За моя радост най-голяма през АПРИЛ ще стана мама!!!

• 30 781
  • 713
  •   1
Отговори
# 150
Днес минах покрай Шейново да видя какво става с тези нощни болежки (защото моята лекарка е свободна чак във вторник, имам направление за ЖК по принцип, а Шейново е до училището на дъщеря ми, та реших да преглътна лошите си спомени оттам колкото за един видеозон), но с изненада установих, че не работят със здравна каса, а цените в ценоразписа им бяха почти като на частната клиника, в която ходя.
Това при положение, че ситуацията вътре беше ужасна, особено по отношение на неонатологията, просто практиките не бяха мръднали отпреди 50 години, с тази разлика, че ти натрапват адаптета всякакви (какво ти ги натрапват, направо ти носят детето преяло и не можеш да го събудиш). Неприятностите по раждането няма да ги описвам, все пак човек като е бременен, има нужда от спокойствие, но никога повече не бих отишла да раждам там, никога.

Ама че наглост, на все безхаберието си искат и немалки пари.

# 151
Delilah_qk, благодаря за съвета  Simple Smile ! Днес следобед съм добре, но при мен един ден е добре, а после много не е, но ще потърпя още малко, а ако не мине ще пробвам и свещички. По отношение на клиниката на Мазнейкова - аз не съм била нейна пациентка, но лекарят, при когото ходя, работи там. Там ми правиха и кюртажа и бях много доволна от състоянието си след това. Нито ми беше лошо от упойката, ставах си спокойно и като цяло се възстанових много бързо без странични последствия. Може би зависи и от лекаря. Сега ходя само в частния му кабинет на прегледи, но най-вероятно, ако искам при него да раждам - ще бъде в Света София на Мазнейкова . Честно казано и аз съм малко притеснена, имайки предвид случаите там, които станаха публично достояние, но предполагам, че във всяка болница ги има /дано никога вече няма такива, защото това е ужасно/.  Praynig

# 152
Здравейте!Доста сте пописали,чак сега успях да ви изчета...
Ние днес си направихме една голяма разходка с Бела в Ловеч,докато Ивон беше на градина,та се поизморихме...Пък аз съм и с хрема,мислех да ходя при личната,ама се отказах,че като я знам...Тя при всяка настинка ми изписва все едни и същи лекарства и антибиотици,ама всеки път едно и също,едно и също,направооо....
Иначе да се похваля,че аз бебо си го усещам вече и съм сигурна,че е той.Даже и име вече си има,само дано наистина да е момченце....
Zohito ,благодаря за линка.То роклите,че са страхотни-страхотни са,ама тези цениии Shocked Shocked ShockedНо ще помисля де...То и без това декември месец също ще ми трябва рокля,че чакаме мъжо да се върне,че ще сме кръстници на едно детенце....Ти какво ще правиш,смисъл ще си търсиш рокля от магазин или ще ходиш при шивачка,или пък ще избереш някакъв друг вариант?Много го мисля това и нищо не измислям Laughing
Веси,благодаря ти и на теб за линка HugАз вчера го гледах този сайт,ама нещо не можах да открия дрехите за бременни....Обаче от него не можах да си харесам рокля...Оффф,аз ли съм прекалено капризна,или Rolling Eyes
elradi ,и аз не ходя на работа и си мързелувам вкъщи Mr. GreenМакар че мързелуване е силно казано,че по цял ден тичам я след Бела,я след Ивон LaughingАз не съм ходила никога на работа,ама така е,защото първия път забременях на 19 и не остана време Grinning
gouqizi ,аз също не съм на ясно как стоят нещата и как се избира лекар и въобще....Мама Иви знае,тя ще ни обяснява като дойде време Hug Heart Eyes Mr. Green

# 153
Здравейте и от мен Simple Smile Аз ходих миналата седмица на ФМ при доц.Балев във Варна и всичко е наред, но за пола нищо не каза пък и аз не попитах, защото си мислех, че е още много рано (12 г.с.) Аз лично се надявам на сини гащи, но и розови няма да върна   Laughing Като заговорихте за избор на екип за раждане, аз ходя на частно при доктора, който ще ме изражда като всеки месец от самото начало следи бременността ми, паралелно с ЖК. Мисля,че така поне ще ми е по-лесно като предварително познавам доктора.  Peace

Mоже ли да кажеш как става записването при доц. Балев, разбрах, че се чакало сутрин от 6 часа пред клиниката.
Благодаря предварително   bouquet

Ами вярно е че се ходи много рано  newsm78 мъжа ми отиде в 4 часа сутринта и каза, че имало хора преди него. Пък и записането става само в петък.

# 154
  • София

siqina_ani, Благодаря ти за пожеланията. БХС е 40 лв в Майчин дом. 25 за теста и 15 за разчитане на резултата. ФМ не правят там в http://www.lmpbg.org/ , но сигурно може, ако се уговориш в същия ден с твоя лекар там и това да си направиш. Аз моите за моите изследвания ще ходя в МЦ Света Петка, натам не насочи д-р Джонгова и там правят всичко. Първоначално не исках там, но при Клисурски няма да мога да отида по-рано, а на мен ми препоръчаха до 13-ти да направя изследването. Една бременна позната каза, че си ги е правила във Фемина и са я изпратили да дава кръв в МД, което ми се стори странно. Дано не сбъркам нещо!!!

PEMY, и аз много се радвам и ни стискам палци. Kuester също е тук!!! Не се безпокой за симптомите и аз също ги позагубих напоследък!!!

# 155
 Аз сега се връщам от моята гинеколожка , ужасно смешен преглед.  Party
Бебо си върви развит точно до ден , което ме радва , 174 удара на сърчицето , каза че е нормално.
Аз най-демонстративно и заявих , че не искам да раждам секцио , тя си умря от смях... каза , че няма начин да стоя 2 часа с отворени крака (само да кажа , че имам проблеми с краката ) и че бебето може да се заклещи и пак да ме оперириат спешно. Решила съм ,ще й настоявам до края да родя нормално Crazy Crazy Crazy После й казах , че няма да си правя БХС , пак се похилихме ... хайде , вика , направи го, аз ще ти дам документи  newsm78 После ... какво направление да Ви донеса , отговора ...каквото ти дадат  Joy  Женат е 6 .

Мони развесели ме с новината ,че си имате име . И ние имаме , раждането ми е за Цветница ...  Joy Joy Joy  ще си имаме цветно име

# 156
  • В Голямото село
Здравейте и от мен! Да ви кажа, и аз си мисля да раждам в Тина Киркова, ама нищо чудно следващите месеци да си сменя мнението. Първото ми раждане беше в Шейново, там си водех и ЖК. Еми, нито съм доволна, нито недоволна. Не знаех какво да очаквам, нямам някакво категорично мнение... Абе мизерийка си беше, сега не знам как е. Единствената ми мисъл беше само как час по-скоро да си обера крушите оттам. Сега съм решила за Тина Киркова, само защото живея на 5 мин пеша оттам и ми е удобно. Ама има време, ще видим. Доста мои колежки са раждали в Токуда и това, което съм чувала е, че условията там са перфектни, много те обгрижват, но пък персонала и лекарите не са никак квалифицирани и опитни. Така че то за всяка клиника и болница има и +, и -.
Искам да питам мамчетата, които имат опит с продължителните болнични - как се взимат и от кого? Аз засега си ходя на работа, но си мисля като застудее много (примерно ноември), да си взема един по-продължителен болничен, а защо и не до края? Но изобщо нямам представа как става това, с кого трябва да говоря по въпроса? Много ще съм ви благодарна ако ме насочите...

# 157
  • Варна
Здравейте,едва успях да ви изчета.
 Li_2011,много лошо това с прегледа. Аз поне попаднах на лекари. И по ЗК и на частно. Минути,преди да вляза в кабинета на моя  си лекар съм супер изнервена,притеснена. След прегледа летя буквално. Не говори много,но адски ме успокоява.
Днес пак бях при него,мери нухална гънка. Каза,че е 2мм, в нормата.Ама аз търся норми и никъде не намирам. Някой знае ли нормите как са?
Не успяхме да видим пола, но другия път.
За болничните-моята ЖК ми каза,че ако не ми се ходи на работа,или искам ,може да ми даде болничен до края. Така  предполагам, че личната ги дава.
Днес си мислех за симптомите ми-как бързо заминаха, и се сетих за Ройс как и се гади дори от ТВ. Не е писала отдавна.
Лека вечер ви желая  Hug

# 158
  • София
Здравейте момичета,
Малко късно, но petia 47 Честит рожден ден! . Бъди много здрава, много обичана и с много късмет.
ro_ni, добре дошла при нас.
Li_2011  може да си смениш лекаря от ЖК. Просто отиди при личната ти лекарка и и кажи че искаш направлвние за смяна на наблюдаващия бременността ти лекар в ЖК. Как може да има такива доктори....  #2gunfire Дано да попаднеш на по-подходящ при следващия избор.
Moiraine нека ти е успешно и ползотворно ученето, желая ти да извлечеш мксимума за себе си от това начинание.
Много се радвам като чета, че има все хубави резултати от ФМ и БХС. Само така за всички ни!
На 06 и аз ще ходя на ФМ във ФЕМИНА и БХС в МД. Та ще пиша как са минали нещата. Надявам се да е всичко ОК.
Чета, че вече повечето сте се ориентирали къде ще раждате, а аз да ви кажа честно все още не знам 100%. Чудя се дали да не е във 2-ра градска или в МД, ще разуча първо къде правят всичко възможно за нормално раждане и секциото е само в краен случай и тогава ще се ориентирам. Мисля, че има достатъчно време до Април.
През деня нямам никаво време да ви чета тъй като имам доста работа, но вечер ви прочитам с удоволствие.
sweet_monii , VesitoAJ  ти пусна английския сайт на next от който наистина не доставят до БГ. Но вече next имат сайт и за доставки до БГ - за тези които го искат ето го http://www.nextdirect.com/bg/en/home. Тук цените са в EURO.
Желая лека нощ на всички ви, аз ще ходя да си почивам вече. Дано утрешния ден е по-добър за всички ни!

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 21:54 от fishi_fishi

# 159
Здравейте на всички, пиша рядко, но затова пък чета редовно Simple Smile
Относно раждането, засега не мога да го мисля. Още повече, че която и болница да избера ще се намерят стотици и положителни, и отрицателни мнения. Знаете няма две еднакви раждания.
По въпроса със секса, и мен ме беше страх, още повече, че в началото прокървих , но онзи ден се престраших, надявам се не съм си навредила, чувствам се добре.

# 160
много сте активни момичета.чак сега успях да ви изчета.за секса,това ми е трето дете(таткото ни е нов),но не съм се въздържала,нито преди нито сега.ако няма лекарско предписание за въздържание,защо да се мъчите?ЕлБиЕн аз също си правих изследванията в Света Петка при д-р Янкова и съм страшно доволна,така че няма да съжаляваш.честито на онези,които знаят пола,завиждам ви.аз съм на преглед чак средата на ноември,нямам търпение,как ще изтрая до тогава.ама си отивам до Холандия,за 10 дни и няма кога да отида по рано.моите момчета казват,че вече ми личи коремчето,въпреки,че аз се опитвам да се прикривам засега от чиста суета.днес влезнах в еди магазин за бременни,леле какви грозотии продават.смятам като си отида в Холанд да се разшетам по магазините и се надявам да има по читави неща.пожелавам прекрасни резултати на тези,на които предстоят ФМ и БХС.

# 161
Здравейте и от мен!
От няколко дни се опитвам да ви изчета, но много време ми отнема, което е хубаво, защото сме все повече. И добре дошли на новичките!
Аз най-после си смених личния лекар и взех направление за ЖК. Ходих и на преглед, видяхме малечко-палечко, шаваше, ние му се радваме и накрая се обърна по-гръб. Казаха, че може да е момиче, но веднага се презастрахова, че не е сигурно, защото си е раничко все пак. Иначе потвърди, че съм точно 13 седмица от днес, но точна дата за термин не ми каза, а само "началото на април". Чухме и сърчицето... много ни приповдигна духа този преглед, а когато ни пуснаха да го чуем, таткото такава физиономия направи-никога не съм го виждала толкова щастлив и учуден.
И аз съм от тези без симптомите и дори забравям, че не съм само аз.
Качила съм 1 кг и коремчето си ми е изпъкнало. Аз и преди това си имах коремче, ама вече не мога да го гълтам и си е така изпъкнало и заоблено, като понапълняла.
Тъй като ви чета наведнъж и не мога а се сетя кой какво точно е писал, но обобщено искам да честитя рожденни дни, зъбчета и всеки каквото празнува-виртуално си взех торта, бонбонки...
Късмет на всички с избора на АГ, че той е този който ще слушаме и на който ще се доверяваме, а тези които още имат някакви неразположения-по-бързо да им изчезват, за да се радват на хубавите дни!

# 162
  • Бургас
Здравейте,момичета не съм писа май тая седмица,но ми беше много зле,а и имах много работа.
Днес съм по-добре и оставихме нашия тати да се наспи,че и той се измъчи покрай мен горкия,добре че ми е много добричък и много ми помага.
Аз на ЖК още не съм се записала голям срам като чета как ходите всяка седмица на преглед,но тази седмица съм го включила в графика.За килограмите аз още не съм качила,но като се има предвид с предната бременност как качих 30кг за 3м нищо няма да ме учуди.
Чето,че някой е с анемия аз по принцип съм с наследствена анемия таласимия, но моята лекарка е много против приемането на изкуствени витамини и предния път от химоглобин 70 до края го вдигнах на 110 до края пих ФК по 1-2жълтъка на ден,всеки ден червено цвекло с моркови ядкисурови,без фъстъци и червени меса.
За дрехите за бременни и на мен ми е отесняло всичко на шкембака,но си купих дънки от нормален магазин с широк ластик на кръста и от един индйски магазин панталон за бременни,който е мн сладък,спортен с джобчета,а имам и клинове разни с туники и изобщо несмятам да се затрупвам с грозни дрехи за бременни.
Стана много дълго.Приятна почивка от мен.
Оривам да забъркам нещо за закуска,да ги поглезя днеска домашните.

# 163
По въпроса за дрехите за бременни: ето един лесен урок за превръщане на обикновен чифт панталони в панталони за бременни. Аз смятам да го направя, също и с някоя и друга пола.

http://modestmaven.blogspot.com/2009/11/converted-maternity-pants-tutorial.html
http://sewchic.blogspot.com/2008/08/tutorial-how-to-convert-jeans-into.html

Засега се оправям с туника и едно просто приспособление за по-тесните джинси:

Правя си го сама от ластик и копче.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 09:33 от Анда

# 164
Здравейте, дами с коремчета  pregnant
Реших и аз да се отчета в новата темичка. Много благодаря за линковете на първа страничка, много са полезни!
Аз се чувствам перфектно, досега не съм имала гадене и повръщане и се надявам да се измъкна от тези неприятни моменти, но пък си имам други проблеми - гадини. Гадни, гадни гъбички. Чувствам се леко дискомфортно от няколко дни и направо ме подлудяват  smile3511 Изписаха ми Гино Певарил, но още слагам профилактичните глобули Лактажин и ще ги мятам след това и другите. Някой друг с такива проблеми?
Иначе вече съм +2кг, дори може би вече е и 2.5, не смея да се кача на кантара, но лекарката ми каза, че е ОК засега. Дори ми се смя, че ме е срам от коремчето, което си е малко пъпешче направо. На някои жени не им проличава до 5ти месец, а аз вече съм със шкембе   #2gunfire Добре, че всичките ми дрехи са със ниска талия  Joy
Секс не сме правили от както съм забременяла  #Crazy Малко ме е страх, но мисля като се излекувам от гъбите да атакувам мъжо  smile3508
Иначе освен корема и циците са едниииии, все така ако може да са bombs хахаха
Още не съм решила за раждането, тъй като ще се следя в Англия и фев/март живот и здраве ще се върна в София и ще го мисля тогава май... Пълна мъгла ми е и колкото повече чета и питам, толкова повече се обърквам  newsm78
Честито на всички мами, които знаят пола на бебето и аз чакам с нетърпение да разбера. Все ме влече към женски имена пък да видим накрая сигурно ще ни изненада някой юнак  Laughing
Приятен ден и до нови виртуални срещи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт