За моя радост най-голяма през АПРИЛ ще стана мама!!!

• 30 777
  • 713
  •   1
Отговори
# 360
ехаа....ама усещате ли вече бебоците?!??!?  Shocked

аз нищо не усещам  Cry, но много ми се иска.

Иначе имам леко коремче и се чудя вече от къде да пазарувам дрехи за бременни. Вчера ходих в един магазин в една пресечна на Витошка (магазин Миа), обаче нищо не харесах... Confused, пък и честно казано много грознички ми се видяха дрехите. Гледах предимно панталони, но не ми допаднаха  Confused Иска ми се да си взема гащеризон, че май ще е най-удобно с него...Вие от къде ще пазарувате?

# 361
Natali, в онова недоразумение мол Слатина - Скай сити има магазин за бременни. Аз си накупувах разни неща от там и съм доволна.
Не си взимай гащеризон  Sick , а нещо с което няма да ти се скапва самочувствието и ще изглеждаш готина бременна мацка.
Аз се контя за работа, роклички, полички, токове и какво ли не Peace

ludi4ka,  и мен ме сърбеше корема и започнах да се мажа, въпреки че мразя мазилата. Сега всичко е наред. Сутиените не ми стават - от 4-5 кила в+, поне две са ми на гърдите Simple Smile)) 75В съм носила, сега 85д  hahaha

blumence, кажи му на твоя да не кара като луд, че всякакви идиоти има. Аз полудявам сутрин и понякога си прочиствам гърлото по някое камикадзе  Mr. Green

# 362
Като питах миналата седмица дали някой усеща мъничето,защото аз да,никой не си каза!Но сега  още няколко  мами са почувствали!И да истина е,че при втора бременност бебето се усеща по-рано,защото вече чувството е познато и се знае и търси!

Лошото е , че и на мъжо май скоро ще му писне от мен- казва че съм станала направо непоносима и щял и той да почне да ми вика та да видя колко било гадно усещането  Sick
Хахахах мъжа ти използва думите на моя!Хахахахха!Но моя казва,че вече съм му писнала и  вика с цяло гърло,а ние с малката му се кискаме зад гърба Mr. GreenВика,вика и след 5 мин му е минало!Излива си нервите под предлог,че аз съм непоносима!Хахахаха! Mr. Green
А за гърдите-наистина са от цеденото стриите!Аз усещах как кожата ми се претрива ,зачервява и беше ужасно.То това са 7-8 пъти дневно.И като слушам майка ми,която тогава казваше:"Цеди до последната капка,че виж аз как съм си изпатила  с мастит и операцията след това!".И аз наистина всичко изцеждах.Гърдите ми заприличваха на кисета  Laughing и след 3 часа като бомби.Ще се пръснат.Затова сега,живот и здраве ,хапва бебко и това е.Ако има напражение,леко цедене и нищо повече!

Natali_ аз имам гащеризон от миналия път и хич не ми е удобен.Първо,че много бързо ми умаля на корема и сега ще е така(вече съм на второто копче,а те са три).И другото неудобствое,че ако си някъде на заведение е трудно да свалиш презрамки т.н. в WCто.Аз си чакам дънките и жилетката вече!От три дни пътуват. Grinning
vania_svet бебчето е било уплашено(мъничко е за волеви движения).Затова е махало с ръчичики.Това е вроден инстинкт за самосъхранение.Правят така и като ги пипнеш по време на сън.Имаше си име това движение,но съм забравила.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 12:53 от petia47

# 363
Dru4ka , относно болничните - нито трябва да влизаш в болница, нито да си вземаш ТЕЛК. Имаш право на 180 дни , до болничния 45 дена преди раждане. Така че, можеш да си взимаш болнични до края. Първо ти издава лекарят за 7 дена, а след това от комисия се издават продължения за по един месец.

# 364
  • В Голямото село
И аз да питам за болничните - на какво основание ЛКК ти издава болнични за по 1 месец? Т.е. може ли просто да отида и да си поискам, или трябва да имам някакво основание? Моя колежка в 4-ия месец пожела да ползва болнични до края на бременността и я пратиха по този повод да лежи 3 дни в болница, било задължително?!? Аз много се вълнувам от темата, понеже в службата започнаха да ми правят проблеми за това, че съм бременна, абе с две думи ме отписаха набързо, та се чудя дали да не си събирам парцалите още отсега. Ще съм ви благодарна ако някой ме насочи към повече инфо.
Иначе за киселините - и мен почнаха да ме морят, миналия път ги получих едва към края. Засега се спасявам с прясно мляко  Grinning

# 365
Rosie-Posie като бременеех първия път,докторката ми пишеше разни контракции и болки(не че нямах контракции от 5м,но пиех само магнезий)в талоните и не съм влизала в болница.Всеки месец ме пращаше на ЛКК и там без преглед и от сорта ми издваха болничния.Оставям амбулаторната си карта днес и след няколко дни  взимам болничния и картата.
Като ми изтече отпуската през ноември,живот и здраве,и аз ще пускам болнични!
И на мен днес ми се повръща,но като не съм излизала навън от онзи ден.Отивам на терасата да подишам чист въздух,че не се издържа!

# 366
Здравейте, момичета! На мен сега ми предстои да вземам болнични - първо трябва да си взема 10 дни и след това пак наблюдаващата лекарка ме изпраща на комисия. Болничните са по 1 месец. Трябва ви медиц. картон, да впишат листа.
Рале, fishi-fishi, пак не мога да ти пратя ЛС. Потрий малко.
Хубав ден на всички.

# 367
Аз питах докито още на първия преглед как стои въпроса с болничните, за да съм информирана и той каза: идваш и ти давам за месец, като през цялата бременност имаш право на 180 дни, като болничният не може да се издаде със задна дата. Сряда съм на преглед и мисля да се възползвам и ще пиша пак.
petia47, вече съм 1005 в групата на чувстващите с второто мъниче:)
AlexNM, моя не е от каращите луди, но тарикати, които ако не от другите коли, от мен много крясъци изяжда Simple Smile......
gouqizi , мисля да карам аз, докато ползваме на сестра му колата  Laughing

# 368
Здравейте и от мен
Много се радвам за момичетата, които вече усещат бебчетата си, аз едвам чакам този момент
blumence, gouqizi, я взимайте ключовете на половинките и шофирайте смело  newsm01

Много се радвам, че ставаме все повече и повече. Добре дошли на новите момичета  Hug

Момичета, доки ми каза, че трябва да си избера витамини и да започна да ги пия. В момента съм в голяма чуденка, изкарах съставките на няколко Prenatal, Hipp Natal, Pregnacare, O'mami и от всичко прочетено по темички стигнах до извода, че не е много добре да се приемат витамини в големи количества, защото някои се натрупват в организма, други водят до по-ранно вкостяване на костичките на бебче и какво ли още не. Най-безобидни от всички ми се видяха Hipp Natal, които са като сиропче, стига наистина да съдържат само това, което пише в сайта им. В края на седмицата трябва да си купя и да започна да пия от понеделник. Вие какво мислите за отделните видове? Много ще е полезно, преполагам за всички, ако момичетата, които чакат второ или трето детенце, кажат какви витамини са взимали през първата бременност.

# 369
    Здравейте и от мен!
   Да се похваля, и аз вчера усетих за първи път бебчето- точно като гъделичкане го усещах  Mr. Green Усещането е страхотно, чак сега започвам да осъзнавам, че в мен расте нов живот...Покрай тичането след малкия и притесненията около болестите му не ми остава време да помисля за себе си и бебето. Но ето, че започва да напомня за себе си  Grinning Вярно е, че при втора бременност се усеща по-рано, не само защото майката знае какво е, ами и стените на матката са по-отпуснати.
  А за болничните, предната бременност използвах 3 месеца болнични от наблюдаващата ме гинеколожка и не съм влизала в болница. Сещам се, че ми пишеха диагнози като кървене и тежка бременност, а аз не съм имала такива проблеми. Просто де що имаше вирус го преболедувах, до края бях все болна  #2gunfire , беше ужас. Даже края на юни, когато раждах, бях с хрема и болящо гърло.  smile3511 Дано този път не стигна дотам  Praynig  Не знам, може аз да съм случила на доктор, който да не се заяжда и да изписва болнични без проблем  newsm78

# 370
  • Варна
Здравейте, мамчета! Аз искам да попитам дали има някой който е ходил на ФМ при Яков в Майчин Дом Варна, че имам час за вторник и нещо много се притеснявам. Как трябва да протече този преглед. С коремен ехограф ли преглеждат ,че нещо имам непоносимост към вагиналния.  Confused
А иначе аз вече почти нямам симптоми, дори гърдите ми спаднаха и не ме болят толкова, чак почнах да се плаша та затова незнам как ще дочакам вторник. А за болничните, зависи от лякаря. Попринцип трябва да има някаква причина да го издадат, някакъв рисков фактор, но повечето доктори ни влизат в положението.  Grinning

# 371
Днес, както виждате, не работя много  Embarassed. Добре, че имам работа извън офиса, че да се откъсна малко от компа  Mr. Green.

kuester, като се кача ще предупредя да се освободят улиците Simple Smile. Аз съм с втора бременност, но за витанимите немога да съм полезна, защото не съм пила никакви преди и сега не бих искала дори и след като доки се опита да ми вметне - ела сле БХС-то да ти предпиша какви "боклуци" да пиеш!!!??!?!?! #2gunfire. Еми, няма да пия, гледам да пия с малката всяка сутрин по чаша изцеден портокал, наблягам повечко на плодове, зеленчуци....като застудее ще му мисля отново  newsm78

За болничните мисля, че трябва да е много глупав лекар, който би се заял да не даде болничен, защото и той рискува - чувства ли се зле, дори и минимално, една бременна, трябва да й се даде болничен, така мисля аз  #Cussing out

# 372
  • София
Здравейте, още няколко страници и ще ви изчета   Crazy
Искам да попитам дали някоя от вас има болки ниско в корема и най-вече долу в ляво. Май не е дебелото черво, защото редовно ходя до тоалетна   newsm78  Все има нещо човек да се притеснява.
За мазилата - допреди няколко дни се мажех с мас, но сега само мисълта за нея ми докарва позиви за повръщане. Въобще от всичко, което ми напомня за периода, през който постоянно ми се гадеше сега направо ме отвръщава. Вчера си купих Percutalfa emulsion. Много ми го похвалиха за стриите, но вечер се мажа с олио за бебета на Бюбхен.

# 373
  • Червено знаме 11:)
За болничните-за да ти дадат за 1 месец-задължително трябва да лежиш в болница поне 3 дни.Мен така ме писаха,уж че съм била в болница,и ми казаха през това време никакви излизания и ходене при други доктори,да не стане засечка...а само след 5 дни ми се наложи наистина да лежа в болница,бях в стая с още 2 момичета,които си бяха здравички и те и бебоците им,но лежаха само за болнични...Зависи от лекаря ти дали ще лежиш,или ще те пише че си лежал,но по право поне 3 дни трябва да си бил там..

# 374
Да, наистина зависи от лекаря. Моят доктор на всеки две седмици ме пита, дали случайно не съм си променила мнението за болничния. А пък на мен не ми се стои вкъщи и предпочитам да си ходя на работа. Simple Smile
Тъй че - ако лекарят има желание - нито лежане по болници ни чака, нито каквато и да било пречка за излизане в болничен. Поне при мен е така - в прав текст ме попита искам ли болничен. И когато „ми дойде акъла в главата“ (това е негова реплика Joy), да му кажа да ми дава болничен.

Общи условия

Активация на акаунт