За моя радост най-голяма през АПРИЛ ще стана мама!!!

• 30 790
  • 713
  •   1
Отговори
# 135
ro_ni, добре дошла в нашите стройни редици  bowuu да си беменеем заедно!  Hug
ЕлБиЕн , стискам палци всичко в резултатите от ФМ и БХС да е наред. На мен ми предстоят средата на октомври и ще се радвам, ако споделиш, като мине каква е процедурата и цените в МД - София.
gouqizi , за справяне с нисък хемоглобин знам следните рецепти: в кофичка с кисело мляко си надробяваш на ситно магданоз /ама колкото можеш да понесеш/ и си го ядеш като таратор ама с магданоз  Sick ,а другата е класика: мед с орехови ядки - много е полезно и вкусно.  eat И двете са изпитан метод, желая ти бързо въстановяване и да влизаш в норма.  Wink

# 136
gouqizi, добри източници на желязо, освен изброените са червено месо, спанак, ядки, бобови култури. Ето ти малко допълнително инфо:

"Желязо

От жизнено значение е за производството на хемоглобин (червените кръвни телца), миоглобин (червеният пигмент на мускулите) и някои ензими. Едва около 8% от общия прием на желязо се абсорбира и прониква в кръвния поток. Възрастен индивид със средно тегло 68 кг има около 4 г желязо в организма си. Хемоглобинът, който изразходва по-голямата част от желязото бива рециклиран и повторно оползотворен при заместване на кръвните клетки на интервали по 120 дни. Желязото, свързано с протеин (феритин) се складира в организма, подобно на желязото в тъканите (налично в миоглобина), в много малки количества. Дневната дажба е 10-15 мг за възрастни и 30 мг за бременни жени. За един месец жените губят два пъти повече желязо в сравнение с мъжете. За асимилацията на желязо са необходими мед, кобалт, манган и витамин С. От своя страна желязото е необходимо за правилния метаболизъм на В-витамините.
Полезни ефекти: Подпомага растежа. Увеличава съпротивителните сили на организма. Лекува и предпазва от анемия, предизвикана от недостиг на желязо. Възстановява добрия тонус на кожата.
Болести при недостиг: Анемия.
Естествени източници: Свински черен дроб, говежди бъбреци, сърце и черен дроб, нишесте, брашно, изсушени праскови, червено месо, жълтък, стриди, ядки, фасул, аспержи, меласа, овесено брашно.
Токсичност: Рядко се наблюдава подобен ефект при здрави индивиди. Прекалено високите дози обаче могат да се окажат рисковани за децата. При индивиди с идиопатична хроматоза съществува генетично обусловен засилен риск от прекалено високи нива на желязо.
Врагове: Фосфопротеините в яйцата и фитатите в безквасните пълнозърнести житни храни намаляват наличността на желязо в организма.
Съвети: За жените се препоръчва целина или хемоглобинова добавка. Ако гълтате ежедневно аспирин, вероятно ще се нуждаете от повече желязо. Редовните консуматори на кафето и чая трябва да знаят, че ако поглъщат големи количества от тези напитки, много е вероятно абсорбцията на желязо да бъде намалена."

Това тук може да ти е по-полезно: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=532.

# 137
  • Пловдив
Rori_ - за повръщането исках да ти пиша, че ако те притеснява Дегана а все още имаш силно гадене и не можеш да не повърнеш може да опиташ и Вомитус хил - дали аналните свещички или капките и двете ми свършиха работа и са хомеопатия все пак, така че може да ги имаш като резервен вариант. Сигурно се чувстваш доста дискомфортно, но се надявавм скоро да отмине усещането и да можеш да се порадваш на бремеността
VesitoAJ - благодаря за съвета, но не ни помага, преди като че по-действаше ама сега... педито му изписа и Камомила вулгарис 15СН  да му слагам във водичката, ама и това не ни помага - направо е ад с тия зъби, добре че почти ги изкарахме, едва се издържа вече - и аз и той сме на ръба на изтощението и нервите си  ooooh!
gouqizi - миналата бременост като ми казаха, че ми е паднало нивото доста се засилих да ям повече червени меса и дроб в различни рецепти (установих , че не е само дроб по селски, а има и други вкусни варианти - почти във всичко става, особено в супичка с лимонче много го ядях), спанака също засилих, а и доста ядки ядях. Това при мен сработи - опитай, може да се повлияеш добре и да не се тормозиш много с хапчетата ( знам , че понякога се отразяват зле на стомаха и е по-добре да се регулира с храна, но и дори да подпомогнеш таблетките пак е нещо) . Стискам палци да подейства възможно най-скоро и да се похвалиш с подобрени резултати  Praynig  Peace
За Фм при Даскалов заедно с БХС очаквам да ми вземат 120лв - толкова поне каза че й е струвало на моята приятелка, която го прави преди около 6 месеца (и при него към 86лв беше за БХ,С а другото за ФМ - разликата със София явно е голяма, ама няма да ми легне по-евтино ако трябва да пътувам, така че реших да остана на Пловдивския вариант).
ro_ni, добре дошла и от мен!!!
ЕлБиЕн , имаш стинсати палци и от мен за предстоящите ФМ и БХС , ще чакаме да се похвалиш   Naughty
Alin - честита ви добра новина, и вие нашарихте малко темичката в розово, браво!!! Дано лекарката е познала , щом и двамата искате момиченце ! И аз съм вече с бременските дрехи и макар, че не ми личи кой знае колко коремчето още, много гордо се фръцкам с тях. Миналата бременост бях толкова горда с огромния си корем, а шефа и колегите чак им беше неудобно да ме погледнат , много беше забавно- честно казано съм горда с бремеността си и ми е приятно да ми личи, пък как ме гледат си е проблем на околните -аз май никак не съм суетна hahaha

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 15:16 от delilah_qk

# 138
Здравейте! Имам спешна нужда от вас. Моля ви, ако някой от вас е наясно как мога да сменя лекаря, при когото отидох за ЖК - нека ми пише. Отидох в Майчин дом и попаднах на д-р Димитър Ценов - отношението беше брутално, начина по които извърши прегледа - също, изплаши ме с отвратителни реплики и то преди да ме е прегледал и да е видял бебето. А в интернет, това което намерих за него е ... нямам думи. Моля ви, пишете ми, ако знаете дали е възможно да го сменя. При него е направлението.

# 139
Li_2011  направление 9 ли ти е при въпросния лекар ?

# 140
Браво на всички получили добри резултати от изследванията!

Честито на празнуващите!!!  bouquet

Момичета, аз да ви се оплача мен отново започнаха да ме гонят параноите...от вчера, ония ден ми се губят някои от симптомите, гърдите като че ли не ме болят толкова силно, гаденето май взе да намалява, сутрин се ставам с глад, вместо с гадене...даже шоколад успях да ям...Много ме е страх...дали всичко си е наред??? Знам, че изчезването на симптомите може да е лош признак...След миналогодишния кошмар, завършил с кюртаж сега треперя непрестанно...Днес се обадих на лекаря, но ме вика на фетална чак следващия петък на 8.10, а аз не знам как ще ми издържат нервите до тогава...и с изследванията все още не съм започнала...срам - даже направление за ЖК още нямам... Blush, но да мине само Държавния изпит края на другата седмица и тази ще я свърша...Ох, последно да се оплача - от два-три дни много ме боли таза, супер странно ми е - ама все едно костите и ставите, направо място не мога да си намеря в офиса Rolling Eyes...

ЕлБи, ние с тебе явно ще си вървим заедно, още от "искам бебе" Mr. Green! Hug Току-що ти видях поста - Хайде, дано да ни е на късмет на 8.10 на феталната! Стискам ни палци!

И на всички останали също Hug!

Извинявам се за оплакването, ама като никой друг няма да ме разбере, както вие...

Връщам се да чета, че бая съм изпуснала.

# 141
Да, направление 9.

# 142
Здравейте! Имам спешна нужда от вас. Моля ви, ако някой от вас е наясно как мога да сменя лекаря, при когото отидох за ЖК - нека ми пише. Отидох в Майчин дом и попаднах на д-р Димитър Ценов - отношението беше брутално, начина по които извърши прегледа - също, изплаши ме с отвратителни реплики и то преди да ме е прегледал и да е видял бебето. А в интернет, това което намерих за него е ... нямам думи. Моля ви, пишете ми, ако знаете дали е възможно да го сменя. При него е направлението.
Здравей Li_2011, ето в тази тема има описани подобни на твоя случай, дано ти погне информацията.  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=411366

Най-добре е да отидеш при личният си лекар и да обясниш какво искаш да направиш, той най-точно ще те посъветва.  Simple Smile
PEMY, така като чета мис ес струва , че заради лошите спомени сега се самонавиваш, успокой се.  Hug Все някога отминават неразположенията от първите месеци исигурно навлизаш в този етап. Всичко ще е наред. А и щом ходиш на работа, те разбирам на пълно за болките които имаш. Аз по цял ден съм седнала и това хич не е добе, ако и ти си така - вечер се движи повечко. Ние сме тук - споделяй си наволя.  Wink

# 143
Ох, че гадно приключение си имала Ли 2011...Не съм много запозната, но с ново напралвение от личната мисля, че можеше да се смени. Дано се включи някой компетентен.
Аз днес записах първата си ЖК- в Токуда. Много съм очарована от д-р Кирякова, както и от 2-те девойки, които й помагаха. Всички- много спокойни, усмихнати, слушат и гледат с внимание...За пореден път съжалих, че се разколебах да раждам там. Но, това с фонда ми звучи любопитно и трябва да проверя дали нямах подобно осигуряване аз  Embarassed Д- р Кирякова сподели обаче, че май не приема вече ЖК, защото явно много сме на клона (по ЗК може би). Странно ми стана само, че ми даде да правя БХС от 16-18г.с и фетална 19-20г.с. Вие кога имате планувана тази ФМ, по- късната де (щото гледам, че масово правите и ранна)?
А за раждането аз си мислех Шейново, защото там ми е познато и някак по- сантиментално, заради първото раждане там. Тина Киркова нещо не ми вдъхва доверие, но...още не е сигурно, защото там пък имам лекарка- Джонгова, която ме гледа също сега. Оф, много сложна работата...

# 144

до колкото знам , можеш да поискаш още едно направление номер 9 от личния лекар , за да си смениш АГ. Преди време това коментирахме. Само спокоино. Нека и други мами да кажат дали е така.
Даже ме хвана яд , че такова отношение получаваш от гинеколог, ужас... Hug

за раждането в токуда си има тема тук . Моя позната ражда там и не плати нищо  , защото имаше допълнително здравно осигуряване , което й покриваше всички раходи по болничен престой . Аз лежах в едно от тежките отделения , с жени след операции за смяна на стави ... аз бях най младия пациент , е повярвайте ми , нямаше отношение лекарите -той е мой пациент , той твой. Мисля да избера и аз тази болница , но все още се двоумя и за Света София на Мазнеикова.

# 145
Дани и Емо, siqina_ani, Цъфс,
Благодаря ви  Hug!
Беше ужасно и сега съм много притеснена. Как ще изкарам до вторник, когато имам час при моя си гинеколог - незнам.
После ще отида и до личния. Важното е, че все пак мога да го сменя този ...
Цъфс, на мен тогава ще ми правят и ФМ и БХС - 1 ден преди да вляза в 13 седмица.

# 146
Извинете ме, но много искам да ви споделя, какво ми се случи. Започна силно да ме натиска по корема, където беше опънал шивашки метър. Аз естествено си стегнах мускулите - абсолютно спонтанна реакция. Той каза, че съм закъсняла да отида на преглед и вече можело да бъде късно за каквото и да е. При въпроса ми какво има предвид, нищо не каза. После все пак пусна видеозона и каза, че вижда жив ембрион, но без движение и каза, че съм в 10 г.с. А спрямо прегледа при моя си гинеколог от миналата сряда съм в 12 г.с. и видяхме бебо да се движи.
След като му казах това, той ми се разкрещя, че съм много "подробна" и това било много лошо. Започна да извършва преглед мануално и беше изключително груб, после ме боля цялото тяло. След като излязох от там видях къде е поставил маркерите на снимката на бебо. Честна дума, дори за неспециалист ги е сложил "едно към гьотере". Как не ме изкара и в по-ранна седмица не знам.
Момичета, ако ви е станало неприятно - съжалявам, но имах нужда да споделя и да бъда разбрана!

# 147
Момичета, аз да ви се оплача мен отново започнаха да ме гонят параноите...от вчера, ония ден ми се губят някои от симптомите, гърдите като че ли не ме болят толкова силно, гаденето май взе да намалява, сутрин се ставам с глад, вместо с гадене...даже шоколад успях да ям...Много ме е страх...дали всичко си е наред??? - не си притеснявай, не си създавай излишни главоболия - и аз бях така, а пък днес докторът ми каза, че всичко е ОК. Радвай се на това, че нямаш болежки  Hug
...Ох, последно да се оплача - от два-три дни много ме боли таза, супер странно ми е - ама все едно костите и ставите, направо място не мога да си намеря в офиса Rolling Eyes... - и мен ме боли - и таз, и бедра - докторът днес каза, че започва леко-по лека разширяване и това е причината за болките - повече движение е разковничето

Странно ми стана само, че ми даде да правя БХС от 16-18г.с и фетална 19-20г.с. Вие кога имате планувана тази ФМ, по- късната де (щото гледам, че масово правите и ранна)? - значи не съм единствена и късни ФМ и БХС. Това е някак успокоително  Grinning  bouquet

Ли 2011, забрави за неприятната случка. Не се разстройвай. Сменяй лекаря и се радвай на растящото в теб човече  Hug  bouquet

# 148
  • Пловдив
Li_2011 - направо съм изумена от отвратителното отношение, мисля че с ново такова направление ще го смениш този идиот без проблем, ама жалкото е, че се е наложило да преживееш този затормозяващ преглед . Успокой се сега и просто не го мисли вече - минало е , нека нямаш повече отрицателни преживявания и всичко върви спокойно за теб!  Hug

# 149
.... но все още се двоумя и за Света София на Мазнеикова.
Исках да ти кажа,да не правиш този избор!Моята гинеколожка работи в тази клиника в продължение на две години.Е,отказа се!Каза ми ,че основно е заради лошото обгрижване на пациентките и недостатъчно квалифициран персонал там!Единственото хубаво било базата  и апаратурата,но това не е важното за едно раждане,а лекарската и акушерската грижа!И всичко,което нашумя преди време за тази болница било истина!
Братовчедка ми миналата година беше бременна и искаше да ражда със същата докторка(тя следеше и нея през бременността) и въпреки,че щеше да и вземе 900лв за нормално раждане и отказа.С думите:"Не ти си ми пациентка и аз държа на това!Не искам да стане някоя беля и после да се тормозя!Приключвам договора си с тях в скоро време и повече не искам и да стъпя там!"
 Сега същата докторка работи отново със "Св.София"(Тина Киркова).Ако беше по-добре при Мазнейкова не би се махнала!
 Имам информация и от бивша колежка,която отиде да работи при мазнейкова по същото време и се отказа след няколко месеца!Ами същите причини изтъкна!Една акушерка нощно време се занимава със всичките 20тина бебета.Обикновено били по-толкова.Е няма как да се обърне внимание на 5 бебета,а за 20 да не говорим.Няма достатъчно персонал ,защото плащали по 400лв,което за тази клиника е недопустимо!
Не знам сама си направи извода,но при такива думи ,изречени от лекар  и сестра,работили там бих се отказала!По-добре Токуда!

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 15:39 от petia47

Общи условия

Активация на акаунт