За моя радост най-голяма през АПРИЛ ще стана мама!!!

• 30 824
  • 713
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте от мен! Минавам да се отчета след дългия работен и консултативен ден Laughing

Днес бях на преглед. Всичко с бебето е наред и потвърдиха предположението за момче. Все още не е категорично, но е второ мнение от различен лекар, така че.....ще се стягаме с таткото , който е крайно доволен от факта, за покупки по-нататък. Харесали сме количка, но не бързаме да купуваме за сега. Дадоха ни вече една кошарка и дори коритце за къпане. Ще ни дадат /приятели/ още една, а и люлеещо се кошче за първите дни са ни приготвили. Та...май ще се съсредоточим първо върху подготовката на стаята за бебето и после останалите неща.

А относно болничните и обезщетението - вече съвсем се обърках. Получавам разнопосочна информация, а и тук е така. Засега нямам нужда и съм решила да не излизам, ако всичко е наред. Аз тъй или иначе ще работя до нова година, а след това съм в едни ваканции и паузи, така че...ще се подредят нещата. Дай Боже да не се разболявам и да не ми се налага. А пък ако не се чувствам добре мога ден-два да отсъствам с предупреждение на работодателя...Слава Богу!

# 406
да и аз мисля,че болничния не се отразява на майчинството,но не е лошо да се провери.ама милички стига с таз храна,аз дето не съм пощелива ще почне да ми се дояжда  smile3503.при първо дете се усеща към 5 месец,при второ в средата на 4,а при трето в началото на 4. jumpАЗ ГО УСЕЩАМ ВЕЧЕ от няколко дни.на тези,които още не са го почувствали,скоро ще имате това удоволствие,незабравимо е.и аз не помня кои какво беше писал,ама днес сте много продуктивни #Crazy,не смогвам,то човек да не иде на работа

# 407
Пратиха ми този линк за познаване на пола http://www.moetodete.bg/calculator/baby-gender.html копвам ви го и на вас.За сега,на който го направя излиза верен.Който знае пола на бъдещото бебче може да сподели дали е истина.На мен ми излезе момиче ще видим живот и здраве Praynig

# 408
Пратиха ми този линк за познаване на пола http://www.moetodete.bg/calculator/baby-gender.html копвам ви го и на вас.За сега,на който го направя излиза верен.Който знае пола на бъдещото бебче може да сподели дали е истина.На мен ми излезе момиче ще видим живот и здраве Praynig
На мен ми дава момиче, но не виждам логика, всички 25 годишни, заченали през юли ще имаме момиче, не вярвам Simple Smile, а ми се ще Simple Smile

# 409
Ужас, та аз съм на 26, защо ли реших, че съм на 25 ooooh!

# 410
а на мен момиче,всички калкулатори ми показват това.дай Боже,стискайте палци.

# 411
  • Варна
Добро утро сладурки Hug

Честито на всики узнали пола на бебоците и минали безпроблемно консултации и изследвания.Аз съм на БХС във вторник.надявам се и за пола да ми кажат Heart Eyes Макар че вътрешно си усещам..по този калкулатор се пада момченце,ще го видим дали е достоверен Mr. Green Само че се пишат годините,на колкото си била,когато е заченато детето,нали?
защото аз следващия месец удъртях...но колкото и да пиша,момче излиза Laughing

Някой питаше за витамините вчера,аз не можах да се включа.Аз пия Pregnacare.Вътре са и витамини и Рибено масло.пие се по едно и от двете на ден.Малко са скъпички,но приятелка от Англия ми каза,че това е най-доброто там,и наистина там се правят.Имам и доверие и си ги взех.Иначе Центрум -матерната я изтеглиха от аптеките,имала ГМО Shocked това е засега от мен,трябва да скачам.

По проблемните като мен,да си налягат парцалките в къщи и да се пазят.е,и другите също. Hug

# 412
Добро утро  Hug

По този калкулатор 2годишния ми син трябва да е момиченце,но уви   МОМЧЕНЦЕ е ,аз не му вярвам поне при мен не е познал фактите,а за предстоящото през март или април при нас все още сам Господ знае Simple Smile ,но да е живо и здраво. Не мога да не кажа,че ми се иска да са разнополови,но ако е момченце пак е хубаво,че ще има 3ти опит,живот и здраве  Hug
Момичетата,които са получили лоши резултати от БХС да не се запритеснявате сега Господ ни пази  Praynig Моя лекар има детенце на 3,5годинки и жена му е била към 40 и на тях е излезнал лош резултат и са правили всички други необходими изследвания,но е факт,че детенцето е живо и здраво без никакви аномалии. Кураж  Hug  Hug  Hug
Много се радвам,че редиците ни се увеличават,само така и за напред  Hug
Аз все още си повръщам ако не всеки то през ден Simple Smile,но определено има разлика Simple Smile
Тук е ужасно студено  Confused аз съм супер зиморничава и вее си умирам от студ довечера даже ще направим проба с парното да се позатоплят малко стените на къщата.
За витамините с Алекс пиех Топ Левюр и бях доволна. До сега с моя лекар не сме говорили по тази тема,но предполагам,че скоро ще поговорим Simple Smile
Козметиката,която ползвах беше крем против стрии на Дева и за сега се мажа е него,но мисля и за преварен зехтин или нещо като олио,което се предлага по магазините.
На преглед съм около 25ти,а на консултация тука в Хасково съм на 12  Mr. Green да ме претеглят и премерят  Crazy в кой ли век живее нашето здравеопазване  newsm78
Вчера имахме майстор вкъщи,олеее кошмар. Дойде пиян оставихме го няколко часа може и така да му е по лека ръката,но уви свекър ми го изгони  Tired и пак ми тъмна мъгла пред очите кога ще намерим по добър

Хубав ден от мен,дано да се постоплим  Hug Бъдете здрави!

# 413
Добро утро,мацки.за витамините аз си купих Пренатал,но не го пия.много ми се яде от него.може би зимата повече ще наблегна на витамините,ама сега съм си ок и без тях.плодове,зеленчуци и пресни сокове стигат.някой да каже нещо за фурните за хляб.мъжо е купил,но аз нали съм си още в Бг и не съм я пробвала.имам чувството,че ще станем 100 кила с тоя пресен хляб.някоя може ли да сподели впечатления? newsm78

# 414
Добро утро и от мен.
Този калкулатор показа за мен момиченце. Но и да не е - няма да го връщаме, я Grinning
За витамините - аз доскоро пиех Прегнакеър Плюс (вътре си има и фолиева киселина), само че са с доста големи размери. Пък и на мен ми ставаше зле от тях и ги спрях. Сега ми каза док да пия само фолиева киселина, пък да видим. Витамини не пия - но за сметка на това постоянно ям плодове. Постоянно Embarassed
За мазилата - започнах с „Кокона и майка“ след препоръки на доста хора около мен, които са ги ползвали. Е да, ама на мен ми става лошо от миризмата - много тежка.
Моля, дойте съвет какво кремче да си купя - нещо, което или да няма никаква миризма, или да е много лекичка (на сапунче, цитрусчета и т.н.).
Предварително ви благодаря Hug
А сега - спокоен и успешен петъчен ден.
За работещите: честит петък (така казва моя шеф всеки петък сутрин  Joy)
Бъдете здрави и се пазете   bouquet

Dru4ka, брат ми и снаха ми имат фурна за хляб. Доста сполучлив и вкусен става, но пък бързо им мина меракът  newsm78. Иначе си е въпрос на ввкус и на рецепти  Peace

# 415
  • Бургас/Пз
Добро утро момичета!

Днес моят калпазанин се поуспа, че и аз с него! Много ми е добре като не ставам по тъмно , иначе денят трудно минава!
Сега пийвам кафенце и мисля какво да е менюто днес. Много ми е трудно с това готвене, все няма угодия!
Калкулатора го пробвах, с Калоян позна, но с Дария не, така че ще изчакам да видим докторите какво ще кажат!

Искам да попитам майките, на които се застъпват майчинството и сегашната бременност. Аз до 29 август бях в майчинство, а съм забременяла през юли, което според мен означава, че при изчисляването на сегашното майчинство ще ми се вземат доста месеци от предното , нали така? ЗНачи при всички месеци част от базата ще се образува върху 240лв нали?

# 416
Добро утро, момичета!
Да се включа и аз по темата за болничния. Ако имате желание и тръпение най-добре влезте в сайта на НОИ и прочетете следните членове от КСО - 40(1); 41(3); 48а; 49; 50. Няма да ги копирам тук. Все пак това е най-актуалната информация. В интернет има страшно много постове и статии, които вече са невалидни.
Накратко болничния не намалява обезщетенията за майчинство, тъй като при изчисляването се взима базата, на която е изчисляван болничния т.е. ако бруто сте получавали 1000 лв. и болничния преди раждането е бил изчисляван 80% при Общо заболяване или 90 % при бременност и раждане от тези 1000 лв. След като родите за месеците, които сте ползвали съответния болничен, се взима базата, по която е изчислявано и тогава - чл. 41(3).

На мен лично не ми е ясно защо в чл. 49 пише "Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода", а моя бременна колежка, която е в болничен в момента получава о/о 200 лв повече месечно, отколкото когато работеше....!!!!! ФАКТ

И все пак, най-сигурния вариянт е консултация с Човешки ресусрси към работодателя.

Весел ден на всички!

# 417
  • sofia
Здравейте, момичета!
Рядко пиша, но ви чета редовно. Мен голям апетит ме гони. Само сутрин от време на време ми се гади, но вече не е това ,което беше. Сутрин през седмицата ставам в 7 и закусвам и към 10 вече съм прегладняла  ooooh!.
От няколко дни и аз усещам от време на време движения. И с първата бременност рано усетих движения, а сега още по-рано.
А относно калкулаторите за пола - всички ми показват, че сина ми трябва да е момиче, така, че не вярвам на резултатите от тях.
Лек ден ви пожелавам и се пазете да не настинете в това време. На мен все ми е студено и съм на точката на замръзване, въпреки, че съм прегърнала печката.

# 418
На мен ми излезе момченце, ама и момиче да е няма да се сърдя!!!  Hug
Момичета много пишете, не мога да ви изчета  #Crazy , станах разногледа. По отношение на болничния, ако не се чувстваш 100% фит не ходи на работа, не рискувайте. Аз съм болничен от 1 месец. Няма да рискувам заради някой лев отгоре. На мен леща не ми се дояде, но един миш-маш няма да ми се отрази зле    chef  !!! Лек ден на всички.

# 419
Ani_d с теб сме на един хал Simple Smile, моите 410 дена изтекоха на 18.07 и майчинството ми ше се застъпи. Това, което разбрах, е че ако си взимала добри пари по време на майчинството, сега не е хубаво да започваш работа, да излизаш в болнични или да даваш детето на ясла, а да си ползваш 2-рата година. Когато ти издадат първия болничен, в НОИ се подавала и някаква декларация, че искаш да си получаваш майчинството, каквото ти е било преди. Но това може да стане само ако не прекъснеш да гледаш детенце през този период. Най-добре разгледай форума тук (има такива теми), където го обесняват най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт