ЮЛСКОТО дете е вече голямо - за детска градина става рано!

• 20 737
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз харесвам нашите ясли и градини, дано в бъдеще не изгубим и това от малкото останали ценни неща от едно време.

# 106
  • На края на вселената!
ИВА ДА НЕ ЧЕТЕ ТОЗИ ПОСТ!

Не е приумица на ХЕИ това с кърпите. Искат го, защото в групите кърпите са закачени на гъсто и се допират една до друга, децата не ги ползват като индивидуални, а често се взима на приятелчето, възможно е дори да си избърше сополивия нос в нея, а след него другото дете да я ползва (тъкмо преди обяд). Това е нареждане още от миналата учебна година, ама кой го спазва. Знаех за това и много ме ядосаха в нашата градина, като за първа група за Кати ми искаха хавлиена кърпа, а аз знам, че цялата градина е оборудвана с контейнери за салфетки, които са високо да не ги оползотворяват набързо децата, а само да им подават учителките. Количеството салфетки за ръце не стигало за месеца.

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 19:41 от Томасе

# 107
  • USA
От тези разговори за градини ми се дояде грис-халва.  Joy

# 108
  • На края на вселената!
Ох, че си... утре ще трябва да правя, така ми се дояде и на мен. Ама сега да не останеш гладна http://media.snimka.bg/5517/017288738.jpg

# 109
Да,чухме се с Ками аз съм доволна от св.Спас и пак бих отишла,дано си изкарат хубаво.А за кръчма там препоръчвам Чинарите.
Мен не ми се ходи никъде с децата,последните пъти направо луднах.Ако има аниматори и детски занимания някъде ще се навия.Инъче ми се разпуска,пие ми се и ми се спи.
Иве,аз съм същата.Притесняли се вдигам темп и ми избива херпес.Един път много харесвах един мъж и точно ме покани на среща така се бях притеснила та цъфнах с един херпес и неможехме да се целуваме.  Joy И като говорим за детска точно от детската започнах така,като ни се караха или ме караха да ям нещо дето не обичах вдигах веднагически и викаха наште.

# 110
  • sf
То с тия ситни букви не само Ива не го прочете.
Мене ако питате, въобще да не се бършат, тръскат малко и готово  Joy При нас не знам как ще е ,нищо не знам, май само чух,че нямало да има машина за вода,а трябвало да си носим шишета в раниците. ПО-ми харесва с машина. Сега я пил вода, я не.
И ние май ще ходим във Велинград утре, не ми се мръзне по планините, предпочитам да кисна в горещия басейн  Joy Само не знам как ще сложа на вИko плувната шапка с тая рана.

# 111
  • USA
Донси, ако му е отворена раната въобще не е за басейн. Още ли е със шевовете?

# 112
  • София
Ама Ива го знае това за кърпие още преди седмица,това не ме притеснява,а смраднята на белина и хлор.Велина при вас с такова ли почистват и перат?Искам да чуя всички в градините им как е с препаратите?
Велина да пусне снимки от тяхната градина,МОЛЯ.
Момичета,отговоре те си пред себе си кое харесвате в държавните градини,таксата или многото деца в групата, нещо друго ли,не искам да споря с вас-явно само аз мисля различно.
Яна явно няма промяна в хората които работят в градините а и те не искат да научат нищо ново,спомням си как обсъждахме че не трябва да се насилват децата да ядът,а точно това правят в градините.На някой непретенциозен може и да му харесва яденето,но аз знам и държа на прясната вкусната и добре приготвената храна.

# 113
  • sf
Иве, аз не те рабирам-щом не харесваш градините защо ги пускаш?
Аз имам възможност да го гледам още 1-2 години.но искам да ходи на градина,за да е с деца,за да имам аз време за себе си,за сестра му,за вкъщи. При нас по списък за 28 деца,но не вярвам някога да се съберат дори 20. Все някое е болно, все някое е някъде. Моите и двамата нямат проблем с яденето, но и никога не са карани да ядат. В групите си също, това зависи от учителката.
Не знам при Вероника с какво са чистели,но понякога се връщаше в белосани дрехи. Има си изисквания от ХЕИ и те не могат на своя глава да решават за препарата.

# 114
  • София
Аз не искам да ме разбираш,Вико.
Да има изисквание от ХЕИ но това не е само белина,При Вико с какво чистеха,може и свеки да питаш?
Кашлиците и алергиите идват и с помоща на тези препарати

# 115
добро утро
Аз незнам с какво друго освен с белина почистват, но е факт че е доста чисто LaughingЧесто дрехите й стават за още едно обличане, но не го правя заради миризмата на манджи ,която попиват  Laughing
Дани вашата ясленска стая е рай пред нашата и добре че сега лятото я пообновиха малко.
Ние след 1 час тръгваме за Велинград  Party
Утре ще се "видим" пак, приятен уикенд на всички   Hug

# 116
  • София
Ками каква е цената за вечер?

# 117
  • На края на вселената!
Иве, ето малко материал за четене
От кръглата маса организирана от СНБМ
Цитат
Модул 1
Актуални проблеми на хигиенизирането в детските заведения.
Проблеми и предложения

Нормативната база, касаеща почистването на детските заведения в България е ограничена. В единствената Наредба №3 за здравните изисквания към детските градини са указани съвсем схематично хигиенните правила, които трябва да се спазват за да се предотврати разпространението на заразни заболявания. Липсва последователност на извършваните действия, не е обмислена честотата на почистване. В нея са указани като подходящи за дезинфекция всички препарати от публичния регистър на Министерство на здравеопазването за биоцидните препарати, без оглед на техния състав и въздействие върху детския организъм.
Бихме искали да обърнем внимание върху факта, че последните години силно се увеличава броят на децата с алергии и с астма. Използването на препарати (детергенти и дезинфектанти), освобождаващи активен хлор или съдържащи алдехиди, води до силно дразнене на дихателните пътища и кожата и често е причина за активиране на алергиите и обостряне на астматичните пристъпи с всички здравни последици от това.
Промените, които бихме желали да предложим са следните:
•    Да се създаде експертна група, включваща представители на ресорните структури и евентуално външни експерти, която да се ангажира с решаване на проблемите с хигиената в детските заведения;
•    Да се създаде нормативен документ, в който подробно да се опишат отговорностите по почистване и дезинфекция, както и механизмите, по които става този контрол;
•    Да се създаде програма за микробиологичен мониторинг;
•    На ниво детско заведение да се създаде система, осигуряваща в максимална степен търсеното ниво на дезинфекция;
•    Ограничаване на списъка с препарати до такива, несъдържащи алдехиди/ кетони и източници на активен хлор (четвъртичните амониеви соли и препаратите със стабилизиран водороден пероксид);
•    да се обсъдят алтернативни методи за дезинфекция (напр. UV лампи).
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256386
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333972
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=227010.20
Сигурно има и други, но нямам време.
Изводът е, че пробиването в някои градини с качествени безхлорни препарати е възможно, ноооооо след много ходене по мъките.

# 118
Иве 130 лв е апартамента с закуска и вечеря  Peace

# 119
  • София
Ох, изтървала съм последните 10 страници от последната тема... и началото на тази - марш обратно да чета...  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт