ЮЛСКОТО дете е вече голямо - за детска градина става рано!

• 20 730
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Прибрахме се.Излезе разтроен стомах и сега трябва диета и прибиотици да се изчисти.Гърлото е добре,не е вирус слава богу.Обче не иска да пие лекарства и вит. ц изплю,така ме вбеси и плюе точно в очилата ми.Ще се лекуваме само с диета тогава това остава,поне си е все на диета през повечето време.Ще видим как ще е уикенда можеи в понеделник да го оставя защото е с отслабнал организъм малко или много.
Ками,в стаите е доста хладно вече.Вчера родители питаха няма ли да отопляват,дано да им пуснат по-рано парното.Аз като оставя децата и се събираме с майките в квартала на кафе,там какви градски легенди си разказваме за лелките и учителките и положението в градината да ти настръхне косата.
Наште легла в детската са от Карлово,от там ги поръчват.

# 91
  • София
Прибрах ме се,естествено в 10,3 не ни приеха,учителката май е по млада и от мен изискванията си ги знаете,лигавници не слагат,памперси още по малко,можело ден два до обед.За мен било по добре по цял ден,аз отговорих че мисля за тях и ще ги вимам на обед!Базата е отврат поне това което видях,лъхна ме и миризма на мухъл,ей това ме здуха.Явно ще пускам мъж ми при директорката,те нали се имат и се срещат Joy във вторник е РС,тогава ще видим.Понеделник ще ги водя пък.Светнаха и очите на подаръка,но не долових нищо че ще направи,ще видим.
Така съм дигнала адреналина,че не му мисля на този дето ще си го изскарам.
Яна смях ми стана за очилата,сигурно не ти е било смешно.
Ками и дибо правят за ДГ легла виж на сайта

# 92
  • София,
Ето ме,  Hug в къщи сме, но и работата ми е изостанала много, от пусти проблеми, та от вчера усилено работя. И нали си имаме и баба на гости, за да ни гледа и двете, екстра ни е, но днес ще си я изпратим Confused. Друго е като има  някой друг в къщи поне с детето да се занимава и да ти сготви Hug, аз полежах два дни и днес съм вече чисто нова, уж де - само дето май ме хваща на Вероника бактерията, щото ме боли гърба и едва дишам, но вземам мерки и затова Sick.
Велинче иначе за другия проблем ми направиха четири обстойни прегледа - две различни лекарки, а затова че ще ми дойде пак - те и двете го споменаха - съдели по лигавицата на матката, защото новата също се е образувала почти и до десет дни ще почне и тя да изтича ooooh!. Правиха ми два видеозона- единия вагинален и така. Ще правим хормонални изследвания, записала съм часове пак за две лекарки, различни - но по ЗК, че стрували много скъпо тия изследвания, а аз достатъчно се оръсих хем за престоя в болницата за Вероника и нейните прегледи, а пък за моите да не казвам, но здраве да е - пари се изкарват. Peace
Снощи трябавше и аз да ходя на РД в градинката, но уви дребната се събуди рано рано и като се запъна и зарева, неще да стои с баба си, реве за мене, та така си останах облечена и готова, но вместо мен отиде татко и. Одрусали са го 50так - но главно за учебни материали, пособия и играчки. При нас са пуснали заповед от ХЕИ, че забраняват бърсането на ръцете на децата с хавлиени кърпи, та са решавали какво да купуваме - сешоар или пълнител със сухи хартиени кърпи, май кърпи ще са, но засега ще изчакаме още малко да ни подгонят от ХЕИ. Mr. Green
Иве и при нас базата е стара и то доста- но поне им е сменена дограмата, леглата ни също са отвратителни, е не чак толкова, доста ниски са и са тръбни, нямат прегради отникъде и са групирани по четири. НО поне са широки и големи, сигурно са издънени и потъват. Но госпожите и директорката са казали, че до НОВА година ще бъдат сменени, ще имаме нови легла, но ние няма да ги плащаме, ще събираме парички само за по едно комплектче нови чаршафки, да си имаме по един стар и по едни нов комплект. Ще имаме много занимания и ние - приложни изкуства, латино танци и народни танци, футбол, фектовка, плуване, английски и другите не ги запомних. Аз още се чудя на какво да я пусна - обяснили са че в началото всички деца ще ходят по веднъж - дори по два пъти на всичко, за да се запознаят с учителите и да видят какво ще им хареса, та сами да преценят на какво да ходят Joy, е нашите мъници незнам как ще преценят, но все пак е хубаво Blush, аз си мисля засега на латино и приложни изкуства, там да се учи че тя ни  цветове знае, нито рисува, изобщо пълна трагедия сме ooooh!. Искам и на плуване, но и аз се притеснявам - знам, че след часа не ги къпят, направо ги сушат и обличат, но дали няма да изстива, дали ще и сушат косата - знам ли ще го решим това по нататък Peace. Сега най важното е да оздравеем и да почнем отново да си ходим Rolling Eyes
Яна какви пробиотици даваш, ако са капки БИОгая накапи ги без да те види във вода в чашка, или на коричка хляб, незнам опитай. Дано се оправяте бързо, милия и на него само диета му липсва Sick Аз давам на Вероника биогая, но на смучещи таблетки - имат сладък вкус на портокал или лимон, тя ги харесва, казвам че са бонбонки и така Hug
И аз обичам да чета за сладките бисери, които ръсят нашите мъници, пишете пишете - много са сладки Joy

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 14:46 от Семирамида

# 93
  • Асеновград
Вчера Тедо са рисували.На родителската среща казаха , че ще купят по един комплект моливи на дете и един комплект фулмастери / как се пише тая дума / на маса - по 1 бр. на дете , че иначе ставало голямо мазало.Тедо вчера се прибра доволно нарисуван по блузата , питам го какво е това и нашия отговаря "Едно друго дете ме нарисува" Mr. Green.На няколко пъти хващам свекърва ми да го пита кой го е научил да прави тая магария и от кое лошо дете го е видял.Не знам кога ще изпуша и ще и се скарам , никак не ми харесва да квалифицира другите деца като лоши , а нашия Тедо като мило невинно ангелче , дето другите са му виновни.
Дани и при нас щели да правят така - идват ръководителите питат кой иска на танци примерно и което дете изрази желание го взимат , като походи 2-3 пъти и му хареса , тогава решаваш дали искаш да го запишеш.Самите учителки си казаха , че всички деца искат на всичко в началото Laughing.

# 94
Дани  Hug
Ние също събрахме по 60 лв, за играчки, за направата на детска кухня , доста голяма и красива ,поне на снимката така изглежда Grinning, за учебни материали , щори и разни други.При нас също предложиха да носим кухненски рула хартия и да спрем с кърпите, по хигиенично било.
Аз записах Ева на латинотанци и на приложни изкуства.Искаше ми се и на народни ,но учителките казаха че още са малки за повече от 2 занимание( дори едно им било достатъчно) .
Утре ще ходим на Велинград  Party, мислех че мъжа ми ще е зает до края на годината и няма да може да отдъхнем някъде преди появата на Виктор, ама ми се отвори парашута  Grinning
Били и моята свекърва доста често казва за еди кое си дете че е лошо и аз веднага я апострофирам, че няма лоши деца  PeaceМай се пише флумастер  Thinking

# 95
  • София
Ками много хубави оферти има за св Спас Велинград,Яна там ли бяхте?Мен пак ми се ходи някъде ама няма Twisted Evil

# 96
  • София,
КАми Виктор ли ще е Wink, ммм вного хубаво име сте му избрали Hug
Да пише се Флумастер Peace.
И приятна почивка Hug
Моята Свекърва също понякога ги разправя на Вероника разни врели некипели, даже едно време на баткото ги плещеше едни бисери и все страшни неща им разказва, колко пъти сам я предупреждавала ooooh!, ама баби нали техните внучета са най хрисимите ангелчета Mr. Green, то така и трябва да бъде де Joy

# 97
  • София
Нашата пък ги обижда,лигльовци,непослушни,невъзпитани,ревльовци-неини те си внуци,това не ви трябва

# 98
Ей Иве златна си , не знаех за този хотел и резервирах в Двореца.Сега се обадих да отменя резервацията там и си запазихме в Св.Спас, изглежда много добре, дано останем доволни . Hug

# 99
 Hug
Нямам търпение да изляза почивка
Скапана съм от умора и направо мога да заспя на бюрото  Tired
ще трябва да изтърпя още една седмица обаче  Confused
И аз много се радвам на бисерите на малките човечета  Heart Eyes
За категоризациите и квалификациите кой лош и кой добър .............ще замълча, че ще баннат за нецензурен език
Ужасно се дразня на родителите на мъжа ми и на баща ми - царе са в определянето  #Cussing out
Ина ме изкарва извън нерви  ooooh! няма такова лигавене Tired опитва се и да замахва да удря  когато и направя забележка Shocked
Вчера и се скарах, че се качила с мръсните маратонки на дивана и магаренцето ми отговаря " А ако взема пушката  и бум,бум"  #Crazy Shocked
Направо не знам какво да правя  Sad
А в детската градина много я хвалят - била самостоятелна, послушна, дисциплинирана - направо се чудя дали не бъркат детето  newsm78
излях си душата   bouquet Hug  bouquet Hug

# 100
  • София
Ками радвам се,че бях полезна,нали се мотам по форума,поне да е имала за какво.Яна да се изкаже по въпроса с хотела.
Аз съм с Т но не е от настинка,а от претеснение.Сринах се за един час.Дано е само моята лудаст и децата да са добре

# 101
  • USA
Дани, дано да е нещо лесно разрешимо.
Иве, точно в момента върви една тема за образованието в чужбинския. Тук тръгват на предучилищна на 5 години. Има изисквания какво да знаят до тогава - да си пишат името, да знаят всички букви и да броят до 20. Пресилено ми се вижда. Натискат ги яко в най-ранна възраст, после само им губят времето. Няма да разнищвам, че то няма идеално.
Аз да ви кажа, като страничен наблюдател, ми се струва, че българските детски градини са много хубави, защото имат големи помещения, топла храна (манджа), отделни легла, слагат ги да спят с пижами и т.н. Гледах една градина в Русе, страхотна ми се видя. Според мен най-големият проблем е многото деца на учител. Не знам как са се променили нещата в сегашно време, но аз имам много хубави спомени от моята градина, като слушам свеки пак си е хубаво в градините. Не знам, може да идеализирам нещата от далече. А, и 50лв за годината ми се струва много малко съотнесено към цените в България  Crazy.
Много ми се доходи във Велинград.
Криси е добре, още кашля, но е настинка. Простудихме го с климатика в колата, защото тук миналият уикенд беше над 40 градуса. Вчера на площадката имаше едно момиченце от неговата група, той и се зарадва, после се срамуваше зад мен и после отиде и и каза "Go away". Мъжка му работа  Mr. Green. В градината само това си говорят. "go away" или "I am not your friend".

# 102
  • София
Иве, как ще ходя в Лондон само за едно яке  Laughing - в командировка ще съм, та ще съчетая. Определено ще посетя Next, Били, мерси за идеята.

Аз си взех шлифер от тук след три часа обикаляне и то само в един мол, в крайна сметка взех първия,, който харесах, просто ужас.

Мен лично са ми любими историите за децата и бисерите им, развеселявам се тук на работа с тях Simple Smile

Ками, май не си казвала досега, че ще е Виктор бебо  Heart Eyes

На нас в ДГ ни казаха, че са мислили много и решили, че хартиените кърпи не са удачни, защото полепват парчета по ръцете (според мен не е така ако са качествени, ама нейсе...). От ХЕИ забранявали да има отделна кърпа за всяко дете, която да стои закачена и да асе използва многократно, така че в нашата група са се спрели на варианта всеки да занесе по 2-3-4 хавлиени кърпи, съвсем малки (аз взех 30х30см.) и след всяко миене детето се бърше и хвърля кърпата за пране. Не е лош вариант, ама дали точно така става на практика, нямам идея.

# 103
  • Асеновград
Днес Тедо беше последен в 5,15.Купили са канцеларските материали и учебниците , учителката ми ги показа.Аз умирам за такива неща - флумастери  Wink , моливи , пластелин , бои и учебните материали.Приходи ми се на градина Laughing.Само като си помисля 20 и кусур деца като награбят боите какво ще стане.Аз нямам нерви да дам на Тедо бои вкъщи , още не  Mr. Green.
В нашата градина имат течен сапун и хартиени кърпи , зарежда ги фирма , градината си го поема.Не знаех , че е изискване на ХЕИ и много се впечатлих като ги видях на родителската среща.
Иве , оправяй се бързо и не се притеснявай за децата , те ще са добре  Hug.
Виктор и Ева  Heart Eyes , харесва ми!

# 104
  • София,
М да това е някаква нова приумица на ХЕИ-то, може и за хубаво да е знам ли. Ние в яслата имахме сешоар за ръчички Laughing и уж мислехме и сега да купим такъв и за групата, но явно са се отказали, а и то едно е да го мислят двама трима родители, друго е на 26 деца Peace. Но Галена е права, че има и хубави качедтвени салфетки, - по твърди които не се полепват по ръцете, но пък дали ще избърсват достатъчно добре newsm78.
Велинче права си че българските ДГ са си доста добри, особено сега новопостроените или новообновените - яслената ни група беше страхотна  Peace - с нова дограма, широко просторно и много цветно с топли пастелни цветове беше боядисано, с окачен таван, легълцата в спалнята бяха дървени и много хубави - имаше с решетки като кошарки за по-малките дечица и без решетки - само с ниски дъски от трите страни - за по големките. В стаята за занимания имаше нови масички направени във формата на S - Нямаха никакви остри ръбове и децата стояха едно срещу друго, но шахматно, а не точно едно срещу друго, подът беше с ламинат и имаше подово отопление - беше супер топло и приятно, абе направо мечта - като гледам сега групата им в сравнение с онова си е пълна скръб Rolling Eyes, но директорката ни е много амбицирана и пробивна, и ще намери пари за ремонт, засега за тикива неща още не са искали, дано и занапред не ни търсят, но дори да потърсят, ако е в рамките на нормалното  ще дадем естествено няма как.
Иве, а ти вземи се успокой, ще се справят децата, и ще те изумят, ама ти с това притеснение ще се довършиш Peace
Веси честно да ти кажа децата са някак си неотразими и повечето в една обстановка са едни, а в друга обстановка са коренно различни, та колко ще има още да се учудваш от малката беладжийка - бум бум  Joy

Общи условия

Активация на акаунт