досаждам ли ви с тези истории? Embarassed

# 78
Били не може да са досадни историите на Тедо Heart Eyes
Дани забравих да те поздравя че вече сте  си в къщи а ти вземай мерки .
Иве  твоите деца имат късмета да са две което ще има намали стреса от раздялата защото винаги могат да се оповавт един на друг когато теб те няма .
Минах и родителската среща на Пешо ама съм в шок от резултатите на нашите ученици .Ваканцията тотално ги е умързеливила и сега ще трябва яко стягане .
А родителската среща в ДГ продължи цели 3 часа майка ми издивя щото трябваше да стои  при децата.Госпожите казаха че си имат всичко и няма нужда да събираме никакви пари,но ние реших ме все пас да съберем по 20 лв да купим малко нови играчки и телевизор който ще им е подарък за Коледа.

# 79
И в групата на Никола има две момчета близначета,ходят още на ясла и всеки път ги наблюдавам.Бабата ги води и взима,пеш,хванала ги за ръчичка и така.
Най-голям проблем за мен си остава боледуването в градината.Днес учителката каза,че няма да приема болни деца.Да видим какво разбира под болни.
Дани,радвам се че сте по-добре!Дано не се сбъдне прогнозата и се стабилизира положението ти и хормоните!  Hug
Някой път си мисля че като имаш две деца,спокойно можеш да се занимаваш само с тях ако имаш възможност,доста работа си е и без да работиш.А в групата на Никола има една мама на три деца,работи,разведена е и как се справя незнам,че и добре изглежда.Има жени извънземни.
Никола ще го запиша на футбол,англиския от догодина .Искам на народни танци,ама мъжът ми не ми дава на танци да не станел гей,все едно от тва зависи.  Crossing Arms

# 80
  • София
Не си мислете че ще им е по лесно,нали ги видях в клубчето в Турция,всеки на другата страна,даже Ники искаше с приятелите в клуба а не с брат си. Close
Яна ако са от трима мъже децата обяснимо Joy защо изглежда добре.Спомням си за тази с много деца при Велина и тя беше "барната"
Утре ще занеса изследванията и бележката,дали ще ме карат да ги пускам,аз мисля в 10 да се занеса в градината че съм без Мария и по рано няма как да ги оправя,а и моето кафеееее Blush

# 81
привет
Дани добре дошли  Hug На теб бързо разрешаване на проблема   bouquet
Бяхме на родителска.Като видях на какви легла спят децата полудях , походни с едни дюшеци, приличащи на люлки  CrazyУжас просто , повдигнахме въпроса , повечето от родители си замълчаха.Сега разучавам цени и ще давам предложения, това е просто недопустимо четири години децата да спят така  Rolling EyesПросто думи нямам..........................Много съм разочарована.

# 82
  • USA
Ками, и аз в началото като видях на какво спят в американските детски градини и лошо ми стана - на изолатори на пода от типа на тези, на които играехме физическо едно време. Свикнах вече с мисълта Mr. Green, дори практично ми се струва  Joy.

Иве, моята колежка с 4те деца е разведена и децата са при мъжа и предимно, защото имали нужда от твърда любов. Тийнейджъри са - 4 броя. Тя изглежда супер - винаги е с къса пола и тесни дрехи, има си гадже-сърфист  Mr. Green. (Голяма съм клюкарка).

Аз съм ходила на градина и си имам самочувствие, моля.  bowuu Дори според мен ако си го затвърдиш по-рано, в училище ще е по-лесно.

НР, как искам и аз да ме пратят до Канада. Simple Smile Там съм ходила само Торонто и околности, хвърлила съм око на Ванкувър, дай Боже и до Монреал да стигна да се видим  Laughing.

Били, моля те, не спирай да разказваш. Точно такива разкази много ме радват. Дори викам повече да споделяме лафчетата.

# 83
  • София
ДУ
Велина как е Крис?За леглата,като спят на земята е твърдо-терапевтично,а на походно се изкривяваш.Забелязала съм че във всички хотели по висок клас са твърди леглата нашия е анатомичен мек,попитах и ми казаха че е по полезно твърдото за повечето хора.
Велина нищо клюкарско просто можем да и завиждаме на колежката,че се справя и е намерила човек до себе си,ако беше тук.....
Чакам да се събудят да закусим и да видим дали ще ни запознаят с учителката,приготвила съм леки подаръчета-български манталитет Joy Twisted Evil
Били пиши,готини неща казва твоя малчуган.
Интересно ми е другите държави предучилишната от колко почва и къде е,какво правят някой знае ли?

# 84
Добро утро!
Подготвила подаръчета нашта,хахах.Еми то и аз си отидох с торбите и по едно цвекле саксийно,като знам че наистина имат нужда освен другото по българския манталитет.
Тъкмо днес щеше да стане 4-та седмица откак Никола ходи на градина без да спира и снощи към 2ч се събуди от болки в корема,а после повърна.Та днес е в къщи и ще го водя при педито.Все пак го отчитам за успех,не съм се и надявала щото кака му как тръгнеше три дни и после седмица в къщи.Но той пък милия откак е роден е почнал с тия грдински вируси покрай нея.Ох дано не е нещо тежко,аз си го обяснявам че вчера за първи път се е хранил в детската,а и после ядене като го взех и вечеря след това,корема му не е понесъл.Но дано е тва,а не вирус ще видим.Обикновено и от зачервено гърло се повръща.
Били,точно три годишните вадят невероятни лафове.Незнам дали си спомняте,но аз постоянно споделях за изцепките на Надина.Никола си ми е класик,той не се изказва неподготвен,по принцип не е по приказките,но ми споделя за детската всяка вечер,а после отива при баща си и на него разказва.Онзи ден ми каза,че когато разказвал на децата че има колело те му отговорили че няма и неможе да кара и той се опитвал да ги убеди.Че си имал вече приятел Алекс който бил много добър защото всички деца го хапели и драскали.Вчера го взех пак одран този път по устата и пак от същата девойка дето не ми казва коя е.

# 85
  • София
Яна какви подаръчета даде,да не се изложа с малки аз. Joy

# 86
  • sf
 Joy  добре,че съм спасена от даването на подаръци.
Днес съм много ранобудна, вече готвя, оправих къщата, простирах,а после и на работа ще ида.
Мъжо иска утре да ходим на Мальовица. Ама с колата,да не мислите,че ще катеря и хижате,не върха  hahaha
Вчера една приятелка ми се обажда да се оплаче,че мъжа й не иска да й купи кола,какватао тя иска. Ще купуват,де,ама тя искала светла на цвят,а той все тъмни и грозни избирал  hahaha ей, спуках се от смях.

# 87
  • София
Правят съботаж,спят още.
Вики ти пък си спасена от всичко свързано с ДГ. Laughing Поне твоята свеки има полза и малка,а нашата......Прави зимнина за децата Joy Joy Така чувствайте се поканени на трушии лютеници и тн,но не се надявайте на ракия,ще я е изпила преди да я е наляа в шишетата

# 88
Дани, дано е за последно това и да не се повтаря. Аз в пубертета имах същите проблеми.
Е, това с леглата ме разби. Няма ли някакви стандарти и изисквания за тези неща Close
На пода и аз няма да имам против, защото все пак си е твърдичко Peace
Били, как може да си помислиш, че досаждаш Naughty
Иве, успех днес. Дано ни разкажеш за добри впечатления от педагозите Peace
Яна, супер период е месец да ходи и да е здрав. Едва ли има много такива случаи. Браво!
Дели днес е влязъл в детската без проблем и веднага е започнал да играе с едно детенце.

# 89
добро утро
И Еви я заведох сутринта, беше в еуфория, дано така си и остане  LaughingВидя се с едно момиче ,поздравиха се , Ева започна да й казва колко е студено навън и треперела като лист  Laughing
Вчера рових в нета именно за някакви изисквания за легла, открих само колко трябва да са високи за удобство на детето.Ние така или иначе решихме че ще финансираме покупката на поносими легла.Сега ще организираме родителска среща да видим кое семейство колко може да даде за легло и така.
И аз оправих вкъщи , свеки си замина на Кюстендил да видела и другата внучка  Grinning
Яна, дано не е вирус  Hug
Били , толкова ми харесват лафовете на Тедо, не спирай да пишеш  Hug
Иве, успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт